bayat ekmekle ne yapilir ?

Tweety

-Zık-
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2011
36.383
26.109
598
kizlar surekli boyle bayatlayan ekmek var aliyoruz yenmiyor cope gidiyor uzuluyorum bende simdi yine bir suru bayatlayan ekmek var atmak istemiyorum daha kuflenmemisken degerlendirmek istiyorum bayat ekmekle ne yapilabilir kofte icine filan konurda ben robotum yok onu kiyacak tariflerinizi bekliyorum

bir tanıdığım bayat ekmekleri buharla yumuşacık yapıp, sıcak sıcak yıyordu.

1) dilimle terwyağ ve sarımsağı krema haline getir karıştırarak ekmeklere sür fırına ver süper bir lezzet oluyor istersen üzerine baharat ek

2) fırında kızart ve sonra onu robottan çek yoksa poşete koy ez un haline getir galeta unu yap

3) küçük küpler halinde doğra fırına sür kızarınca koy buzdolabı poşetine at dondurucuya domates çrbası falan yapınca çıkar ve al sana kıtır ekmek

4) ekmekleri küp küp doğra terayağında kavur üzerine kıymalı sos yap dök üzerine sarımsaklı yoğurt

daha da yazabilirim:)...

Canim ozel mesaj attim linke bak

bir tanıdığım bayat ekmekleri buharla yumuşacık yapıp, sıcak sıcak yıyordu.
nasil yapcaz onu :26:

cok guzel tarifler lutfen yaz

BAYAT EKMEKTEN KREP YAPIMI
Malzemeler

• 1 su bardağı ufalanmış bayat ekmek veya galeta
  • 1.5 (bir buçuk) su bardağı süt
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1.5 çay kaşığı tuz

Ekmekli Krep Nasıl Yapılır?

• Akşamdan ufalanmış bayat ekmeğinizi sütle ıslatın.
  • Sabah ıslanmış ekmeğin içine yumurta yağ ve tuzu ekleyip çırpın.
  • Unu da ekleyip yeniden çırpın. Klasik krep kıvamında olmalı.
  • Az yağlanmış teflon tavaya 1 kepçe krep hamurundan dökün. Arkalı önlü kızartın.
  • Afiyet şeker olsun. Ekmeklerimiz ziyan olmasın.

ALINTI

BAYAT EKMEK KOFTESI

Malzemeler

• [*=left]Yarım bayat ekmek
    [*=left]1 çay bardağı köftelik bulgur ( düğül )
    [*=left]1 adet kuru soğan
    [*=left]1,5 yemek kaşığı biber salçası
    [*=left]1 yemek kaşığı kuru nane
    [*=left]1 tatlı kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz
    [*=left]Kızartmak için :
    [*=left]sıvıyağ
Tarif

• [*=left]Bayat ekmeği içi su dolu derin bir kasede 5 dakika kadar bekletin.
    [*=left]İyice yumuşayan ekmeği iki elinizle sıkın ve yoğurma kabına alın.
    [*=left]Köftelik bulguru ekmeğe ilave edip, iyice yoğurun ve ağzı kapalı olarak yarım saat bekletin.
    [*=left]Ekmeğin ıslaklığı sayesinde bulgur şişecektir
    [*=left].Bu karışıma minik doğranmış kuru soğan, nane, salça,un ve tuzu ilave edip, iyice yoğurun.
    [*=left]Elde ettiğiniz hamur eğer size göre katı olursa biraz su, yada cıvık olursa biraz un ilave ederek kıvamını ayarlayabilirsiniz.
    [*=left]Bu hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, elinizde yuvarlayın ve üzerlerine hafifçe bastırın.
    [*=left]Köftelerinizi bol sıvıyağda kızartın.
    [*=left]Kızaran köftelerinizi ılık olarak servis edebilirsiniz

ALINTI

Son düzenleme:

bunu yarin deniyim

Ekmeği aldığınızda bir miktar ayırıp gerisini dondurucuya atıp,ihtiyac oldukça geceden çıkarırsanız bayatlamadan tüketmiş olursunuz.
Bu arada çok güzel tariflerde verilmiş konu ile ilgili.

Ekmeği aldığınızda bir miktar ayırıp gerisini dondurucuya atıp,ihtiyac oldukça geceden çıkarırsanız bayatlamadan tüketmiş olursunuz.
Bu arada çok güzel tariflerde verilmiş konu ile ilgili.

az aliyorum canim ama yenmiyor iste almasan ekmek araniyor..
ama artik dikkat edicem iyice,
bu tarifleride deniyecegim..

BAYAT EKMEK BOREGI
Malzemeler:
Bayat ekmek,
2 adet büyük boy haşlanmış patates
2 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
Maya
Yeteri kadar un.
İçi için: Sadece lor peynir...
Yapılışı:
Evde kalmış bayat ekmekleriniz varsa mesela 1 ekmek miktarı kadar ekmeği ıslatın.Sonra suyunu süzün ve ellerinizle iyice ufalayın.Bu ekmek ezmesinin içine 1 yumurtayı kırın, haşlanmış patatesi rendeleyin, yaş mayayı (bir paketin 1/4 ü kadar)unu suyu ve tuzu katıp güzelce bir hamur yoğurun.
2 saat kadar mayalanmaya bırakılınca şahane hoş kokulu bir hamur çıkıyor ortaya.
Bu tariften ben 2 tepsi yaptım.Bezeleri büyük büyük tutun 8 beze yapın.Ve yuvarlak çay tepsisi büyüklüğünde yufkalar açın.Bir kat döşeyin üzerine 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ve lor peyniri döşeyip tekrar bir kat yufka döşeyin.Bu şekilde 4.yufkayı en son döşeyin, bitirin.Üzerine 1 yumurta, yarım bardak sıvı yağ ve 1 çay bardağı suyla hzırladığınız sıvıyı bolca dökün.Bu haliyle dilimleyin ve fırına sürün.

ALINTI

Son düzenleme:
1. her bayan gibi bende kurutup blendardan geçirip köfte ekmeği yapıyorum

2. bayatlamış ekmekleri küp küp doğrayıp fırında tamamen kurutup hafifte kızartıyorum (etimek misali) daha sonra un süt ve şekerle muhallebi yapıp, muhallebinin ilk sıcağı çıktıktan sonra; kuruttuğum ekmekleri muhallebinin içine atıp karıştırıyorum ve kaselere bölüyorum. ayrı bir soslukta biraz katı kıvamlı çikolata sosu (2 bardak süt ve bi paket ç. sosu) yapıp kaselerdeki muhallebinin üzerine bol bol döküyorum yalancı profiterol

3. yine bayatlamış ekmekleri küp küp doğrayıp tavada tereyağı ile ısıtıp kızartıyorum. üzerine oda sıcaklığındaki hafif sulandırılmış yoğurt döküyorum. yoğurdun üzerine döner / ev yapımı köfte / kıyma ısıtıp--kızartıp döküyorum. [lütfen pişmiş hazır tavuk (snitsel-nugget) , kasap köfte, adana kebap gibi gıdalar kullanmayınız. çok zararlı] ayrı bir tavada domates sosu yapıyorum. ve en üste bolca döküyorum. yalancı iskender

//israf haramdır//

herkese afiyet olsun

***başka bir konuda ki yorumum ancak oradan alıntı yapamadığımdan kopyala yapıştır yaptım :)

tessekurler fikirlerin icin

bende küçük küçük doğrayıp üzerine yumurta kırıp .kaşar rendesi.baharat .

hepsini karıştırıp.az yağlı tavaya yayıyorum.hemen kızarıyor.sonrada arkasını çeviriyorum.

bayat ekmek pizzası.eşim çok seviyor hafta sonları hep yapıyorum.salam sosisde eklnebilir...

Pizza dilimleri yapıyorum ben de.
Güzel atıştırmalık oluyor .

Dilim dilim kesiyorum bayat ekmeği . Üzerine biraz yağ, salça ya da ketçap sürüp , üzerine istediğim kaşar , domates, zeytin vs koyup fırında pişiriyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…