• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Batıdan Doğuya Uzanan Aşk

arkadaşlar aynı memleketten hatta kapı komsumuzla bıle evlensek anlasıp anlasmayacagmızın garantısı yok.bu işler aynı kultıre farklı kulture bakmıyor.farklılıklar bızım zengınlığımızdır.benım annemde batılı babam dogulu ve bırbırlerınden oyle cok sey ogrenmıslerkı.tek sorgulamanız gereken sey karsınızdakı adam sızı sayıp sevıyormu?gerısı hıkaye.sevgı bırazda emek ve fedakarlıktr bırbırnız ıcın aılelerdır sudur budur katlanıverın yanı herseyınde pazarlıgını yaparsak o nasıl sevgı yanı.bilemıyorum yanı bı ıngılızın kulturu bana yabancı yapamam edemem demeyız ama dogulu oldumu hep bı ön yargı.ıste bu ön yargıyı kırsak hersey daha kolay gelecek bence

Sizde bu önyargı varken bu evlilik olmaz zaten hiç boşa ben ayrım yapmıyorum sadece bilgi almak istiyorum diye yazmayın , buraya bu konuyu açmanız bile sizin ayrım yaptığınızı gösteriyor , hiç boşu boşunada sizi sevmiş , herşeyinizle kabuletmiş bir adamında kalbiyle oynamayınde , oyalamayında.
sizi herşeyiyle kabul etmiş çünkü sonuçta sizin 2. evliliğiniz olacak o istese hiç evlenmemiş bir kızda bulabilir hemde kendi kültründen olan bir kız

ben doğulu değilim ama teyzem batmalıyla evli çok güzel kızları var o sizi seçmişse bence bu kadar düşüneceğinize gurur duyun derim.
bazı bayanlar burda doğu batı ayrımı yapmışlar sebebini sorarım nedennnn
batılı olunca bir kademe yükseldinizmi nedir yani doğulularda size aman bizimle evlenin diyede yalvarıyordular :))))

Doğululardan neyiniz üstünde bulaşık insanlar falan diye yazıyorsunuz bunu yazabilen bir zihniyet bulaşık ve beş para etmezdir lütfen sizde bu zihniyetteseniz hiç gidip evlenipte adamcağızıda mutsuz etmeyin,

ya çok sinir oluyorum ceza falan alırım diye düşünmeden yazıcam eğer ceza verilecekse emininki ayrımı yapan o bulaşık kelimesini kullanan ve desetkelyenlere verilmeli.
konuyu açan hanımefendi siz adama aşık olmuşsunuz kesin süper yakışıklı ve her anlamda kendini geliştirmiş ve sizi her anlamda mutlu eden bir erkekki kaptırmışsınız ama içinizde o dogu batı ayrımından dolayıda bu forumu açarak kendinizi rahatlatmak istemişsiniz lütfen keyfinizi sürmek için adamcağızıda oyalayıp kullanmayın

siz ne dediğinizin farkındamısınız?
ne keyif sürmesi
ben de üniversite mezunuyum ve çok da güzelim ayrıca allahıma şükür ki çok ıyı de ınsanım
resmen sacmalamıssınız
ben dogu kulturunu hıc bılmedıgım ıcın bılgı almak ıstedım hepsı bu ayrımcılık deıl bu ki bana ılk yanasan ınsanda o değil
yazdıklarınızı saskınlıkla okudum.
tatıle cıkarken de yenı gıdecegınız yenı goreceğimiz yerler hakkında bılgı edınırız bu sadece merak ve bılgı almaktır
ne demek ki onunla oynamayın dalga gecmeyın bunu nasıl yazarsınız anlam veremedım ne kadar onyargılı ve ınfazcısınız!!!

arkadaşlar aynı memleketten hatta kapı komsumuzla bıle evlensek anlasıp anlasmayacagmızın garantısı yok.bu işler aynı kultıre farklı kulture bakmıyor.farklılıklar bızım zengınlığımızdır.benım annemde batılı babam dogulu ve bırbırlerınden oyle cok sey ogrenmıslerkı.tek sorgulamanız gereken sey karsınızdakı adam sızı sayıp sevıyormu?gerısı hıkaye.sevgı bırazda emek ve fedakarlıktr bırbırnız ıcın aılelerdır sudur budur katlanıverın yanı herseyınde pazarlıgını yaparsak o nasıl sevgı yanı.bilemıyorum yanı bı ıngılızın kulturu bana yabancı yapamam edemem demeyız ama dogulu oldumu hep bı ön yargı.ıste bu ön yargıyı kırsak hersey daha kolay gelecek bence

pazarlık değil bu
sadece bilgi amaçlı
konuyu actıgıma da bin pişman oldum
tanımadan etmeden amacımı ve yazdıklarımı okumadan nerden ne cıkartmıssınız?

siz ne dediğinizin farkındamısınız?
ne keyif sürmesi
ben de üniversite mezunuyum ve çok da güzelim ayrıca allahıma şükür ki çok ıyı de ınsanım
resmen sacmalamıssınız
ben dogu kulturunu hıc bılmedıgım ıcın bılgı almak ıstedım hepsı bu ayrımcılık deıl bu ki bana ılk yanasan ınsanda o değil
yazdıklarınızı saskınlıkla okudum.
tatıle cıkarken de yenı gıdecegınız yenı goreceğimiz yerler hakkında bılgı edınırız bu sadece merak ve bılgı almaktır
ne demek ki onunla oynamayın dalga gecmeyın bunu nasıl yazarsınız anlam veremedım ne kadar onyargılı ve ınfazcısınız!!!

ben saçmaladığımı sanmıyorum ayrıca kimseylede burdan tartışmaya niyetim yok.Siz fikir almak için forum açmışsınız , herkes gibi bende düşüncemi yazdım , baştan beri yazılan her yorumada bu kadar sert bir cevap yazmamanız ve bana bu şekilde sert çıkmanızda ilginçtir!!!!
Neden doğulularla evlenilmez tarzında küçümsemeye varan yorumlarda da bu tavrı takınmadınız , onlara saçmalamadıda benmi saçmaladım !!!!!
Ayrıca üniversite mezunusunuz bursa gibi ülkenin birçok yerinden gelen insanların ikamet ettiği yani doğulularında çoğunlukta olduğu büyük şehirde yaşıyorsunuz doğuluları hiçmi tanımadınız da burdan forum açarak araştırma yapıyorsunuz.
Şunuda belirteyim ben yorumumda sizi asla eleştirmedim ve yargılamadım bu tarz bir insan değilim siz yanlış değerlendirdiniz kalp kırmak asla istemem

kızlar gerilmişsiniz gerek yok bence... benim erkek arkadaşım hataylı ve arap... insan olarak mükemmel biri yani beni bulası seçmesi büyük şans çok merhametlidir sevgilim...bizde evleneceğiz Allah kısmet ederse... benimde korkularım oldu dil farkından dolayı mesela ama erkek arkadaşım arapçayı nerdeyse bilmediğini evlendiğimizde ailesiyle türkçe konuşcağını söyledi... kültür farkıda var soru sorarak öğrenmeye çalışıorum... farklı kültürde insan çekingen olabiliyor bu küçümsemek değil bence sadece merak etmek ayak uydurcaz mı uyduramıcaz mı diye

pazarlık değil bu
sadece bilgi amaçlı
konuyu actıgıma da bin pişman oldum
tanımadan etmeden amacımı ve yazdıklarımı okumadan nerden ne cıkartmıssınız?
canm onu sana degıl oyle dusunen ve bunu fütursuzca soyleyenlere soyledım.sen oyle olsaydın zaten bastan bı ılıskı kurmazdın o adamla senın sadece bılgılenmeye calıstıgın ortada alınma ustune lutfen

sana şiddetle katılıyorum,çok güzel yazmışsın..ee yokmu diyarbakırlı yahu?

Bursada yaşayacaksanız çok problem olmaz ama iyi çözmeye çalış kendisini ve ailesini çünkü kimse göründüğü gibi olmuyor.. Kültürler farklı oldugu için illaki uyuşmazlıklar çıkacaktır ama önemli olan tarafların bu farklılıkları ortaya karışık bir seçenekle çözebilme olgunlukla olmaları gerekir...

canım ben izmirliyim eşim tuncelili, eşimden yana bi problemim yok şükür, evde yardım eder, ikimizinde birşeye ihtiyacı olduğunda hep benim ihtiyaçlarımı öncelikli olarak karşılamaya çalışır, 5 senedir birlikteyiz daha yeni evlendik ama bu 5 sene içinde hiç bir saygısızlığını görmedim, ailelere gelince zaman zaman sıkıntı yaratabiliyorlar ama aşılamayacak bi problemimiz olmadı bugüne kadar, ben eşimin ailesine farklı geliyorum özellikle annesine, ama bana laf söyleyeceği durumlarda eşim hemen müdahale eder, birde bir arkadaş demiş para mevzusu evet bizde de var bu sıkıntı, hatta genel olarak en büyük sıkıntımız bu ailesi ile ilgili, doğu ile genellemek ne kadar doğru bilemiyorum ama, izde ki genel kanı şu, ikinizde çalışıyorsunuz, ne kadar harcayabilirsiniz, kayınvalidenin bütün masrafları bizim üstümüzde sırf bu yüzden, araba aldık, ev aldık, şükür sadece evden dolayı biraz borcumuz var, borcumuz olduğunu bildikleri halde yine de bu değişmedi, tatilleri anlatmışlar, bizde tam tersi mesela benim aileme uzak olduğumuz için benim ailemin yanında geçiririz tatilleri, işte böyle canım, sen kalbinin sesini dinle, bu adam doğru kişi diyorsan, dil, din, ırk hiçbiri engel olamaz size...

ben saçmaladığımı sanmıyorum ayrıca kimseylede burdan tartışmaya niyetim yok.Siz fikir almak için forum açmışsınız , herkes gibi bende düşüncemi yazdım , baştan beri yazılan her yorumada bu kadar sert bir cevap yazmamanız ve bana bu şekilde sert çıkmanızda ilginçtir!!!!
Neden doğulularla evlenilmez tarzında küçümsemeye varan yorumlarda da bu tavrı takınmadınız , onlara saçmalamadıda benmi saçmaladım !!!!!
Ayrıca üniversite mezunusunuz bursa gibi ülkenin birçok yerinden gelen insanların ikamet ettiği yani doğulularında çoğunlukta olduğu büyük şehirde yaşıyorsunuz doğuluları hiçmi tanımadınız da burdan forum açarak araştırma yapıyorsunuz.
Şunuda belirteyim ben yorumumda sizi asla eleştirmedim ve yargılamadım bu tarz bir insan değilim siz yanlış değerlendirdiniz kalp kırmak asla istemem

sizden baska kımse oynamayın kullanmayın dememıs
evet tanımadım doguluları tanıyor olsa ıdım sormazdım değil mi?
ben batman ıle ılgılı paylasım ıstedım bu ille ılgılı bu ılın kulturu orfu adetı ve bunu yasayanlar
kımse kımseyı oyalayıp kullanma derdınde deıl
forum acmamı bıle onyargılı olmama baglamıssınız
cevabım bu yuzden

yazdıklarınızı yenıden okudum resmen duygularıyla oynamayın demıssınız:)
tanımadıgınız "ben" hakkında nasıl olur da bu kanıya varıp ve cekınmeden bu yazıyı yazabıldınız acıkcası şok oldum
bunun dısında hıc evlenmemıs bır kız da bulabılır demıssınız
bu da sizi ne kadar ılgılendırır arada sevgı varken kım bunu elestırır elestırse bıle bu sıze düşer mı bu anlamda da saskınlık ıcındeyım!!!

yazdıklarınızı yenıden okudum resmen duygularıyla oynamayın demıssınız:)
tanımadıgınız "ben" hakkında nasıl olur da bu kanıya varıp ve cekınmeden bu yazıyı yazabıldınız acıkcası şok oldum
bunun dısında hıc evlenmemıs bır kız da bulabılır demıssınız
bu da sizi ne kadar ılgılendırır arada sevgı varken kım bunu elestırır elestırse bıle bu sıze düşer mı bu anlamda da saskınlık ıcındeyım!!!

Hanımefendi bana bu kadar şok olduğunuz kadar doğululara bulaşık diye hitap eden arkadaşlarada şok olsaydınız ya bende sizin bana karşı bu tavrınıza şok oluyorum
Herkes fikrini paylaşmıştı bende nacizhane fikrimi paylaştım bu kadar büyütücek ne var anlayamıyorum.
Ayrıca benim sözlerimi çok yanlış anlamışsınız ben sizi tanımıyorum ve sizi eleştirmiyorum ve 2.evliliğiniz olacak diye asla ama asla yargılayamamam aksine size sonuna kadar destek olurum ben kadın erkek eşitliğinden yanayım sizin anladığınızın aksine toplum içinde her anlamda kadınların ezildiğini ve artık bunun kırılmasının gerektiğini düşünen ve bu düşüncemden dolayıda çok eleştirilen biriyim.
Ben 2. evliliğiniz olacak derken sizi eleştirmedimki sadece o kültürde ( Bu benim fikrim asla olamaz belirteyimde) hiç evlenmemiş kişiler hiç evlenmemiş kişileri tercih ederler çünkü sizde bilirsiniz toplum baskısından dolayı.Ama bu kişi sizi tercih etmişki sizi çok seviyor ve değer veriyor demektir işte buda mutlu olunacak bir durumdur demek istedimmmmm.Ve ben doğuluları onlarla evlenilmez tarzında küçümseyen zihniyetlere beş para etmez dedim , eğer sizde bu düşüncedeyseniz o kişinin duygularıyla oynamayın demek istemiştim , siz bu düşünce tarzında değilseniz benim o eleştirilerim size değilki.
Ben kendimi size burdan iki satır yazarak anlatamamki.Sizin bana 'arada sevgi varsa isteyen istediğiyle evlenir insanların tercihleri sizi ne ilgilendirirki' demişsiniz ,İnanın sizin beni yanlış anladığınızı ve istemeden sizi üzdüğümü düşünüyorum işte bu beni ilgilendiyor
yoksa sizin hayattaki tercihniz beni hiç ilgilendirmiyor bu konuyuda hiç uzatmak istemiyorum sizede sonsuz mutluluklar diliyorum

Son düzenleme:
Hanımefendi bana bu kadar şok olduğunuz kadar doğululara bulaşık diye hitap eden arkadaşlarada şok olsaydınız ya bende sizin bana karşı bu tavrınıza şok oluyorum
Herkes fikrini paylaşmıştı bende nacizhane fikrimi paylaştım bu kadar büyütücek ne var anlayamıyorum.
Ayrıca benim sözlerimi çok yanlış anlamışsınız ben sizi tanımıyorum ve sizi eleştirmiyorum ve 2.evliliğiniz olacak diye asla ama asla yargılayamamam aksine size sonuna kadar destek olurum ben kadın erkek eşitliğinden yanayım sizin anladığınızın aksine toplum içinde her anlamda kadınların ezildiğini ve artık bunun kırılmasının gerektiğini düşünen ve bu düşüncemden dolayıda çok eleştirilen biriyim.
Ben 2. evliliğiniz olacak derken sizi eleştirmedimki sadece o kültürde ( Bu benim fikrim asla olamaz belirteyimde) hiç evlenmemiş kişiler hiç evlenmemiş kişileri tercih ederler çünkü sizde bilirsiniz toplum baskısından dolayı.Ama bu kişi sizi tercih etmişki sizi çok seviyor ve değer veriyor demektir işte buda mutlu olunacak bir durumdur demek istedimmmmm.Ve ben doğuluları onlarla evlenilmez tarzında küçümseyen zihniyetlere beş para etmez dedim , eğer sizde bu düşüncedeyseniz o kişinin duygularıyla oynamayın demek istemiştim , siz bu düşünce tarzında değilseniz benim o eleştirilerim size değilki.
Ben kendimi size burdan iki satır yazarak anlatamamki.Sizin bana 'arada sevgi varsa isteyen istediğiyle evlenir insanların tercihleri sizi ne ilgilendirirki' demişsiniz ,İnanın sizin beni yanlış anladığınızı ve istemeden sizi üzdüğümü düşünüyorum işte bu beni ilgilendiyor
yoksa sizin hayattaki tercihniz beni hiç ilgilendirmiyor bu konuyuda hiç uzatmak istemiyorum sizede sonsuz mutluluklar diliyorum

bulasık dıyen kısıye çok kızdım tabıkı ama cevap vermek ıstemedım
sizin yazdıklarınızı direk bana soylenmıs cumleler olarak algılayınca böyle oldu
ok madem yanlıs anlasılma oldu sorun yok

bulusis isimli üyeye yazdığım cvp neden silindi bunu öğrenebilirmiyim acaba? yazdıklarımda yanlış bişey mi vardı?....aynı zamanda onun yorumuda silinmiş

Son düzenleme:
kızlar merhaba
sizlerden bu durumu yasayan kısılerden bana fıkır vermenızı rıca edıyorum
ben dogma buyume bursalıyım
batman da yasayan bır kısı ıle beraberlıge basladık
o benımle ılıskıye cıddı baktıgını soyledı
kendısı unıversıte mezunu ogretmen ben de calısan bır ınsanım
gıyımı kusamı konusmaları tarzı aynı bursadakı erkek arkadaslarım gıbı
benımle evlenmek ıstıyor
sızın aranızda batı ıllerınde dıogup bu kulturle yetısmıs doguya gelın gıdenler var mı neler yasadınız paylasırmısınız benımle
o evlenınce bursada yasamak ıstedıgını soyluyor ama benım cekıncelerım var aılesı cok kalabalık
tesekkurler yorumlarınız ıcın sımdıden
aaaa biz konyalıyız ama benim aşkımda batmana atandı :1: hem nie düşünüon canım sen enişte hanım köylü olmaya dünden razı sanki ailesi binlerce km uzağa her hafta gidip gelecek hali yok ya e batmana da yerleşelim demediğine göre neyi düşünüosun

Bende eskiden doğulu batılı farketmez insan olsun diyenlerdendim. Sonrasında öyle bir darbe yedim ki öyle böyle diil. Şimdi doğulu mu iki kez düşüneceksin diyorum. Yanlış anlaşılmasın sakın ama bu böyle işte hatta daha çok severdim kendi arkadaşlarımdan doğulu arkadaşlarımı.
Tesadüf eltim Batmanlı ama Ank. yaşıyorlar. Düğünde başımıza gelenleri anlatamam, babası bizi eşimle bi dövmediği kaldı. Kendi kızı bulmuş halbuki kuaförle fotoğrafçının arasındaki 2 buçuk saatlik mesafeyi. Sonra yengeyi eve bırak halayı al, kuaförden fotoğrafçıya götür. Sonra kıyafete uygun far olacakmış tekrar kuaföre geri getir.
Valla kınaya gittiğimizde eşimle giyinip te, kına bitiyordu.
Bütün bunlara rağmen hiç bir şekilde saygı görmedik ve görmüyoruz.
Üstüne birde ben köylü oldum (bana köylüsün dedi elti hn.)
Biz onların düğünü için kredi çekmiştik zorlanmasınlar diye

Yorum sizin...

Bende eskiden doğulu batılı farketmez insan olsun diyenlerdendim. Sonrasında öyle bir darbe yedim ki öyle böyle diil. Şimdi doğulu mu iki kez düşüneceksin diyorum. Yanlış anlaşılmasın sakın ama bu böyle işte hatta daha çok severdim kendi arkadaşlarımdan doğulu arkadaşlarımı.
Tesadüf eltim Batmanlı ama Ank. yaşıyorlar. Düğünde başımıza gelenleri anlatamam, babası bizi eşimle bi dövmediği kaldı. Kendi kızı bulmuş halbuki kuaförle fotoğrafçının arasındaki 2 buçuk saatlik mesafeyi. Sonra yengeyi eve bırak halayı al, kuaförden fotoğrafçıya götür. Sonra kıyafete uygun far olacakmış tekrar kuaföre geri getir.

Yorum sizin...
bende bı dogulu olarak benzer seylerı batılı bırılerı sayesınde yasadım ama tum batılılara mal etmedım,etmemde.her yerın ıyısıde vardır kotusude...ıyı ınsan olmanın kotu ınsan olmanın dıl dın ırk dogu batıyla alakası yoktur...

Yorum sizin...
benim anlamadığım böyle bi olay yaşadınız diye niye tüm doğululura genelleme yapıyorsunuz?ne güzel bi laf vardır beş parmağın beşi bir değildir diye iyilik veya kötülüğün ırk,din ve mezheple alakalı olduğunu düşünmüyorum.:20::20::20:

Evliliği bilmemde ben İst.dayım sevgilim Sakarya'da yakın gibi gözükmemize rağmen yürütemiyorum ben.Yapamadığım çok şey var.
Kimseyi etkilemek istemem gerçi konu çok daha başka ama eğer başka şehirden biriyle başlayacaksanız iki kere düşünün derim.Çok zor çok:50:

ben kendim çanakkaleliyim esim vanlı yanı harıtanın bir ucundan bır ucu bence bu gibi konular kısılıkle alakalı her yerın ıyısı var kotusu var genelleme yapamayız.Kız kardeşimin eşi niğdeli ama bana her fırsatta abla sen eşin yönünden çok şanslısın diyor.Konu sahibi arkadaşıma demek istediğim sen kendin ona güvendikten sonra birbirinize karşı saygı ve sevgi yok olmadıktan sonra bir sorun olacağını zannetmiyorum.
ayrıca kız kardeşimin eşi kardeşime dayak bile atmıştı.Dayak olayı en çok doğulular da bilinir bilirsiniz.Ama benim eşim kesinlikle bana bir fiske bile vurmamıştır.o yönden ben iyi ki de eşimle evlenmişim. Benim eşim 9 kardeşler ben ilk başlar da zorlandım çünkü bizde öyle bir kalabalık yoktur.Ama zamanla sende alışırsın

Back
X