Bayanlar lütfen bi fikir verin gözünüzü seveyim. Yetmiyo işte...

Bence Sakarya'da çalışın, elinize 700-800tl kalsın. İstanbul'da yaşamaktan daha karlı olacağını düşünüyorum. Siz aile özlemi çekiyorsunuz belli. Biraz gözünüzü karartmışsınız o yüzden. İlla ki taşınacaksanız önce eşinizin işini İstanbul'da ayarlamadan asla gitmeyin. Eşiniz iş bulamaz da siz bulursanız ya da ikiniz de bulamazsanız evliliğinizin de sarsılabileceğini göz önüne alın... Hayırlısı olsun.

Beylikdüzü istanbul da mı,siz istanbuldan mı sayıyorsunuz
Kişisel araçla beylikdüzünden çıkmak bir dert,metrobüsle çıkmak bin dert
Eşinin iş yeri acaba beylikdüzü mü,annesi hergün beylikdüzüne gelebilecek mi
600-700 lira olan evler site içerisinde,site masrafı 300 diyin,doğalgaz merkezi sistemse kışın da 350 400 doğalgaz,e beylikdüzünde bile etti 1500
Hesap yaparken düz bakmamak lazım,pembe gözlüklerle şu an parise gitsem yaşarım ama pembeliklere inanmayacak kadar bilinçliyim.
Yavvv He He
bu kininiz ve nefretiniz size zarar verir haberiniz olsun

Yavvv He He
bu kininiz ve nefretiniz size zarar verir haberiniz olsun
Bunun kınle bir alakası yok daha önceki mesajları okumadıgım için sadece bu mesajlara gore cevab veriyorum.konu sahıbınede keşke herşey boyle konuşma üzerindeki gibi olsa ..ekmek parası otobüs parası pazar parası market parası en ufak bir dondurma yeyım gelıyım demen dünya para..1000 tl ile geçinmek ankarada mümkün değil İstanbul da düşünemiyorum bıle..iyice düşünün karar verin öyle tasının.. Arkadaşım 1200 tl ıstanbulda kıra da oturuyor küçücük ev iki kışı mutfağa gıremiyor..esınıze hak vermedim değil.birde bende bazı arkadaşlar gibi düşündüm sız ıstanbulu ozlemıs sakaryadan sıkılmıssınız o yüzden dönüş istiyorsunuz ..geçim öyle bahsrttıgınız kadar kolay değil..

Fabrikada işçi olarak çalışıyo. Oraya gidince yapabileceğimize inanıyorum çünkü ailem de yardım eder bana söylüyorlar zaten siz gelin biz size her türlü yardım ederiz diye.
En düşük maaşla çalışmış olsak ikimizin toplam 3200 lira geliri olsa 1000 kira 1000 le de geçim yapsak 1000 lira mutlaka kenara koyarız. Eşimin kötü alışkanlığı da yok ekstra para çıkacak hiç bi durum yok. He tabi hastalık olur vs. ona bişey diyemem
Kenara 1000 tl koyarak ev mi alacaksınız ? ?

Herkes gitsin İstanbul'a. 22 Milyon olsun 42 Milyon. Ne zaman patlarsa artık.
Kardeş gözünü seveyim oturun oturduğunuz yerde.
5 bin küsur maaşla kira ve araba yakıt masrafımız olmadığı halde. Buradan gideceğim günü iple çekiyorum.

Fabrikada işçi olarak çalışıyo. Oraya gidince yapabileceğimize inanıyorum çünkü ailem de yardım eder bana söylüyorlar zaten siz gelin biz size her türlü yardım ederiz diye.
En düşük maaşla çalışmış olsak ikimizin toplam 3200 lira geliri olsa 1000 kira 1000 le de geçim yapsak 1000 lira mutlaka kenara koyarız. Eşimin kötü alışkanlığı da yok ekstra para çıkacak hiç bi durum yok. He tabi hastalık olur vs. ona bişey diyemem
Istanbulda bin tl faturalar tutuyor yemeginiz yol paraniz bebeginizin hastanesi ozel olacak siz calisinca onlari hesaplamamissiniz.

Kenara 1000 tl koymakla ev alinmaz zaten sizin maaslarla kenara bin tl konulmaz.

Bunun kınle bir alakası yok daha önceki mesajları okumadıgım için sadece bu mesajlara gore cevab veriyorum.konu sahıbınede keşke herşey boyle konuşma üzerindeki gibi olsa ..ekmek parası otobüs parası pazar parası market parası en ufak bir dondurma yeyım gelıyım demen dünya para..1000 tl ile geçinmek ankarada mümkün değil İstanbul da düşünemiyorum bıle..iyice düşünün karar verin öyle tasının.. Arkadaşım 1200 tl ıstanbulda kıra da oturuyor küçücük ev iki kışı mutfağa gıremiyor..esınıze hak vermedim değil.birde bende bazı arkadaşlar gibi düşündüm sız ıstanbulu ozlemıs sakaryadan sıkılmıssınız o yüzden dönüş istiyorsunuz ..geçim öyle bahsrttıgınız kadar kolay değil..
size cevap veren ben değilim başka bir arkadaşımız yazmış.
Ve evet İstanbuldaki yaşamımı da özledim çünkü buraya hiç alışamadım, hiç bi arkadaşım yok çünkü dışarı çıkmıyorum canım istemiyo. Şimdi diyeceksiniz ki eşinizin de orda arkadaşı yok diye. Ama sizlere anlatamadığım konu şu eşimin bütün tanıdıkları burda olmasına rağmen ayda yılda bi görüşüyolar arkadaşlarıyla bile. Var mı var yani. Ama benim yaşamım böyle değildi. Neyse ya ne kadar anlatsam da olmıycak sanırım.

istanbulda bu parayla hayatta geçinmezsiniz net söylüyorum. uzak dur bence...

Ve evet İstanbuldaki yaşamımı da özledim çünkü buraya hiç alışamadım, hiç bi arkadaşım yok çünkü dışarı çıkmıyorum canım istemiyo. Şimdi diyeceksiniz ki eşinizin de orda arkadaşı yok diye. Ama sizlere anlatamadığım konu şu eşimin bütün tanıdıkları burda olmasına rağmen ayda yılda bi görüşüyolar arkadaşlarıyla bile. Var mı var yani. Ama benim yaşamım böyle değildi. Neyse ya ne kadar anlatsam da olmıycak sanırım.
Tamam da vallahi anlamıyorum ben sizi ya eşinin işi var mı istanbul da peki ya senin hayat şartları çok zor hele istanbulda şimdi kalkmış yapamıyorum kimse yok diyorsun dağ basında kuş uçmaz yerde değilsin Allah aşkına bırakın şu arkadaşım yok akrabam yok olayini esin çok haklı kim olsa gelmek istemez benim eşim yazılım proglamlama ile uğraşıyor şirkette kritik bi yerde hesap vs neyse güzelde bir maaşımız var ama yine de yetmiyor malesef siz hayal kuruyorsunuz sadece azıcık gerçekçi bakin

Yok ben sızı çok iyi anlıyorum ıst. Dönüş isteyebilirsiniz ama bunu buraa iş bulamıyorum İstanbul da iş bulurum daha rahat cocugada annem bakar tarzı değilde.ne hıssedıyorsanız ne düşünüyorsanız daha acık daha net esınıze anlatıp onu ikna edebilirsiniz ..acık olmak a her zaman fayda var canım .eşine karşıda acık ol..

Yok ben sızı çok iyi anlıyorum ıst. Dönüş isteyebilirsiniz ama bunu buraa iş bulamıyorum İstanbul da iş bulurum daha rahat cocugada annem bakar tarzı değilde.ne hıssedıyorsanız ne düşünüyorsanız daha acık daha net esınıze anlatıp onu ikna edebilirsiniz ..acık olmak a her zaman fayda var canım .eşine karşıda acık ol..
ben zaten burda iş bulamıyorum demedim ki bulurum ama çocuğa bakacak kimsem yok dedim.

Kızlar bi akıl verin lütfen..
Size özetle şöyle anlatayım.
Yaklaşık 1.5 yıl önce İstanbul dan başka ile gelin gittim. İş ararken 2 ay sonra hamile kaldım. Hamileyim diye kimse işe de almadı. Şimdi işe girmek istiyorum ama bebeğime bakacak kimsem yok. Eşime İstanbula gitmeyi teklif ettim hiç değilse annem bebeğe bakar bizde çalışıp birikim yaparız çocuk okula başlayınca tekrar geliriz buraya evi de burdan alırız dedim.(Gelin gittiğim yerden ev alırız dedim yani).
Ayrıca burda çalışsam çocuğa bakacak birini bulsam bile kimse babasının hayrına bakmayacağı için 700 800 bi de ona vercem. Benim elime kalır 800 lira. Halbuki annem baksa bi şey istemez benden, yardımları da cabası olur.
Velhasıl kelâm eşimi ikna edemiyorum nasıl ikna edebilirim sizce
OrdaO500 e oturduğun ev burada 1500
aldığın kiraya gidecek annen yorulacak çocugun üzüleceksen
sence mantıklı mı

Back
X