Bayram günüm eşim ve ailesi yüzünden zehir oldu

ben kayseriliyim hepsinde bu adet yoktur genellikle köy kesimlerinde ilçelerde bu adet daha yoğunlukta benimde yengem var benden 5 yaş büyük bana abla demez mesela demesinide istemem ne olursa olsun o benden büyük aradaki saygıyı korumak gerekiyor babaannem falan çok uğraştı yengemle, temmuza abla de diye ama ben istemedim

bi takım adetleri takıntı haline getirenleride anlamam hhitap şeklini ne diy eters düz ederlerkiiiii

cnm bayramın mübarek olsun...ve bence beni sevmıyor dıye düşünme sakın.bizde esımle aynı seyleri yasıyoruz bazen resmen ablalrı hakaret edıolar ama gık demıyor çünkü arada kalmak istemıyorlar ve neticede biz eşleriyiz ama onlarda aileleri canları.hee bu bunları yaptrmaları gerektrmez ve en ön planda biz olmalıyız tabiki ama hiç bir zman bizim gibi düşünemıyor onlar.dolayısıyla göz yasına yazık aglama daha fazla.bu güzel mahvettiği için o düşünsün.bende bütün bigün ailesinene gtmemek için cırpındım ama nafile diyorum ya bizim kadar açık yürekli değil erkekler hele de söz konusu aileleriyse malesef...:kızgın:

haklısın cnm anladım ben seni
eşin haksız burda
ama işte takmamaya çalış
neden telle aradınız uzaktamısınız eşinin ailesinden
kayserii yazıyo yaşadığın şehir
bende kayseriliyim :D

Canım aslen kayseriliyiz ama kayseride yaşamıyoruz,iş durumlarımızdan dolayı farklı şehirdeyiz eşimin ailesi ilede uzağız.Şu bayram günü benim mutlu olmam gerekirken böyle üzülmeyi hak ediyomuyum diye düşünmüyor değilim.Eşim beni ailesinden öncelikli asla tutmadı, ne zaman imzayı attık adam değişti sanki bana karşı kötü değil ama tavırları beni çileden çıkartıyıor hani diyorum çirkin bir kadında değilim bu beni sevmedimi sadece görsel olrak beğendi evlendimi diyorum bazen diyorum keşke dünyanın en çirkin kadını olaydım keşke paramız pulumuz olmayaydı bir kuru ekmeği gülerek eşimle yeseydim bana hep özel olduğumu hissttirseydi diyorum.
canım hemşerilerim benimmmm BENDE KAYSERİLİYİM

Acaba bu erkeklerin aile sevgisi evlenmeden öncede oluyor mu ? yoksa bir anda mı evrimleşme gerçekleşiyor ya da tam tersi

Benimde abim evli gelinimiz benden 2 yaş küçük adımla hitap ederde bazen bizde de gelinimiz sorun çıkartıyor işte ilk bayram sabahı bize geliyorlar bir kaç yakın akrabaya gideriz sonrasına hiç karışmayız ama acaba bayramın ilk günü eşinin ailesine gitmek bu kadar kötü birşey mi?Evli olan bayanların bazı sözleride hiç hoş değil.Yaşanan sorunlar mı insanlara bunu düşündürtüyor yoksa genel gelin düşüncesi mi?

Erkekler evlenince aileleri çok kıymetli oluyor nedense...
biz eşimizderken,onlar ailem diyor.
sanırım kendilerininde bir yuva kurduğunun aile olduğunun farkına varamıyorlar.
bende eşimin ailesiyle problemliyim,aramızda soğukluk var
görümcemle evlendiğim günden beri görüşmüyoruz 8 ay oldu...
ama kayınvalidemlere zorlada olsa gidiyorum.gitmezsemgörüşmezsem huzurum kaçıyor.
sağolsun bugün yine görümcem yüzünden kavga ettik eşimle.
bayramım zehir oldu ve bu saat oldu hala konuşmuyoruz.
sanırım aileler evlatlarını evlendirdikten sonra biraz geri durmayı bilmeliler...

canım birde olaya şöyle bak sen konuşmak istemeseydinde o seni zorlasaydı
boşver aldırma eşinin söylemesiyle olan saygıdan zaten hayır gelmez

boşver canım ya bunların hepsi aynı valla.aynı görümceden bendede var bekar.
aynı yaştayız...bugün bayram aradık kaynananın bayramını felan kutladık.
orda kim varsa herkesin kutladık.
insan bi teli ister abin sonuçta alda kutla.
kendimi geçtim abisininkini bile kutlamadı.
farklı şehirlerdeyiz.evlerine giderim tatillerde
bana bi hoşgeldin bile etmez...
sanki hergün yanındayım..
bunlar hep kıskançlıklarından fesatlıklarından kaynaklanıyor bence.
bende bundan sonra o bana nasıl davranıyorsa aynı şekilde ona davranıyorum.
evime geldi herkese hoşgeldin dedim bi ona demedim anlasın diye.
tabi anlayana...

saygısızın Biri telefona sizi isteyip yengecim Bayramın kutlu olsun demedi diye kendini üzüyosun ? valla yanlış yapiyosun inan Bana.. herkes yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla kendi kazanır / kayBeder.. eşinin Bi hatası yok.. kardeşi yüzünden kendini mahcup hissetmiştir adam.. Beni ailesine saydırmadı demişsin, hayır onlarda saygı olsa, zaten sayarlar merak etme.. kocaman adamlara Bak Bu senin yengen Bayramlarda ara saygılı davran arada hal hatır sor denmez ki canım.. demiyorlar mı ? eşinin ne suçu var... o konuşsun gözlerinden de öpsün canım cicim de desin kardeşine ? Beni saymayan adamlara karşı tavırlı konuşsun diye düşünmek olmaz.. onlar kardeş.. konuşur kapatırlar.. sen de ona göre davranır en fazla selam söyle dersin olur Biter.. Adamına göre muamele yani.. eşin onlar seni aramadiği halde, ille sen arayacaksın sen saygılı olacaksın ilgileneceksin diye Baskı yapar anlarım, haklısın eşin sana önem vermiyor seni eziyor derim.. ama adam seni de araman için zorlamıyorsa sen de aramazsın sen de onlar yokmuş giBi davranırsın.. eşinle tartiştiğina Bile değmez

canım öncelikle bayramın mübarek olsun,,,
benimde eşimin ailesiyle aramda soğukluk var..onlar beni aramaz bende onları aramam..eşimle telefonla konuşurken beni telefona istemezler,bende zaten istemeseler diye bakarım...bence onları gözünde bukadar yücelterek,eşinin karşısında kendini de küçük duruma düşürme...onlar konuşmuyorlarsa sen hiç tenezzül etme..onlar senin halini sorsa ne olur sormasa ne olur..onlar nasılsın dediklerinde daha mı iyi hissediceksin kendini???ben seslerini duyunca daha kötü hissediyorum valla..daha 6 aydır beni telefona istemeye başladılar,onu da eşimin sayesinde..ameliyat olduğum için eşim aratıyordu...
eşim şuan bayram için ailesinin yanında,giderken beni götürmedi mesela tüp bebek öncesi strese girme dedi,annesinin huyunu bildiği için...ama bunu 6 sene sonra yapmaya başladı,yeni evliyken ne ruh halimi düşünürdü ne de başka bir şeyi...bugün bayramlarını kutlamak için aradım,kayınpeder neden gelmedin diye bana tavırlı konuştu ve telefonu alel acele kapadı..inan hiçte umrumda olmadı..eskiden senin gibiydim çok takardım ama baktım ki bundan tek zararlı çıkan benim artık hiç umursamıyorum..isteyen kırılsın,isteyen darılsın..
sanırım evliliğiniz yeni,sana arkadaş tavsiyesi... sakın eşine ailen neden beni aramıyor yada telefona istemiyor deme....onlar seni yok sayıyorsa,sende onları yok say önemli olan eşin ve sensin...bunların evlenince ailesi çok kıymetli oluyor..[/QUOTE]
Aynen katılıyorum bu kelimeye :(((

Benim eşimde Kayseri li hayatım.onların adeti kayınlar senden küçük olsada abi demen lazımmış.tabi en büyüğüle bile aramda 4 yaş var.bende o yüzden demedim.onlarda ne bir bayram aradılar ne kandil.abileriyle konuşur kaparlar.hiçte umrumda değil.ben dedim zaten küçük olana aramda nerdne baksan 8 yaş var abi filan diyemem.sende bana yenge deme.artık öyle arayanda yok.yenge demez bana küçük kaynım.umrumdamı hayır...[/COLOR]

Onların bana yenge demesi değil aslında sadece benim kızdığım bu kadar saygısız olup ama eşimin gözünde hep haklı olmaları ya ben anlam veremiyorum bazı şeylere ben yengelerime ya ailedeki bütün gelinlerimize saygılıyımdır büyükte küçükte olsalar ama bunlar nasıl bir kapasitedeer anlayamadım ve hiç sevmediğim aile tipleri bazen demiyor değilim ben bunların içine nasıl düştümkafamçokkarıştı

ben kayseriliyim hepsinde bu adet yoktur genellikle köy kesimlerinde ilçelerde bu adet daha yoğunlukta benimde yengem var benden 5 yaş büyük bana abla demez mesela demesinide istemem ne olursa olsun o benden büyük aradaki saygıyı korumak gerekiyor babaannem falan çok uğraştı yengemle, temmuza abla de diye ama ben istemedim

bi takım adetleri takıntı haline getirenleride anlamam hhitap şeklini ne diy eters düz ederlerkiiiii

EŞİMİN KARDEŞİ BENDEN 3 YAŞ BÜYÜK AMA NEDENSE ABİ DERİM :))))))Arkadaşlar ben kendi ailemde hata yapan varsa yüzüne dahi bakmam isterse annem babam olsun ama neden ben eşimin ailesini sevmediğim halde onlarla görüşmek zorundayım anlamadım sevmemede hep bu tarz mevzulardan dolayı beni kendilerinden soğuttular -tatlicadiarzu-

cnm bayramın mübarek olsun...ve bence beni sevmıyor dıye düşünme sakın.bizde esımle aynı seyleri yasıyoruz bazen resmen ablalrı hakaret edıolar ama gık demıyor çünkü arada kalmak istemıyorlar ve neticede biz eşleriyiz ama onlarda aileleri canları.hee bu bunları yaptrmaları gerektrmez ve en ön planda biz olmalıyız tabiki ama hiç bir zman bizim gibi düşünemıyor onlar.dolayısıyla göz yasına yazık aglama daha fazla.bu güzel mahvettiği için o düşünsün.bende bütün bigün ailesinene gtmemek için cırpındım ama nafile diyorum ya bizim kadar açık yürekli değil erkekler hele de söz konusu aileleriyse malesef...:kızgın:

Asında açık sözlülük değilde onlarınki bizim kadar delikanlı olamıyolar:1no2:

Acaba bu erkeklerin aile sevgisi evlenmeden öncede oluyor mu ? yoksa bir anda mı evrimleşme gerçekleşiyor ya da tam tersi

Benimde abim evli gelinimiz benden 2 yaş küçük adımla hitap ederde bazen bizde de gelinimiz sorun çıkartıyor işte ilk bayram sabahı bize geliyorlar bir kaç yakın akrabaya gideriz sonrasına hiç karışmayız ama acaba bayramın ilk günü eşinin ailesine gitmek bu kadar kötü birşey mi?Evli olan bayanların bazı sözleride hiç hoş değil.Yaşanan sorunlar mı insanlara bunu düşündürtüyor yoksa genel gelin düşüncesi mi?[/QUOTE]

Ben şunu gördüm erkek evlenince aman kimse karısının lafını dinliyo demesin diye aileye düşkünlüğü artıyor ister istemez yani evrim değiştiriyor.İlk neden eşlerimizin ailelerine gidiyoruz bizim ailemizde önemli neden onların ki evlenince ailelerimizn üstüne çıkıyor gayet ilk bizlerin ailesinede gidilmeli,şu çağda medeniyet nerede kaldı.Gelinin düşüncesi ilk etapta böyle değildir kendimden biliyorum seviyordum ama her şeye karışmaları ve düşüncesizce davranmaları gelin yada oğullarına eş değilde kendilerine kul köle aldıklarını düşünmeleri.Bakın gelin yani bizler o aileye tek biz giriyoruz onlar ise çok kişi ailede tek kişi kazanmak vardır ama hepsi kazanmak yerine sanki gelin üstünde hükümleri varsa gelin bu insanlardan nefret eder.Ben eşimin ailesini seviyordum neden bu hale geldim 1.Kendilerini gelinden üstün görmek geliniz çünkü onlar bizden yüksek.
2.sürekli eşimi kardeşleri anne babası olmak üzere evimin rızkını yemek.
3.menfaatçi olduklarını görmek.
Bu gibi bi sürü sebeb durumları iii olmasına rağmen sürekli eşimden her şeyi beklerler sırf eşim kurbanı orada kesiyor diye kurban kesmemeleri oraya izne gidince evin tüm gıdasını bize aldırtıyolar çünkü yazık hep borçları var ben evlenirken benim içinmi borç yaptılar hayır bana aldıkları 2 yorgan 1 battaniye 2 de minder :)))))) Peki neden borç içindeler 500 milyona bir ayakkabı alınırsa 350 ye bir pantolon alınırsa borçları olur banane benim evin rızkını yemeyede hakları yok ama çok güzel yiyolar.Ve ben onlara en iii hediyeleri alırken bana en ucuz 5 yada 10 m lik
bir şeyler almaları işte canım gelin olmakta sorun yok yağılanları göre göre insan hepsinden soğuyor.Şuan eşim annesini arasın aaa anne sana çok güzel altın küpe bilezik beğendim dese çok iii oğlum der yani bunu bile bekliyolar ki bana düğünümde hiç bir destekleri olmadı altını çoktu ama eşimin aldıkları takıldı ama kızı evlenecek olursa altınları ona takacakmış 15 milyarlık 2 bileziği lafa gelince oğlu başka ama icraata gelince yok işte güzelim gelinler bu ve benzeri yüzünden eşlerinin ailesinden soğuyolar sen bekarmışsın elen senide görcez :)))))))Ay çook uzun yazdım arkadaş bekar ya daha anlayamadığı için iii özetleme gereği duydum belki anlar bigün diye sempatiksalakcinni

boşver canım ya bunların hepsi aynı valla.aynı görümceden bendede var bekar.
aynı yaştayız...bugün bayram aradık kaynananın bayramını felan kutladık.
orda kim varsa herkesin kutladık.
insan bi teli ister abin sonuçta alda kutla.
kendimi geçtim abisininkini bile kutlamadı.
farklı şehirlerdeyiz.evlerine giderim tatillerde
bana bi hoşgeldin bile etmez...
sanki hergün yanındayım..
bunlar hep kıskançlıklarından fesatlıklarından kaynaklanıyor bence.
bende bundan sonra o bana nasıl davranıyorsa aynı şekilde ona davranıyorum.
evime geldi herkese hoşgeldin dedim bi ona demedim anlasın diye.
tabi anlayana...

İşte ben onlara kötü olamıyorum sebebini dahi bilemiyorum onların yanında dilim bağlanıyor hep eşime patlıyorum ya inanın telefon faturası hatları bizim üstümüze faturalarını biz yatırıyoruz bıktım ama şu bedava hatlardan eşimi hepsi günde 5 kez ararlar bunaldım ne konuşuyolar bu kadar insan sevgilisi ile arkadaşı ile bu kadar konuşur ancak en çok zoruma giden ailesinin onu sürekli arayıp düşünmeleri yahu adam faturalarını sen ödüyosun neden aramasınlar kayınvalidem bize gelir asla benimkini kimse aramaz neden telefon kayınvalide de neden arasınlar bedava olmaz ararlarsa bıktım valla düşünün faturalarını ödemeyi ayyyy baydılar beni.İnsan gelceğini düşünmeli geçen bi arkadaşla konuştum eşi çok kariyerli idi erken vefat etti ama evleri arabaları vardı kadın gencecik yaşta 2 çocukla kaldı eşi 8 milyar maaş alıyordu ama vefat edince eşinin aldığı az bir mebla ve onun gibi lüks yaşayan biri bu yaştan sonra hiç çalışmamış biri sırf çocuklarına iii eğitim almaları için bir mağazada tezgahtarlığa başlamış duydum çok üzüldüm.Yani yarın birgün çoçuğumuz falan olursa onlara şimdiden gelecek sağlamalıyız dünyanın her türlü hali var,ailesinin faturasını dahi ödüyosak evimin her şeyin rızkını onlara vermek aptallık.

kimse dört dörtlük olmuyor işte kocişlere çook iş düşüyor bu gibi durumlarda bayramdan sonra ev taşıyacağız o yüzde bu bayram memleketlere gidemedik kaynanam tutturdu bayramdan sonra gelip evenize bakacam merek ediyorum diye küçük kaynım var okula giden diğer hafta okullar açılıyor hangi arada gelecekki ..tek kaynanam gelseye arabayla gelirlerse yanlarında kesin başkalarınıda getirirler artık eşimin halalarımı teyzelerimi eniştelermi offf offfff...haftaya çarşamba ev taşınacak ha deyincede 1 gün içinde ev serilmiyor o hafta gelecekler ben okadar kişiye yatacak yer ayarlayacam yemekleriydi çaylarıydı hiç boğazları durmaz ben nasıl ev düzenleyecem kaynanam hiiiiiiiiiç elini bi işe sürmez ancak emir verir...eşim diyor kendini fazla yorma sen evinle uğraş onlar ne yaparsa yapsınlar diyor ama olmazki yüz verirsem bi türlü vermezsen bi türlü...benimde bayramım bunları düşüne düşüne zehir oldu kaynanam iş yapan biri olsayddı sevinirdim bana yardım eder diye telefonda bile sizin taşının yerleşirin evi o zman geleceğiz diyor.....

iyi bayramlar herkese..

benimde bayramın eşimin ve ailesinin sayesinde berbat geçti...ellerine sağlık moralimi bozmayı yine başardılar...

Benimde abim evli gelinimiz benden 2 yaş küçük adımla hitap ederde bazen bizde de gelinimiz sorun çıkartıyor işte ilk bayram sabahı bize geliyorlar bir kaç yakın akrabaya gideriz sonrasına hiç karışmayız ama acaba bayramın ilk günü eşinin ailesine gitmek bu kadar kötü birşey mi?Evli olan bayanların bazı sözleride hiç hoş değil.Yaşanan sorunlar mı insanlara bunu düşündürtüyor yoksa genel gelin düşüncesi mi?[/QUOTE]

Ben şunu gördüm erkek evlenince aman kimse karısının lafını dinliyo demesin diye aileye düşkünlüğü artıyor ister istemez yani evrim değiştiriyor.İlk neden eşlerimizin ailelerine gidiyoruz bizim ailemizde önemli neden onların ki evlenince ailelerimizn üstüne çıkıyor gayet ilk bizlerin ailesinede gidilmeli,şu çağda medeniyet nerede kaldı.Gelinin düşüncesi ilk etapta böyle değildir kendimden biliyorum seviyordum ama her şeye karışmaları ve düşüncesizce davranmaları gelin yada oğullarına eş değilde kendilerine kul köle aldıklarını düşünmeleri.Bakın gelin yani bizler o aileye tek biz giriyoruz onlar ise çok kişi ailede tek kişi kazanmak vardır ama hepsi kazanmak yerine sanki gelin üstünde hükümleri varsa gelin bu insanlardan nefret eder.Ben eşimin ailesini seviyordum neden bu hale geldim 1.Kendilerini gelinden üstün görmek geliniz çünkü onlar bizden yüksek.
2.sürekli eşimi kardeşleri anne babası olmak üzere evimin rızkını yemek.
3.menfaatçi olduklarını görmek.
Bu gibi bi sürü sebeb durumları iii olmasına rağmen sürekli eşimden her şeyi beklerler sırf eşim kurbanı orada kesiyor diye kurban kesmemeleri oraya izne gidince evin tüm gıdasını bize aldırtıyolar çünkü yazık hep borçları var ben evlenirken benim içinmi borç yaptılar hayır bana aldıkları 2 yorgan 1 battaniye 2 de minder :)))))) Peki neden borç içindeler 500 milyona bir ayakkabı alınırsa 350 ye bir pantolon alınırsa borçları olur banane benim evin rızkını yemeyede hakları yok ama çok güzel yiyolar.Ve ben onlara en iii hediyeleri alırken bana en ucuz 5 yada 10 m lik
bir şeyler almaları işte canım gelin olmakta sorun yok yağılanları göre göre insan hepsinden soğuyor.Şuan eşim annesini arasın aaa anne sana çok güzel altın küpe bilezik beğendim dese çok iii oğlum der yani bunu bile bekliyolar ki bana düğünümde hiç bir destekleri olmadı altını çoktu ama eşimin aldıkları takıldı ama kızı evlenecek olursa altınları ona takacakmış 15 milyarlık 2 bileziği lafa gelince oğlu başka ama icraata gelince yok işte güzelim gelinler bu ve benzeri yüzünden eşlerinin ailesinden soğuyolar sen bekarmışsın elen senide görcez :)))))))Ay çook uzun yazdım arkadaş bekar ya daha anlayamadığı için iii özetleme gereği duydum belki anlar bigün diye sempatiksalakcinni

İşte ben onlara kötü olamıyorum sebebini dahi bilemiyorum onların yanında dilim bağlanıyor hep eşime patlıyorum ya inanın telefon faturası hatları bizim üstümüze faturalarını biz yatırıyoruz bıktım ama şu bedava hatlardan eşimi hepsi günde 5 kez ararlar bunaldım ne konuşuyolar bu kadar insan sevgilisi ile arkadaşı ile bu kadar konuşur ancak en çok zoruma giden ailesinin onu sürekli arayıp düşünmeleri yahu adam faturalarını sen ödüyosun neden aramasınlar kayınvalidem bize gelir asla benimkini kimse aramaz neden telefon kayınvalide de neden arasınlar bedava olmaz ararlarsa bıktım valla düşünün faturalarını ödemeyi ayyyy baydılar beni.İnsan gelceğini düşünmeli geçen bi arkadaşla konuştum eşi çok kariyerli idi erken vefat etti ama evleri arabaları vardı kadın gencecik yaşta 2 çocukla kaldı eşi 8 milyar maaş alıyordu ama vefat edince eşinin aldığı az bir mebla ve onun gibi lüks yaşayan biri bu yaştan sonra hiç çalışmamış biri sırf çocuklarına iii eğitim almaları için bir mağazada tezgahtarlığa başlamış duydum çok üzüldüm.Yani yarın birgün çoçuğumuz falan olursa onlara şimdiden gelecek sağlamalıyız dünyanın her türlü hali var,ailesinin faturasını dahi ödüyosak evimin her şeyin rızkını onlara vermek aptallık.

canım bu ne böyle :1shok:sen bu kadarına niye izin veriyorsun kibilmiyorumkismile
eşim kardeşine elimiz sıkışıkken borç para verdi daha almadı diye haftalardır başının etini yiyorum eşimin.sen bu kadarına iyi dayanmışsın vallaakannehir
anne babaya gerçekten muhtaçlarsa yardım edilebilir ama canım 500 liraya kıyafet alsınlar diye değil hepsinin faturasını ödeyecek kadar da olmamalı bu yardım işi:olmaz:
üstelik bu kadar insanlığa karşın yengeyide saymıyorlar ama burda asıl suçlu eşin canım
yanlış anlama ama canım ne yaparlarsa yapsınlar eşinin onlara cephe almayacağını onların tarafında olduklarını bildikleri için bu kadar rahat davranıyorlar:1closedeyes:
bence sen asıl eşini yola getirmeye çalış
onlarıda hiç tınlama boşver canım ağladığına değmez ama eşin acilen kendine bir çeki düzen vermeli bencebenneyaptımki

Back
X