• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynanam eşim ben sürekli tartşıyoruz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
taşınmaktan başka çareniz yok
birde adınızla hitap edecek tabi ne diyecek?
bana sürekli kızım dediğini söyleyip duruyor. ama aslında ismimle hitap ediyor. bende anne demek istemiyordum x anne demeye başladım bana bahane oldu. tabi ki ismimle hitap edecek ama ben bana sürekli kızım diyormuş gibi konuşmasına sinir oluyorum

ama eşiniz gel demiş eşinize laf geçirememişsiniz
oda bu yüzü bulmuş her ağladığında elinizden almış

bide kızım büyüdü ihtiyacım kalmadı artık da neyin nesi
baştan o yüzü verdiğiniz için böyle bişey de söyleyemezsiniz maalesef
haklısınız maalesef o yüzü verdim söylenenlere dikkat etmeye çalışacağım. benimde hatalarımın olduğunun farkındayım düzeltmeye çalışacağım

eşimin annesi ve o zaman mutlu bi haber vereceğimiz için o anki heyecanla bunu düşündük. eşimle düşündük. yani ben sevmiyorum diye eşimin annesine söylemese miydik nereye varıyorsunuz?
Es annesine söylenir de sevgilinjz gibi hediye hazırlanmaz ağzınla söyle gitsin

eşimin annesi ve o zaman mutlu bi haber vereceğimiz için o anki heyecanla bunu düşündük. eşimle düşündük. yani ben sevmiyorum diye eşimin annesine söylemese miydik nereye varıyorsunuz?
Ya sürpriz ile söylenecek ya da söylenmeyecek siz iki seçenek dışında bir şey düşünemiyorsanız biraz buyumemis biri olabilirsiniz insanlara bu kadar değer vermeyin umursamayın
Buraya bu kadar uzun yazacak kadar değerli eşim dışında ve kendi annem çocuğum dışında kimseyi görmüyorum ben kimse için yorulamam yani
Bahane uydur gitme çıkma konuşma inan daha kıymetli olursun

Es annesine söylenir de sevgilinjz gibi hediye hazırlanmaz ağzınla söyle gitsin
sevgilinize küçük bi kutuda minik bi bebek verebilir misiniz? çok anlamsız bi hediye olurdu eğer eşinize bebek müjdesi vermiyorsanız. bizde bebek müjdesini böyle vermeyi tercih ettik. bu takılcak bi durum değil anlattıklarımda

işte eşim hala annemle aranı düzelttiysen kızımızı akşam bırakıp dışarı çıkalım diyo ama ben kızımızla çıkalım diyorum istemediğimi dile getirmek yerine. kaynanamın evi eşime söyledim kabul etmedi. annesi dayanamazmış gidersek. abiside gitti ya
Olacak tarafı yok maalesef ya ayrılacaksın yada böyle devam edecek

Ya sürpriz ile söylenecek ya da söylenmeyecek siz iki seçenek dışında bir şey düşünemiyorsanız biraz buyumemis biri olabilirsiniz insanlara bu kadar değer vermeyin umursamayın
Buraya bu kadar uzun yazacak kadar değerli eşim dışında ve kendi annem çocuğum dışında kimseyi görmüyorum ben kimse için yorulamam yani
Bahane uydur gitme çıkma konuşma inan daha kıymetli olursun
teşekkür ederim denilenlere dikkat edicem ve evet 20lerimdeyim kendimi geliştirmem gerektiğini biliyorum halledeceğim inşallah

sevgilinize küçük bi kutuda minik bi bebek verebilir misiniz? çok anlamsız bi hediye olurdu eğer eşinize bebek müjdesi vermiyorsanız. bizde bebek müjdesini böyle vermeyi tercih ettik. bu takılcak bi durum değil anlattıklarımda
Anlattiklarinjn özeti bu konu aslında sen anlamıyorsun her anlattığın birbirinin aynısı verdiğin değer önemsenmiyor tüm anlattıklarının özeti bu

O senin kayınvaliden. Asla ailen olmayacak. Hatta daha acı olan ne biliyor musun annen veya eşin bile olsa değer verilen insan şımarıyor. Hep bi mesafe hep bir sınır gerekiyor.
Küçücük oğlum bile fazla sevince yapması gerekenleri aksatıyor

Kayinvalidenizde cok kaprisli ve normal degil
Ama bence sizde ayni sekildesiniz takildiginiz seyler cok abarti ve sacma bana ismimle hitap ediyor ya da beni gelinine benzetti ne var bunda ? Cok sacma

Bu kadar alıngan olmayın ya gerek yok . Kaynananiz size isminizle hitap edecek tabi ne dicek surekli kizim falan asiri fake olur
Bu. Esimin annesi beni sever cok senede bi ay gorusuruz en fazla my dear der o da arada yani yeterli. Kutuya bebek koyup goturmek bir komiklik tamam anladim siz mutlusunuz paylasmak istiyosunuz ama inanin gerek yok soyleyin gecin . Kizimizin olacagini ogrendigimde esimle mutluluktan agladik annesine söylediğimizde sanki o erkek
bekliyodu bunu hissettim , sonra telefonda konusurken kizlarda she deriz ya o he diyodu surekli yani İngilizce erkek cocuktan bahsediyoruz gibi once sinirlendim sonra dedim ya ben bu konuya kafaya takıp onem verirsem kendime ayip etmis olurum diye esime bile soylemedim. Kayinvalidenin hayatinizdaki rolu bu kadar ana merkezde olmasin bosverin. Esinizin gorusmeye diretmesini anlamadim bu ne zorunluluk? Esim beni boyle bi seye zorlayamaz sinir krizi geciririm kendi ailemle cok iyiyiz ama orası bile boguyo beni bazen ben kendi dunyamda mutluyum esimle gezer tozar istedigim zaman uyurum
Uyanirim dunyam o ben ve küçük kizimiz bitti. Siz de geri kalan seyleri geri plana atin gitsin

Bu forumda gelinin haksız olduğu konu azdır öyle diyeyim helal olsun.
Aynı apartmanda oturuyorsanız iç içe olacaksınız, günde 1 saat bile olsa bebeği kitliyorsanız azıcık kaprislerine göz yumacaksınız.
Adınızla hitap etmesine kadar takılmayacaksınız.
Diğer gelinle anlaşamamış benimle anlaştı gibi bir güç yarışına girmek yerine baştan akıllı olacaktınız.
Bu kadar basit.

Kayinvalidenizde cok kaprisli ve normal degil
Ama bence sizde ayni sekildesiniz takildiginiz seyler cok abarti ve sacma bana ismimle hitap ediyor ya da beni gelinine benzetti ne var bunda ? Cok sacma
gelinine benzetebilir orada hoş olmayan şey. “gelinime benzemişsin” demesi. ben neyim dış kapının dış mandalı mı? bana da sürekli kızım diyormuş gibi konuşuyordu aslında sürekli ismimle hitap ediyor. bende ona x anne demeye başladım. yani bana çok iyi davranıyormuş gibi konuşması sinirimi bozmuştu

Bu forumda gelinin haksız olduğu konu azdır öyle diyeyim helal olsun.
Aynı apartmanda oturuyorsanız iç içe olacaksınız, günde 1 saat bile olsa bebeği kitliyorsanız azıcık kaprislerine göz yumacaksınız.
Adınızla hitap etmesine kadar takılmayacaksınız.
Diğer gelinle anlaşamamış benimle anlaştı gibi bir güç yarışına girmek yerine baştan akıllı olacaktınız.
Bu kadar basit.
benimle anlaşamıyor ki anlaşıyor diye övüneyim. anlaşamadığımız çok net değil mi?

gelinine benzetebilir orada hoş olmayan şey. “gelinime benzemişsin” demesi. ben neyim dış kapının dış mandalı mı? bana da sürekli kızım diyormuş gibi konuşuyordu aslında sürekli ismimle hitap ediyor. bende ona x anne demeye başladım. yani bana çok iyi davranıyormuş gibi konuşması sinirimi bozmuştu
Kusura bakmayin karsimdaki kisi boyle naz kapris yapsa asla çekmem.

Var olan ortamdan en iyi sekilde yararlanacaksiniz. Mesela kvalidenizde sık sık yemek yiyeceksiniz. Esinize annenlere cikalim, caya gidelim vb diyeceksiniz. Bir dizi bulacaksiniz, onu beraber izleyeceksiniz. Yuruyuse cikalim, bebek hava alsin diyeceksiniz. Sunu yapamadim, bunu cozemedim diyeceksiniz. Misafirim geliyor sen sarma yapar misin yada bebege bir kac saat bakar misin diyeceksiniz. Bebeginizi uzatip ben iki saat uyuyayim diyeceksiniz. Onlara ne kadar alisirsa ileride o kadar rahat edeceksiniz. Madem beraber yasiyorsunuz, akilli olun avantaja cevirin. Kuma gelmissiniz gibi davranmayin. Esinizi de arada birakmayin. Bazen kör, bazen sagır bazen de dilsiz olacaksiniz. Insanoglu konusarak zor anlasir. Hakkinda yorum yapilabilen,sikayet edilebilen gelin olacaginiza, zamani kiymetli, gunu planli, hedefleri olan saygi goren gelin olmayi deneyin. Kendiniz degisirseniz dunya degisir. Yoksa onu dedi bunu dedilerle yasayan binlerce kadindan biri olacaksiniz.

konudan ve yorumlardan anladığım kadarıyla karakteriniz kv ile aynı. ikiniz de çok alıngan, olmayan şeylerden anlam çıkarmaya calisan insanlarsınız. bu kadar didikleyerek yaşanmaz hayat.

illa bir yol arıyorsanız da; siz ne yaparsanız yapın sınırı çizecek olan esiniz cünkü sizin sınır pek istikrarlı değil. ne sizin yaptıklarınız ne de kv yaptıkları çok büyütülecek şeyler değil. gergin ve sabırsız olduğunuz bir dönemde yasandığı için olaylar bu şekil tepki verdiğinizi düsünüyorum. konuda en hatalı olan da esiniz

ben anlaşamadığım insanı hayatımdan çıkarıyorum ama aile olunca öyle olmuyor. içime atınca ters biri oluyorum. bu yüzden kırıldığımda konuşmayı tercih ettim. bana sürekli kızım diyip el üstünde tuttuğunu ima etti. ama ismimle hitap ediyordu ben de zaten dümdüz anne demek istemiyordum x anne demeye başladım. eşim de gitmeyi kabul etmiyor.

Ya şu takıldığınız şey o kadar saçma ki. İnsanlar çocuklarına isimleriyle hitap etmiyorlar mı? Herkes sürekli oğlum kızım diye mi dolaşıyor ortalıkta?
Kızı olarak görüyor diye sürekli kızım kızım demesi gerekmiyor. İnsanlar hitap edebilsinler diye bir adınız var.

Kimsenin çocuğunun eşini kızı/oğlu olarak gördüğü yok zaten. Sevmek ayrı, kızı/oğlu gibi sevmek ayrı.
Siz kayınvalidenizi kendi anneniz gibi sevebilir misiniz ki kadın sizi kızı gibi sevmiyor diye bozuluyorsunuz?
Anne demek zorunda değilsiniz zaten ama bunun için sunduğunuz gerekçe çok saçma.

Her şeye o kadar alınmış, o kadar çok kırıldım konuşması yapmışsınız ki kadın kendisini sevmediğinizi, istemediğinizi düşünmüş artık. Normal şeyleri bile kasıtlı yapıyorsunuz gibi, altında kötü bir niyet var gibi yorumluyor ve tavır alıyor.

Sizin ne istediğinizi de anlamıyor bence.
Çatkapı gelmiyor belli ki. Hem çağırılıyor hem tavır görüyor.
Bebek gece uyumuyor diye kadını çağırıp elinizden alıyor diye kızıyorsunuz. Yardıma çağırırsanız gelir alır bebeği, başka ne yapacak? Uzaktan uzağa ağlama diyecek hali yok.
Yardım etmek için elinizden alsa suç, ziyarete gittiğinizde almasa suç.
Gelse suç, gelmese suç.

Siz önce ne istediğinize karar verin. Sınırınızı da buna göre belirleyin. Ne kadını oyuncak edin ne kendi sinirinizi bozun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X