• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

baydı bu eşin kök ailesine düşkünlüğü !..

Hastalık dünya hali hepimizin başına gelebilir. İlerde torunların hastalandığında nasıl olsa ilerde uğrarız deyip gelmezse anlarsın belki. Ne var bir hasta ziyaretine gitmek bu kadar mı zor bir olay. Yazık nerde ataya saygı büyüğe vefa. Her şeyede kök aileye düşkünlük yazmayın. Bi hasta ziyaretinede gitmeyecek mi? Yazık valla yazık.

haftaya gıdeceğiz zaten çok sevmıyorum akraba gıt gel mıçmıç o yuzden sanırım..
Bizde bayılmıyoruz, emınım burdakı cogu kadın her dk kocasının ailesıne gitmeye bayılmıyordur.
Gecmıs olsuna gidiyorlardır ama.

Tek bahaneniz virüs olsaydı, bayram gezmesinde de fikriniz sabit olurdu, tezatlığa düşmezdiniz. Hoş bayramda virüs bitmeyecek. Virüsü hasta ve yaşlı bir adama bulaştırma riskinizden dolayı korkunuz olsaydı size hak verirdim kesinlikle.

Dedesi şu anda iyi olabilir ama kötü durumda da olsa doktor değilsiniz ki yapacak bir şeyiniz olsun. Hastalığın seyrine hiç birimizin pozitif bir müdahelesi olmuyor ki. O yüzden "şu anda iyi, gitmeye ne gerek var" düşüncenizde hoş değil. Hasta ziyaretlerine gitme amacımız minnet duygumuzu, verdiğimiz değeri, yanında olduğumuzu göstermek içindir zaten.

Sizin tavrınız adaletsiz olmuş bence, bende sağlık sorunu olan bir büyüğüme onu önemsediğimi göstermek isterim. Sizin tüm derdiniz kök ailesi ile ilgili konularda öncelikli olmak. Bu talebe bakış açım yaşanan olaylara ve tavırlara göre değişebilir, sizin anlatımınızda böyle bir öncelik talebiniz hiç adaletli değil bence.

Abartmışsınız. Virüs şimdi var bayramda yok mu veya sizin ailenizde yok mu sadece dedede mi var? Kendi kendinize mesele çıkartmışsınız. Eşiniz ailesine kibarca eşime sorayım dönerim demiş ne var bunda? Bence siz kök aile meselesine çok takılıyorsunuz, bu durumu takıntı haline getirmişsiniz. Eşiniz de belki sevmiyor akraba o zaman sizin ailenizi gelip görmek istememek en doğal hakkı olmaz mı? Madem öyle ayrı ayrı gidin ailelere

Aile büyüğünün başına bişey gelince bence müsait olmayı falan beklemeden gidilir. Gitmemenin tek bahanesi, 2 küçük çocuğunuz vardır hastayı rahatsız etmemek için eşiniz gider siz evde kalırsınız mesela. Onun dışında kısaca gidip görmek lazım maximum 1 saat durun gelin, hatta evde yapılacak iş-ikram vs varsa gitmişken halledin hayır dualarını alın. Onlar sizin aileniz, başınıza bişey gelse gözünüz arar nerdeler neden gelmediler diye. Yaşlılar daha da hassas oluyor, üzmeyin kimseyi.
Bayram ziyaretini daha kısa tutarsınız. Zaten korona var belki bayramda hiç gitmezsiniz. Belki yarına çıkamayacak hasta, ve eşiniz de sizin yüzünüzden görememiş olacak. Düşünün bunları, yapmayın.

kızlar merhaba;
eşimin dedesı(kv babası) ameliyat oldu ama şuan iyi durumu evıne çıktı falan.. kv lerde onlara hasta ziyaretıne gıdeceklermış bugun akşam eşime kv tlf konuşurken işiniz yksa gelmek istersenız sızde gelın demış eşim de gizemliask ile konuşayım haber verırım demış.. bana söyledı ben hemen haftaya bayramda zaten gıdeceğiz dedım ne gerek var bugunde gıtmeye dedım bide virüs zamanı... hemen planımız yk bışeyımız yok gıtsek mı kı dedı ben dellendım... bu geçmış olsunmuş o bayrammış... ama gidilen yer aynı.. ben gtmıcem deyınce bayramda gıtmem bugun gıdersem dedım falan hemen mısılleme yaptı bende o zzman bayramda senın memleketıne gıtmem dıe bende iyice delirdım dediği lafa bakar mısınız yaaabi fikir verın allah aşkına kök ailesi dışında eşimle problemımız olmuyor...
Bence gayet kibar bi teklifte bulunmuşlar ki teklif edilmese bile sonuçta hasta ziyareti bence kısa tutulup gidilmeli yaşlı insanlar böyle şeyleri beklerler birgün bizde yaşlanıcaz bu yüzden evinizdeki huzuru bozmayın bence yinede size kalmış tabiki birşey kaybetmessiniz bende iki kere gitmekle 😊

haklısınız da işte aile akraba olaylarıyla gelınce eşım kendımı tutamıyorum sonradan pişman oluyorum
Ama bu çok bencilce değil mi?
o zaman evlendırmeyecek erkek annelerı çocuklarını
evlendıkten sonra gelınle yarışa gırıp herşeyı yapsınlar sonra ben doğurdum benım emeklerım benım oğlum dıe ışın ıçınden sıyrılsınlar iyiymiş ya :KK70:

Ama anlatımlarınıza göre kök aile ile yarışta olan sizsiniz. Kimse evlenince vazgeçmek, eşinin ellerine sunup bizi artık yok say demek için evlat büyütmüyor. Siz böyle mi yapacaksınız? Anneliğiniz çocuklarınız evlenene kadar mı geçerli?

Ben çocukluktan büyüyene kadar sevdiğim görüştüğüm aile ve akrabalarımı evlendikten sonra eşim istemiyor diye neden ikinci plana atayım. Evliliğime, huzuruma art niyetli müdaheleleri yoksa gerçekten neden? İkisine de değer verip, terazide eşit tutamaz mıyım? Senin eşine verdiğin emekten farklı mı bir ailenin evlat büyüyene kadar verdiği emek?

Siz ömür boyu çocuklarınızın yüzünü görebilmek için evlendirmeyin o zaman. Bakış açınıza göre evlenince irtibatı kesmeniz gerekli çünkü.

Bakın bu konunuzda da tezatsınız. Hem 2 km uzaklıkta ki eş ailesine yılbaşında gitmek istememişsiniz. Hemde keşke kendi ailemin yanına gitseydim demişsiniz. Gerçekten eşinizin bu konuda çok fazla üstüne gidiyorsunuz bence. Evliliğinizi yıpratıyorsunuz, bence öz eleştiri yapın bu konuda ki tavrınızı dengeleyin bir an önce.
Öyle zaman gelir ki, eşiniz isyan eder tavrınıza kavgalarınız büyür.

Bence abartan sizsiniz. Dedesi sonuçta gidip görmek istemiştir. Gayet kibar bir şekilde eşime sorayım haber veririm de demiş, bence gidelim deyin. İnatlaşmaya bindirmeyin işi. Pandemi falan demeyeceğim zaten herkes salmış artık salın sizde gidin eşinizin gönlü olur

Bence böyle düşünen kızları varsa kız anneleri de kızlarını evlendirmesinler de adamın başını ağrıtmasınlar.
dıkkatınızı çekerım kız aılelerı burunlarını aşırı aşırı sokmuyor hep bız hep bız demıyor ama erkekler evlendıkten sonra kıymetlı oluyorlar

dıkkatınızı çekerım kız aılelerı burunlarını aşırı aşırı sokmuyor hep bız hep bız demıyor ama erkekler evlendıkten sonra kıymetlı oluyorlar
Burda burun sokma yok ki
Komşum ameliyat olsa gene giderim geçmiş olsun derim
Bu insanlıktır

Adam haklı. Geçmiş olsun demek istiyor ve dedesi neticede. Boşuna sorun çıkartmışsınız.

Bilmiyorum ama böyle şeylerde eşimi ben dürterim gidelim diye kendisi çoğu zaman bazı şeyleri es geçer. Ben düşkünlük görmedim bu olayda ama misilleme yapmak istemesi hoş değil.

kızlar merhaba;
eşimin dedesı(kv babası) ameliyat oldu ama şuan iyi durumu evıne çıktı falan.. kv lerde onlara hasta ziyaretıne gıdeceklermış bugun akşam eşime kv tlf konuşurken işiniz yksa gelmek istersenız sızde gelın demış eşim de gizemliask ile konuşayım haber verırım demış.. bana söyledı ben hemen haftaya bayramda zaten gıdeceğiz dedım ne gerek var bugunde gıtmeye dedım bide virüs zamanı... hemen planımız yk bışeyımız yok gıtsek mı kı dedı ben dellendım... bu geçmış olsunmuş o bayrammış... ama gidilen yer aynı.. ben gtmıcem deyınce bayramda gıtmem bugun gıdersem dedım falan hemen mısılleme yaptı bende o zzman bayramda senın memleketıne gıtmem dıe bende iyice delirdım dediği lafa bakar mısınız yaaabi fikir verın allah aşkına kök ailesi dışında eşimle problemımız olmuyor...
Iyi de bu problem mi? Tabiki arada sirada aile ziyaretine gideceksiniz. Kimse es ailelerine bayilmiyor ama saygi geregi bunu yasamamiz gerekiyor. Sen oraya gitmezsen esin de senin ailene gitmez. Benimde esimin ailesiyle aşırı sorunlarim var akla hayale gelmeyecek sıkıntılar ama gelirler kalırlar ben evde olmasam dahi. Sonucta cocuklariyla evlendim. Ve esimi belli yasa kadar onlar büyüttü. Çok şımarıkca davranislarin luzumu yok. Esinizle baska probleminizde yok. Varsin ailesini esiniz icin katlaniverin.

kızlar merhaba;

Ben olsam bende gitmek isterdim eşiniz haklı. Sonuçta dedem yani canım ciğerim . Bu yüzden aranızı bozmayın . Takın maskesini koruyun mesafesini gidin geçmiş olsun a 🙋‍♀️
İnatlaşılacak bir konu değil lütfen huzurunuzu bozmayın 🙋‍♀️

Kız aileleri kzlarına demiyorsa onlarda yine gelinlerine diyor.. ne yapalım aman kocamın anası benim birşayime karışıt hayrrr onunla göreşemezsin o seni doğurmadı.. yanında olmadı.. sana bakmadı.. seni emzirmedi.. seni büyütmedi.. hastayken senin başnda durmadı.. kırk bin cefanı anan cekmedi diyerek anan yok baban yok sadece ben varım mı diyelim? BU tezat ve zıt düşüncenisi bir kenara bırakıp küçük ihtiyaçlara evet diyebilirsiniz...veya empati yaparak eşnzn size yapmasnı istemediklerini siz de.yapmayabilirsiniz.. Unutmayın ki süt hakkı.diye birşey var.. hiçbin evlat kız erkek farketmez annesinden emdiği 1ml süt damlasının.bile hakkını ödeyemez.. çoçuğnuuz olunca onu büyütünce kapınıza gelin istemiyor diye gelmeyince o zaman anlarsınız..

Bayram başka, hasta ziyareti başka.
Ne kadar abartmışsınız.
Ha ben virüs olduğu için ne bayrama ne hasta ziyaretine gitmezdim o ayrı. Ama siz virüsü ikinci plana atıyorsanız yaptığınız çok ayıp.

Back
X