• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayan mı, kız mı, kadın mı?

:) Bahsettiğin üye tahmin ettiğim kişi ise eğer... Nasıl başarıyor bilmiyorum ama koskoca paragrafları "okuyup" salise geçmeden mesajları beğeniveriyor. :KK48: İnsan bi zaman sonra sıkılır yahu... Cidden şu bölümde mesaj yazdığını görmedim. Kendi cümleleriyle fikrini merak etmiyor değilim hani...
aynen bende gormedım. du bigeçmişine bakayım nerde takılır napar.. Sadece beğeniyormu..
evlendırme programlarındakı şakşakcı teyzeler gbi :KK76:

:KK23::KK23:

:KK70::KK70::KK70:
Allah iyiliğinizi versin hala mı kadın, bayan konusundasınız?Bazı yorumlarda yurtdışında evli bekar ayrımı için Madam Matmazel ayrımı olduğu yazılmış, doğru Miss(bekar) Mrs(evli) ayrımları vardır, bizim ülkede de bu ayrım Kız-Kadın olarak kullanılmış, Kız bir cinsiyet kavramı değildir, evlenmemiş olduğunu vurgu için kullanılır, bu sebeple de bazen baltayı taşa vurduğumuzda paparayı yer, ben kadın değilim kızım tepkisiyle karşılaşırız, düşününce evlenmek, kadın olmak kötü mü, evlenerek ne yaptım beeen diye bunalıma sokarlar insanı:KK14:

Halbuki biz kadın derken bekaretine birşey demiyoruz abla, cinsiyeten hepimiz kadınız, onu demeye çalışıyoruz, öte yandan kızlaaar diye seslenmeninde kötü olduğunu söyleyemeyiz, samimi arkadaş ortamında kızlar denilince insan bir anda kendini genç hissetmeye başlıyor, bir enerji geliyor yahu:KK59:

Bayan hanım gibi kelimelerde sırf bu yüzden türedi sanırım, şimdi düşünsenize birine kadın dediğinizde dövmekten beter ediyor, Mune kız deseniz laubali bulunuyor, ne desin gariban, bayan, hanım, yengeee, teyzeeee:KK45:

Ah bu kadınlar ne desen ters tepiyor, iyisi mi kadın cinsiyetimizle hanım hanımcık oturup kız dediklerinde muayne mi ettin terbiyesiz diyerek tepkimizi gösterip bayan diyenlerin kafasına çantayı geçirelim:KK59:

kk bize ne demek istiyor acep kadınlar kulübü kelimesi hiç yakışıyor mu, kızlar yada bayanlar kulübü olabilir:KK53::KK70:

aaa birde APLAAAAA verimmiii diyenler var :rolleyes::rolleyes:

:KK70::KK70::KK70:
Allah iyiliğinizi versin hala mı kadın, bayan konusundasınız?Bazı yorumlarda yurtdışında evli bekar ayrımı için Madam Matmazel ayrımı olduğu yazılmış, doğru Miss(bekar) Mrs(evli) ayrımları vardır, bizim ülkede de bu ayrım Kız-Kadın olarak kullanılmış, Kız bir cinsiyet kavramı değildir, evlenmemiş olduğunu vurgu için kullanılır, bu sebeple de bazen baltayı taşa vurduğumuzda paparayı yer, ben kadın değilim kızım tepkisiyle karşılaşırız, düşününce evlenmek, kadın olmak kötü mü, evlenerek ne yaptım beeen diye bunalıma sokarlar insanı:KK14:

Halbuki biz kadın derken bekaretine birşey demiyoruz abla, cinsiyeten hepimiz kadınız, onu demeye çalışıyoruz, öte yandan kızlaaar diye seslenmeninde kötü olduğunu söyleyemeyiz, samimi arkadaş ortamında kızlar denilince insan bir anda kendini genç hissetmeye başlıyor, bir enerji geliyor yahu:KK59:

Bayan hanım gibi kelimelerde sırf bu yüzden türedi sanırım, şimdi düşünsenize birine kadın dediğinizde dövmekten beter ediyor, Mune kız deseniz laubali bulunuyor, ne desin gariban, bayan, hanım, yengeee, teyzeeee:KK45:

Ah bu kadınlar ne desen ters tepiyor, iyisi mi kadın cinsiyetimizle hanım hanımcık oturup kız dediklerinde muayne mi ettin terbiyesiz diyerek tepkimizi gösterip bayan diyenlerin kafasına çantayı geçirelim:KK59:
Ben bahsettim madam ve matmazelden akıllımıyım neyim evet kızlar kelimesi çok hoş yahu enerjik oluyor bu beden o kelimeyi duyunca yaa munecim beni mazur gör ama valla aşık oluyorum şu yorumlarınaa. ay demezem çatlardım ayoll..

bayan kelimeside kibarlıktan kullanılıyor..dısarda herhangi bir adam bayan bakarmısınız diye hitap ediyor yada hanımefendi kadın bakarmısın diyemeycegine gore ki cok kaba bu nasıl biz adam veya erkek bakarmısın diyemiyoruz beyfendi diyoruz aynı olay bunun bu kadar abartılması cidden bana sacma geliyor..

bayan kelimeside kibarlıktan kullanılıyor..dısarda herhangi bir adam bayan bakarmısınız diye hitap ediyor yada hanımefendi kadın bakarmısın diyemeycegine gore ki cok kaba bu nasıl biz adam veya erkek bakarmısın diyemiyoruz beyfendi diyoruz aynı olay bunun bu kadar abartılması cidden bana sacma geliyor..

Evet aynen öyle, eşiniz veya aileden biri kadın dediğinde bunu normal karşılıyorsunuz ama sokaktaki herhangi biri size şii kız, kadın dese kafasına çantayı yer, böyle bir durum oluşmasın diye bay, bayan, hanım gibi sözcükler türemiş, tabii öte yandan burda yazan bazı arkadaşların üstünde durduğu konu kadın-kız kelimelerinin hangi tonlamada söylendiği, misal kadın mı kız mı belli değil örneği verilmiş, orda vurgu var, birine kızarak birşeyler söylüyorsanız bile xx hanım vs der geçersiniz, kadın mı kız mı belli değil dediğinizde o kişiyi ne yaptığın belli değile gelen bir üslupla aşağılamaya çalışıyor olursunuz vs vs

Kadın diye yaşı oturmuşlara, kız diye de gençlere diyorum ben, evliymiş bekarmış ayırt etmiyorum doğrusu. Örneğin ben bekarım ama yaş itibariyle "kadın" şeklinde tasvir edilmeyi istiyorum. Hiçte zoruma gitmez, hoşuma gider...
Bayan kelimesinden ise nefret ediyorum.

Bildim kim o beğendikleri kendi fikirlerini yansıtıyor yazmaya gerek görmüyor parmaklarını yormuyor akıllıca valla..:KK53::KK53::KK53:

ee öyle tabi...
Ama insanın kendine ait cümleleri duruşu da olmalı... Yani birebir katılıyor da olamaz bi iki cümle de olsa insan kendini ifade etmek ister. Yani "hiç" yazmayıp ölümüne mesaj beğenmekte tuhaf geliyor.

gelin "bacı" da anlaşalım:KK53::KK53:
acun bacılarım bi tarafa biraderlerim bi tarafa desin madem öyle:KK53::KK53:

:) Bahsettiğin üye tahmin ettiğim kişi ise eğer... Nasıl başarıyor bilmiyorum ama koskoca paragrafları "okuyup" salise geçmeden mesajları beğeniveriyor. :KK48: İnsan bi zaman sonra sıkılır yahu... Cidden şu bölümde mesaj yazdığını görmedim. Kendi cümleleriyle fikrini merak etmiyor değilim hani...
A daha bu sabah profil mesajımda yazdım bunu kalp kalbe karşıymış :)

Back
X