Başkaları ne der düşüncesinden bıktım artık...

lili_26

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2009
309
1
96
38
İstanbul
Sizlerle paylaşmak istedim ...
Bilmiyorum sizlerdede oluyormu ama inanın başkası ne der ne düşünür ya kötü gözle bakarlarsa düşüncesi var içimde sürekli ...
Her yaptığım iş te bu aklıma geliyor çalışıyorum lavobaya giderken bile rahat değil içim ya da birine bi soru soruyorum sonrasında düşünüyorum acaba garip sorumu sordum diye,yada minübüste müsait yerde indirin diyecem bağaramıyorum sesli olarak sesimi zor duyuruyorum başkası ne düşünür lafı aklımdan gitmiyor mirmirmirmirbazen beynimin dolduğunu hissediyorum etrafımda insanlar yokken çok rahatım kalabalıkta acayip sıkılıyorum kendimi her zaman rahat hisstmek rahat insan olmak kendine son derece öz güven duymak o kadar isterdimki ama olmuyor bu düşünce beni çok sıkıyor herşeyi sıkılarak,kızararak yapmak üzüyor beni siz de bölemisiniz bana önerileriniz var mı benneyaptımki

Özgüven sorununuz var gibi geldi bana..
Neden kendinize güvenmiyorsunuz ki?
Ailenizde,arkadaş çevrenizde hoş olmayan,sizi incitecek durumlar mı yaşadınız ki?:uhm:

Kendime güveniyorum ama başkası ne der düşüncesi var sürekli yaptığım işlerde veya arkadaş çevremde de bi problem yok arkadaşlarımıda seviyorum onlarda beni seviyor sorun benim içimde sürekli yaptığım şeylerde insanlar ne düşünür fikri var neden anlamıyorum ve yaptığım herşeyde rahatsızlık duyuyorum ister istemez hele ki bi pot kırarsam yaptığım bi işte veya konuşmada kızarıyorum istem dışı olarak bende bilmiyorum ama ailemle ve samimi olduğum kişilerin yanında gayet rahatım

canım tabii ki bazen insan başkalrının ne diyeceğini önemsiyor ama bu bahsettiğin gibi durumlar değil.senin bahsettiğin şeyler günlük yaşamda herkesin yaşadığı,yaptığı şeyler.daha önce bu tarz bir sıkıntı mı yaşadın acaba böyle düşünmene sebep olacak?rahat ol canım,senden önemli bir şey olmadığını ve çok değerli olduğunu hisset.hele bu bahsettiğin şeylr;emin ol sen şoföre seslendiğinde yada lavobaya giderken etrafındakiler hiç ilgilenmiyorlar bununla.kafanda bunu tekrar et hep.relax ol tmm mı canımyerimseniben

Hayır hayır hiç bir sıkıntı yaşamadım ama nedendir bilmiyorum bu düşünceyi kafamdan atamıyorum hep sıkıntı ,utanma fisfisfis
Teşekkür ederim biraz daha rahatladıma.s

Kendini kasma rahat ol dogal ol icinden geldigi gibi davran diyecegim bu senin icin ne kadar mumkundur bilmiyorum ama...
Sonucta herkes kendi icin yasar kendi istekleri dogrultusunda netice olumsuz sonuclanirsa ne olur ne derim mantigiyla asla hareket etme iyi kotu sonuclarina katlanacak olan sensin lutfen kendini telkin et ve baskalari ne der, ne dusunur dusuncesiyle hareket etme

Baskalarinin senin hakkinda olumsuz düsünmesi seni cok üzebilir demekki ?CADIARZU

Ama bu bencede bir özgüven sorunu canim!

Kendi hakkinda olumsuz birseyler duysan bile, evet olabilir, ama ben böyleyim diyebilmek icin ilk önce kendin kendini sevmen tüm arti ve eksi özelliklerin ile kabul etmen lazim.

Kim ne düsünürse düsünsün, nasil olsa sen kendini biliyorsun, bu denli kafana takmaya degmez

Lisede üniversite sıralarında bende öyleydim. Sanırım yaş ilerledikçe o kaygı kalkıyor bir şekilde. Tabi gene var yok değil ama eskisi gibi değil. Yaşın ilerledikçe değişik ortamlara girdikçe o korkun kaygın azalacak. Beklemek istemiyorsan yapacağın şey ortamlara değişik etkinliklere katılmak. Bir de ben o sıralar cok arastırdım ne yapabılırım dıye. Bazı yontemler var mesela dısarda duraktayken tanımadıgın yabancı bırıne saat sor. Gunde belli zamanlarda bunu yap basıt bır adımdır. ıste normalde gordugun ama konusmadıgı bır kısıyle sohbet et. Mesela iste apartmandan biridir calıstıgın yerden biridir. 5 dk bir konuş. Bu gibi kısa sureli konusmalarr yap ama yabancı kısıler olsun tabi oyle rastgele değil yani guvenilir tarzda gordugun kisilerle bi kac dk da olsa yap hergun bunu sonra alısırsın.

evt başkası hakkımda olumsuz düşünsün istemiyorum,insanlar benim yüzümden kırılsın veya benim yüzümden yaptıklarındam geri kalsınlar istemiyorum ve benim yüzümden yanlış bişeyler olsun istemiyorum

birde bir arkadaşım olumsuz bişey söylerse benim hakkımda veya bir fikrim me karşı kendimi savunamıyorum sözlü olarak susuyorum hatta kendimi suçluyorum ne yaptımda bana böle davrandı veya böle dedi diye kendi kendime çok düşünüyorum böle şeylerr

Rahat olmak istiyorum :çok üzgünüm:

Teşekkür ederim yapmak isterim yapıcam yerimseniben

bence sosyal fobi var sizde.
bir uzmanla gorusun bakalim ne diyecekler.
ama sanirim sorununuz kalabalikta surekli endise icinde hareket etmeniz bu sosyal fobi belirtisidir.
yaniliyor olabilirim ama yinede siz dikkate alin.

lili cim sanırım sende baskaları ne düşünür sorunu değilde.

bariz kendine güvensizlik sorunu var tatlım. bana öyle geldi

ammaaaannn etrafına bi baksana nası hödükler var.Nasılda rahatlar.
sen onlar gibi olamıcaksın tabikide ama sende birazcık rahatla. kim ne derse desin canımmmm

dinine söven senden müslüman olsun sengözlerimebaksanab

bence sosyal fobi var sizde.
bir uzmanla gorusun bakalim ne diyecekler.
ama sanirim sorununuz kalabalikta surekli endise icinde hareket etmeniz bu sosyal fobi belirtisidir.
yaniliyor olabilirim ama yinede siz dikkate alin.

süprizzzzzevt haklısınız istem dışı olarak sıkılkan utangaç bi insanım lisedeyken olsn ünivde olsn en doğru bildiğim konuyu bile kalkıp anlatamazdım hiç bi fikrimi netce açıklayamadım , çalışıp giderdim okula ama kalkmazdım öncelerde kekelemede vardı iş hayatına atılalı atlattım baya düşünmedikten sonra hatta hiç olmuyor artık
şimdide içimden sıkılıyorum düşünüyorum öylee

Sen ne yaparsan yap, ister iyi ister kötü..
Birileri birşeyler der nasılsa...
Sen kendini onaylıyorsan yaptığın doğru demektir.
Kimsenin senden daha fazlası yok.
Gerisini boşver..

herseyden once sunu dusun insan yaratilmislarin en ustunu.yani ne yaparsan yap sen mukemmelsin. kendini telkin et. disardaki insanlarin senden ne eksigi ne fazlasi var.cekinme ayrica kimse seni izlemiyor sen o sekilde hissediyorsun . bunlarin hepsi vesvese kafani rahatlat.olmassa psikologdan yardim al.

evet evet ben sosyal fobiyim siz deyince internette bir araştırma yağtım hepsi bana uyuyor

Güçsüzüm.
Yetersizim.
Çirkinim.
Beğenilmiyorum.
Sevilmeye layık değilim.
Mükemmel olmalıyım.
Asla hata yapmamalıyım.
Kaygılı olduğumu belli etmemeliyim.
Çok rahat davranmalıyım.
Kusursuz görünmeliyim.
Kimseyi gücendirmemeliyim.
Herkesin beğenisini kazanmalıyım.
hepsi bende var:çok üzgünüm:

umarım aşarım kendimi doktora gitmeme annemler karşı çıkar eminim senin bişeyin yok diyee

Sosyal fobi veya mükemmelliyetçilik takıntısı olabilir. Uzman değiliz sonuçta ama her zaman korkuların üzerine gitmekte yarar var. O önemsediğin insanların senden hiçbir üstünlükleri olmadığını düşünmelisin.
Ben de bazen düşünürüm de ne cahil insanlar tv lere çıkıp çatır çatır konuşuyorlar. Hatta program bile hazırlayabiliyorlar.

Bence çok rahatsızlık veriyorsa psikologtan yardım alabilirsin.

bu dusunceleri kafandan sil at.insan beyni nasil dusunurse o sekilde hayatimiza yansima yapar bazi seyler.
ise positif dusunmeyle baslayabilirsin. bunu nasil yapicam elimde degil diyorsan yapmalisin cabalamalisin pes etmek yok.positif dusunce uzerine bircok kitap var alip okuyabilirsin.
ailende sana destek olmali guzel bir dille anlat durumunu anlayisla karsilarlar umarim.

canım ne var bukadar takacak ne derse desinler sen doğrudan şaşmadığın sürece bi yere kadar derler ...hem ne demişler milletin ağzı torba değilki büzesin...onlar konuşacak bişey nasılsa bulur...dünyaya bi kere geliyorum kimse için yaşamadım yaşamam ..

bu genellikle pek çok insanın içinde olduğu durum. hayat başkalarının dedikleriyle endeksli yaşanmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…