Bayram tatili için eşimden önce annemlerin evine gitsem mi ?

ekocin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2009
136
0
96
Bursa
kızlar aslında dert diil benimkisi danışmak istedim sizlere.3 aylık evliyim ve eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz.bayram tatili 9 gün malum.ama eşim arife günü nöbetçi.1.gün kurban kesip 2.gün ailemin yanına gidicez.öyle karar vermiştik.ama benim 9 gün tatil inecek 3 güne ve ailemi 3 gün görebilicem.annemle de özleştik iyice.gerçi aramız 2.5 saat her zman gidilebilien mesafe.acaba dedim ben cumadan gitsem eşim bayramın 2.günü arkamdan gelsemi ki??eşim destekledi o dedi hatta git biraz gez toz annenle sana da ona da iyi gelir diye.bilemedim ben??????bi yandan onu bırakmak istemiyorum.5 gün ayrı kalcaz.kıyamam yalnız kalcak sıkılır falan.bi yandan da bekarlık günlerim gibi yalnız gidip takılasım var.daha ilk kurbanımız etleri falan kayınvalidemle halletcekler koycaklar dolaba ayıp olur mu ki diyorum..ne biliiim işte sizce ne yapsam?????????????

Gönlünüzden nasıl geçiyorsa öyle yapın bence, bakın keyfinize.
Ayıp olacak bir durum yok.
Kayınvalidenizle aynı yerdesiniz heralde, onlarla devamlı görüşüyorsunuzdur.

Eşinle geçireceğin daha çok bayram var.
Eşinde sorun etmiyor hiç durma git derim.

aslında eşiniz de onay vermiş hatta kendi bizzat teklif etmiş ki bu her erkekte görülmeyen bi jest ve incelik.yani erkekler bu konuda genelde baskıcı oluyor ne yazıkki... e bu durumda gitmemek ayıp olur dimi:) şaka bi yana annenizi özlemişsiniz anladıgım kadarıyla bence bu fırsatı degerlendırın ve bırazcık bekar takılın eşinizle hem birbirinizi özlemiş olursunuz işte:)kayınvalidenize de ayıp olur falan diye düşünmeyin canım niye ayıp olucakmış..

3 aylık evli olduğunuza göre ilk bayramınız değil..eşinde onayladıysa ,kurban kısmını k.validen halledecekse sorun yok..

eşiniz de onaylamış madem hiç düşünmeyin gidin.daha yolun başındayken taviz vermeyin yalnız kalır diye.baştan nasıl davranırsanız gerisi bidaha öyle geliyor...

bende senin durumundayken gitmiştim gider gitmezde eşimi çok özlemiştim.hep aklım eşimdeydi ne yiyor perişanmı diye hep onu düşündüm gezdiğimden de birşey anlamadım.bana sende özlersin gibi geliyor

Ben olsam gitmezdim. Eşimi bırakıp kolay kolay gitmem bir yere.
Ayrıca kayınvalidene ayıp olur tabi. Ben kayınvalidenin yerinde olsam gücenirdim ne yalan söyleyeyim.

ben olsam yalnız gitmem.insan bekarlık günlerini özlüyor tamam ama oraya gidince dank ediyor. 1 geceden sonra uyuyamıyor insan.eşini özlersin, aklın onda kalır.
kayınvaliden nasıl biri bilmem ama bak gelin işten kaçtı demesin sonra :52:

Son düzenleme:
ben olsam yalnız gitmem.insan bekarlık günlerini özlüyor tamam ama oraya gidince dank ediyor. 1 geceden sonra uyuyamıyor insan.eşini özlersin, aklın onda kalır.
kayınvaliden nasıl biri bilmem ama bak gelin işten kaçtı demesin sonra :52:

ay evet bende ilk evlendiğim zamanlar anneme gittim annem kızım niye geldin k.validen ne der dedi:9:

bence de mutlaka gitmelisin.
esini hep gorursun, zaten digerleri de ayni sehirde sizinle...

bence daha 3 aylık evlisiniz. anca beraber kanca beraber deyip oturun.

kayınvalideniz ve eşiniz açısından ilerleyen günlerde laf olabilir.

kayınvalideniz kalabalık bir ortamda XXX de annesinde gitti bayram sabahı annesinin evinde tek başınaydı oğlumla biz böyle aptık ettik derse... hiç takılmam diyorsan sonrasında içine dert olmaz ise git.
ama 5 gün ayrı yatabilmek... benim için çokk zor.

benimde aynı sorunum var. 4 aylık evliyim ve k.validemle karşılıklı oturuyoruz. annemlerde2.5 saat uzaklıkta eşiminde 1. ve 3. günleri mesaisi var ve kurbanı bağışladığımız için kurban sorunumuz da yok. ama gidicem diyince görümcem yeni gelinsin kahvaltı yapardık falan diyor ve k.validem eşini bekle öyle git diyolar. e ben iki günlüğüne mi gidicem geçen bayramda refarandum var diye bayram bitti yıllık izin aldım öyle gittim. hiç kimseyi görmedim. eşim git diyor. gidicem ama mutlu mesut diğil yani..

gönlünüz ne yapmak nerde kalmak nereye gitmek istiyorsa oraya gidin
bende arefe gününden annemlerin yanına gidicem kısmetse eşimin ailesi çok uzak eşimde bayramda çalışıyo e şimdi o gidemiyo ailesine diye bendemi gidemeyeyim :)
gönül isterdi izni ols aberaber gitsek ama malesef..

Back
X