Bay-Bayan icin evlilik yaşı kac olmali?

p3ngu3n225

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Aralık 2015
144
48
98
Tabiki durum ve sartlar asıl olan fakat bildiğim kadarıyla 35e kadar yas ilerledikçe boşanma yuzdesi de belli miktarlarda dusuyormus.Korktugum, pisman olmaktan cekindigim halimden anlasiliyordur.Ne yazık ki öyle

Her ne olursa olsun, günümüzde 25 yaş evlilik için altı sınır olmalı ve ideali 30larda yapılan diye düşünüyorum.
Kendim 26 yaşımda evlendim, gerçekten erkenmiş.
Keşke 28 29 u bekleseymişim, ha pişmanlığım yok yine aynı adamla evlenirdim ama kendi hayatımı çok daha iyi düzeye taşıdıktan sonra adım atsaymışım diye düşünürüm hep.
Ekonomik özgürlüğü, eğitimi ve sosyal hayatı daha oturmadan yapılan evliliklerin çok çok azı ayakta kalabiliyor.

anne olmak icin 30lu yaslar cok gec degil mi peki?

anne olmak icin 30lu yaslar cok gec degil mi peki?
Yoo, neden geç olsun?
Şuan 29 yaşımın içindeyim ve hep arzum 1-2 sene sonra bebek sahibi olmaktı.
Ve inanın kendimi hazır hissetmiyorum, nasıl yetebileceğimi bilmiyorum ve her gün endişeler beni sarıyor.
Eskiden yaparsın çocuğu, altını değiştirirsin emzirirsin, yürüyünce salarsın sokağa büyür gider mantığı vardı.
Fakat önemli olan anne olmak değil, hem maddi hem manevi hem de kültürel anlamda her şekilde yetebileceğiniz, aynı zamanda iyi bir gelecek oluşturabileceğiniz çocuklar dünyaya getirmek.
Bu şartlar oluşmadıktan sonra, bana bencillik gibi geliyor.
Sırf kendi duygularımızı düşünerek doğurduğumuz bebekler dolu dünyada.
Ayrıca eskiden 60 yaş, dede ninelere yakışan, evinde oturup el öpülmesini bekleyen bir algı yaratırdı.
Şimdi emeklilik yaşı bile 65 olmuş, 30 yaşında anne olmak neden geç olsun?

Geçenlerde bi sohbet esnasında şu cümleyi kurarken buldum kendimi ^kızımın 25 inden önce evlenmek istiyorum laflarini, kesinlikle onaylamayacagim ^

5 yıllık bir evliligim var bu demek oluyor ki bir erkeği evliliğin 5 yılı gözlemleme fırsatım oldu. Evlendigimizde eşim 23 u ben 21 i bitirmek üzereydik.
Ben 24 umde olgunlastigimi düşünüyorum evlilik için.
Şimdi diyorum ki o yıllarımda bugün ki aklım olsaydı, ah keşke olsaydı.
Eşiminse daha yeni yeni olgunluğa eristigini düşünüyorum.
Erkek kadına göre geç olgunlasiyor. Hele ki konu evlilikse. .
He başa alsam herşeyi, 25 imden önce değil evlenmek evlilik kararı bile vermezdim.

Yaşla alakası yok bence tamamen olgunluk ve ciddi kararlarda dik duruşunda bitiyor olaylar ha tabi ki tutup 16 yaşında evlen demem kimseye de ama belirli bir yaş olduğuna inanmıyorum şayet bazı insanların yaşları büyük kafalar boş .

Bende 25 ten önce çok erken diye düşünüyorum.
Erken evlenen kadınlar çok çabuk çöküyor ama erkeklere bişey olmuyor.

Evet ,haklisiniz.Yani evlat sahibi olmak istemek ile yetistirmek cok farkli seyler.Allahin nasip ettiği herkes anne olabiliyor fakat herkes yetistiremiyor. Sanirim hem ekonomik hem kulturel doygunluga ulasmadan ic huzuru yakalamadan ve doğru insani bulmadan boyle bir riske girmemek dogru olur.En cok korktuğum ise hazir olamama hissi.Ama saniyorum bunu yaşayanlarin kuvvetli bir cogunlugu kucagina alinca unutuyor tum meseleyi...

Beklemek adina boyle cumleler bana güç oluyor...Yani ben suan 23 yasindayim egitimim devam ediyor.Erkek arkadasim 31 olgun mu diye sorarsaniz.Ben bu halimle iliskiyi ayakta tutan ve bir hayli yorulan tarafim.Erkeklerin olgunluk yaşını kestirmek bile cok zor...

23 yaşında ve bekar olmak isterdim :)

Zaten endişe endiyorsanız başı şeylerden, doğru yoldasınız demektir.
Çünkü endişe demek; düşünüp kafa yormak, çabalamak, daha iyisini yapabilmek için uğraşmak, zaman ve emek harcamak demektir.
Ben oldum, hazırım dediğiniz anda sıkıntılar başlıyor.
Ve maalesef bizim toplumumuzda çok sıkça rastladığımız bir şeydir.
Kucağına alınca öğrenirsin anneliği, aman bebek kısmetiyle gelir boşverin maddiyatı yaşın geçiyor, ikiniz beraber büyürsünüz ne güzel, evlenince tanırsınız birbirinizi ne olacak gibi motive edici cümlelerle dolu geçmişlerimiz.
Buna ne kadar inanırsanız, hayatınızın hatasını yaparsınız.
Önce birey olarak gelişimi en azından yüzde 60 oranında tamamlayıp evlilik kararı almak, sonra bunu yüzde 80 e çıkarıp çocuk sahibi olmak gerek diye düşünüyorum.

23 yaşında ve bekar olmak isterdim :)
cok icten cok samimi birisin canım yine de mutlu olman icin
Boyle mantikli guzel konusmalariniz icin tesekkur ediyorum.Bazen bosluga dusuyorum.Yipratici uzun sayilabilecek iliskilerim oldu kimsede tutanamadim.Simdi son 1yildir bir iliskim var az cok huzurumda var belki artik son olmali falan diye zirvaladim.Yeni ve daha iyi birini bulamama meseleleri de olmadi değil.Ama düşündüğüm şey artık biraz daha net.. Kendime , kendimi mutlu edecek doyuma ulasacak kadar zaman tanimaliyim sonrasi istersem nasilsa olur..O veya baskasiyla... Iyi dileklerim sizinle...

İyi ki erken evlenmemişim insan cahil oluyor dilediğim gibi hayatımı yaşadım gezdim tozdum gençken insanın içi kaynıyor ama yaş ilerledikçe daha bir olgunlaşıyor duruluyor evden çıkmak istemiyor yaşım 29 ve ekimde evleniyorum en güzel anlarımı eşimle evimde geçireceğim Allahın izniyle evde kaldın demelerıne ragmen hiç te pişman değilim

yani benimde aklimi kurcalayan bu.Gerçekten bu yaslarda anlamk zor ama kulaga hos ve mantikli geliyor..Birde şey demen cok ilginc.Evleneceksin ama iyi ki evlenmemisim diyorsun. Peki sende degisenler ne oldu yas ilerledikce?

Şartlar uygunsa 25 yaş biyolojik olarak ideal.evlen veya evlenme karşı cins biri olsun hayatında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…