bayanlar hamilelikte doktorun verdiği ilaçları kullanmayan var mı ?

ilk-nur

Oglum ile yeniden dogdum..
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2014
308
139
83
33
ben yaklaşık 2 aydır bıraktım hapları kendimi de iyi hissediyorum beslenmeme dikkat ediyorum haplara ihtiyaç duymuyorum ama yine de sormak istedim içmeyen var mı sıkıntı yasayan var mı ?

ben yaklaşık 2 aydır bıraktım hapları kendimi de iyi hissediyorum beslenmeme dikkat ediyorum haplara ihtiyaç duymuyorum ama yine de sormak istedim içmeyen var mı sıkıntı yasayan var mı ?
Canım ne hapı bu içmeyi biraktiklarin?

Ben Decavit ve Maltofer fol ü bıraktım mesela.
Kabızlıktan yaşam kalitem ciddi anlamda etkilenmişti bıkmıştım artık.
Bıraktım gitti...
Ha verildiği halde kendim karar verdiğim yada bir başka doktorla görüşerek karar verdiğim içmediklerim de mevcut.
Ama özellikle aylarca bu ikisiyle kendime eziyet edip sonunda sorgusuz sualsiz bıraktım.

Ben de ilk üç ay folik asit kullandım. sonra demir hapı gynoferro sanol ve imom vermişti. Kullanmaya başladım. Aşırı kabızlık yapmadı bende ama 5. ayımda karaciğer enzimlerim yükseldi. İlaçları bıraktım hemen şu an düzeldi gibi. O zamandan bu yana kullanmıyorum. Doktor kan değerlerin iyi ilaçsız idare edebiliyorsun dedi. Bir sorun yok şimdilik. Zaten sinir oluyorum her gebeye hemen dayıyorlar vitaminleri demirleri. Kişinin beslenmesine, depolarına doğru düzgün bakan yok malesef

Benim doktor da hic vermedi vitamin falan neden vermiyosunuz diye sordugumda ben vermiyorum verenlerede karsiyim bos kilodan baska bir ise yaramaz demisti. 20 haftaligim nerdeyse hala sadece gynoferon kullandiriyor folik+demir ilaci.

Benim doktor da hic vermedi vitamin falan neden vermiyosunuz diye sordugumda ben vermiyorum verenlerede karsiyim bos kilodan baska bir ise yaramaz demisti. 20 haftaligim nerdeyse hala sadece gynoferon kullandiriyor folik+demir ilaci.
Vitamin bencede gereksiz, bize 29. haftada vermişti ama gelişim iyi olduğundan kullanmadım ben boşu boşuna

Bende düzenli olarak folik asiti kullandım en son decavit verdi ondan 3 kere falan içtim galiba bıraktım gereksiz gördüm birazcık hamilelikte vitamin bile olsa haplara karşı sıcak bakamıyorum sonuçta meyve ve sebzelerden alıyoruz

çok doğru söylemiş. Ben demir hapı içene kadar 1 er aldım kiloları ilk üç ay. Sonra iştah bi açıldı ki sormayın. 20 haftada 7 kiloyu hop alıverdim. Şimdi 28. haftadayım toplam 11 aldım belki de bu ilaçlar yüzünden

Canım bende decavit iciyordum sağlık ocağı ve doktorum önerdi diye sonra doktorumu degistirdim ona sordum yeterli beslendigini düşünmediğin gün kullan dedi. Haftada bir falan kullanmaya başladım. Kan ilacini kullanıyorum ama hergün bir tane yarın bir gün sıkıntı olmasın diye tutar sezeryan olmam gerekir kan kaybi daha çok oluyor malum.

Decavit bana hiç iyi gelmedi Kabızlık mide bulantısı sonra doktorum devletin karşılamadığı bir vitamin yazdı onunla sorun yaşamadım .son ayındayız şimdi Demir ilacına başladım .
Çok iyi ve organik beslendiğinizi düşünüyorsanız ilaca çok ta gerek yok ben bazen gün aşırı alıyorum

. Bende ayni sekildeyim. ilk uc ay birer kilo.. 20. Haftada toplam 7 kilo oldu. Bu 5.ayda biraz cok yedim galiba bide vitamin icsem ne olurdu acaba toplamda kac olucak bakalim korkuyorum doguma cok kilolu girmektende dogumdanda

Canım ne hapı bu içmeyi biraktiklarin?
tatlım bana doktorum gnforen ve imom 3 vermişti çok sisirdi haplar beni bikaç ay içtim bıraktım simdi herseyi yiyip içiyorum insallah değerlerimde normal içmek istemedim baktım her ay kilom katlanıyo bıraktım bende ..

. Bende ayni sekildeyim. ilk uc ay birer kilo.. 20. Haftada toplam 7 kilo oldu. Bu 5.ayda biraz cok yedim galiba bide vitamin icsem ne olurdu acaba toplamda kac olucak bakalim korkuyorum doguma cok kilolu girmektende dogumdanda
size söyle anlatayım ilk 3 ay kilo almadım 4. ay da haplara bi basladım her ay 3 - 5 kilo aldım suanda 15 kilo aldım

Bana da folicten sonra decavit santafer başladı. 24. Haftada magnezyum calsiyum ve bebek aspirini ekledi. Suda cozulen efervesan tabletleri ve saşeleri normalde bile içemezdim zaten hamilelikte iyice kabusum oldu bide üzerine sık sık idrar yolu enfeksiyonu oluyorum hatta neredeyse hic gecmiyo enfeksiyon diyebilirim. Onun icinde fitil antibiyotik ve yine suda cozulen granul veriyor . Dogru düzgün kullanamadım tabi ilaçları belki ondan geçmedi enfeksiyonum. Tabletleri her gun icmeye calisiyorum ama calsiyum magnezyumu iki uc günde bir iciyorum. Icmeyince kramp giriyo bacaklarıma dogum olsada kurtulsam su ilaçlardan diye dua ediyorum. Bu arada 15 kilo aldım kızlar ve doguma da bir aydan fazla var daha. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Ben de zayıf değildim zaten. 1.66 boy 70 kilo ile başladım hamileliğe. çok kilo almayayım diyordum. Ama o iştah beni mahvetti. Gereksiz abur cubur yemedim ama porsiyonlarımı görmeliydiniz doymuyordum resmen. Ama bırakınca iştahım normale döndü. Artık almıyorum kendim bebek büyüyor. Abartmadan normal yerseniz son aylarda gerçekten bebek alıyor kiloyu. Şöyle örnek vereyim Ramazan bayramında (17 temmuz) 9 kilo almıştım, bugün (26 ağustos) 11 oldu. Eskisi kadar hızlı almıyrum çok şükür ama akşamları yürüyüş yapıyorum tabi belki onun da etkisi vardır belki :)

Kesinlikle yuruyusun etkisi vardir bende cok yuruyodum 1er kilo aldigim donem cunku kendimi bildim bileli yuruyodum zaten. Sonra bulantilar anlayissiz is yerim kusarken hala sorumlulugun bana yuklenmesi ruh halimi hepten bozunca isten ayrildim 1 aydir. Evde olunca 3 kilo 1 ayda aliverdim. Sicaklar bitti bende yurumeye baslicam bakalim hayirlisi olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…