Başkalarının Hayatları Vs Kendi Hayatım

Vejetaryen Zombi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2015
1.139
488
123
Merhaba benim sizlerle dertleşmek istediğim bir konu var.Çook büyük bir dert değil ama ne yalan söyleyeyim bu aralar aklımda olan bir konu.Yaşadığım yerden memlun değilim çünkü hem bonzai,bıçaklama vs olayların çok olduğu biyerdeyim hem de hemde bu yerin iyi sayılmayan çıkmaz sokağın olduğu bir mahallede oturuyorum öğleden sonra saat 5-6'da bile bakkala gitmeye korkuyorum çünkü bu saatte bile sarhoş olup etrafta ateş yakan gençler var veya yan inşaatta bonzai içen gençler durum böle olunca korkuyorum bana zarar vermelerinden başıma bişey gelmesinden korkuyorum ama bu dert ettiğim konunun bir parçası maddi durumumuz çok kötü değil en azından daha sakin bi mahalleye taşınmaya gücümüz yetebilir ama ailem ne gerek var üniversiteye gittiğin zaman kurtulursun vs diyorlar ve ben bu konu yüzünden aileme bazen kızıyorum çünkü önceden bu mahallede değildik ve daha iyi biyere taşınma şansımız varken buraya taşındık.Ya kızlar anlamıyorum maddi durumu çok iyi olmamasına rağmen Bursa'nın en iyi sitelerinden birinden daire satın alıp evini baştan aşağı yenileyen tanıdıklarım var yanlış anlamayın onlar da kötü yerde yaşasın vs tabiki demiyorum sadece ister istemez onlarla kendimi kıyaslıyorum başkaları yapabiliyorken biz neden yapamıyoruz diye düşünüyorum ne yalan söyleyeyim az parayla bu kadar çok şey yapan insanları görünce merak ediyorum nasıl yapıyolar diye yapanlar oluyorsa biz neden yapamıyoruz diye merak ediyorum.Biliyorum çook büyük dert değil ama hem ygs hem hastahane hem de burdaki yok bıçaklama vs olayları yüzünden o kadar sıkışık hissediyorum ki kendimi ister istemez böle ufak ayrıntılar kafama takılıyor yaşamımı sorguluyorum ister istemez küçük şeyler ile daha fazla mutlu olmam gerek ama nasıl yapabilirim bilemiyorum yorumlarınızı bekliyorum

Doğrusu, eğlenceli mekanmış.
Onlardan biri olursan, bıçaklanma olasılığında kalmaz.
Önce aralarına gir ve ardından yavaş yavaş liderleri sen ol.
Film gibi hayat işte.
:D ya zaten alışıyorsun artık belli noktadan sonra önceden korka korka yürürdüm zaman geçtikçe onların olduğu zaman sanki etrafta kedi falan varmış gibi davranıyorum alışıyosun :KK53:

yani bi insanın yaşadığı yerin o kişinin hayatında hiç sorun yaşamadığı anlamına gelmiyor gibi bişimi demek istediniz Hoppa

Hayir maddi durumlari iyi degil diyorsun ya. Belki sen disaridan oyle goruyorsundur.

Sorun yasamayan aile yok gibi. Herkes maddi yasamiyor sorunlarini , manevi problemlerle de cokebilir aileler.

Kisacasi hem haline sukur edeceksin ve hem de daha iyisine ulasmak icin cabalayacaksin.

:KK70: ya zaten alışıyorsun artık belli noktadan sonra önceden korka korka yürürdüm zaman geçtikçe onların olduğu zaman sanki etrafta kedi falan varmış gibi davranıyorum alışıyosun :KK53:

Eh, hayat tarzları seni cezbetmeye başlamış bile. :KK14:
Birde öyle kimseler çok kıyak, tam kafa adamı oluyor.
Zaten her türlü derdi görmüş, hayatın çelmesine çok kez takılmış, kısacası aşmışlar.

Köprü altı muhabbetini yaşamadan ölmek istemem.

inan hiçbir şey göründüğü gibi değildir.Bize borcu olan ve ödemeyen adamın altında kaç yıl önce aldığı lüks araba duruyor ama adam benzin alamıyor.Sırf dışarıya karşı arabası satıldı, durumu kötü demesinler diye rezil bir halde tutuyor kendini...ben rezil olacağıma param rezil olsun derim, ama herkes demiyor.

Sanırım hıc umursamaz her gordugumu polıse sıkayet ederdım :KK70:

Polis mi? Ne yapmış çocuklar... :KK43:
Saldırı olaylarını saymazsak, masum masum artistlik taslıyorlar.
Eğlenceli hayatlarına zincir vurmamak gerek.
Hem, okul veletlerine hayat dersi olur.
Biraz gerçek dünya hakkında ders alsınlar.

Bence bu ailenden kaynaklanıyor. Para harcamak istemiyorlar. Sizin bulunduğunuz yer ucuzdur. Kimi parası olsun ister kimi rahat olmak ister. Bence de oku uzaklaş.

Polis mi? Ne yapmış çocuklar... :KK43:
Saldırı olaylarını saymazsak, masum masum artistlik taslıyorlar.
Eğlenceli hayatlarına zincir vurmamak gerek.
Hem, okul veletlerine hayat dersi olur.
Biraz gerçek dünya hakkında ders alsınlar.

Bıraz çirkef bır tıpım bellı olmaz benım ne yapacagım :D

Mesajınızın basında oturduğunuz yeri tarif edince profilinize girip Bursa'da mı oturuyorsunuz diye bakıcaktımki konunun devamında bursa demişsiniz :))))) Muhtemelen Kent Meydanı civarlarındaki ara arka sokaklar. Nereler olduğunuda iyi biliyorum.Benim bi arkadasımda orada oturuyor.Bursada kiralar yüksek değil, fakat ev satın alırken yüksek diye düşünüyorum. Birde o bahsettiğin insanların öncelikleri farklı. Yani bazı insanlar çoluğuna çocuğuna ayakkabı kazak almadan kenara para koyma derdinde olan, hergün makarna çorba yiyerek baska bisey pisirmeden kenara para koyma derdinde olan insanlar gördüm.Hepside ev almak içindi. Bazı insanlar aldıkları azıcık maaşlarla bu şekilde ev bark sahibi oluyor. Ailenizin önceliğide iyi semt iyi ev değildirde 5 çeşit yemektir çocuğuna yok dememektir bilmemnedir. Bütün mesele bu yani.

ailene ben sadece kendim için değil sizin içinde endişelendiğim için burdan taşınmak istiyorum diye ara ara baskı yapın..gerçekten bende öyle bir yerde yaşamak istemezdim..

Bence ailenin başka şeylere önceliği var.Ama maddi durumunuz da elveriyorsa daha iyi bir mahalleye gitmelisiniz.Çünkü mahalle çok etkiliyor insani,yaşamını.Sen genç bir kızsin rahat rahat gelip gitmek istersin,eger dedigin gibi kötü bir yerse arkadaşlarinda gelmek istemez.Bence ailenin aklina sok taşınma fikrini.

Hangi mahalle bu zombicim?
Biz de on yil once yenimahallede oturuyorduk orasi da igrencti, sarhosu iti kopugu bitmezdi
Annem tek basina oldugundan bir evi zor aldi ben 20 yasini gecmistim anca cesaret edip oradan tasindik da ucevlere kurtulduk valla
Darisi senin basina

Hayir maddi durumlari iyi degil diyorsun ya. Belki sen disaridan oyle goruyorsundur.

Sorun yasamayan aile yok gibi. Herkes maddi yasamiyor sorunlarini , manevi problemlerle de cokebilir aileler.

Kisacasi hem haline sukur edeceksin ve hem de daha iyisine ulasmak icin cabalayacaksin.
maddi durumlarının çok iyi olmadıklarını biliyorum çünkü eski erkek arkadaşımdı bu bahsettiğim ve kendisi anlatıyordu yani evde bi iki oda açtığını annesinin sonradan çalışmaya başladığını vs ama dediniz gibi kendimiz için çabalıcaz

inan hiçbir şey göründüğü gibi değildir.Bize borcu olan ve ödemeyen adamın altında kaç yıl önce aldığı lüks araba duruyor ama adam benzin alamıyor.Sırf dışarıya karşı arabası satıldı, durumu kötü demesinler diye rezil bir halde tutuyor kendini...ben rezil olacağıma param rezil olsun derim, ama herkes demiyor.
ya zaten ev araba gibi şeler almak kolay biriktirrisin miras vs alırsın önemli olan bunu sürdürebilmek çoğu zaten sürdüremiyor bile

Back
X