Bence bayan demek kadar saçma hakaret içeren ve günlük hayatta herzaman bu rahatsız bulduğum kelimeyi duymaktan başka çaresi olmayan insanlardanim ama seçenek yüzyıllardır var ve bence en güzeli misal erkeğe direk hey erkek demiycegimize göre ne deriz beyfendi deiz kadınlarda böyledir aslında hanımefendi olması gerek banane erkekten türemiş Bi kelimeyle bana meden hitap edilsin tiksindigim bi durum bu mesela Ogün bi elbiseye baktım bi kadın kasiyer bana yardım edip başka elemana söyle dedi bu bayana 36 bedeni depodan getir die sınır ölüm yine sözde kadın anlaması lazım hanımefendi dese geberir ve elemanda bana öyle seslendi bayan istediğiniz bedeni getirdim dedi ben tabi hiç onu dinlemedim bile kadın tekrar tekrar getirdim getirdim diyip duymuyormusunuz diyince bende esas sen seslenmeyi bilmiyorsun dedim bana bayan degil hanımefendi dersin dönüp bakarım dedim güldü olurmu farkı ne dedi bende erkeğe bay bay die sesleniyorsunuz mu diyince hayır dedi ee dedim cevabı biliyorsunuz o zaman aldım elinden elbiseyi kızım tabi yani birazda hanımefendi demek gerek bayan kadın kız kelimesi günlük hayatta bize seslenince söylenmesi biraz gorgusuzce buluyorum hanımefendi bence cok iyi... Biraz uzun yazdım :)