Baslik bulamadim bi sorum var.

THEY-

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2014
5.247
3.452
Merak ettiğim ve her zaman cevaplanmasini beklediğimiz bir soru var . yardımcı olacağınız eminim. Erkek her zaman ben yaparım ben ederim diyor. Mesela bisey alınacak deniliyorsa alınacak . kkadına neden laf dusmuyor. Biraz eskiler bunu dusunur. Şimdiki zamanda öyle değil ama genelde öyle. Bunun bi sebebi varmı. Erkek karısına sormadan herşeyi yapabilir ama kadın yapamaz nasıl bi anlayış bu

İnsanın yaşayış tarzıyla alakalı diye düşünüyorum.
Bana göre yapamaz.. Erkek ne ise kadında odur..
Siz böyle bir hayatta yer almak istimiyorsanız ona göre tercihlerinizi yapacaksınız..

bu tamamen kadının güçsüzlüğünden kaynaklanıyor bence. erkeğin karşısında kendinden emin duracaksın ve ona mecbur olmadığını belli edeceksin. ben eşimi çok severim onun için canımı bile veririm bunu ona da hissettiririm. ama bazı durumlar var ki asla taviz vermem. herkes haddini sınırını bilecek.kadınlar erkeklerin kölesi değil ki söz sahibi olamasın. erkekleri bu duruma getiren kadınlar işte. biraz bencil olmakta fayda var...

Eğer bu kişi hayat arkadaşı olacaksa tercih bizim elimizde.. Öylesine selam bile verilmez. Ortak kararların alındığı , kendi isteklerinin yanında eşinin isteklerine de önem gösterilmeli, erkekse bir adım önde tutmalı eşinin önemsediklerini.

Ben sormadan yaparım , sen yapamazsın mantığıyla hareket eden birine bir saat bile verilmez.

Bana göre öyle. Ama eski zamanın insanları öyle dusunup öyle fikir vermiyorlar. Yakınından kulak misafiri olupta çok kizdigim bisey bu.Evet seçim çok önemli. Ama bazı şeyler seçimden sonra oluşmaya basliyor

Valla ne benim yetiştiğim ailede öyleydi, ne de şuanda içinde olduğum toplumda öyle :) Biz anaerkil takılıyoruz :) Bizim evde evin idaresi her konuda yıllardır annemdedir. Bir yere gitmek için, bir şey almak için önce annemize söyleriz. Tabiki konuşup anlaşarak, erkeğe de sorularak bir yol bulunur ama ben doğru kararı kadının vereceğini düşünürüm hep. Kadın kararı verir ve erkeği bu karara yönlendirir ya da yönlendirmesi gerekir. Yuvayı dişi kuş yapar diye boşuna söylememişler.

aileden gelme bir anlayış kesinlikle,babası annesine nasıl davranmışsa ne görmüşse onu uyguluyorlar.Belki ilk başlarda cicim ayrlarında biraz perdeliyorlar kendilerini ama ileriki dönemlerinde içlerindeki o baba modeli çıkıyor ortaya malesef.Evin idaresi karar mekanizması kadın olmalı bence, ha bu eşe babaya birşey sorulmasın demek değil ama erkekler çok anlık kararlar verebiliyorlar, bayanlar daha detaycı ileriyide düşünüp veriyorlar genelde kararlarını

Bana sormadan bir şey yapacak kırarım kafasını :KK59:
Karşılıklı paylaşıp, ona göre hayatımızı yönlendiriyoruz.
İnatla değil sevgiyle yaklaş istediğini zaten yaptırırsın.
Ama karşılığını da ver tabi ki..

BİZ DE DE TAM TERSİ.

HATTA GEÇEN EŞİM DEDİ BANA EMRİ VAKİ YAPMA BU SON DİYE. AMA BENSİZ ADIM BİLE ATAMAZ.

Bu manevi güçten ziyade maddi güçten de kaynaklı olabiliyor.

aileden gelme bir anlayış kesinlikle,babası annesine nasıl davranmışsa ne görmüşse onu uyguluyorlar.Belki ilk başlarda cicim ayrlarında biraz perdeliyorlar kendilerini ama ileriki dönemlerinde içlerindeki o baba modeli çıkıyor ortaya malesef.Evin idaresi karar mekanizması kadın olmalı bence, ha bu eşe babaya birşey sorulmasın demek değil ama erkekler çok anlık kararlar verebiliyorlar, bayanlar daha detaycı ileriyide düşünüp veriyorlar genelde kararlarını
Cnm genelde erkek ailesiyle konusuon herseyi hallediyor ondan sonra eve gelio anlatmio bile kadının hicbiseyden haberi yok olduğu zaman bilio ben buna kiziyorum. Ailenin tamam dese bile sen ne hakla kendin tek başına onayliosun

Bana göre öyle. Ama eski zamanın insanları öyle dusunup öyle fikir vermiyorlar. Yakınından kulak misafiri olupta çok kizdigim bisey bu.Evet seçim çok önemli. Ama bazı şeyler seçimden sonra oluşmaya basliyor

malesef cogu kisi öyle yetistiriliyor. Sorunda bu. Cocuklukta baslayan seyler bunlar ne yazikki.
Erkek her istedigini sormadan etmeden yapar, ama kiz her attigi adimin hesabini vermesi gerekir. Cehalet, baska birsey degil:KK20:
Evlilikte kararlar beraber alinir, normal olan budur.

Aynı evi birlikte paylaşıyorsunuz beraber karar vermeniz lazım hatta şart ayrıca erkekte çok fazla karışmamalı:stop:dıyorum:KK69:

Aman oğlum paşa oğlum diye yetiştiren analar sayesinde ben erkeğim diye dolaşıyorlar ortada.beğenmediğimiz bir davranışı öğreten ne yazık ki yine hemcinsimiz

erkek egemen bi toplumuz malesef yakın zamanda bu değişti biraz kadınlarda okuyup kendini geliştirip çalışma hayatına katıldıkça hayatta da aktif oluyor ama çogu kadın evlenince çalışmama gerek yok bana bakamayan adam beni almasın koca parası yemek daha kolay mantıgında oldugunda koca parası ile beraber koca dayagı koca yaptırımı koca baskısına da maruz kalıyor . eskiden kız çocuk okutulmazmış hadi eskiyi boşver ama şimdi bu çağda kadın okumalı çalışmalı kendi ayakları üstünde durmalı ki kimseye muhtaç olmasın rest çeksin ve beraberinde özgüven de gelsin ...!!!!

X