Başkasının yatak odasına namaz kılmak?? Dinen ne kadar uygun ki??

dreamtheater34

Üye
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2016
34
64
18
40
Merhabalar hepinize,
Belki çoğunuza basit gözükebilecek bir soru sormak istiyorum şimdi size.
Bir kişinin, kendisine ait olmayan bir yatak odasında (odada hali hazırda bir sandalye de varken) yatağa oturarak namaz kılması DİNEN ne kadar uygundur?
Bakın kişinin görgüsü, yaşı, kültürü vs.si buna etken midir bilmiyorum. Ben dini açıdan gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Burada mutlaka benden çok daha fazla bu konulardan anlayan, bilen, okuyan, insanlara anlatabilecek, öğretebilecek birikimde arkadaşlar vardır. Rica ediyorum bana bu durumun yorumunu yapar mısınız? Gerçekten yeterli bilgim olmadığı için soruyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.

Başka açıdan ele alırsak;yatağın üzeri çok yumuşaksa (yatak yün ,pamuksa) secde edildiğinde alın ve burun secde edildiğinde gömülür yatağa ,olmaz.Aksi takdirde serttse, temiz olması koşuluyla olabilir diye biliyorum ben.

Ne var ki bunda ya, he o yatakda daha once bir seyler yasanmis ve temizlenmemisse uygun bir dil ile burada kilmamasi gerektigini soyleyin . Oturarak kilindigini farz ederek diyorum.

Son düzenleme:
Iyibde ne alaka kafasini yastiga yorgana sürmüyorki??hem birisi evinde yabanci bir insana yatak odasinda namaz kilmasi icin kapiyi aciyorsa eminim o kisi yatagini yorganini yastigi kirli felan birakmiyordur

Caiz midir dersen bunun yeri burası değil. Hem namaz kılanın bileceği iş.

Ama yok bahsi geçen yatak benim yatağım ve sorun bu dersen, odanı namaz için verdiğin insanın yatağa oturmamasının garantisi yok. Ev muhtemelen en az iki odalıdır. Alternatif olan diğer odayı namaz kılması için sunabilirsiniz. Zaten eğilip kalkamayan insanın sandalye yerine yatak tercih etmesi çok normal.

Merhabalar hepinize,
Belki çoğunuza basit gözükebilecek bir soru sormak istiyorum şimdi size.
Bir kişinin, kendisine ait olmayan bir yatak odasında (odada hali hazırda bir sandalye de varken) yatağa oturarak namaz kılması DİNEN ne kadar uygundur?
Bakın kişinin görgüsü, yaşı, kültürü vs.si buna etken midir bilmiyorum. Ben dini açıdan gerçekten merak ettiğim için soruyorum.
Burada mutlaka benden çok daha fazla bu konulardan anlayan, bilen, okuyan, insanlara anlatabilecek, öğretebilecek birikimde arkadaşlar vardır. Rica ediyorum bana bu durumun yorumunu yapar mısınız? Gerçekten yeterli bilgim olmadığı için soruyorum.
Şimdiden teşekkür ediyorum.
Dinen hiçbir sakıncası yok. "Yeryüzü benim için temizleyici ve mescid kılınmıştır. Hangi adama namaz (vakti) gelip ulaşırsa, orada namazını kılsın." diye de bir hadis var. Yani yer yüzünün her yerinde namaz kılınabilir. Mezheplere göre mekruh sayıldığı haller var mezarlıkta namaz kılmak falan gibi. Ama dediğim gibi ana dinde değil, mezheplerde var ve güvenilirliği tartışılır.

Başkasının yatak odasına girilmiyor ki sanırım.
Namaz kılmak ne

Bilmem, ben hayatımda pek kılmadım. Bikaç defa belki.
Ben de öğreniyim bakalım yazsınlar da

Yatak odasinda izin verirseniz kilinir bunda absurd bir durum yok. Lakin ben izinsiz girip kilmam. Bizim cevremizde bu garip karsilanmaz.

Yatak odasına sen yönlendirdiysen kılması için ... yatağa oturup kılmasında bir sorun yok .

Yani konuda dinen değil de , senden izinsiz yatak odana girildiyse sorun var bence .

Back
X