arkadaşım bende 1.5yıl oldu evleneli,eşim muşlu ben samsunluyum,benm ailem çok sorun çıkardı kabul etmediler istemediler hala bile benimsemediler eşimi ve ailesini..bense ayrımcılığa karşı çıktım önemli olan insan olması beni sevmesi dedim..2gönül 1olunca samanlık seyran olur dedim..Eşim öyle düşündürtmüştü çünkü evlenmeden önce benden başka hişbişi gözü görmüyodu,hayat=sen die ifade ediyodu,eşimde bende öğretmeniz bu arada ve batıda yaşıyoruz.Ama doğu kültürü çok farklı,ilk kez gittim ben doğuya bu yaz,20gün kaldık ama tam bir kabustu..20gün boyunca asker gibi hissettim kendimi,sabah vakitli kalkcaksın,gün boyu hizmet etceksin,yatana kadar doğru düzgün oturamadım,sürekli gelen giden ve sürekli hizmetçi modunda getir-götür temizle..eşimde bu durumdan hiç rahatsız olmadı.Sanki bu orda gayet normal karşılanıyo,evin gelinisin hizmet etmek durumundasın,ben zaten yaparım yapmazsam rahat edemem ama beni asıl rahatsız eden şey onların benim sürekli yapışımdan rahatsız olmamaları..Genelleme yapıpta yanlış anlaşılmakta istemem,benm doğu kültüründe eşimin ailesinde gördüğüm bu..
Ve kayınvalidemler yanımıza geldiğinde de aynı..Kendi evimde de durum aynıydı..Koştur koştur okuldan gelip yemek hazırlıyorum,yemek bitiyo bulaşık,bulaşık bitiyo çay servisi,yatana kadar ayakta..Üstüne kayınvalidem rahat edemedi bi de yatağımı verdim üstüne,şuram ağrıdı buram ağrıdı diyince,dedim isterseniz bizim odada yatın,hiç olmaz demedi kayınvalidem,yatağımı ilk ve tek paylaştığım kişidir..Şimdi de yine gelcekler kışı burda geçircekler yılbaşından sonra titriyorum şimdiden,insanlıktan çıkıyorum onlarla bi aradayken..
Ben geçici süre bi arada olmaya zor dayanıyorum,eşinin ailesiyle aynı şehirde yaşamayı düşünmek bile istemiyorum,eğer oralarda durum bu şekildeyse..Evlenince herşey öyle tozpembe olmuyo güzelim,seni gözünden sakınan eşin bambaşka biri oluyo çıkıyo,iyi ölç tart karar vermeden önce iyi düşün,ve kesinlikle batmanda yaşamayı kabul etme..
Şimdiki aklım olsa hayatta bu riski göze almazdım aşkımdan sevgimden gebersem de..hoşçakl..hakkınızda hayırlısı olsun..