• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baya kafam karisik bi el at Kk ..

Dışardan adalet okuyup dgs ile hukuğa geçebilirsiniz. 2senelik ygs ile girip bitirince de dgs sınavına girersiniz hukuk3.sınıftan devam edersiniz. Hem bitaraftan da çalışabilir geçiminizi sağlayabilirsiniz. Ben öyle yaptım:KK66: 29 yaşımdayım hukuk 3.sımıftayım. Ama dgs zor yani baya bi çalışmanız fulle yakın net çıkarmanız gerekiyor. Maddi durumunuz yeterli ise özelden yüzde 50 bursluda girebilirsniz daha düşük puanla.

Yapilabilir diyorsun yani ;)

Tekrardan merhaba hatun kisiler :KK66:
Simdi bastan basliyorum taniyanlar oldugu kadar tanimayanlarda mevcut ..

30 yasindayim :silah:(Benim icin travma meselesi )
Ulus.iliskiler mezunuyum
Bazen Allah bu sehri kesin unuttu dedigi bi ilde yasiyorum maalesef :KK61:

Bundan iki yil once gittim bi dil ogrendim su anda gecimimi onun sayesinde sagliyorum akillica bi kararmis ama ben tirmalarsam para k@zaniyorum yani kimse oooo cok cool gel sana 2000 vereyim demiyor zaten beklenemezde :KK19: neyse ..

Iki gun once malum bi konu acmistim is bulmayla alakali
Kadin bana gel caNim kole ariyorum ben minvalinde bi seyler soyledi moralim bozuldu eve gelip aksama kadar agladim :cry:
Bana nasil bu parayi teklif eder nasil boyle bi is teklif eder diye var olan ic yaglarimin cogunu o gun kendi kendime yedim ..

O gun dusundum ve ben bi karar verdim
Simdi mantikli mi onu soruyorum size..

Tekrardan bi universite okumali miyim ?
Ama baska kimseye soramam
Sende oku oku basimiza alim mi cikican
Senin yasindaKiler emekli olacak gibi karsiliklarda gormusumdur zamaninda:110:
Hukuk okumak istiyorum ben soNu onemli ama muaffak olabilir miyim ben bu meslekte ?

Devam zorunlulugu var mi ?
Icimde kalan bi ukdedir hukuk
Siz olsaniz amaan bu resmen bi macera mi dersiniz
Yoksa yok ulen baya da yapilabilir bi sey mi ?

Bana yardim edin
Yoksa kendimi kesicem :bicak:
Karisik oldu evet ama kimseye anlatamam utaniyorum artik okul mevzusu acmaktan :hasta:
30 yaşında yeni bir meslek edinmek için okumak bana sorarsan luks. Babası altına arabasını evini almış giderlerini karşılayan biri isen hiç durma derim ki hukuk gerek okumak gerekse tutunabilmek için yine çok tırmalaman gereken bir iş ki okulu kazandın bitirdin iş hayatına atıldın derken kaç yaşında olacaksın ve her işte olduğu gibi işin en gereksiz ofisboy kısmı yeni mezunlara yaptırılır. Buda en az 35 yaşın da olucağın düşünülür ise o yaşta pekde çekilecek bir durum değil diye düşünüyorum.

Elindeki vasıflarına göre şimdi bir yol çizip şu işi istiyorum diyip. Atıyorum müşteri temsilciliği. Asistanlık ile başlasan ve her asistan gibi yorulsan ve yine ofisboy muamelesi görsen 35 yaşında azim ile bir müşteri temsilcisi olmuş olursun paşalar gibi. Müşteri temsilciliği bir örnek. Tabi birde sektör seçip o sektörün işleyişini öğrenmek gerek. Onada misal tekstil olsun.

30 yaşında yeni bir meslek edinmek için okumak bana sorarsan luks. Babası altına arabasını evini almış giderlerini karşılayan biri isen hiç durma derim ki hukuk gerek okumak gerekse tutunabilmek için yine çok tırmalaman gereken bir iş ki okulu kazandın bitirdin iş hayatına atıldın derken kaç yaşında olacaksın ve her işte olduğu gibi işin en gereksiz ofisboy kısmı yeni mezunlara yaptırılır. Buda en az 35 yaşın da olucağın düşünülür ise o yaşta pekde çekilecek bir durum değil diye düşünüyorum.

Elindeki vasıflarına göre şimdi bir yol çizip şu işi istiyorum diyip. Atıyorum müşteri temsilciliği. Asistanlık ile başlasan ve her asistan gibi yorulsan ve yine ofisboy muamelesi görsen 35 yaşında azim ile bir müşteri temsilcisi olmuş olursun paşalar gibi. Müşteri temsilciliği bir örnek. Tabi birde sektör seçip o sektörün işleyişini öğrenmek gerek. Onada misal tekstil olsun.

Arabam evim var ..
Ofisgirl degilim tercumanim ..
Benim ki aslinda bi hayali gerceklestirmek karin doyurmak degil ..
Kendi evimin kirasina biraz ekleyip merkezde oturuyorum
Super luks olmasa da bi arabam var
Benim sayginliga ihtiyacim var
Simdiye kadar sanirim hayallerimi hayata gecirdim
Kiminden para kazandim
Kiminle ulke gezdim ama simdi de ulen keske okusaydim demek istemiyorum hukuku yani
Yoksa zaten uni mezunuyum
Cok acinacak bi halim yok aslina bakarsan ;)
Fazla drametize etmisim okurken ben de sasirdim

Arabam evim var ..
Ofisgirl degilim tercumanim ..
Benim ki aslinda bi hayali gerceklestirmek karin doyurmak degil ..
Kendi evimin kirasina biraz ekleyip merkezde oturuyorum
Super luks olmasa da bi arabam var
Benim sayginliga ihtiyacim var
Simdiye kadar sanirim hayallerimi hayata gecirdim
Kiminden para kazandim
Kiminle ulke gezdim ama simdi de ulen keske okusaydim demek istemiyorum hukuku yani
Yoksa zaten uni mezunuyum
Cok acinacak bi halim yok aslina bakarsan :KK66:
Fazla drametize etmisim okurken ben de sasirdim
Şu şartlar altında derimki hiç durma hukuk oku.

Yeni bir univ okumaktansa ilgi alaninizla alakali yuksek lisans, 2-3-4 dil icin egitim vs gibi birseyler yapmanizi oneririm.

Soyle dusunun, ortalama bir hukuk ogrencisi lise univ egitimini bitirip is hayatina atildiginda maksimum 25 26 yaslarinda oluyor. 2 yil deneyim desek 30 una gelmeden baya baya "bisey" oluyor sektorde.

30 yasinda okula baslayip en erken 35 te mezun oldugunuzu dusunursek, kiyaslanacaginizin kisilerin genc insanlar olacagini unutmayin. İmkansiz mi tabiki degil, ama bana macera gibi geldi.

Bunun disinda, kendi alaninizda yukseldiginizde 35 yasina gelmis, 4 dil bilen, alaninda yuksek lisansini tamamlamis, is deneyimi olan birinin rakipleri cok daha az olacaktir.

Bir arkadasim var oyle zehir gibi adamdi aslinda, tip bile okuyabilecek puan almisken ne yazikki isletme gibi yaygin bir bolum okudu, aradigini bulamadi is guvenligi icin cabaladi, sonra odada aradigini bulamadi, spor akademisine yoneldi, bakti o da umdugu gibi degil simdi en son olarak radyoloji bolumu okuyor ozelde, buyuk umutlarla tabiki. Ama yas daha 30, 4 yillik evli ve evini gecindirmek icin satis danismanligi yapiyor. Mezun oldugundan beri isletme uzerine ona fayda saglayacak birseyler okumus olsaydi, eminim simdiye kadar ayda 10 bin maasla sahane yerlerde olurdu.

Devam zorunlulugu yok; ama o yaştan sonra okuma bi şey olman çok zor hukuk için, yükselemezsin en az 5 sene mesleği öğrenmekle geçiyor, kazancın olmuyor. Bi de saygınlık demişsin, o saygınlığı ancak savcı olursan kazanabilirsin, bu da hakim-savcılık sınavı demek, gencecik taze beyinler zor kazanıyor, şansın düşük. Başka bölümleri okuyanlar yorumlasın.

Yapilabilir diyorsun yani :KK66:
Ben yapabiliyorsam sende yapabilirsin. Evliyim bi yandan çalışıyorum evimim işi eşimin ailesinin dertleri derken birde aynı anda hem adaletin son dönem derslerine çalıştım biyandan dgsye bi yandan da işime gidip geldim. Çooook test çözdüm çok.:) ama değdi. Hukuğun puanı biraz yüksek. 300puan ve yukarısı. Özele giderseniz 270lere kadar düşüyor ama devlete gidecekseniz sayısal sözel 45er doğru şart. Önlisansta diploma notunuz yüksek olursa ordanda iyi puan gelir.
Yapılmayacak şey değil.

Devam zorunlulugu yok; ama o yaştan sonra okuma bi şey olman çok zor hukuk için, yükselemezsin en az 5 sene mesleği öğrenmekle geçiyor, kazancın olmuyor. Bi de saygınlık demişsin, o saygınlığı ancak savcı olursan kazanabilirsin, bu da hakim-savcılık sınavı demek, gencecik taze beyinler zor kazanıyor, şansın düşük. Başka bölümleri okuyanlar yorumlasın.

Savcilikta da 35 yas siniri var degil mi ?

Ben yapabiliyorsam sende yapabilirsin. Evliyim bi yandan çalışıyorum evimim işi eşimin ailesinin dertleri derken birde aynı anda hem adaletin son dönem derslerine çalıştım biyandan dgsye bi yandan da işime gidip geldim. Çooook test çözdüm çok.:) ama değdi. Hukuğun puanı biraz yüksek. 300puan ve yukarısı. Özele giderseniz 270lere kadar düşüyor ama devlete gidecekseniz sayısal sözel 45er doğru şart. Önlisansta diploma notunuz yüksek olursa ordanda iyi puan gelir.
Yapılmayacak şey değil.
Ozelden yaziyorum size

Bu arada kazanamazsan da sınavsız bi şekilde 4 yıllık kamu yönetimine tamamlarsın. İş alanı çok geniş. Bir çok iş için de 37 yaşından büyük olmamak kaydı var. Olsa olsa 35 olursun

Mune Mune
Muneeeeeeaaaaaaaaaaaaaaa
Yorum yapsana bana da :KK12:
Biriyle dalassam kütttttt diye ensemden yakalar kodese tikarsin ama :eek:
:olamaz:

Direk savcılık ise 35 yaş sımırı var ama önce avukat olup sonra savcılığa geçmek için 3 yıllık avukatlık yapma şartı aranıyor yaş sınırı ise 45

Mune Mune
Muneeeeeeaaaaaaaaaaaaaaa
Yorum yapsana bana da :KK12:
Biriyle dalassam kütttttt diye ensemden yakalar kodese tikarsin ama :eek:
:olamaz:
Bu kadın yoğun, bu kadının başı kalabalık deme sen, anca laf tıkıştır :-)
Yapışırım ensene tabii, bir uyarının aramızda lafı mı olur :dondurma:

Valla hukuk bence okunası bir bölüm, gerçekten diyorum, ağzı sağlam laf yapan, tuttuğunu koparan insanlar bu bölümü de seviyorlarsa hukuk okumalı şahsen, sende bu potansiyel var bence, ki yaşa takılmıyorum ben, okumak bir meslek sahibi olmak için yaşın bir önemi olmamalı, hukukta devam zorunluluğu yok diye okumuştum sanki geçen gün bir topikte, madem içinde uhte bence hukuk okumalısın witch, tecrübe, kariyer, bir yerlere gelmek için belki tırnaklarınla kazımak zorunda kalırsın belki de çok kolay olur herşey, adım atmadan bilemezsin fakat en azından istiyordum okudum aklımda kalmadı dersinHoppa

Oku valla, ben seni cımbızlıyorum, pardon destekliyorum :KK19:

Bu kadın yoğun, bu kadının başı kalabalık deme sen, anca laf tıkıştır :-)
Yapışırım ensene tabii, bir uyarının aramızda lafı mı olur :dondurma:

Valla hukuk bence okunası bir bölüm, gerçekten diyorum, ağzı sağlam laf yapan, tuttuğunu koparan insanlar bu bölümü de seviyorlarsa hukuk okumalı şahsen, sende bu potansiyel var bence, ki yaşa takılmıyorum ben, okumak bir meslek sahibi olmak için yaşın bir önemi olmamalı, hukukta devam zorunluluğu yok diye okumuştum sanki geçen gün bir topikte, madem içinde uhte bence hukuk okumalısın witch, tecrübe, kariyer, bir yerlere gelmek için belki tırnaklarınla kazımak zorunda kalırsın belki de çok kolay olur herşey, adım atmadan bilemezsin fakat en azından istiyordum okudum aklımda kalmadı dersinHoppa

Oku valla, ben seni cımbızlıyorum, pardon destekliyorum :KK19:
:KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:
Yerim seni kadin :KK30:
Sagolasin ..

Bence once guzel bir is bulun. Tabi soylemesi kolay diyeceksiniz. Tamam siz once is bulun sonra bir sekilde sizin kriterlerinize uygun hale gelecektir.

Bunun icin emek ve zaman harcamak zorundasiniz cunki burasi Turkiye baska sansiniz yok.

Ikincisi lisans mezunlari 2. Uniyi devam zorunlulugu olmadan okuyabiliyor diye biliyorum. Yani arastirin netten.

Yuksek lisans yapmayi da dusunebilirsiniz bence

Back
X