Başkaları ne der düşüncesinden bıktım artık...

canım ben henüz yeniyim burada ama belki yardımcı olabilirim diye yazmak istedim annemle yaşıyoruz biz bunun bir benzerini.sosyal fobi deniyor buna aynı şey mi bilemiyorum ama yaşadıkların bana bunu hatırlattı internetten başlayarak bir araştır derim ben bunu yenen birçok insan mevcut hihoyyyt

off bu kadar düşünerek yaşanmaz yaa
elbette zaman zaman hepimiz bu duyguyu yaşıyoruz ve
davranışlarımızı da etkiliyor ama
her hareket için de durup düşünemezsin ki...
önemli olan senin ne düşündüğün.

Attığım her adımın başkalarına doğru gelmesinden çok kendime doğru gelip gelmemesini sorgularım hep.Başkalarını nazara almam pek.Önemli olan kendi doğrumdur.Yanlış anlaşılmasın bu söylediğim kimsenin fikrini önemsememek değil.sadece dış kapının dış mandallarını hayatıma karıştırmam,tabiki dostlarımın arkaşadlarımın fikirlerine önem veririm ama şu ne düşünür,bu nasıl tepki verir gibi şeylere kafa yorup hiç kasamam kendimi.
Bence sende biraz aşmaya çalış canım,böyle yaşarsan kendin olmazsın çünkü
Sen doğrunu bil ve uygula gerisi beğenir beğenmez o onların sorunu

Canim bende genclik yillarimda aynen senin gibiydim. Aslinda ne kadar zarif ve narin oldugumuzu gösterir bu. Belkide hep mükemmel olmayi istedigimizden geliyor bu his.
Ama yas ilerledikce ve bir olgunluga eristikce o kadar rahatliyorsunki. Gecenlerde büyük bir toplulukla yemege gittikde, ben: arkadaslar, kusuruma bakmayin ama ben tavugumu elimle yiyecegim afiyetle dedim, ve afiyetlede yedim. Düsünüyorumda 10-15 sene önce bunu yapamazdim, kesin ac kalkardim o yemekte.
Yani zamanla öyle bir öz güven geliyorki, dünya umrunda olmuyor. Ama o misaldeki gibi elimle bile yesem, zarafetimi kaybetmiyorum. Anlatabildimmi?
Seni yine insanlar seviyor, yeterki dogal ve candan ol.
Sevgiler :1hug:

sende düşünmeyiver baskası ne der diyee olsun bitsin
eger yapamıyosanda baskası bişi dediginde bu senin için cok önemli demektirr!
bence bu kişi senin deger verdin güvendigin bir insanmı önce ona bak sona sözlerini önemse derim !

bencede kendine güvenmiyosun canım ayrıca millet ne der diye neden düşünüyosun onlar bizi düşünüyormukifisfisfis hiç düşünmüyor sende düşünmeŞeniz

şuan tanıdığın 50 kişi düşün o 50 kişide senin hakkında farklı düşünür ama hiç birisinin düşüncesi senin ne olduğunu, kim olduğunu, değerinin ne olduğunu belirlemez, o 50 kişinin ne düşündüğü sadece onların görüşüdür ve sadece onları ilgilendirir bu yüzden seni ilgilendirmez. Ve o 50 kişinin senin hakkındaki iyi ya da kötü görüşlerini sen belirlemezsin zaten, onlar iyiyse iyi görürler, kötüyseler kötü görürler ve bu sadece onları ilgilendirir seni değil. Sen kendi değerini bilmiyomusunki başkalarının seni sürekli onaylamasına ihtiyaç duyuyorsun? Kendi değerimi ben belirlerim, ben kendi hakkımda ne düşünüyorsam oyum de. Başkalarından sana ne. Sen kendini değersiz görüyorsan inan bana başkalarıda seni değersiz görecektir ayrıca.

evet katlıyorum sana ayriyetten
sanırım bu dediklerin 12 13 yaşlardayken olurdu bendede yani genelde çocukken olan şeyler bence sıkılmanın aksine inadına kalabalıklara gir ve kimene kimse beni ilgilendirmiyor de içinden olduda komik bişeymi oldu yada söyledin önce kendin gül kimene:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…