Batıkent'te seçim öncesi kan aktı

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
Ankara Batıkent metro çıkışında Bağımsız Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş'ın seçim bildirilerini dağıtan grup ile bölgedeki AK Parti seçim bürosunda bulunan kişiler arasında arbede çıktı. Görgü tanıklarının iddialarına göre, bıçak ve sopaların kullanıldığı olayda iki kişi yaralandı. Gerginliğin sürdüğü Batıkent'e çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre, Batıkent metrosu çıkışında Bağımsız Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Melek Altıntaş'ın seçim bildirilerini dağıtan grup ile bölgedeki Ak Parti seçim bürosunda bulunan kişiler arasında henüz belirlenemeyen bir sebepten dolayı arbede çıktı. İddialara göre 15'er kişilik iki grup arasındaki olayda bıçak ve sopalar kullanıldı. Kavgaya müdahale eden polis ekipleri, tarafları ayırabilmek için havaya ateş açtı. Olay sırasında bıçakla yaralanan Hasan A. ve sopayla darp edildiği öğrenilen Utku S., Yenimahalle Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak, tedavi altına alındı. Bölgede karşıt grupların bekleyişi sürerken, Batıkent metrosunun bulunduğu kavşağa çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ
Metro istasyonu çevresinde toplanan kalabalığa polis müdahale etti. Gazlı müdahalenin ardından kalabalık dağıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/ankara/26091528.asp
 
AK Parti seçim bürosuna yürümek isteyen gruba polis müdahalesi
Ankara Batıkent metrosu çıkışında AK Partili ve CHP'li gruplar arasında kavga çıktı. Kavga nedeniyle 1 kişi yaralandı. Bunun üzerine olay yerinde toplanan çok sayıda kişi durumu protesto etti. Kalabalık grup daha sonra AK Parti seçim bürosuna doğru yürüyüşe geçti. Polis gruba müdahale ediyor.
http://www.radikal.com.tr/turkiye/ak_partililerle_chpliler_arasinda_kavga-1183400
 
Böyle bir şey okudum ben de.

Çevik amiri saldıranların AKP’li olduğunu itiraf etti: “Onlar yasal parti, müdahale edemeyiz”

AKP Batıkent’e saldırı çıkarması yaptı. İlk olarak öğle saatlerinde Batıkent metro çıkışında Ortak Sol Aday çalışmasına küçük çaplı bir saldırı yapan AKP’liler, akşam saatlerinde yeni bir saldırı gerçekleştirdi. Saldırı karşılık verilerek engellendi.

Bunun üzerine otobüslerle Batıkent’e getirilen AKP’liler bir kez daha metroya geldi ve Bağımsız Sol Aday çalışması için bildiri dağıtan BDSP üyelerine saldırdı. Pala, satır ve sopalarla gerçekleştirilen saldırıda 2′si BDSP üyesi 3 kişi yaralandı. Durumu ağır olan yaralılardan biri İbn-i Sina Hastanesi’nde ameliyata alındı.

AKP’lileri Batıkent’e taşıyan otobüste çok sayıda bıçak, pala ve silah görüldü. Saldırının gerçekleştiği metro çıkışında bazı Batıkentliler polisin kayıtsız kalmasına tepki gösterdi. Çevik kuvvet amiri “Onlar yasal parti, müdahale edemeyiz” yanıtı verdi.


http://www.sendika.org/2014/03/otob...eraber-batikentlilere-saldirdi-guncelleniyor/
 
X