• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Baya kafam karisik bi el at Kk ..

35 yaşında, gazetecilik mezunu bir arkadaşım hukuk okuyor şu an 2. sınıfta, içinde kalmıştı onun da.
ama onun maddi imkanları rahat, çalışmak zorunda değil, normal bir öğrenci gibi tüm vaktini ve enerjisini eğitimine harcayabiliyor.
eğer koşulların uygunsa neden olmasın?
30 da yaş mı bu arada :KK53:

Ben calismak zorundayim zengin bi kocam yok
Ailem memur isteyemem essek kadarim
Para kazaniyorum ama annem 100 lira verse ayaklarimla bulundugum yeri kazip yerlerin dibine girmek istiyorum
Ruh halimi tahmin edemezsin

Tekrardan merhaba hatun kisiler :KK66:
Simdi bastan basliyorum taniyanlar oldugu kadar tanimayanlarda mevcut ..

30 yasindayim :silah:(Benim icin travma meselesi )
Ulus.iliskiler mezunuyum
Bazen Allah bu sehri kesin unuttu dedigi bi ilde yasiyorum maalesef :KK61:

Bundan iki yil once gittim bi dil ogrendim su anda gecimimi onun sayesinde sagliyorum akillica bi kararmis ama ben tirmalarsam para k@zaniyorum yani kimse oooo cok cool gel sana 2000 vereyim demiyor zaten beklenemezde :KK19: neyse ..

Iki gun once malum bi konu acmistim is bulmayla alakali
Kadin bana gel caNim kole ariyorum ben minvalinde bi seyler soyledi moralim bozuldu eve gelip aksama kadar agladim :cry:
Bana nasil bu parayi teklif eder nasil boyle bi is teklif eder diye var olan ic yaglarimin cogunu o gun kendi kendime yedim ..

O gun dusundum ve ben bi karar verdim
Simdi mantikli mi onu soruyorum size..

Tekrardan bi universite okumali miyim ?
Ama baska kimseye soramam
Sende oku oku basimiza alim mi cikican
Senin yasindaKiler emekli olacak gibi karsiliklarda gormusumdur zamaninda:110:
Hukuk okumak istiyorum ben soNu onemli ama muaffak olabilir miyim ben bu meslekte ?

Devam zorunlulugu var mi ?
Icimde kalan bi ukdedir hukuk
Siz olsaniz amaan bu resmen bi macera mi dersiniz
Yoksa yok ulen baya da yapilabilir bi sey mi ?

Bana yardim edin
Yoksa kendimi kesicem :bicak:
Karisik oldu evet ama kimseye anlatamam utaniyorum artik okul mevzusu acmaktan :hasta:

Canım sen elin Japonya'larına gittin de kıvırdın ikinci üniverşiteyi mi kıvıramayacaksın ? Ayrıca 30 yaş ne ki ? Ciddiyim ne ki ? Bence devam yapabilirsin. Çünkü sende o mücadeleci taraf var.

okuyun ama hukuk okumak ne kadar mantıklı bilemiyorum.

psikoloji okursanız cinnet durumunda ki ülkemizde daha çok işe yarar diye düşünüyorum

35 olucam ne okursam okuyayim
Ama artik gecerli bir sey yapmak istiyorum ..
Ne olursa olsun ama eheheheeheh yine mi issizsin
Bizim bi kiz vardi okudu ogretmen oldu mis gibi isi var demelerinden yuzlerinin ortasina kusucam :(

witch ben avukatım.. malesef her yer hukuk fakültesi oldu, her yıl bir sürü mezun var ve maalesef meslek eskisi kadar özel ve güzel değil
iş imkanları çok kısıtlı
büyük şehirlerde neredeyse asgari ücretle maaşlı avukat çalıştırıyo yanında diğer kalantor avukatlar
ha kendi büronu açmak istersen mutlaka ama mutlaka bir çevren olmalı yahut baban avukat olmalı onun işilerini devralmalısın
yoksa bir 5 sene para kazanmamayı, sadece büronun kendi kendini çevirmesini göze almalısın
ben hukuk okumak için çıldırdım, çok severek okudum çok severek avukat oldum ama artık eskisi gibi sevmiyorum mesleğimi
çünkü çok itibarsızlaştırıldı, bilmiyorum bizim adalet sistemimizde de kimse o hayallerindeki avukatlığı yapamıyor
ben de mesela avukatlığı bırakıp aşçı olabilmek isterdim, 30 yaşındayım ben de, acaba çok mu çılgınca olur.. zaten muhtemelen yapamayacağım böyle bir şey, sadece hayal işte
ben bir belediyenin avukatlığını yapıyorum, daha önce başka bir belediyedeydim, sabit bir işim olsun daha rahat koşulları olsun diye geçtim
öncesinde 2 buçuk sene serbest avukatlık da yaptım, hiç çevrem yoktu zamanla kendi kendime bir şeyler yapmaya çalıştım..
aslında büromu kapatmasaydım daha iyi olacaktı ama o zaman bir de kamu alanını bir deneyeyim, yaşım genç, ilerde yine serbeste dönerim dedim
şimdi böyle gidiyo ama ileride yine serbest çalışmaya dönmek ve daha rahat avukatlık yapabilmek istiyorum, maddi olarak kafam daha rahat olarak
çünkü mesleğe ilk başladığımda ciddi maddi kaygılarım vardı

çok uzattım.. kısaca şöyle diyeyim hukuku 4 senede bitirmek biraz zor
1 sene stajın olacak
ve serbest çalışacaksan 5, en iyi ihtimal 2-3 sene kendi yağında kavrulmayı kabul etmelisin
bir avukatın yanında maaşlı çalışmak maalesef biraz modern kölelik gibi
kamu kurumlarında çalışmak daha rahat ama bence avukatlığın özüyle, özgürlüğüyle bağdaşmıyor
yani sonuç olarak olumsuz yönlerini de göz önüne alarak, isteğin varsa, hayalinse, içinde kalan bir ukde ise şansını dene derim
insanlar ne ile mutlu olacaklarsa onu yapmalılar

:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:
Bi basarisizligi daha yuregim kaldirmaz gercekten
Araba kullanirken bazen okullarin onunden gecerken en azindan bir ogretmen olsaydin
Bankada para yatirirkem bankaci bari olsaydin diye diye bitiriyorum kendimi :cry:
Gecerli bi isim olmadigi icin yerlerin dibinde geziyorum
Keske bi isim olsaydi da kv sorunum olsaydi diyorum
Kendimle munakasa halindeyim surekli
Avukat izliyorum adliyede ne havalilar diyorum imreniyorum
Donup aynaya bakiyorum hicbir sey goremiyorum
Unvanim yok
Ve ben gunden gune oluyorum :KK42:
uff yazmayın ya aglayacam valla sunları ben yazsam bu kadar olur
aynen ben de boyleyım
ben hele mıllet cocougu okula baslıyor cocuguna ders calıstırır ben kendım ders calısacam dıye cocukla ılgılenemeyecem nerdeyse
hala bıse olamadım
hatta aklıma geldı benım de bu konuda bırbaslıgım var hıc bıse olmadım dıye
ben ne yapacagımı da bılmıyorum kpss den hıc umudum yok ama ıste ısın pesını de bırakamıyorum
bırakırsam zaten bır sey olamayacagım, ama bırakmazsam belkı olacagım
işte bu BELKI benı yıyıp bıtırıyor
kabullenemıyorum ben artık 30 yasına geldım benım omrum boyle gececek dıye kabullenıp yasamıma bakamıyorum
çalısıyorum , tamam ben calısan bır kadınım ıyı kotu ısım var ıse gelıp gıderım hafta sonu cocugum esımle vakıt gecırırım dıyemıyorum , tam anlamı ıle ev hanımı da olamıyorum ders çalısan ev hanımı olur mu ?
şöle işimi eşimi çocugumu her şeyi düzene oturtmuş bir insan olamıyorum

kendımı bır yere koyamıyorum

witch ben avukatım.. malesef her yer hukuk fakültesi oldu, her yıl bir sürü mezun var ve maalesef meslek eskisi kadar özel ve güzel değil
iş imkanları çok kısıtlı
büyük şehirlerde neredeyse asgari ücretle maaşlı avukat çalıştırıyo yanında diğer kalantor avukatlar
ha kendi büronu açmak istersen mutlaka ama mutlaka bir çevren olmalı yahut baban avukat olmalı onun işilerini devralmalısın
yoksa bir 5 sene para kazanmamayı, sadece büronun kendi kendini çevirmesini göze almalısın
ben hukuk okumak için çıldırdım, çok severek okudum çok severek avukat oldum ama artık eskisi gibi sevmiyorum mesleğimi
çünkü çok itibarsızlaştırıldı, bilmiyorum bizim adalet sistemimizde de kimse o hayallerindeki avukatlığı yapamıyor
ben de mesela avukatlığı bırakıp aşçı olabilmek isterdim, 30 yaşındayım ben de, acaba çok mu çılgınca olur.. zaten muhtemelen yapamayacağım böyle bir şey, sadece hayal işte
ben bir belediyenin avukatlığını yapıyorum, daha önce başka bir belediyedeydim, sabit bir işim olsun daha rahat koşulları olsun diye geçtim
öncesinde 2 buçuk sene serbest avukatlık da yaptım, hiç çevrem yoktu zamanla kendi kendime bir şeyler yapmaya çalıştım..
aslında büromu kapatmasaydım daha iyi olacaktı ama o zaman bir de kamu alanını bir deneyeyim, yaşım genç, ilerde yine serbeste dönerim dedim
şimdi böyle gidiyo ama ileride yine serbest çalışmaya dönmek ve daha rahat avukatlık yapabilmek istiyorum, maddi olarak kafam daha rahat olarak
çünkü mesleğe ilk başladığımda ciddi maddi kaygılarım vardı

çok uzattım.. kısaca şöyle diyeyim hukuku 4 senede bitirmek biraz zor
1 sene stajın olacak
ve serbest çalışacaksan 5, en iyi ihtimal 2-3 sene kendi yağında kavrulmayı kabul etmelisin
bir avukatın yanında maaşlı çalışmak maalesef biraz modern kölelik gibi
kamu kurumlarında çalışmak daha rahat ama bence avukatlığın özüyle, özgürlüğüyle bağdaşmıyor
yani sonuç olarak olumsuz yönlerini de göz önüne alarak, isteğin varsa, hayalinse, içinde kalan bir ukde ise şansını dene derim
insanlar ne ile mutlu olacaklarsa onu yapmalılar

Uzun uzun yazmissin ne guzel :(
Tesekkur ederim ..
Evet yasla ilgili kaygim olmasa ben yine bildigimi okurum biliyorum kendimi giderim hukuk okurum
Ama 35 yasinda birinin yaninda onun insafina kalmis sekilde calismak
Kamuda 35 yas siniri
Staji falan kafami karistiriyor
Mesela hakimlik savcilik 35 yas son diye biliyorum ben yetisemem ki buna

Ben calismak zorundayim zengin bi kocam yok
Ailem memur isteyemem essek kadarim
Para kazaniyorum ama annem 100 lira verse ayaklarimla bulundugum yeri kazip yerlerin dibine girmek istiyorum
Ruh halimi tahmin edemezsin

o zaman biraz yorucu olabilir... hukuk fakültelerinde genellikle devam zorunluluğu yok ama dersler ağır biliyorsun.
yine de yapılamayacak şey değil,
34 yaşımda açıktan 2. üniversitemi okuyorum, geçen sene formasyon da aldım, iş de arıyorum bir yandan, iyi bir iş bulursam seneye hazırlanıp diyetisyenlik okuyacağım, bitene kadar 40 olurum ama olsun, yapamasam da içimde kalmaz :dondurma:

o zaman biraz yorucu olabilir... hukuk fakültelerinde genellikle devam zorunluluğu yok ama dersler ağır biliyorsun.
yine de yapılamayacak şey değil,
34 yaşımda açıktan 2. üniversitemi okuyorum, geçen sene formasyon da aldım, iş de arıyorum bir yandan, iyi bir iş bulursam seneye hazırlanıp diyetisyenlik okuyacağım, bitene kadar 40 olurum ama olsun, yapamasam da içimde kalmaz :dondurma:

Ne guzel ikinci uni bolumun ne peki ?

Bence macera.
Okudun bitirdin sene kaybı olmadan, bi sene de staj yaptın oldun 35.
Kimse deneyimsiz 35 yaşında bi hukuk mezununa altın tepsi içinde iş sunmayacaktır.
35 yaşında olup 10 senedir deneyimi olan mezunlar kat kat önünde olacak.
Deymez...
Bence de başka bi şehire taşın.

Bence macera.
Okudun bitirdin sene kaybı olmadan, bi sene de staj yaptın oldun 35.
Kimse deneyimsiz 35 yaşında bi hukuk mezununa altın tepsi içinde iş sunmayacaktır.
35 yaşında olup 10 senedir deneyimi olan mezunlar kat kat önünde olacak.
Deymez...
Bence de başka bi şehire taşın.

Kpss deneyemiyor muyum yani ..

Uzun uzun yazmissin ne guzel :KK43:
Tesekkur ederim ..
Evet yasla ilgili kaygim olmasa ben yine bildigimi okurum biliyorum kendimi giderim hukuk okurum
Ama 35 yasinda birinin yaninda onun insafina kalmis sekilde calismak
Kamuda 35 yas siniri
Staji falan kafami karistiriyor
Mesela hakimlik savcilik 35 yas son diye biliyorum ben yetisemem ki buna
evet yaş sınırı var hakimlikte
kaldı ki hakimlik savcılık sınavını geçsen bile mülakat olayları çoook ama çok sıkıntılı, ciddi torpilin yoksa gözünün yaşına bakmıyorlar
90 civarı alıp 3 sene üst üste mülakatta elenen arkadaşlarım vardı..
maddi imkanın varsa hepsi hallolur, üniversite de kazanılır, okunur da, büro da açılır
ama maddi kaygılar varken maalesef zor

:KK42::KK42::KK42::KK42::KK42:
Bi basarisizligi daha yuregim kaldirmaz gercekten
Araba kullanirken bazen okullarin onunden gecerken en azindan bir ogretmen olsaydin
Bankada para yatirirkem bankaci bari olsaydin diye diye bitiriyorum kendimi :cry:
Gecerli bi isim olmadigi icin yerlerin dibinde geziyorum
Keske bi isim olsaydi da kv sorunum olsaydi diyorum
Kendimle munakasa halindeyim surekli
Avukat izliyorum adliyede ne havalilar diyorum imreniyorum
Donup aynaya bakiyorum hicbir sey goremiyorum
Unvanim yok
Ve ben gunden gune oluyorum :KK42:

Basarılı ya da basarısız olmak size baglı ama.

Dinamik ve dışadönük bi uslubunuz var,bence çok iyi bir avukat olabilirsiniz.

Pek cok arkadasım drama dersleri aldı ,kendilerini daha rahat ifade edip,iletisim kurabilmek icin.Hukuk öyle 2+2=4 netliginde olmadigi icin bu ozelliginiz lehinize.

Ama sanırım sizin kafanız karışık,30yaş depresyonu diyolar buna,bi şeyleri yapmak için geç,bi şeylerden vazgeçmek için çok erken hissediyo insan kendini.

Yaş mevzusuna takilmayin,40yasinda avukat olup 50sine gelmeden hayatini bastan yaratan insanlar var,bu da pozitif bir örnek olarak kalsın aklınızda.

Başarılar diliyorum.

Basarılı ya da basarısız olmak size baglı ama.

Dinamik ve dışadönük bi uslubunuz var,bence çok iyi bir avukat olabilirsiniz.

Pek cok arkadasım drama dersleri aldı ,kendilerini daha rahat ifade edip,iletisim kurabilmek icin.Hukuk öyle 2+2=4 netliginde olmadigi icin bu ozelliginiz lehinize.

Ama sanırım sizin kafanız karışık,30yaş depresyonu diyolar buna,bi şeyleri yapmak için geç,bi şeylerden vazgeçmek için çok erken hissediyo insan kendini.

Yaş mevzusuna takilmayin,40yasinda avukat olup 50sine gelmeden hayatini bastan yaratan insanlar var,bu da pozitif bir örnek olarak kalsın aklınızda.

Başarılar diliyorum.

Tesekkur ederim ...

Güzel arkadaşım sen dil öğrenmiş ve geçimini bununla sağlayan insansın. Hukuk ne ya? Hukuk neymiş? Hukuk kim ya? Hukuk okuyanilirmiyim ne demek? Elbette okursun!

Güzel arkadaşım sen dil öğrenmiş ve geçimini bununla sağlayan insansın. Hukuk ne ya? Hukuk neymiş? Hukuk kim ya? Hukuk okuyanilirmiyim ne demek? Elbette okursun!

Kuzu ben okurum da
Eheheheeheheh hukuk okuyo gene moka baticak diyenler
Is bulamama korkusu
Yas bunalimi
Hukuk bitirsem kamuya atanamama bunlar beni bocalatan
Yoksa biliyorum ki okurum ama ya sonrasi ?

Back
X