Bayan kelimesi neden sevilmiyor?

Sosyologlar sevmez; sevmezden de öte yok sayarlar o kelimeyi..
Bay*dan türediği için.
Eşitliğe aykırılık muhabbetiymiş...
 
Feministlik oyununa gelmeyin arkadaşlar
Tıpkı diğer saçma sapan mason icatları gibi feministlikde onlardan biri..
Araştırabilirsiniz:34:
 
Son düzenleme:
Bence bayan demek kadar saçma hakaret içeren ve günlük hayatta herzaman bu rahatsız bulduğum kelimeyi duymaktan başka çaresi olmayan insanlardanim ama seçenek yüzyıllardır var ve bence en güzeli misal erkeğe direk hey erkek demiycegimize göre ne deriz beyfendi deiz kadınlarda böyledir aslında hanımefendi olması gerek banane erkekten türemiş Bi kelimeyle bana meden hitap edilsin tiksindigim bi durum bu mesela Ogün bi elbiseye baktım bi kadın kasiyer bana yardım edip başka elemana söyle dedi bu bayana 36 bedeni depodan getir die sınır ölüm yine sözde kadın anlaması lazım hanımefendi dese geberir ve elemanda bana öyle seslendi bayan istediğiniz bedeni getirdim dedi ben tabi hiç onu dinlemedim bile kadın tekrar tekrar getirdim getirdim diyip duymuyormusunuz diyince bende esas sen seslenmeyi bilmiyorsun dedim bana bayan degil hanımefendi dersin dönüp bakarım dedim güldü olurmu farkı ne dedi bende erkeğe bay bay die sesleniyorsunuz mu diyince hayır dedi ee dedim cevabı biliyorsunuz o zaman aldım elinden elbiseyi kızım tabi yani birazda hanımefendi demek gerek bayan kadın kız kelimesi günlük hayatta bize seslenince söylenmesi biraz gorgusuzce buluyorum hanımefendi bence cok iyi... Biraz uzun yazdım :)
 
Kadın olmak sanki erkeklere bir 'ayıp'larını çağrıştırıyor gibi bize kadın değil bayan diyorlar.
'erkek'te nasıl problem yoksa 'kadın'da da yoktur ya
bayan değil kadınım
bitmiştir
çok sinirlendim:)
 
bayan bay kelimesinden türer ünvandır kibarlıktır ama erkek ve kadın kelimeleri cinsiyet bildirir bayan dediğin yere bayıda oturtabilosan sorun yok kullanılabilir ama kız gibi gereksiz bi kavramdan ötürü utanıp kadın diyemiyosan yerine bayan diyosan hakkaten bayar oyüzden bayanlar kulübü değil bu forumun adı kadın olmaktan gocunmuyoruz efendim
 
Kiz ve kadin ayrimi malesef bekaretini kaybetmis veya artik belli bi yasin ustune gelmisler icin kullanildigi icin bayan kelimesi yaygin olarak kullaniliyor.
Bende kullanmaktan hic hoslanmiyorum. Kendimden bahsederken ben soyle boyle bir kizim desem sanki "bakin ben kiz oglan kizim heaa" dermisim gibi hissediyorum, soyle dusunen bi kadinim desem de yine kendimi bakire degilmis gibi hissediyorum :37: Ben boyle bi bayanim diyerek bu salak karmasadan aptalca bi sekilde kurtuluyorum :37: (lutfen feminist arkadaslar kadinim veya kizim veya bayanim demek yerine INSANIM de diye ustume gelmesinler hic ugrasamam :D )

benim gibi bu gerginligi yasayan erkeklerde bir kadinla konusurken o yuzden "bayan" hitabini kullaniyorlardir. evet cok skici :37:
 
bende sevmem bayan kelimesini bayan dendiginde sanki birilerini bayan bayginlik veren birisine hitap ediliyormus gibi geliyor :-)
banada kadin denmesi daha guzel ve dogru geliyor
 
Bir arkadaş söylemiş Bay- an olarak ayırıp kelime anlamını incelerseniz anlaşılır.Birde baymak'dan geliyor.Nerden geldiğini, anlamını bilmediğimiz için rahatsızlık duymuyoruz genelde.
 
bu arada ben 'hanım' kelimesinden de hiç hoşlanmam..
'bayan' kadını ötekileştiriyor, 'hanım' misyon yüklüyor
kadın kelimesinin üzerinden şu gizli ambargo kalksa da hepimiz rahatlasak
 
Back
X