Bayatlamayan sodalı poğaça

Nevreste

Yeniden ☀
Yönetici
Editor
16 Ağustos 2010
297.560
615.003
1.423
Malatya
BAYATLAMAYAN SODALI POĞAÇA

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı maden suyu(200ml)
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz(artırabilirsiniz)
1 paket yaş maya
5-6 su bardağı un
Üzeri için 1 adet yumurta sarısı
Haşhaş,susam,çörek otu

Yapılışı:Yoğurma kabına maya ve ılık sütü alıp karıştırın.Üzerine toz şekeri ekleyip 5 dakika köpürene dek bekletin.Maden suyu, sıvıyağ ve tuzu yoğurma kabına alın.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun.
Ilık ortamda 1 saat bekletin.Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.Elinizle yuvarlayıp yağlanmış fırın tepsisine dizin.Poğaçaları fırın tepsisinde 20-30dk dakika bekletin.Sürenin sonunda üzerlerine yumurta sarısı sürün.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin...
ALINTIDIR..
kaynak:yemek sepeti

Bu ne güzel görünüyoyumuşak oluyo mu:26:hayyalin poğaçası mı bu:26:

Eki Görüntüle 720244

bende seklını boyle verdım bayatlamayan puacanın...

2 hafta bekletıp yemıycem bakalım bayatlıycakmı

kardelen sen yapıncada emınım yumoş yumoş olurr

1 gece önceden yapıp buzdolabında bekletsem, ertesi sabaha kadar bozulmadan kalır mı? ve aynı lezzeti verir mi? :26:

peki hamurunu bu geceden yapıp yarına pişirsem nasıl olur nevresteciğim? bozulmaz değil mi hamuru?
Yok canım bozulmaz ama fazla kabarabilir..Taşmayacak bir kaba koyarsan sorun olmaz yada dolap poşetine falan koy ağzını bağla

bende piştikten sonra taze buzluğa atmayı düşünüyorum ,misafir için iyi olur gibi

Ben de denedim tarifi harika oluyor tarif için çok teşekkürler. Buzluğa atmayı düşünüyorum misafir gelince hazır güzel bir ikram olur

Harika görünüyor ellerine sağlık canım karnımda aç şimdi olsa süper olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…