canım tabii ki bazen insan başkalrının ne diyeceğini önemsiyor ama bu bahsettiğin gibi durumlar değil.senin bahsettiğin şeyler günlük yaşamda herkesin yaşadığı,yaptığı şeyler.daha önce bu tarz bir sıkıntı mı yaşadın acaba böyle düşünmene sebep olacak?rahat ol canım,senden önemli bir şey olmadığını ve çok değerli olduğunu hisset.hele bu bahsettiğin şeylr;emin ol sen şoföre seslendiğinde yada lavobaya giderken etrafındakiler hiç ilgilenmiyorlar bununla.kafanda bunu tekrar et hep.relax ol tmm mı canımyerimseniben
Baskalarinin senin hakkinda olumsuz düsünmesi seni cok üzebilir demekki ?CADIARZU
Ama bu bencede bir özgüven sorunu canim!
Kendi hakkinda olumsuz birseyler duysan bile, evet olabilir, ama ben böyleyim diyebilmek icin ilk önce kendin kendini sevmen tüm arti ve eksi özelliklerin ile kabul etmen lazim.
Kim ne düsünürse düsünsün, nasil olsa sen kendini biliyorsun, bu denli kafana takmaya degmez
Lisede üniversite sıralarında bende öyleydim. Sanırım yaş ilerledikçe o kaygı kalkıyor bir şekilde. Tabi gene var yok değil ama eskisi gibi değil. Yaşın ilerledikçe değişik ortamlara girdikçe o korkun kaygın azalacak. Beklemek istemiyorsan yapacağın şey ortamlara değişik etkinliklere katılmak. Bir de ben o sıralar cok arastırdım ne yapabılırım dıye. Bazı yontemler var mesela dısarda duraktayken tanımadıgın yabancı bırıne saat sor. Gunde belli zamanlarda bunu yap basıt bır adımdır. İste normalde gordugun ama konusmadıgı bır kısıyle sohbet et. Mesela iste apartmandan biridir calıstıgın yerden biridir. 5 dk bir konuş. Bu gibi kısa sureli konusmalarr yap ama yabancı kısıler olsun tabi oyle rastgele değil yani guvenilir tarzda gordugun kisilerle bi kac dk da olsa yap hergun bunu sonra alısırsın.
bence sosyal fobi var sizde.
bir uzmanla gorusun bakalim ne diyecekler.
ama sanirim sorununuz kalabalikta surekli endise icinde hareket etmeniz bu sosyal fobi belirtisidir.
yaniliyor olabilirim ama yinede siz dikkate alin.
herseyden once sunu dusun insan yaratilmislarin en ustunu.yani ne yaparsan yap sen mukemmelsin. kendini telkin et. disardaki insanlarin senden ne eksigi ne fazlasi var.cekinme ayrica kimse seni izlemiyor sen o sekilde hissediyorsun . bunlarin hepsi vesvese kafani rahatlat.olmassa psikologdan yardim al.
evet evet ben sosyal fobiyim siz deyince internette bir araştırma yağtım hepsi bana uyuyor
Güçsüzüm.
Yetersizim.
Çirkinim.
Beğenilmiyorum.
Sevilmeye layık değilim.
Mükemmel olmalıyım.
Asla hata yapmamalıyım.
Kaygılı olduğumu belli etmemeliyim.
Çok rahat davranmalıyım.
Kusursuz görünmeliyim.
Kimseyi gücendirmemeliyim.
Herkesin beğenisini kazanmalıyım.
hepsi bende var:çok üzgünüm:
umarım aşarım kendimi doktora gitmeme annemler karşı çıkar eminim senin bişeyin yok diyee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?