Doğuma Hazırlık bayanlardan yardım lütfen..

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

felsefiket

Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2012
61
0
16
38
Muğla
dilara mı zeynep mi??
ben işin içinden çıkamıyorum artık..eşim kayınvalidem kayınpederim, etrafımdaki çoğu insan zeynep adının olmasını istiyor ama ben zeynep adını sevmiyorum..benim annem babam da zeynep güzel dediler ama ben dilara istiyorum diyince saygı gösterdiler..ancak kayınpederim ağzına zeynep'i alıştırdı bile çoktan..eşim de artık babam zeynep der adı ne olursa bebeğin diyor..ama büyük ihtimalle bebeğimin adı dilara olacağı için kayınpederim zeynep derse nasıl davranacağımı bilemiyorum..sizce nasıl davranmalıyım ve sizce hangi isim??

eşiniz illa zeynep olsun demiyorsa takılmayın. o kendi kendine zeynep diyip dursun :)

bir arkadaşta yazmıştı. kayınvalidesi istediği isimle hitap ediyorum. sallamamış sonraları kimlikteki ismini söylemeye başlamış.

inadına yaptığı belli. önemli olan kimlkteki isim değil mi

öyle tabi..benim korkum ilerleyen zamanlarda çocuğumun aklının karışması..sonucta ona zeynep diye seslenen biri olacak..e çocuk demicek mi bana neden zeynep diyor diye :)
bilemiyorum yaa..daha zaman var ama ben uyarırım sanırım demeyin diye..tek basıma dilara adı için savaşıyorum herkesle :))) umarım başarırım :)))

bana kalırsa zeynep daha sempatik ama etrafta cok yaygın bir isim.

bebegin ismi dilara olacaksa da herkesin bu sekilde hitap etmesi en doğrusu. çünkü çocukta karmaşaya neden olabilir farklı isimlerle hitap edilmesi.

sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.:nazar::nazar: isim telaşesine ve savaşına girip bu keyifli günlerinizin bozulmamasını temmenni ediyorum.:16:

dilara mı zeynep mi??
ben işin içinden çıkamıyorum artık..eşim kayınvalidem kayınpederim, etrafımdaki çoğu insan zeynep adının olmasını istiyor ama ben zeynep adını sevmiyorum..benim annem babam da zeynep güzel dediler ama ben dilara istiyorum diyince saygı gösterdiler..ancak kayınpederim ağzına zeynep'i alıştırdı bile çoktan..eşim de artık babam zeynep der adı ne olursa bebeğin diyor..ama büyük ihtimalle bebeğimin adı dilara olacağı için kayınpederim zeynep derse nasıl davranacağımı bilemiyorum..sizce nasıl davranmalıyım ve sizce hangi isim??

ya canım bırakın büyüklerin ne dediğini sen ne istiyorsan onu koy..Ne derse desin kayınpederin boşver sizin ne dediğiniz önemli,ancak sakın 2 isim koyma

İki isim de koyabilirsiniz ama Zeynep'i sevmiyorsanız bizim de ne dediğimiz pek önemli olmamalı..

Dilara'yı seviyorsanız onu koymanızda bi sakınca yok..

Benim sevdiğim kız ismi 'İkra' mesela, kim beğenir kim beğenmez diye düşünmüyorum :3:

bana kalırsa zeynep daha sempatik ama etrafta cok yaygın bir isim.

bebegin ismi dilara olacaksa da herkesin bu sekilde hitap etmesi en doğrusu. çünkü çocukta karmaşaya neden olabilir farklı isimlerle hitap edilmesi.

sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun.:nazar::nazar: isim telaşesine ve savaşına girip bu keyifli günlerinizin bozulmamasını temmenni ediyorum.:16:

çok tesekkür ederim..inşallah..evet işte benim korkum da zaten çocukta karmaşaya sebep olması..bu sebeple iki isim koymayı hiç düşünmedim bile..eşim sonunda kabul etti dilara ismini..hatta kızına dilara diye seslenmeye bile başladı..ama kv ve kp zeynep nasıl diye soruyolarmış hala eşime..

çok tesekkür ederim..inşallah..evet işte benim korkum da zaten çocukta karmaşaya sebep olması..bu sebeple iki isim koymayı hiç düşünmedim bile..eşim sonunda kabul etti dilara ismini..hatta kızına dilara diye seslenmeye bile başladı..ama kv ve kp zeynep nasıl diye soruyolarmış hala eşime..

onlarda zamanla kabullenir.:31:

dert etmeyin.

dilarınızla nice güzel günler geçirmek nasip olsun.:nazar::nazar:

ya canım bırakın büyüklerin ne dediğini sen ne istiyorsan onu koy..Ne derse desin kayınpederin boşver sizin ne dediğiniz önemli,ancak sakın 2 isim koyma

aynen..iki isim koymayı hiç düşünmüyorum zaten..bir de dilara zeynep çok uzun bir isim olacak koyarsam..benim annem öyle uzun bir isim koysaydı bana ben kızardım açıkcası :)

dilara mı zeynep mi??

zeynep te güzel dilara da bu arada bebeğin hayırlı olsun insallah bak bebeğin diyorum o senin kızın senin istediğin basrol oynamalı bence dilara istiyorsan o ismi koy bu konuda arıza cıkarmaya ne gerek var ki sen saygını kaybetme yine de onlar bırak istediklerini desinler zamanla alısacaklar bu duruma zeynep deseler bile surat asma yaslılar böyle iste dediğim gibi alısacaklar bir derler iki derler sonunda sen de sasırırsın dilara demeye baslarlar rahat konusuyorum cünkü benim de basımdan gecti ve suan hepsi nehir diye sesleniyorlar sen kendini sıkma logusalıkta da cok sıkıntılı ve alıngan oluyor insan o yüzden kendini kasma fazla derim benim düsüncem böyle canım

öyle tabi..benim korkum ilerleyen zamanlarda çocuğumun aklının karışması..sonucta ona zeynep diye seslenen biri olacak..e çocuk demicek mi bana neden zeynep diyor diye :)
bilemiyorum yaa..daha zaman var ama ben uyarırım sanırım demeyin diye..tek basıma dilara adı için savaşıyorum herkesle :))) umarım başarırım :)))

ileriye kalmaz yaa..şimdi inat ediyorlar. hem öyle olsada çocuk yaşı büyüdükçe anlayacak.. 'deden zeynep ismini çok sevdiğinden söylüyor, sen aldırma' diye açıklarsınız.

hiç uyarmayın bana kalırsa.. eğer kimlikte olmayacaksa onlarda boşa çırpındığını anlar zaten :)

bende konu açtım benzer. benim kayınvalidede bi isim bulmuş kız için (daha ortada çocuk yok) bu olacak isim dedi. cevap bile vermedim.
aradan zaman geçti. eşime ben şu isimleri çok seviyorum dedim tamam süper dedi. hatta hayali bir kımız var bizim karnımda. :27: benim söyledğim isimle seviyor onu :10:

Madem Dilara ismini koyacaksın evdekilere açıkça belirt sonana kadar bekleme bence kendilerini alıştırsınlar bu isme sen de kendini çok yıpratmazsın zeynep dediler diye

zeynep te güzel dilara da bu arada bebeğin hayırlı olsun insallah bak bebeğin diyorum o senin kızın senin istediğin basrol oynamalı bence dilara istiyorsan o ismi koy bu konuda arıza cıkarmaya ne gerek var ki sen saygını kaybetme yine de onlar bırak istediklerini desinler zamanla alısacaklar bu duruma zeynep deseler bile surat asma yaslılar böyle iste dediğim gibi alısacaklar bir derler iki derler sonunda sen de sasırırsın dilara demeye baslarlar rahat konusuyorum cünkü benim de basımdan gecti ve suan hepsi nehir diye sesleniyorlar sen kendini sıkma logusalıkta da cok sıkıntılı ve alıngan oluyor insan o yüzden kendini kasma fazla derim benim düsüncem böyle canım

teşekkür ederim :)) evet doğru söylüyosun aslında..uyarmazsam daha iyi olacak..bir de eşim zaten babasına çok düşkün..uyarırsam kesin canı sıkılır biliyorum..umarım cocugun aklı erene kadar dilara demeye başlarlar ya da kızım büyüyünce dedesini kendi uyarır benim adım zeynep değil diye belli mi olur :))

geçen gün eşim ağzından kaçırdı isim mevzusunu konusurken..eşim demiş annesine dilara olacak diye..kayınvalidem de demiş tabi kız çocuğu olduğu için adını annesiyle anneannesi koyar..erkek olsaydı babasıyla babaannesi koyardı ismini..dedim ne münasebet..ya evladın kızı erkeği mi var yani..erkek olsaydı da babasıyla ben koyacaktım..kaldıki benim annem de zeynep istiyordu düne kadar adını..

zeynep dilaradan daha sıcak geliyor diyektim kiiii eşinizn ailesinin dediklerini duyunca vazgeçtim biraz da snir oldum

bence güzel bi dille uyarın yoksa hep sizin canınız sıkılacak

Bence Dilara daha hos bir isim. Sonuçta senin çocugun, saygi duymak zorunda aile büyüklerin.. :)

İkiside söylenişi ve anlamı güzel hatta benim adımı dilara koymak istemişler ama anlamı dil yarası ve eski zamanda erkekleri eğlendiren kadın anlamına geliyormuş diye öğrenmişler koymamışlar
netteki anlamı çok güzel gönül alan demekmiş sen istediğini koy annesi olarak kayınpederin desin dursun

Tabii ki annellik hakkı olarak öncelik sizin.Bırakın o da kendi istediği gibi seslensin ,sevsin torununu.Siz bir ara kayınpederinize güzellikle anlatırsınız Dilara ismini çok önceden koymaya karar verdiğinizi .Duyarlı biriyse anlayışlı olacaktır.

Back
X