Batıl inanç mı yoksa gerçek mi ?

perigunlugu

..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Kasım 2012
6.379
10.803
298
Merhabalar,

benim üniversiteden iki arkadaşım var. birine x diyelim birine y. kısaca özetlemek gerekirse x tamamen depresif bir halde ve nedense yanındayken insan onun dertlerinden kendini alamıyor ancak asla kötü bir niyeti yok buna eminim. diğer y kişisine gelirsekte o da birazcık patavatsız ama onunda içi temiz kötü niyetli değil ve insan onun yanında neşe doluyor çok aktif ve hareketli biri.

2011 yılında x arkadaşımla aram daha iyiydi diğerinin yoğunluğundan vs yada o an uyuşmadığımızı pek düşündüğüm için x ile samimiydim. sürekli görüşür ederdik ve o dönemde anneannem vefat etti, annem, babam ve yengem kalp hastası oldu, kuzenimin çocuğu vefat etti çok kısa bi dönem içerisinde ve ben o dönem içime kapandım iyice kimseyle görüşmez oldum x le dahi görüşmedim hiç herkesten çekildim. daha sonra zaman geçti toparlandım o dönemde y yanıma geldi ve bana daha iyi davrandı yardımcı olmaya çalıştı zor dönemimi onunla atlattım ve onunla daha samimi olmaya başladık o dönemde güzel bir eğitim aldık beraber çok güzel bir dönem oldu yaklaşık 3 ay sürdü eğitim, ehliyet aldım, belediyeye bağlı bir kurumun sınavlarına katıldık (iş için), farklı kurumsal bir firmada iş buldum, ygsye girdim, beraber tercih listesi yaptık ve yeniden üniversiteye başladım. Aynı zamanda belediyeye bağlı kurumda da iş teklifi aldım orada da çalışmaya başladım part time olarak ve iki iş sahibi oldum. onun vasıtasıyla bir kişiyle tanıştım ve ilişkim oldu. hatta bu y arkadaşımda iş buldu ve ikimizde aşırı yoğun dönemlere girdik çünkü o da üniversiteye başladı tekrardan hem iş hem okul zor oldu.

bu x arkadaşım yeniden bana yanaşmaya başladı evlenmek üzereydi bende geri çevirmek istemedim onca zaman arkadaşlığımız var sonuçta daha sık görüşmeye başladık sürekli şunu yapalım bunu yapalım demeye başladı, sevgilisi ve aileleri ile arası hep kötüydü sürekli tartışmalar oldu her dk ayrıldı barıştı modundaydı. ve bu kız yeniden hayatıma girmesinden sonra şirketim satıldı, işten ayrılmak zorunda kaldım, yengem vefat etti ve çok yakın akrabam ameliyat oldu durumu daha iyiye gidiyo ve sevgilim beni terketti.

sizce bu kadarı tesadüf olabilir mi ?

hatta en son o x arkadaşım tekrar irtibata geçtiğinde işte yine hayatım allak bullak olacak herhalde diye kendi kendime gülmüştüm ama sonra olanlar oldu ve şok oldum açıkcası bende. sevgilimden ayrıldıktan bir gün sonra onunla görüştüm ve üzerimden o negatiflik hiç gitmedi ancak ertesi gün ve bir sonraki günde y arkadaşımla görüştüm ve y ile görüştüğümde için acayip bir mutlulukla kaplandı ve şuan ayrılığı gerçekten güzelce atlatıyorum. böyle bir şey gerçekten olabilir mi acaba bilemiyorum :25:

ne yalan söyleyeyim ben insan enerjisine inanırım. yani bu tesadüf ya da batıl inanç değil bence. herkesin vardır yanında kendini iyi hissettiği insanlar. ya da ne bileyim totemin falan mı acaba y arkadaşın :)) bu arada hala x ile görüşmeye devam ediyor musun

Bana çok batıl geldi açıkçası yani bir insanın sen böyle etkileyeceğine inanmak bana mantıklı gelmiyor. Ama tabi arkadaşınızla bir çok şeyi paylaştığınız, ondan akıl aldığınız durumlar varsa sizi ancak o şekilde etkileyebilir. patavatsız insanlar tehlikelidir normal şartlarda hem de. bi de ön yargılarımız var tabii onlara göre hareket ediyor olabiliriz ama dediğiniz şeyden inançlı olduğunuzu çıkarıyorum bu da kader inancına ters

ne yalan söyleyeyim ben insan enerjisine inanırım. yani bu tesadüf ya da batıl inanç değil bence. herkesin vardır yanında kendini iyi hissettiği insanlar. ya da ne bileyim totemin falan mı acaba y arkadaşın :)) bu arada hala x ile görüşmeye devam ediyor musun

hayır artık pek sık görüşmüyorum.

Bana çok batıl geldi açıkçası yani bir insanın sen böyle etkileyeceğine inanmak bana mantıklı gelmiyor. Ama tabi arkadaşınızla bir çok şeyi paylaştığınız, ondan akıl aldığınız durumlar varsa sizi ancak o şekilde etkileyebilir. patavatsız insanlar tehlikelidir normal şartlarda hem de. bi de ön yargılarımız var tabii onlara göre hareket ediyor olabiliriz ama dediğiniz şeyden inançlı olduğunuzu çıkarıyorum bu da kader inancına ters

Bunları yaşayana kadar bana da tabiiki mantıklı gelmiyordu. Ancak bu kadarı tesadüfse bile bence bir işaret :44:

yok artık ya şirketinizin iflası satılması filanda o kızın yüzünden olamaz ya.sizin batılınız bence kesinlikle ve o kızdan hoşlanmıyosunuz ve başınıza gelen herşeyi ona bağlıyosunuz bence.

direkt o kızı suçlamak doğru olmasa da kötü enerjisiyle, hayata negatif bakışıyla elbet sizin psikolojinizi de etkiliyordur ve sizin normalde kolayca atlatıp geçeceğiniz bir sorunu gözünüzde büyütmenize, sorunlarla baş etme gücünüze engel oluyordur sizi de etkisi altına alan bu negatif bakış.

o yüzden hep anne babalar der ya kıpır kıpır neşeli aklı başında arkadaşlıklar edinin diye. çünkü sizin hayatınızı da etkilerler.

yakın arkadaşınız sigara alkol kullanıyorsa siz de başlarsınız kullanmaya.
o küfürlü konuşursa sizin de ağzınız başlar küfretmeye.
o devamlı ağlarsa siz de üzülürsünüz.
o devamlı gülerse sizin de içinizde güller açar.
o devamlı söylenir hayata kızar durursa siz de hayattan zevk almamaya başlarsınız.
o devamlı yakınır, üzülür, olumsuz düşünürse bir süre sonra siz de olumsuz düşüncelerle sarılı kalacaksınız.

elbet ailenizdeki ve size yakın olan akrabalarınızdaki sağlık sorunlarını direkt etkileyemese de dolaylı yoldan sizin aracılığınızla etkilenir onlar da. o sizin psikolojinizi bozarsa siz de ailenize yansıtırsınız kötü ruh halinizi. onlar da kızları üzgün diye üzülürler.

şimdi şöyle bir kanı oluşmasın. arkadaş dediğin iyi gün kötü gün fark etmez hep yanında olmalı. elbette doğru. iyiyken mutluyken yanında ol, kötüyken zordayken uzak dur olmaz. ama bu kötü ruh hali, sıkıntı,stres, acı, nefret, üzüntü, olumsuzluk devamlıysa, bunlar onun karakteri olmuşsa, bu kişiden uzaklaşmakta yarar var.

çünkü her an kendine zarar verdiği gibi çevresine de zarar verir böyle kötümser sorunlu insanlar.

.

Evrende tesadüfe tesadüf edilemez.Yani herşeyin muhakkak bir sebebi birbirine bir ilintisi vardır.Şimdi tüm bu yaşadıklarınıza arkadaşınız sebep oldu demek çok saçma olur bence çünkü ölüm,hastalık vb. yaşamışsınız ki başınız sağolsun.
Ama şunu söyleyeyim neden bu kadar negatif enerji yayan,sizi olumsuzluklara düşüren biriyle tekrar samimi oluyorsunuz.Sizi dibe çekiyorsa bırakın, irtibatı koparın bence.

Negatif bir insan olduğu için doğal olarak sizi de negatif olmaya itiyor
Düşünce gücüne inananlardanım, siz de onun gibi karamsar olmaya başlayınca ters gidiyor her şey
Oysa Y daha pozitif daha hayata yönelik planlar, uygulamalar yaptığı için beraber sonuç alıyorsunuz
Bu yani batıl inançlıktan çok enerji durumları
Bence X arkadaşın yardım almalı, onu hayatınızdan çıkararak siz kurtulabilirsiniz ama ona da yazık
Bir tedavi görmeli bence...

Back
X