Mutfak Püf Noktaları Bayanlar Lokanta işleten veya lokantada çalışan var mı?? yada çok güzel turşu yapan?

Kedimi7_m

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2012
851
0
0
Diğer
Merabalar Lokantalarda yediğimiz kırmızı lahana turşusunu yaptım ve berbar oldu..Tekrar denicem ama yine hüsrana uğramak istemiyorum..:18: Yardımcı olursanız çok sevinirim..Lahanaları nasıl kesicez? Tuzla karıştırıp bi gün boyuna bekleticek miyiz yoksa hemen kavanoza mı koyucaz? ne kadar sirke,su,limon suyu koyucaz?

Bi tane mor lahanayi ince ince dograyip bi karistirma kabina aldim ve üzerine biraz tuz döktüm sonra tuzla ovalayip bekletmeden cam kavanoza doldurdum üzerine bi cay bardagi sirke yarim limonun suyu ve 4-5 dis sarimsak ekledim kavonozu kapatip biraz calkaladim ve buz dolabina kaldirdim 1 günde yemeye hazir hale geliyor ama benim lahanam ve kavonozum kücüktü bu ölcüler yeterli gelmisti umarim yardimci olsbilmisimdir

Bi tane mor lahanayi ince ince dograyip bi karistirma kabina aldim ve üzerine biraz tuz döktüm sonra tuzla ovalayip bekletmeden cam kavanoza doldurdum üzerine bi cay bardagi sirke yarim limonun suyu ve 4-5 dis sarimsak ekledim kavonozu kapatip biraz calkaladim ve buz dolabina kaldirdim 1 günde yemeye hazir hale geliyor ama benim lahanam ve kavonozum kücüktü bu ölcüler yeterli gelmisti umarim yardimci olsbilmisimdir

Sağol canım da ben yaptım bugün ama farklı oldu seninkinden..lahanayı ince ince doğradım 2 yemek kaşığı kaya tuzuyla ovaladım..kavanoza doldurdum..yarım çay bardağı sirke( geçen sefer fazla koydum çöpe gitti) 4 limon bide 2 bardak su... bakalım inş güzel olur

Back
X