Baskıcı baba

eelliff

Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2024
89
18
8
19
Kızlar selam, başlıktanda anlaşıldığı gibi babam çok kısıtlayıcı. 17 yaşındayım bir kaç ay sonra üniversiteye başlayacağım ve babam o kadar kısıtlayıcı ki üniversitede de bana bu kadar karışmasından çok korkuyorum. Mesela arkadaşlarımla buluşmama az izin verir çıkarsamda 6 da evde olmalıyım tamam bunu anlıyorum ama bununlada kalmıyor. Ben kapalıyım. Kapalı olmama rağmen her giydiğime çok karışıyor. Dün dışarı sandaletle çıkmıştım babamda evde sandaleti gördü ve korkunç bir şekilde dediki sen bugün dışarda sandalet mi giydin kumar diye korktuğum için hayır dedim sakın dedi. Yani artık ne kadar bir boyuta geldiğini siz anlayın o kadar sinir oluyorumki o kadar üzülüyorumki. Birde makyaj yapınca görün siz aşırı kızıyor. Babama karşı çıksam yine olmaz çünkü bu sefer ne dışarı çıkmama izin verir ne para vs verir. Şöyle bir olay daha yaşadım, 15 tatilde teyzemlerde kalmıştım bir gecelik babamdanda izin almıştım neyse döndğm teyzemlerden arkadaşlarımla buluşmak için izin istedim ve bana dediki teyzenlerde kaldın 15 tatil boyunca hiç bi yere çıkamazsın. Yani işin özeti gerçekten çok yoruldum neyseki annem babam gibi değil. Dolmuştum artık ve anlatmam gerekiyordu teşekkür ederim. Sizce ben babamı düzeltebilir miyim, ne yapabilirim?

Muhafazakar aile sorunu..

Babanı asla değiştiremezsin. Oku, mesleğini eline al, kendi ayaklarının üzerinde dur. Kendin için yapabileceğin en büyük iyilik bu olur senin için.
En güzel çağında kimsenin, ailenin bile seni mutsuz etmesine izin verme. Gençliğini de bunları düşünerek harcama. Kendini hep sev, kendine hep güven. Bu zor zamanlar geçecek. Üzülme..

Aslında babanız sizi korumaya çalışıyor kendi bildiğince, kendi inandığınca. Doğru mu yapıyor derseniz hayır doğru değil ama yanlış da değil.
Muhafazakar görüşlü ailelerde bu tip şeyler olur hep. Yaşınız ilerledikçe bu tip şeyler azalacaktır. Çok ama çok gençsiniz henüz o yüzden düşünmeyin bunları. Öğrenci olmanın keyfini çıkarın.

Ayağımın açık kalmasına Allah bile izin veriyorken sana ne oluyor diyemedin mi o babana?

Baban düzelmez şekerim tek yapman gereken okuluna derslerine odaklanmak ve kendi ayakları üstünde durabilen özgür bir kadın olmak umarım farklı bir şehri yazdın üni için?

gerçekten güzel olurdu o özgürlüğün düşüncesi bile çok güzel. 2 tane 4 yalında kardeşim var onlardanda ayrılamam çok bağlıyım
O halde bir yurda veya ayrı bir eve geçmen güzel olur haftasonları ziyarete gidersin yoksa üni okurken daha da zorlanabilirsin herkes sosyalleşirken KYK ya başvurdum mu? Pahalı olursa maddi bahanesi olabilir babanın

Şu an babanın evi babanın kuralları ne kadar yanlış olsa da yapacağın bir şey yok.Saçma hatalar yapıp eğitimini aksatacak yanlışlar yapma baban okuldan bile alabilir.Önceliğin okulunu okuyup bitirmek kendi ayaklarının üstünde durmak olsun Sonra istese de karışamaz.....

O halde bir yurda veya ayrı bir eve geçmen güzel olur haftasonları ziyarete gidersin yoksa üni okurken daha da zorlanabilirsin herkes sosyalleşirken KYK ya başvurdum mu? Pahalı olursa maddi bahanesi olabilir babanın
Tek dileğim ünide de bu kadar fazla karışmaması. Maddi bahaneside olmaz. sanırım yapıcak bir şeyim yok..

Böyle bir baba Başka yere gidip okumana nasıl izin verecek ?

Babanızla yaşadığınız sürece hıc bısey yapmazsınız sabredip meslegınızı elinize alıp kendı duzenınızı kuracaksınız

Terlik giydirmyr siz yurda çıkın demissnz sizce çıkarır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…