Başkalarının hayatlarını kıskanmak

yani herkes mutsuz degil bence. surekli “instagram yalan, aslinda herkes mutsuz” denmesini dogru bulmuyorum. herkes her an mutlu degildir ama genel olarak mutlu olan insanlar da var. kendinizi onlar da mutsuz diye teselli edeceginize kendi hayatinizi nasil istediginiz sekle sokarsiniz ona odaklanin bence. cunku her zaman sizden daha az veya cok mutlu insanlar olacak. hep onlari dusunemezsiniz.

Disariya göre evde giyimim daha rahattir benim.😁 Saçim yeni maşalanmış olmaz gibi gibi. O an eşim çekmiş oluyor ben odaklanmiş resim yaparken ya da kediyle koyun koyuna uyuyakalmişiz koltukta gibi minnoş anlar denk gelince, ben de bazilarini hikaye atiyorum. 😬 Gerci bana gore minnoş bilmiyorum.
Uuuu sana kimbilir neler deniyordur o zaman 😆😆

yani herkes mutsuz degil bence. surekli “instagram yalan, aslinda herkes mutsuz” denmesini dogru bulmuyorum. herkes her an mutlu degildir ama genel olarak mutlu olan insanlar da var. kendinizi onlar da mutsuz diye teselli edeceginize kendi hayatinizi nasil istediginiz sekle sokarsiniz ona odaklanin bence. cunku her zaman sizden daha az veya cok mutlu insanlar olacak. hep onlari dusunemezsiniz.
Neden yaptığımız birşeyi herkese gösterme ihtiyacı hissediyoruz peki mutlu anlarımızı da paylaşıyoruz da kendim için de diyorum sonradan neden paylaştım ki gerek yoktu hissi geliyor. Anı kalsın bir nevi eski albümler gibi de oluyor da yani bir yandan da gösterme ihtiyacı gibi. Kimler görmüş diye bakıyoruz mesela

İnstagramda gördüğünüz fotoğraf ve videolar gerçeği yansıtmıyor. İnsanlar istediği gibi görünmeye çalışıyor sadece.

Disariya göre evde giyimim daha rahattir benim.😁 Saçim yeni maşalanmış olmaz gibi gibi. O an eşim çekmiş oluyor ben odaklanmiş resim yaparken ya da kediyle koyun koyuna uyuyakalmişiz koltukta gibi minnoş anlar denk gelince, ben de bazilarini hikaye atiyorum. 😬 Gerci bana gore minnoş bilmiyorum.
Uyuyakalmıyorsundur sen. Uyuyakalmış numaası yapıp kavgalı olduğun kocana zorla foto çektiriyorsundur.

Instagram da herkes mutsuz hayatta kimse çok mutlu değil herşey sahte deyince mutluluk nasıl yakalanacak. Post atmayan biri olarak söylüyorum bu arada. Çok mutlu olduğum anlarda fotoğraflarım vardır . Şu çok saçma geliyor çok mutlu olduğun anda fotoğraf cekinmezsin düşüncesi yoo çekiniyorum çekiniyoruz. Sosyal medyam olduğu zamanda çekip atıyordum . Biraz daha arttırıyım hatta o güzel anlarda video da çekerim ben .şimdi de çektiğim doğa fotoğrafları paylaşıyorum . Hayatın içinde mutluluk da var mutsuzluk da kötü düşünmek pozitiflik getirmez ki

İnstagramda gördüğünüz fotoğraf ve videolar gerçeği yansıtmıyor. İnsanlar istediği gibi görünmeye çalışıyor sadece.
Nasıl gerçeği yansıtmıyor mesela?

Tatil fotosu paylaştığımızda aslında tatilde olmuyoruz da numara mı yapıyoruz? Ya da konsere gitmemişiz de fotoşokla gitmişiz gibi mi yapıyoruz? Düğünden falan paylaştıysak aslında o insanlar evlenmemiş hepsi bir senaryo mu?

sosyal medyaya bakmayın yaa insanlar çok mutsuz diye bi düşünce içinde olmak da başkalarının mutsuzluğundan beslenmek olmuyor mu biraz? tamam orada insanlar güzel ve iyi hallerini paylaşıyorlar, bir önceki yorumumda da söyledim, yani ben de öyle yapıyorum ama mutluluk denen şey zaten 7/24 süren bişey değil. kısa kısa anlardan ibarettir mutluluk. o an çok güzel bir tatil yapıyorsan belki yılın en mutlu günündesin. güzel bir kahvaltı paylaşmışsan belki 1 saatliğine o kahvaltıda çok keyifliydin. insan çoğu zaman aslında ne mutlu ne de mutsuzdur. ortada bir yerde gidip geliriz. eğer hayatımızın aşırı kötü bir döneminde değilsek genel anlamda böyleyizdir yani. ortalarda bir yerde yaşıyoruz ama anlık olaylar mutlu veya mutsuz olmamızı sağlıyor. güzel bir haber alıp seviniyoruz mesela, mutlu oluyoruz. hayatımızda büyük bir problem yok diyelim ki ama markette can sıkıcı bişey gördük ya da yaşadık, o an mutsuz oluyoruz. genel anlamda o hayatlar çok sahte, mutlu gözüken çiftler aslında mutsuz, zengin gözüken aslında parasız diye düşünmek doğru değil. ama bu görünenlere özenmek de doğru değil.

ona bakarsanız fotoğraf çekmek eskiden genelde mutlu anlarda yapılan bişeydi, bugünden tek farkı paylaşım yapıp herkese ilan edilmiyordu, albümlerde duruyordu. film sayıları da kısıtlı olduğundan sadece güzel anlardan hatıra olsun diye çekim yapılırdı.

Bu konuyu daha geçende arkadaşlarla görüşmüştüm, tesadüfün böylesi. Onlara dediklerimi size de aktarayim madem 😅 hiç bir mutlu insan kalkip bunu ispat için fotosunu paylaşmaz, zaten kendisi mutluluğundan emindir. Veya kocasiyla olan ilişkisinden. Hele hele mahremini paylasan insanlari cok itici buluyorum, o senin en özelin, en güzelin, en çok sana ait olan şey. Eşiyle olan hatiralar paylasilmayacak kadar özel ve değerli bana göre. Ha bi yere gidersin mekan hoşuna gider, şehir hoşuna gider, ona okey, onu bende yapıyorum, ara sira selfie falan paylaşıyorum, kendim güzel buldugum icin. Ama her gün her saniyemi paylaşmak eziyet olurdu benim icin, yavrum gariban instagramcılara o yüzden çok acıyorum, adamlar anın tadını çıkaramıyorlar :( Formül, kendine odaklanmam, kendini geliştirmen, kendini güzelleştirmen. Zaten ozaman baskalarinin hayatlarına ne zamanin kalıyor ne de merakin.

sosyal medyaya bakmayın yaa insanlar çok mutsuz diye bi düşünce içinde olmak da başkalarının mutsuzluğundan beslenmek olmuyor mu biraz? tamam orada insanlar güzel ve iyi hallerini paylaşıyorlar, bir önceki yorumumda da söyledim, yani ben de öyle yapıyorum ama mutluluk denen şey zaten 7/24 süren bişey değil. kısa kısa anlardan ibarettir mutluluk. o an çok güzel bir tatil yapıyorsan belki yılın en mutlu günündesin. güzel bir kahvaltı paylaşmışsan belki 1 saatliğine o kahvaltıda çok keyifliydin. insan çoğu zaman aslında ne mutlu ne de mutsuzdur. ortada bir yerde gidip geliriz. eğer hayatımızın aşırı kötü bir döneminde değilsek genel anlamda böyleyizdir yani. ortalarda bir yerde yaşıyoruz ama anlık olaylar mutlu veya mutsuz olmamızı sağlıyor. güzel bir haber alıp seviniyoruz mesela, mutlu oluyoruz. hayatımızda büyük bir problem yok diyelim ki ama markette can sıkıcı bişey gördük ya da yaşadık, o an mutsuz oluyoruz. genel anlamda o hayatlar çok sahte, mutlu gözüken çiftler aslında mutsuz, zengin gözüken aslında parasız diye düşünmek doğru değil. ama bu görünenlere özenmek de doğru değil.

ona bakarsanız fotoğraf çekmek eskiden genelde mutlu anlarda yapılan bişeydi, bugünden tek farkı paylaşım yapıp herkese ilan edilmiyordu, albümlerde duruyordu. film sayıları da kısıtlı olduğundan sadece güzel anlardan hatıra olsun diye çekim yapılırdı.
O albümleri de köşe bucak saklamıyorduk. Gelen misafirler falan alıp bakıyordu. Gösteriyorduk millete.

Bu konuyu daha geçende arkadaşlarla görüşmüştüm, tesadüfün böylesi. Onlara dediklerimi size de aktarayim madem 😅 hiç bir mutlu insan kalkip bunu ispat için fotosunu paylaşmaz, zaten kendisi mutluluğundan emindir. Veya kocasiyla olan ilişkisinden. Hele hele mahremini paylasan insanlari cok itici buluyorum, o senin en özelin, en güzelin, en çok sana ait olan şey. Eşiyle olan hatiralar paylasilmayacak kadar özel ve değerli bana göre. Ha bi yere gidersin mekan hoşuna gider, şehir hoşuna gider, ona okey, onu bende yapıyorum, ara sira selfie falan paylaşıyorum, kendim güzel buldugum icin. Ama her gün her saniyemi paylaşmak eziyet olurdu benim icin, yavrum gariban instagramcılara o yüzden çok acıyorum, adamlar anın tadını çıkaramıyorlar :KK43: Formül, kendine odaklanmam, kendini geliştirmen, kendini güzelleştirmen. Zaten ozaman baskalarinin hayatlarına ne zamanin kalıyor ne de merakin.
Mahremini paylaşmaktan kasıt tam olarak ne? Sevişirken falan foto video paylaşan insanlar mı var? Mahrem dediğimiz şey budur çünkü. Kocasıyla yanyana, sarılmış, koklaşan fotoğraflar mahrem değildir bana ve birçok insana göre.

Şu anı yaşamak olayına ayrı gülüyorum. Saatlerce zaman geçirdiğiniz bir yerde foto çekmek 30 saniye, düzenleyip paylaşmak 1 dakika. 120 dakikamızdan 1.5 dakika harcayınca anı kaçırmış olmuyoruz, anı biriktirmiş oluyoruz.

Ha bunları yazdım diye her dakika paylaşım yaptığımı düşünmeyin. Şimdi baktım son postum 13 eylül tarihli. İnstagrama haftada bir falan girer bakarım. Ama bu sık paylaşım yapan insanların benden mutsuz olduğunu göstermez.

Bu konuyu daha geçende arkadaşlarla görüşmüştüm, tesadüfün böylesi. Onlara dediklerimi size de aktarayim madem 😅 hiç bir mutlu insan kalkip bunu ispat için fotosunu paylaşmaz, zaten kendisi mutluluğundan emindir. Veya kocasiyla olan ilişkisinden. Hele hele mahremini paylasan insanlari cok itici buluyorum, o senin en özelin, en güzelin, en çok sana ait olan şey. Eşiyle olan hatiralar paylasilmayacak kadar özel ve değerli bana göre. Ha bi yere gidersin mekan hoşuna gider, şehir hoşuna gider, ona okey, onu bende yapıyorum, ara sira selfie falan paylaşıyorum, kendim güzel buldugum icin. Ama her gün her saniyemi paylaşmak eziyet olurdu benim icin, yavrum gariban instagramcılara o yüzden çok acıyorum, adamlar anın tadını çıkaramıyorlar :KK43: Formül, kendine odaklanmam, kendini geliştirmen, kendini güzelleştirmen. Zaten ozaman baskalarinin hayatlarına ne zamanin kalıyor ne de merakin.
E arkadaşlarınızın kocasından size neyse, sizin güzelliğinizden selfienizden millete ne o zaman. Siz neden güzelliğinizi paylaşıyorsunuz?

instagram da bir bayanj takip ediyorum kadinin gulusune samimiyetine hayranim :KK45: hic kiskanmadim bende boyle olabilirdim diye dusundum istesem yine olurum dedim

cokmedim de ...umutlarıno hayallerini yasaybilecegin seviyede tutarsan hersey cok daha guzel olur :KK68:

hiç bir mutlu insan kalkip bunu ispat için fotosunu paylaşmaz, zaten kendisi mutluluğundan emindir. Veya kocasiyla olan ilişkisinden.
Sizin kullanım amacınızı bilemeyeceğim ama Instagram benim için güzel anılarımı aktardığım dijital bir albümden ibaret. Kimseye bir şeyleri ispatlamaya çalışmıyorum ve gayet mutluyum :)
Hele hele mahremini paylasan insanlari cok itici buluyorum, o senin en özelin, en güzelin, en çok sana ait olan şey. Eşiyle olan hatiralar paylasilmayacak kadar özel ve değerli bana göre
Mahremiyet sizin sandığınız gibi bir şey değil ya🤦🏻‍♀️
gariban instagramcılara o yüzden çok acıyorum, adamlar anın tadını çıkaramıyorlar
Dün çok güzel, dolu dolu bir gün geçirdim ve fotoğraf çekmek toplasanız yarım saatimi almıştır en fazla. Her anın tadını çıkardım. Sandığınız gibi her saniye deklanşöre basmıyoruz.

Tatil fotosu paylaştığımızda aslında tatilde olmuyoruz da numara mı yapıyoruz? Ya da konsere gitmemişiz de fotoşokla gitmişiz gibi mi yapıyoruz? Düğünden falan paylaştıysak aslında o insanlar evlenmemiş hepsi bir senaryo mu?

Mutsuz ama mutlu gibi mesela. Paylaşımlarından mutlu olduğunu düşündüğümüz birçok çiftin bir anda ayrılık ve boşanma haberlerini alıyoruz. Akabinde birlikteliklerinde epey kötü şeyler yaşandığı ortaya çıkıyor mesela. Çevremizden birçok örnek görüyoruz.

Mutsuz ama mutlu gibi mesela. Paylaşımlarından mutlu olduğunu düşündüğümüz birçok çiftin bir anda ayrılık ve boşanma haberlerini alıyoruz. Akabinde birlikteliklerinde epey kötü şeyler yaşandığı ortaya çıkıyor mesela. Çevremizden birçok örnek görüyoruz.
Ben sosyal medya ünlülerini takip etmiyorum. O yüzden kim evlenmiş kim boşanmış hatta kim kimdir bilmiyorum.

Çevremdeki insanların da çok yakınım değilse ve kendi paylaşmıyorsa özel hayatlarıyla ilgilenmiyorum. Birinin boşanma haberini alırsam bak bak sosyal medyada mutluluk pozları kesiyorlarmış mutsuzmuş gördün mü eheheh demek yerine hay Allah çok üzüldüm, umarım çok yara almadan çıkarlar bu süreçten diyorum. Başkalarının mutsuzluklarından beslenmek mutsuz insanların işidir.

Dün çok güzel, dolu dolu bir gün geçirdim ve fotoğraf çekmek toplasanız yarım saatimi almıştır en fazla. Her anın tadını çıkardım. Sandığınız gibi her saniye deklanşöre basmıyoruz.
Sen bilmiyorsun aslında hiç eğlenmedin, hepsi birer sanrıdan ibaretti. Mutsuzsun itiraf et. İtiraf etmesen de yarın öbür gün boşanınca anlarız zaten 😂

Ben sosyal medya ünlülerini takip etmiyorum. O yüzden kim evlenmiş kim boşanmış hatta kim kimdir bilmiyorum.

Çevremdeki insanların da çok yakınım değilse ve kendi paylaşmıyorsa özel hayatlarıyla ilgilenmiyorum. Birinin boşanma haberini alırsam bak bak sosyal medyada mutluluk pozları kesiyorlarmış mutsuzmuş gördün mü eheheh demek yerine hay Allah çok üzüldüm, umarım çok yara almadan çıkarlar bu süreçten diyorum. Başkalarının mutsuzluklarından beslenmek mutsuz insanların işidir.
Ben böyle birşey den bahsetmedim ki? Konu nerelere geldi. Kimsenin hayatına sevindiğim ya da üzüldüğüm yok. Paylaşımları gerçekçi bulmuyorum o kadar.

Herkes, sahte mutluluk o yüzden takılma demiş. Ya gerçekten mutlu olsalardı? Olsunlar da zaten. Instagramdaki hayatlar hep mutlu olsunlar. Herkes de, başkasını kıskanmayacak hayatlar inşa etsin kendine.

Back
X