Başlamadan bitirsem mi?

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.862
598
32
Merhaba kızlar, kafam çok dolu biraz cümlelerimi toparlarken zorlanıyorum. Uzun olabilir. Hatam kusurum olursa affola, yorum yaparken de tek ricam kırıcı ve ağır yorumlar yapmamanız.

4 senelik bir ilişkim var, bunun bir kısmında ayrılık süreci geçirdiğim zamanlar da oldu. Ciddi bir ayrılıktan sonra geri barıştık, yani söylediği şeyler aklıma yattığı için barıştık. Bu yaz da ailelerimizi tanıştırıp bir söz yüzüğü takmaya karar vermiştik. Ben mezun olduğumdan beri çalışıyorum, erkek arkadaşım henüz mezun olamadı. Son birkaç aydır erkek arkadaşım aşırı tuhaf davranıyor. Yani görünüşte bir şey yok ama üzerinde nasıl desem bir isteksizlik var gibi.

En basiti, söz olayını ertelemeyi teklif etti. Askere gidip döndükten sonra olsa daha iyiymiş. Başta da bir an evvel aileler tanışsın, sözlenelim diyen kendisiydi. Benim için sorun değil, hemen askere gitsin dönsün ha bu yaz olmuş ha 1 sene sonra olmuş çok da önemli değil. Ama sanki ben çok istekliymişim gibi "Askere gitsem, bilmem ne üzerinde uzmanlık yapsam daha iyi olur, sen de yüksek lisans yaparsın belki daha iyi bir kuruma geçersin" falan kendi kendine hayatımız hakkında planlar yapıyor. 4 senelik ilişkimiz boyunca bir kere bile "Ayy evleniriz, çoluğa çocuğa karışırız" demedim, bunu demediğim için onu sevmediğimi, onunla ilgili hayaller kurmadığımı, hatta çocuk istemezsem benimle gelecek düşünmediğini dahi söylediği zamanlar oldu. Şimdi de "Ben çocuk yapmam belki yaa, sen istiyorsun da" falan diyor. Ben onu üzmemek için ılımlı yaklaşmaya başlamıştım sadece. Bir yer için buluşma ayarlayalım diyoruz dışarıda hatta ilk isteyen o oluyor, sonra "Araba serviste" diyor atıyorum. E benim arabayla gidelim diyorum bu sefer de yok senin araban olmaz benim seni almam lazım diyor başka gün gidelim desem bilmem ne gün işim var da falan diye 40 bin tane bahane sunuyor. Düşünün yani başta kendisi teklif etmesine rağmen oluyor bunlar.

Daha önce bir aldatılma geçmişim oldu (eski sevgilim tarafından, şimdiki ilişkimde değil) buna rağmen hiçbir erkek arkadaşımın ne telefonunu karıştırdım ne peşinden ajanlık yaptım. Hiç kıskançlık krizlerine girip üstüne düşmedim. Ama şu an başka birisi var da haberim mi yok diye düşünüyorum zira çevrelerimiz çok ayrı oldu, birbirimizi zor görüyoruz eskisi gibi değiliz. Mutlu değilim. Bu tarz bahsettiğim olaylar da kafamı çok karıştırmaya başladı. Söz möz hiç bunlara girmeden başlamadan bitirmeyi düşünmeye başladım. Ama bir yandan da günahına mı giriyorum, belki üzerinde baskı vardır ondan böyle olmaya başlamıştır diye düşünüyorum. Malum hayata yeni atılacak işi yok, askerlik yapmadı yapacak falan. Bilmiyorum kısacası, siz ne dersiniz? Objektif yorumlara ihtiyacım var yorum yapan herkese şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ne istediğini bilmeyen adam zordur
Devam ederseniz ya yönetimi komple eline alman gerekiyor (ki bu seni aşırı yorar)
Yada ne dese ona uyman
Bu ilişki sürdürülebilirliğini kaybetmiş bence

Yeni mezunsun.O henüz mezun olmamış.Askerlik yok.Daha hayatınızı inşa etmemişken bu sözlenme olayı sana göre normal mi?
O zaman istemiştir.Şimdi yaş oturmaya başladıkça gerçekleri gördükçe daha mantıklı düşünüyordur.Yüksek lisans yapıp iyi bir kuruma geçersin demesi,hayatın hakkında plan değil,mantıklı bir öneri.

Ne istediğini bilmeyen adam zordur
Devam ederseniz ya yönetimi komple eline alman gerekiyor (ki bu seni aşırı yorar)
Yada ne dese ona uyman
Bu ilişki sürdürülebilirliğini kaybetmiş bence

Ben inanın anlam veremiyorum şu duruma. Böyle değildi, son birkaç aydır böyle abuk hareketleri var. Aklıma türlü türlü şeyler geliyor, ben ikinci bir aldatılmayı daha kaldıramam. Üstüne üstlük ilk aldatılmamın yaşattığı travmalardan bahsettiğim halde bunu yapan bir adama 4 senemi heba etmemi kaldıramam.

Yeni mezun değilim hanımefendi, 2-3 yıldır gayet iyi bir işte çalışıyorum (maşallah diyeyim). O daha mezun olamadı. Benim hayatım hakkında da onun plan yapmasını gerektiren bir durum yok.

Yeni mezun değilim hanımefendi, 2-3 yıldır gayet iyi bir işte çalışıyorum (maşallah diyeyim). O daha mezun olamadı. Benim hayatım hakkında da onun plan yapmasını gerektiren bir durum yok.
Kırıcı yorum yapmayın diyen insanın bu derece atarlanması da çok manidar.2-3 yıllık iş hayatı yenidir HANIMEFENDİ.
Yanlış bir şey de söylemedim ayrıca.

Adam isteksiz diyorsun, senin için de bu yaz söz olası çok önemli değil sanırım e o zaman akışına bırak

Canım işinin olmaması ,askerlik yapmamış olmasının da iş önünde bir engel olması onun canını sıkmış olabilir.Bu konuda erkek arkadaşın ile konuşmak ister misin? Belki sözü ertelemeniz o kadar da kötü bir karar değildir.

Kırıcı yorum yapmayın diyen insanın bu derece atarlanması da çok manidar.2-3 yıllık iş hayatı yenidir HANIMEFENDİ.
Yanlış bir şey de söylemedim ayrıca.

Ben size atarlanmadım, burada herkese hanımefendi diye hitap ederim. Yeni mezun değilim dedim sadece, iş hayatımda yeniyim doğrudur. Yanlış anlıyorsunuz sanırım.

Astoria, bu konuları açıkça konuşabilmelisiniz, böyle bir sorun hissediyorsan karşına alıp uygun bir dille anlatabilecek donanımda bir insansın ve bilirsin hani bazı şeyler sorundur ama sanki sorun değilmiş gibi hissedilir yüzeyde, bu yüzden konuşulmaya değer bulunmaz. Ama tabanda sorun gibi sorundur, o sorunun havasını solursun. Bu yüzden kendi içinde düşünmeye itilirsin fark etmeden, aslında bunu karşılıklı masaya yatırıp "Nedir-ne değildir, ne değişti, ne hissediyorsun, bak ben bunları bunları düşünmeye başladım, ne yapmalıyız" vb. konuşun erkenden derim.

Ben size atarlanmadım, burada herkese hanımefendi diye hitap ederim. Yeni mezun değilim dedim sadece, iş hayatımda yeniyim doğrudur. Yanlış anlıyorsunuz sanırım.
Sizin üslubunuz benim anladığım normal üslup değil o zaman.Neyse kolay gelsin.

Bazen insan kabuğuna mı çekilmeli diye düşürdürdü bu şikayetiniz.
Yani azıcık uzaklaşmak ilişkiye nefes aldırmak iyi olabilir mi??

Bu "ara verelim" olaylarına pek sıcak bakan birisi değil. Ara vermek ne ayrılmak istiyorsan ayrılalım stili tepkilerle karşılaştığım için böyle önerilerle gitmiyorum ona.

Adam isteksiz diyorsun, senin için de bu yaz söz olası çok önemli değil sanırım e o zaman akışına bırak

Normalde aslında amaç aileleri tanıştırmaktı, zaten hemen oturup nişan düğün yapalım niyetimiz yoktu. Bilmem belki de akışına bırakmalıyım.

Konuştum zaten ama endişelerimin yersiz olduğunu sadece kendi hayatı hakkında endişeleri olduğunu söylüyor. Ama bazı durumlarda bilirsiniz, hisseder kadınlar hani sevgilisinin ona eskisi gibi davranmadığını. Bu da öyle bir şey.

İsteksizliğinden dolayı direkt “aldatıyor” diye düşünemeyiz canım ama cidden sinir bozucu bir durum

“Senin bu tavrın beni düşündürüyor, acaba ilişkiden beklentilerimiz farklılaştı mı” diye sorabilirsin

Aldattığını düşünmedim okuyunca
Aklıma direk sorumluluk alacak olmak ağır geldi paşaya diye geldi
Senin bi düzenin başarıların var
Onun önünde engeller
Üstelik plan yaparken senin ne yapacağınıda düşünmüş ki bu ciddi bi ayrıntı bence
Bu adam sana yük olur gibi
Ama çat diye bitirme
Bitmesi gerekebileceği bilinciyle biraz gözlemle derim ben
Bu sırada hem kendini her sonuca hazırlarsın
Hemde erkek arkadaşın bundan sonraki davranış ve sözleriyle daha doğru karar vermeni sağlar.
Şuanda bi karar versen içinde acaba kalır
Bu boşa geçireceğin uzunn bi zaman demek
Yeniden başlamana bile engel olur
Bırak acaba kalmayana kadar devam etsin

Aslında konuştum. Endişelerimin yersiz olduğunu, sadece kendi hayatı hakkında endişeleri olduğunu söyledi. Ama ben farkındayım eskisi gibi olmadığımızın, yani kıyas yapınca belli oluyor. Eskiden daha hevesliydi mesela, şu an bir heveslenip sonra olmaması için 40 bahane buluyor.

Biraz telini karıştırsan mi ki
Şüphelerini dindirir

Onu da kendime yakıştıramıyorum ne yalan söyleyeyim. O da hiç benimkini karıştırmaz.

cevap soruda aslında, başlamadan bitirmelisin zira üzülecekmişsin gibi hissediyorum.

Şimdikiler çok hızlı .
2 yeğenımde bu yaz mezun olucak hem eşleri hem kendılerı ne askerlık yapıldı ne meslek var ellerınde ikiside eylül ayında evlenıyor

Konu sahıbını çok severim . Aklı başında biridir . Benım önerım çok sevıyorsan al karşına konuş de benım için söz tarihiinin bir önemı yok sen askerden gel mesleğini eline al yaparız de . Konuştun baktın düzelmıyor. Yapılcak şey belli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…