baskıcı sevgili sorunsalı

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
323
İzmir
5 aydır devam eden bir ilişkim var .adı ilişki ise başlarda herşey muhteşem eski kırgınlıklarımı unutturdu kendimi muhteşem hissettim
çok yorgundum eski dönemden sonra değişti haber veren ben artık izin almaya başladım
aslında ilk kez sahipleniyordu biri hoşuma gitti bu durum sevilmeyi değer görmeyi düşünülmeyi özlemiştim
şimdi ise konu evlilik de olunca evden çıkamayan ben haftada bir ancak görüştüğüm sevgilim süreci başladı
sürekli arkadaşları kuzenleri ile ...ben talepkar olunca aileme senin kadar zaman harcamıyorum diye trip atan sevgilim
yaşadığımız yer küçük bir şehir çevresi fazla görün istemiyorum diyor laf söz gelmesin diyor ama arkadaşlarım bile kalmadı kimse ile çıkamıyorum ki
çok üzgünüm rest çektiğimde direk ayrılıyor ben güzel güzel devam etsin istiyorum bu ilişki dinlemiyor bile beni
o kadar üzgünüm ki ne yapacağımı şaşırdım

Yapacağınız şey çok belli. Sizi cepte gördükçe baskıları, manasız tavırları, ilgisiz ve umursamazlığı artmış. Demek ki doğru insan değil. Bir ilişkiye tanımak için başlanır, tanımışsın ve ve anlattığın durum senin geleceğinde iyi olmayacağını beş ayda arkadaş bile bırakmadığından anlayabilir bitirebilirsin.

Baya muhteşemmiş gerçekten

Aslında ilk aylarda yeni aşkın heyecanı ile kalpler pırpır çarpmış. Yeni aşk hormonları bile diyebiliriz buna.

Sonraki aylarda ise gerçek karakterini göstermiş.
Şimdi şöyle düşünelim siz değil de bu durumu uzaktan izleyen arkadaşınız ne düşünürdü? Cevap orada aslında.

Zırt pırt ayrılık lafı edilmesinden ise hoşlanmam.
Bir insan gerçekten ayrılacaksa bunu söylemeli, tehdit olarak kullanmamalı. Zira çağırdıkça geliyor.

Evden çıkın, haber vermenize bile gerek yok.
Kocanız değil, nişanlı bile değil. O her dışarı çıktığında size söylüyor mu? Hiç sanmıyorum.
Zaten sağlıklı olan da bu.

Sınırınızı çizin, bundan sonra iki olasılık var:
1) Size baskı kuramayacağını anlayınca bir çöküşecek, sakinleşecek. İnsanoğlu taviz verildikçe daha da taviz ister unutmayın. Şımarmanın lüzmu yok.
2) Yok çıktığında izin almadım ben ayrıldım diyecek. Büyük bir kayıp mı? Hayır. Zira böyle kontrolcü bir kişi daha büyümemiş demektir. Özgüveni azdır. Hele ki evlendikten sonra bu yüzden dozu artırırlar, olay şiddete gider, eziyete gider. Sonra 2 çocukla nasıl boşanacağım diye konu açarsınız.

Halbuki normal kişiler sevdikçe daha da bağrına basarlar. Ayrılmayı tehdit etmek aklına bile gelmez.
Şu durum gerçekten ters.

Konu sahibine hemen kötü haberi vermek istemiyorum, kendisinin görmesi çok daha iyi.

Sasırılacak birsey yok. Cözüm net

Aman sakın ayrılmayın. Böyle bir adamı bir daha bulamazsınız çünkü. Resmen muhteşem koca adayı.

Neden sahiplenilme ihtiyacı hissediyorsunuz ki? Kimse kimsenin sahibi olamaz. Böyle ömür geçmez. Yapmanız gereken şey belli. İlerde boşan bence dememizi istemiyorsanız şimdiden ayrılın. 5 ay nedir ki

malesef durumumu izah ettim ve bana senden nefret ediyorum diyerek ayrılmış benden biraz önce mesaj atmış
Bunun alt metni, ya benim emrimde ol ya da seni umursamıyorum
Bu ayrilik da blöf "aman aşkım nolur ayrilmayalim" demenizi bekliyor. Siz bence ayrılık mesajına "beni köle etmek isteyen biriyle işim olmaz" yazip gönderin. Sonrasında mavi tik olduğunu görüp cevap yazarken basın engeli
Daha 2 gun önce birine "bana saygısı olmayan biriyle konusmak istemiyorum" diyerek yüzüne telefonu kapattim adam ne alaka falan diyordu çat kapattim sonra bastım engeli :) kimse kimsenin stres topu degil yaa yapmayın kendinize bunu.

malesef durumumu izah ettim ve bana senden nefret ediyorum diyerek ayrılmış benden biraz önce mesaj atmış

Yaş kaç?
Hayır sizi sormuyorum, sevgilinizin yaşını soruyorum.

Senden nefret ediyorum anne diyip marketi birbirine katan çocuk tepkisi bu.

Vallahi ucuz kurtulmuşsunuz.
Bir düğün alışverişi stresi ya da yeni bebek stresindeki tepkisini hayal edemiyorum. Her bebek ağladığında evden mi kaçacaktı?

Sizi taşıyamamış, net.

Nefret ediyorum diye ayrılmak Allah kurtarmış kurtulduğuna şükret bence

Trajikomik resmen.
Hayır eve tıkamadım diye nefret ediyorum demek?

Bu kız aldattı mı, dövdü mü, annesine mi küfretti, taş mı attı kafasına ne yaptı yani? Zaten devamlı ayrılmasından sinyali vermiş.

Önce bir ilişki nedir ciddiyeti nedir onu anlaması lazım, sonra konu sahibinin vaktini harcasın.

hala devam edecek misiniz??

ilişkiniz hıc normal degıl. sızın onun esyası degılsınız. sahıplenmek ızın almak vermek zaten su yasıma kadar en tıksındıgım ıfade olmustur. ozgurluk kısıtlayıcı ınsanla huzur mutluluk mu bulunurmus? ayrılabıldıgını bıle yazmıssınız. yanı gıdıcı. ısıne gelırse dıyor. guzel degıl kı guzel devam etsın. cok sevıyorsan boyle hayatı , devam et ne dıyım. evde oturur tv ızleye ızleye yaslanırsın. arkadasların kafede otururken kocanı beklersın. ınsan yuzu goreyım dıye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…