bayram gelmeden yine psikolojik baskılar başladı

minnosumbenim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2010
226
0
116
Ankara
geçen yılda kurban bayramı için bi konu açmıştım... yine aynı sorun

ben eşimin ailesi kendi ailem hepimiz aynı şehirde yaşıyoruz ama eşimin memleketi yaşadığımız şehir deil komşu il diyelim 2 buçuk saatlik bi yer... ailesinin köyde evi var ama kalmıyolar arada bi gidip geliyolar... kurban bayramı için köye gidelim orda kurbanımızı keselim diye karar almışlar eşim götürcek tabi araba ile... halbuki kurbanda benim ailem le eşimin ailesi hep birlikte burda kurban kescektik... şimdi kpeder gelinin annesi babasıda gelsin köyde akrabalarla keselim diyo...

ben ise geçen yıl gittim bi daha bana köy filn deme dedim eşime. kendisi gece yarısına kadar arkadaslarınn yanına gitti ben yemek ti bulaşıktı hizmeti gördüm benim için gezme deil köy senin için olabilir demiştimm..

şimdi ise eşim annenlerle konuş gelirler diyo aradım annemi , kızım biz ne yapalım köyde akrabaları ile onlar kessin o zamn dedi bizde zaten sizle olursak kesecetik yoksa kasapa veririz o hallediyo hem hazırda oluyo yorulmuyoruz dedi ..bende eşime msj attım annemler böyle böyle diyo köye gitmiyolar dedim... ben eminim şimdi geceden beri bu köy mevzusu gitsk nolurki diyo sonra bi an vazgeciyo tekraR baslıyo sabahdda ne diyon köy işine deddi bende aşkım ben gitmem annemlere de soararım sana haber veririm çok istiyosan sen git tek başına dedim.. ben tek napcam hani beni yalnız bırakmaazdın hiç filn dedi işe gitti..

istemeddiğim halde her yıl bu köye gitmek zorundamıyım kızlar bişey söyleyin .. eşimi yalnız göndermelimiyim....:44:

mağdem geçen yıl öyle oldu bu sefer annenlerle siz kesin
bayrama ertesi gün gidersiniz ,annen haklı sonuçta onların akrabağları orda kesilcek uygun düşmez bencede
hem herseferinde erkek tarafını hoştutmak zorunda değilsin seninde ailen var sonuçta

eşinede uygun bi dille söyle zıtlaşırsen ters teper ,

Son düzenleme:
canım bence eşini ikna et edemiyorsan eşinle beraber git derim canım ben sonuçta evlisiniz affına sığınarak biz söz vardır öküz bile çiftiyle derler canım bence eşinin yanında ol olmadı 2. günü dönün senin annenler 2. günü kessin iki tarafında gönlü olur canım ama eşinin yanında ol derim ben

evlendiğimden beri şu bayramlardan hiç haz etmez oldum..
bekarken ne iyidi oraya gitme buraya gitme derdi yok oh ne rahat!
Annenler haklı tabi yabancı yerde ne yapacaklar..
bence bu konuyu ailen söylesin biz kasaba vereceğiz öyle karar aldık diye
sizde ya ailenizle birlikte kesersiniz yada eşinin ailesiyle

bence bu bayram 1. gün annenlerle kesin çünkü geçen bayram kayınvalidenlerle kesmişsiniz.
2. gün de köye gidin.
böylece iki tarafın da gönlünü yapmış olursunuz.

ben bu bayram kimselere gitmiyorum.
eşim de askerden gelicek izine. ona da dedim git kime istiyorsan sen kendin gez ben gelmem diye. ne kendi ailem ne onun ailesi, hiçbirine gitmiyorum bu defa..

Kurban bayraminda da disini sik koydde olun, neden bu kadar buyuk sorun ki?

bence sen gitme.o gitsin kessin gelsin.sende annenlerle vakit geçir.her köye kurban kesmeye sende iştirak etmek zorunda değilsin

köyü sevmiyorummm bide zaten bizim bi sürü kredi borcumuz var ayrıca taksitlerimiz var biz kurban kesemiycez sırf annesigil kesiyo die köye gitcez banane ki onların kestiği kurbandan geçen yılda aynı şey oldu herkes bizim yerimize bi karar almış biz en son duyduk mecbur bıraktılar herkesi ayarlamışlar ... bu yılda aynı şeyi yapıyolar onların her dediğine göre kendimi ayarlamak zorundamıyım ki ben gitmiycem istemiyorum kendisi giderse gitsin...

bu bayram bence gerçekten gitmeyin. ne olacaksa olsun, böyle diretmeye doyamayan erkekleri de çözemiyorum. ailesinden çekinirseniz onlara tatlı dille açıklarsınız durumu siz. eşiniz kendi gitsin.

Valla şu bayram geldikçe ben de geriliyorum. Seni çok iyi anlıyorum.

Bizimkiler de köyde, aynı dediğin gibi sabahtan akşama evde bir koşturmaca gidecek. Köy deyip geçmeyin vallahi o misafirler ağırla ağırla bitmiyor, millet hep şehirde olduğu için bayramı köyde geçirmek için geliyorlar.

Aranız nasıl bilmiyorum, benim onlarla aram iyi değil, buna rağmen giderim eşimle çünkü onun tek gitmesi uygun olmaz. Mecburen katlancaz. Sen de dişini sık artık yapacak birşey yok. Eşinden ayrılma.

Annenleri niye çağırıyorlarmış ayaklarına ne münasebet canım? Kurbanı annenizin evinde kesin, 2. günü günübirlik yaparsınız. Millet kendine hizmetçi arıyor.

Gitme bence kocan çok meraklıysa gitsin.Sen mecburmusun orada milletin hizmetini görmeye az yiyip uşak tutsunlar eşinede bu şekilde emri vaki sevmediğini ve gelmeyeceğini sakince ama net bir tavırla belirt

en nefret ettiğim şeydir emrivaki

seni bilmem ama ben olsam asla müsade etmem tavrımı koyarım

benim de ailem var derim adaletli olan neyse onu yap derim eşime madem geçen sene gittiniz bu sene de senin ailenin yanında olun ne var yani

Canım şimdi eşinin ailesi de bayramda birarada olun istiyordur ama bir yandan da akşama kadar iş güç çıkacak yalnız kaynananıza yardım edecek başkası var mı yanında kızı, ya da başka bir gelini eğer orada yalnızsa yardıma gitmeniz olabilir belki çünkü erkekler keserler çekilirler bir kenara ama yardım edecek birileri varsa hiç gitme. Annenle ilk günü geçir onlarda kasaba kestireceklermiş kasaplar zaten parçalıyor filan öyle teslim ediyor 2. günü 2 saatlik yolmuş gider bayramlarını kutlar akşama kadar durur dönersiniz gönülleri olur. Biz de teyzemlere gidiyoruz hep anneannem dedem öldüğü için ama çok misafir filan eh et geliyor parçala filan teyzemin misafirlerini ağırlıyoruz gelini var ama onun da küçük çocuğu var bende yıllık iznimi tedavime harcadım hep evdeydim adım atmadım bir yere o yüzden 9 günlük tatilde bir yere gitmek tatilimi öyle geçirmek istemiyorum başka tatilim yok bir daha o yüzden gitmicem annemler dayım onun karısı filan giderler. Ben dinlenicem birazda gezicem yani.

eşini ikna et gitmeyin otobusle falan gitsinler madem yakın. ama eşin illede gidelim derse git sık dişini bi kaç gün kendi giderse gitsin deme tek bırakma eşini

kızlar günü birlik gidilse yine giderim öyle deil arefe günü gidilip orda kalınacak 1.günü akşam geri dönülecek gecen yıl öyle olmuştu kp bi sürü laf söylemişti bari 1. günü de kalsaydık oldu mu hiç yaptığınız 2 günü akşam yola çıkardık vırt zırt ... yine aynısı olcak 1. günü yada 2. günü dönülecek banane ki ya evlerinde amcası karısı omların çocukları filn da olcak bi sürü eziyet hiç de gidemem .. görümceler de biri gelir 2 çocuğu var biri eşinden dolayı gelemez 3 çocuğu var onlarıda bizle gönderir sizce çekilecek gibi mi tek gitsin burnundan da fitil fitil getiriyim bi daha köy mevzusu olmasın

ayy dayanamıcam bi daha yazıcam gitme sakın tek gitsin bırak tek bırakmak olmaz falan deme

millet kendine hizmetçi arıyor...ben gitmiyorum valla

ayrı şehirlerdeyiz zaten bayram bana da geliyor dinlenmek istiyorum bana ne milletin etinden sarmasından

aynen de böyle söyledim eşime hak verdi hiç bişey olmazsa otele gidicez diyoruz

gitsen bayram burnundan gelir hem kpederine ne oluyormuş onun kararıyla mı kalıncak

senin ailen yok mu??ben hamileyim geçen bayram eşimin ailesi bizdeydi

onlara kalsa bu bayramda gelip kurbanı burda kesicekler

eşime dedim yeni doğum yapmış olucam kimsenin etiyle sütüyle uğraşamam hem benim ailem yok mu diye

halletti gelmiyorlar kv baya ağız yaptı uff çok sıkılıcam 9 gün bilmem ne diye eşim köye gidin gezin dedi valla

kızlarrr eşim tek gidiyo ayarlandı beni takmadı yani o kadar gitme dedim.. çok üzgünümmm bayramı şimdiden burnumdan getirdi..

Beraber gitseniz daha çok burnundan gelecekti onu düşün. Tek gidince daha fazla kurarlar eşini gelişinde hazırlıklı ol. Kavga etme bunun normal bir şey olduğunu düşündür ona. Hem ailesi de hizmet eden olmayınca belki kıymetini anlar.

kızlarrr eşim tek gidiyo ayarlandı beni takmadı yani o kadar gitme dedim.. çok üzgünümmm bayramı şimdiden burnumdan getirdi..

cnm eşinde suçlu bana göre oooh gece yarılarına kadar arkadaşlarıyla geziyo misss. sen evde hizmetçilik yapıyosun. bari yanında dursa evde otursa yok olurmu hiç beyimiz gezsin. beni öyle bırakıp gitse eşim çıldırırım. oda bizle oturcak mecbur. en azından gelir gider can yoldaşı ollur. iş yapsanda zoruna gitmez fazla. oda bırakıp gitmiyor dersin yanımda duruyo dersin. ama onun arkadaşlarıyla gezmesi senin iş yapman daha kızdırır insanı. boşver gitme ona göre hava hoş. keser kurbanı gezer arkadaşlarıyla. sende annene git. varsa arkadaşlarına git. aradığında da şurda geziyorum. burda geziyorum de. kıskandır. bir daha da yalnız gidemesin. baştan pazarlığını yap. bir daha yalnız gidemezsin de. ayyy çok sinirlendim. anne babalarının lafından çıkamıyolar. kafalarına göre takılıyolar iyi valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…