Salata Tarifi Bayılma Garantili Bulgur Salatası

destiny555

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2008
1.916
174
173
44
İstanbul
bulgurun üzerini bir parmak geçecek şekilde kaynar su koyun.bulgur suyu çekene kadar hafif ateşte haşlansın.diğer taraftan soganı kuşbaşı doğrayarak sıvı yağda kızartın.kızaran soğanları bulgurun içine karıştırın.doğradığınız kornişon turşuları dereotunu yoğurdu,arzuya göre 1 ya da 2 yemek kaşığı mayonezi tuz ve sarımsağı karıştırın.istersenız iri dövülmüş ceviz de koyabılırsınız.

bu tarıf hem cok basıt hem de cok enfes bır tadı var.sabah kahvaltılarında ya da aksam yemeklerınde de kullanabılecegınız salata turu.

afiyet olsun:)

Son düzenleme:
kusura bakmayın arkadaşlar salatanın tadından baygınlık gecirdim yazamadımhihoyyyt

teknık bir sorundan oturu yazdıgım tarıf gorunmedı mafoldumben

ha gördüm şimdi bulgurlu şeyleride severim kısır hariç deneyim bari ama dereotu sevmem ben onu koymasak olmaz mı d,tadında bi değişim olur mu ki bayılmaz mıyım yani o zaman(şaka bu kısım)kaydirigubbakcemile3

kısırlık bulgur değil pilavlık bulgur kullanacaksın unutma canişkom:kedi:

kısırlık bulgur değil pilavlık bulgur kullanacaksın unutma canişkom:kedi:

gerçekten mi bak ben valla uyarmasan köftelik bulgurla yapardım pilavlık demek hmm denicem valla ya merak ettim sağol tatlım yalnız diğer sorumuda yanıtlarsan şekerim merak ettim de

bayılırsam beni kim ayıltıcak kızbide ben şu yoğurdu kağıt havluda suyunu süzme kısmını nasıl yapıcaz kız kağıt yırtılmaz mı bi süre sonra ıslanıncabilmiyorumkismile

yayvan bir servis tabağına bir iki kat kagıt havluyu koy,yanı kagıt havlu bır kat olmasın.bir kac kat kalınca koy.yogurdu salataya koyacagın vakit kaşıkla nazikçe al.yırtılmaz.
illa kagıt havluda süzdürmen gerekmıyor ama süzdürürsen salata dururken sulanmaz.ben bazen unutuyorum süzdürmeyi öylece koydugum da oluyor.eger çok istersen suzme yogurt da koyabılırsın canım benımyerimseniben

canım bak sen öyle diyince aklıma geldi sulanmayan ypoğurtlarda var ama ya mesela ben meze yaparken hiç süzme yoğurt kullanmam normal kullanırım ve sulanmazda ama şöyle bi durum var sulanıyo ya yoğurt suyunu süzüp kullanıyorum ve de içim yoğurt kullanıyorum o çok katı ve sulanmıyo ama senin denediğin taktiğide kullanayım bakim sağol canım:dance:

sulanmayan yoğurdu bılmıyorum canım,ama normal yogurdu ne kadar suzsen de yıne de sulanıyor.ben bu püf noktasını şunun ıcın soyledım.mesela sabah kahvaltısına mısafırın var,salatayı yaptın ve mısafırlerın gelmesıne de vakıt var.o vakıt sulandıgı zaman mısafıre karsı hos bır goruntu olmayabılıyor.ama sorun da degıl.afıyet bal şeker olsunyerimseniben

bu arada bende gördüm hihoyyyt
paylasim icin tesekkürleeeeeeeeeer cokacimcoook

rica ederim canım:teytey:

he biliyorum ben bu tarifi . ablamda çok güzel yaparr .. çok güzel oluyor gerçektende..yerimseniben

ilk defa duydum. değişik salatalara bayılrım ve mutlaka denerim. bunu da kaydettim deneyeceğim inş. ellerine sağlık.

cok guzele benziyor tarif mutlaka deniycem..deneyen olursa resim ekleyebilirmi?yakin zamanda denersem resim eklerim ben..

cok guzele benziyor tarif mutlaka deniycem..deneyen olursa resim ekleyebilirmi?yakin zamanda denersem resim eklerim ben..

ben bugün yapmayı planlıyorum,yaparsam fotosunu koycam canım:lepi:

peki bulgurun miktari nedir acaba???

ben kalabalık olduğu zaman şöyle 5-6 kişi falan olduğunda 2.5 su bardağı yapıyorum.ama 2 -3 kişi olunca 1 ya da 1.5 su bardağından yapıyorum canım.pilav gibi düşün.kaydirigubbakcemile5

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…