bayan mukemmel gorumcem :(

Şimdiiii pişiriliş tarzına gelirsek bende senin gibi yapiyorum, salça koymam.
Konuya gelirsek canım fazla takma ne güzel işte birdahakine mazeret hazır, beğenmiyorsunuz kendiniz yapın dersin.
Mesela eşimin tarafı zeytinyağı sarma sevmez illaki etli olacak bende hiiiiç kendimi yormam yapmam onlara sarma, kv birkeresinde sende etli yapmayı öğren dedi bende "anneciğim senin özelliğin kalmaz ozaman ne güzel işte sen bize benim bilmediğim yemekleri yap" dedim ve ikimizde çok güldük.

Iyi de sarmayı onlar sardı ise onlar pişirsin yani ben bilemem sizin usulü deyip çekilmeniz lazımdı

Benim yaptığımı da yerler ama eşimin ailesi tüm yemekleri çooook salçalı severler ben onların çoğu şeyini az yiyorum bu sebeple

Nasıl olur salçasız bu böyle lezzetli diye şaşırırlar ama yine salça doldururlar alışkanlık

Iyi de sarmayı onlar sardı ise onlar pişirsin yani ben bilemem sizin usulü deyip çekilmeniz lazımdı

Benim yaptığımı da yerler ama eşimin ailesi tüm yemekleri çooook salçalı severler ben onların çoğu şeyini az yiyorum bu sebeple

Nasıl olur salçasız bu böyle lezzetli diye şaşırırlar ama yine salça doldururlar alışkanlık
Olay aslinda yemek.degil.giciklik bence bugun kv aradi diyorki kiz hem sarmayi getirmis hemde pisirdi yoksa yal gibi olurmus karismiyorum anne dedim ben yemek yapmasini bilmiyorum ne yapayim dedim gavur gibisin her bir b.k u biliyon konusturma beni dedi saydi saydirdi kizlari oyleymis boyleymis falan filan oturdum agladim sinirimden

Bozulacak bişey yok. Herkesin yemek kültürü farklıdır. Şakasına takilmis size. Lap lap davranıyor sadece kirilcaginizi akıl edebilecek kültüre sahip degil

Olay aslinda yemek.degil.giciklik bence bugun kv aradi diyorki kiz hem sarmayi getirmis hemde pisirdi yoksa yal gibi olurmus karismiyorum anne dedim ben yemek yapmasini bilmiyorum ne yapayim dedim gavur gibisin her bir b.k u biliyon konusturma beni dedi saydi saydirdi kizlari oyleymis boyleymis falan filan oturdum agladim sinirimden

iyi de vereceksin cevabı o zaman

aaa benim yaptıklarımı yiyorsunuz ya benim evimde diye

niye ağlıyorsunuz ki

muhtemelen memleket farkınız vardır

bunu da diyeceksiniz ona

siz öyle ben böyle gördüm

sen beğenip yemezsen bir yiyen bulunur deyip eşinin adını söyleyeceksin yıllardır aç değil diye

bir de çocuklarım demişsiniz öyle yeni gelin vs değilsiniz

hepiniz birbirinizi tanırsınız bence

ben pişirmem demeliydiniz başta sonra kulp bulursunuz diye de eklemeliydiniz

geçmiş artık bi,r daha öyle yaparsınız

iyi de vereceksin cevabı o zaman

aaa benim yaptıklarımı yiyorsunuz ya benim evimde diye

niye ağlıyorsunuz ki

muhtemelen memleket farkınız vardır

bunu da diyeceksiniz ona

siz öyle ben böyle gördüm

sen beğenip yemezsen bir yiyen bulunur deyip eşinin adını söyleyeceksin yıllardır aç değil diye
Soyleyip kirmak istemedim kimseyi bundan sonra da gorusmeyi dusunmuyorum esimde gorusmek istemiyor zaten memleket farkimizda yok ondaki herkesi elestirmek herkes pis herkes gorgusuz herkes giyinmeyi bilmez herkes cocuk bakamaz herkes yemek yapamaz herseyin en guzeli onda toplanmis kafa bu...

Yaprak sarmasi salcayla pişer mi ya, mindar etmişler yemeği benim açımdan, bitmiştir o sarma hayatta yemezdim. Aman boşver böyle kotuyse yemek zevkleri seni anlamaları imkansız.

Yaprak sarmasi salcayla pişer mi ya, mindar etmişler yemeği benim açımdan, bitmiştir o sarma hayatta yemezdim. Aman boşver böyle kotuyse yemek zevkleri seni anlamaları imkansız.
Inan onlarin yaptigini da elestirmek degil nasil pisiriyorsa pisirsin ama benim sarmami daha once yemissin guvectenmidir nedir bugun hic yemedigim kadar sarma yedim demissin eee begendin diye bende bu sekilde yapmaya baslamisim kaynayan sarmanin suyunu soylene soylene hakaret ederek dokmekte nedir arkadas anlamiyorum artik eskisi gibi olamam bitti

Merhaba arkadaslar kurban bayraminda gorumcelerimle birlikte kurban kestik kucuk bebegim var diye asagi inemedim bu yuzden evdeki isleri halletmeye calistim kv kapisinin onunde kurban kestik gorumcem asagidan "chocolate yaprak sarmasini tencereye koydum onu pisir." Diye zile basip soyledi neyse koydum pisiriyorum yukari cikti bu ne dedi salca koymadin mi sen buna yag koymadin mi diyorum ben z. Yagini ustune sonra gezdiriyorum diye. Neyse bir ara lavaboya gittim birde ne goreyim gorumcelerim yapragin suyunu suzuyorlar icine kasikla salca aktariyorlar nasil sinir oldum anlatamam cok kotu bile olsa bunu yapmamalilar diye dusunuyorum bi de bak biz yaparken ogren elimize bak boyle pisirilir falan dediler bu arada her yemegimi elestirirler ama nedense onlardan baska herkes cok begenir. Cok asagilanmis hissettim anlatacak sadece burayi buldum

Aynı modelden 2 tane de bende var. Makarnayı dahi yok o öyle pişirilmez demişliği vardır :D kalbin nasıl kırılıyor iyi anlıyorum. İçine atma dışına at bırak onlar da sinirlensin. Çok terbiyesizce buluyorum bu tarz şeyleri.

büyütecek bir şey değil.. "öğrenmekle alakası yok ki, tercih meselesi, ben salçalı yapmıyorum" dersin.. sürekli bu tavırdalarsa bigün özel olarak çekersin kenara "art niyetli değilsin biliyorum ama bu hareketlerine kırılıyorum" dersin..

Ben de salçalı pişiriyorum çok lezzetli oluyor önyargılı olmayın :)
Yok etli ve salçalı sarma asla yemem cidden beğenmedim tadını. Mesela kısıra kıvırcık salatalık, domates dogruyorlar onu da yemem, minciyor kisir. Gerçi damak tadı işte herkes kendi yemeğini yapıp yesin en güzeli. Sonra böyle toplanmalar eziyet oluyor ya da evlenmeden önce yemekleri nasıl yaptığımızda karar kılıp ona göre evlenmek gerek :D

Yok etli ve salçalı sarma asla yemem cidden beğenmedim tadını. Mesela kısıra kıvırcık salatalık, domates dogruyorlar onu da yemem, minciyor kisir. Gerçi damak tadı işte herkes kendi yemeğini yapıp yesin en güzeli. Sonra böyle toplanmalar eziyet oluyor ya da evlenmeden önce yemekleri nasıl yaptığımızda karar kılıp ona göre evlenmek gerek :KK70:

Etli yemedim hiç. Bak ben de onu yemek istemem. Ama salçasız da sevmem yapan güzel yapamamıştır bence :)

ben görümcen olabilirim istersen :D
bende salçalı sevmem,bende üstüne gezdiririm yağı :D:D
çok bilmiş ukalalar ya :D

Basina gelen anliyor zaten

Herşeyi en iyi onlar biliyordur kesin dimi :) Ben çok iyi anladım sıkıntını. Hatta okurken sinirlendim aynı benimkiler geldi gözümün önüne. Biz şimdi mesafeliyiz ben kayınvalideme gidince de misafir gibi davranıyorun artık. Bi şekilde sen de karşılık vermeye bak yoksa bu üstünlük taslama çabaları asla son bulmaz.

Çig salca yemek ne olursa olsun kavrılmadan knulan salça çiğsi kokar ben sevmıyrum oyle derdım veee o sarmadan yemezdım ... herkesın tarzı baskadır ben bılmedıgım yemegı anneme de kv de sorarım gocunmam ama bıldıgım yemege de karısılmasından hoslanmam

Back
X