- Konu Sahibi burcubahar0635
Bu aman travmaya uğramasın aman bir şey olmasın diye ot gibi yetiştirilen cocuklarinizin ileride gerçek dünyada hiçbir şansı olmayacak elenip gidecekler farkında mısınız 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Başka iş yok malesef aynen nefret kusacak duruma geldımTamam da yapmayın o zaman.Hayır kafanıza silah mı dayıyolar nedir bu tripler yani.Bi forum sitesinde denk geldiğiniz birine bile kin kusup çocuklardan yakınacak durumdaysanız gerçekten yapmayın yazık size de valla.
Aynen bende öğretmenim yemin ederim bunlar yüzünden sessiz olun diyemiyorumAmannnn böyle buluttan nem kapan ebeveynler yüzünden olay çıkıyor.Bir de artık aynı travma yaratır ,bu travma yaratır davranışları da baydı.Öğretmenler bile sizin gibi ebeveynler yüzünden sınıfta rahat edemez oldu çünkü herseye müdahil oluyorsunuz .
Maşallah herkes çocuk gelişimci kesilmiş bu kadar kolaysa keşke 4 sene o bölümü okumasaydım.Benim kayınvalidem de daha 1 yaşında bile olmayan torunu için "yorulduysan ben tutayım biraz" dediği için tepki almıştı, neymiş çocuk annesini yorduğunu düşünüp travma yaşarmış![]()
Allah Allah sana mı sorucaz okusaydın yerimize sen olsaydın sen emek verseydin? Mesleğimize laf edemezsin saygılı ol çocuklarınızı şımartmak zorunda değiliz aslada senin gibilerden korkup çocuklarını pohpohlamıcam işimden olurum en fazla sorun yok.Ben zaten dünkü çok önemli bi olay değil ama bu ve benzeri durumlarda ne yapmam gerekir dedim.Siz başladınız yok fanus yok paşa prenses.Daha neden bahsettiğimi algılayamıyosunuz okuduğunuzu bile anlamadan insanlara saldırıyosunuz bi de öğretmenlik yapıyosunuz.ayrıca zorunuza gidiyosa yapmayın öğretmenlik işsizlik diz boyu sizin beğenmediğiniz çocuklara seve seve bakacak milyonlarca işsiz var sanki bana babanızın hayrına bakıyosunuz oturun evde beğenmiyosanız.
Koptum gece gecesen ne anlarsın ki medeniyetten![]()
Çok abartılıyor bu konular; bizim nesil komşu teyzelerin elinde büyümüştür, camının önünde top oymadığımızda bağıran Mihriban teyzemiz, armut ağacına çıktığımızda kulağımızı çeken Fatma teyzemiz,araba yoluna çıkmayalım diye pencereden eksik olmayan Gülçin teyzemiz... okuldan kendi kızını alırken hepimizi hizada tutan Ayşen teyzemiz... hepsini sevgiyle anarım travma falan geçirmedik mahalle çocukları olarak, çocukları neredeyse kuş tüyüne sarıp büyütecekler tuhaf bir çocuk şekli oluştu ortalıkta, tamam çocuğa dikkat etmek gerekir ama fazla abartmamak gerek. Eskiden ne güzeldi mahalleler parklar herkes birbirinin çocuğuna göz kulak olurdu, bu bahsettiğim zamanlarda 5 yaş civarındaydım sanırım küçük kardeşim 2 yaşındaydı, herkes kollardı onu küçük diye mutlu zamanlardı
Agzina saglik gurban olduum ablamyeminle psikoloji diye diye millet kafayi kirdi
Sosyal kontrol denen birsey vardi eskiden.. simdi onun yerini cok baska seyler aldi ne yazikki..
Ben de böyle duyarsız annelerin çocuklarından çektim.cocuk gercekten aılenın aynası
top havuzuna gıttık bugun. benım kız etrafa atılmıs topların hepsını topladı havuza koydu havuzda oynuyordu ıkı tane kızıda kendıne benzettı uc kız ceylan gıbı seke seke tum topları toplayıp guzelce oynamaya basladılar baska 2 cocuk geldı o toplarla savas yapmaya basladı bırbırlerının yuzune gozune atıyorlar. kızım rahatsız oldu havuzun ıcıne oturdu kalkamıyor kalkarsa yuzune carpacak. seslı bır sekılde su cocuklara bak geldıler huzur kacırdılar resmen dedım. aılelerden ses yok. cocuklar maganda gıbı topları ozellıkle yuzlerıne atıyor bırbırının. tekrar seslı soylendım. bu cocuklar kesın evde cocukluk yapamadıklarından dısarda boyle cozutuyorlar dedım ebeveynlerı kım acaba cocuklarına bırbırınıze zarar vermeden oynayın demıyor dedım esımle konusuyorum... hala ses yok
en son bırının gozune cok sert carptı cocuk agladı aglayan cocugun annesı mudahale ettı o yaramaz ıkı cocugun ebevynden hala ses yok
top havuzundan cıkarken gordum anne babasının kım oldugunu ben hayatımda boyle terbıyesız anne baba gormedım. kendı cocugunun gozune gelse orayı yakardı . oylelerının cocukları da bılerek zarar vermeye meyıllı oluyor ıste.
Mütüş çirkeflik..Ha bu arada ben de senin yazdıklarını koymak isterdim ama bu forumda bana yaptığın gibi tek işin insanları gıcık etmek ve konularını sabote etmek olmuş maşallah kavga etmediğin konu yok senle daha fazla muhattap olmaya değmez engelliyorum canım başka kapıya
Terbiyesizlik etme. Ne kadar çirkin bi insan olduğun ortada. Yazık çoluğuna çocuğuna. Bi daha bana hakaret etmeye kalkışırsan suç duyurusundan bulunurum haberin olsun pisGörüyorum ki kuş kadar beyniniz varmış keşke onu da kendi sorunlarınızı çözmeye harcasaydınız noldu yani ah vah rezil oldum ne kadar aptalsın ya valla bu işsizlikle bu yaşa gelmek büyük başarı tebrikler
Öğretmenliğin bir saygınlığı kalmadı ki çocukların gözünde .Eskiden bizler öğretmeni uzaktan görsek kendimize çeki düzen verirdik şimdi siz çocuğa biraz ses yükseltip sessiz ol deseniz ertesi gün Veli kapıda biter bık bık bık. E haliyle çocuk size saygı duyar mı,duymaz ..Bence çağımızın hastalığı bu herseyi bile psikolog,çocuk gelişimcisi,doktor ebeveynler ..Aynen bende öğretmenim yemin ederim bunlar yüzünden sessiz olun diyemiyorum
Sanıyorlar ki sadece öğretmenin maaşı vergi ile veriliyor. Diğer maaşlar vahiy yoluyla devlete gökten iniyor falanEvet o konuyu da hatırlıyorum zihniyetler hep aynı.bir de beğenmiyorsan yapma maaşını vergimle veriyoruz kısımları var ki çok komik
Keşke bulunsan da o çocuk bu saldırgan kadından kurtulsa. Konuda atarlanmadığı yok. Güzel bir banı hak ediyor ama keşke dünyadan banlasak bu nefret dolu insanlarıTerbiyesizlik etme. Ne kadar çirkin bi insan olduğun ortada. Yazık çoluğuna çocuğuna. Bi daha bana hakaret etmeye kalkışırsan suç duyurusundan bulunurum haberin olsun pis
Gecmis olsun yavrunuza.Ama oradan parca kopmamistir ya,dis izi cikmistir en fazla,kopek degil ya diger cocukBen de böyle duyarsız annelerin çocuklarından çektim.
Ama şey düşünüyorum bazen, acaba çocukları anneler mi öyle yapıyor? Anneler mi çocukları?
Ben de yukarda böyle bi annenin çocuğunun gelip oğlumu ısırıp oğlumdan resmen parça koparmasından bahsetmiştim.
Kadın dönüp bakmadı bile. Ben de ağlayan oğlumu aldım ve dedim ki oğluma, oğlum o çocuk sana zarar veriyor boşver onla oynama, gel biz seninle masada resim yapalım. Oğlum 2.5 yaş civarında, çocuk da 1.5 civarıydı ve bi restorandaydık. O anne var ya, hiç kalkıp da almadı o çocugunu, oğlumu eşimle ortamıza almıştım, çocuk bidaha gelip rahatsız etmesin diye.
Bu çocuk diğer boş masalara çıkıp, üzerlerindeki şeker paketlerini alıp patlatıp şekerlerini fln yedi inanamadım!
Ve o anne en fazla elinden o paketleri aldı ve hiç de anlatmadı çocuğa, bak bunlar çaya kahveye koymak için, böyle yenmez. Çok zararlı diye.. arkadaşıyla muhabbetine aynen devam etti.
Acaba bu davranışlarla mı bu çocukları bu analar bu hale getiriyor?
Yoksa analar bin kere deniyor da ,
Bu çocuklar aynen devam edip kadınları bitiriyor da .. kadınlar mı yılıyor?
Benim oğlan da çok haraketli atılmıltı hayata, 6 aylık sıralamaya 9 aylık yürümeye başladı. Ben tektim, hiç aman düşersin yapmadım. Yeri geldi ağzı burnu patladı valla, sarıldım öptüm yine bıraktım. Hayır kelimesini ilk 11 ay yuvaya kadar duymadı.
Belki de bu sebeple mi bilmiyorum gözü öyle delikadirliğe aç bi tip değil.
Ama dediğim üzere, benim onu başta darlamadan özgür bırakmam mı işe yaradı, yoksa karakter mi hiç bilmiyorum.
Ayrıca yakın arkadaşımızın küçük oğlunı çok sever, ama gecen yaz bi ara kafasına vurmaya başladı, direk uyardım. 2. Kez yaptığında da aldım eve götürdüm. Birine vurmanın müsaması yok gözümde. Her öyle sapıtışında alıp eve götürdüm, evde oynadık. Ve açıkladım sebebini...
yani yazıyorum ki bunları yaşayan analar varsa belki bi işlerine yarar, bir de bunu denerler.
Yok küçüktür anlamaz fln sakın demeyin ya, ben daha karnımdayken uzun cümlelerle konulmaya başladım.
Hiç basit cümle kurmdım oğluma. Günü en küçük ayrıntısına kadar bi iş arkadaşıma anlatıyor gibi anlatıyorum yuvadan alınca.
Ona daa soruyorum , şu arkadasın bugün yuvaya geldi mi?
Bu uyudu mu?
Yemekte yanında kim oturuyodu fln diye..
konuşmayı öğrendiler mi daha kolay oluyor, belki de konuşamadıklarından mı hırçın bazı çocuklar? Olabilir mi analar ya?
Öpüyorum hepinizi.. güzel bi gün geçirin