Merhaba hanimlar is yerimde bi kiz var benim ustum sayilir ve beni deli ediyor bazen.
Sinir eden durum bu kizin konusma sekli tavirlari misal vereyim Hemen isle ilgili bi hata yapildiginda hemen siz niye boyle yaptiniz yine bu eksik yazildi hep sizi uyaricakmiyim bu kacinci ve ben her defasinda o hatanin uzerine gittigimde Bi ogreniyorumki bu onun hatasi o yapmamis.
He diceksinizki soylemiyormusun bi kac kez yuzune vurdum ama hala ayni tavir ayni uslup daha bugun yine aynisi oldu ve yine onun hatasiymis. Hanfendi sanirsin hic hata yapmayan mukemmel birisi allahim ya insanin zoruna gidiyor
Sizce ona karsi nasil bi uslup takinmaliyim bilemedim size danismak istedim
Bi iki kere vurdum yuzune ama demekki surekli soylemem gerek hatayi onun yaptiginin ama o an oyle bir konusuyorki bende saniyorum gercekten ben hata yaptim. Olayi cozuyorum bakin bugun bu islemi siz yapmamissiniz unutmussunuz diyorum ozaman sesi cikmiyor surekli hatasini soylersem o soylediginde. Belki bi sure sonra bu tavrindan vazgecebilir sanirimHer defasında yüzüne vurun. Kibar kibar tabii, onun gibi sinirlenmeden ama kendinden emin bir biçimde. "Geçen sefer şu olayda olduğu gibi, bu iş de sizin yapmadığınız şu işten kaynaklanmış" deyin. Bir daha mı yaptı, yine sakin sakin "Geçen sefer ve ondan önceki sefer de olduğu gibi ..." Yani o ne zaman dese mantıklı cevaplar verin. Suç bastırmaya çalışıyor. O öyle yaptıkça duyanlar o çok çalışkan, siz hep hata yapıyorsunuz sanabilir. O yüzden o sırada hemen cevabını kibar ve net olarak verin.
En ustumuz suan burda degil maalesef bi o kiz var ama sabrimi doldurmak uzereyim tastigi zaman soyleyebilirm ancak sanirimEn üst kimse ona söyle... Kendi hatalarını bana yüklüyor ben hata yapmıyorum bilinmesini istiyorum de.
En ustumuz suan burda degil maalesef bi o kiz var ama sabrimi doldurmak uzereyim tastigi zaman soyleyebilirm ancak sanirim
Diger turlu en ufak seyi soylersem beni onu cekemiyo diye dusunmezmi patronum oooff bilemedim
Ben onun yardimcisi gibiyim onun olmadigi gunlerde ben yapiyorum onun isini oda hata oldugunda direk benden biliyor o yuzden boyle direk suclayici konusuyor hata yaptigini kabullenemiyor ego tavan kizda sanki o hep dogru yapiyormus gibi bi hali varMadem o yapmamış size nasıl söyleyebiliyor ki hatanızı orada kim kimin ne işi yaptığını bilmiyor mu. O o işi yapıyorsa patrona veren de odur yanlış varsa azarı o yer. Ben anlamadım kendi yanlışını nasıl sizin üzerinize yıkabiliyor ama biz yazmadık bu sizin işiniz diyemiyor musunuz bir iş bölümü yok mu. Yapacak bir şey yok tüm üst amirlerde bu var kibarca söyleyeceksiniz o zaman
Evet okadar agir bi durum yok ama insan yapmadigi biseyle herdefasinda suclaninca beziyor artik uzuluyorum biyerden sonra sinir oluyorum birsuru hakaretler ediyorum icimdenüstünse pek bişey yapamıyorsun maalesef gidip onun üstüne söylersin en fazla sen odadan çıkınca arkandan konuşurlar..
zararlı sen çıkarsın bence bulaşma.
benim böyle bi durumum olmadı ama şirkette ki benimle denk biriyle aynı odadaydık canımdan bezdirmişti ben ondan sonra girdim diye tüm saçma sapan şeyleri bana yaptırıyordu idari işlere gittim söyledim odamı değiştirdiler..
birde avukata verdim mobbing uyguluyor diye herkes tutuştu ve kazanan ben oldum
şimdi şirkette kimse benle dalaşamıyor çünkü kendileriyle muahatap olmayıp direk dava açacağımı biliyorlar..
eğer iş mobbing durumuna kadar gelirse ver avukata güzel bi dilekçe yazsın bak baakyım bi daha yapabiliyor mu ?
ama tabi bunlar için sana açık açık haksızlık ve eziyet yapması lazım.. şimdilik sende öyle bi durum yok gibi
Evet bu cumle cok iyimis boyle bi cumleyi kullanabilirim en azindan yaptigi haksiligin farkina varirÖnce o kişiyle halletmeye çalışın. Yılmadan her defasında söyleyin. Ayrıca, insanız hata da yapılabilir. Hata sizden kaynaklansa bile bağırmaya hakkı yok. Eğer bir gün ondan değil sizden kaynaklanan bir hata olursa "Hata yapılabilir tabii. Siz de yapıyorsunuz. Hatta 3 kez kendi hatanızdan kaynaklanan bir sorun için bilmeden bana kızdınız. İnsanız herkes hata yapar" deyin.
Her defasında kibarca sanki sorun yokmuş ona karşı gıcık değilmiş gibi gayet profesyonel tavır ve kelimelerle onun hatasından ötürü olduğunu belirtin kızgınlıkla yaklaştıkça daha çok ustunuze gelecektir en olmadı çek saçını al aşağı yellozu
Hahahhah ay hic gulecek modda degildim allahta seni guldursunBurcu da kesin akreptir onun
Bende oyle dusunuyorum cunku o benden eski bi calisan bana degil ona inanir gibi geliyor o yuzden bisey demek istemiyorumKibarca ve sert bir şekilde siz böyle demiştiniz ama şöyle olmalıymış diye hatanın kaynağının kendi olduğunu belirtin
Üstünüze söylemeyin hiçbirşey çıkmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?