Bayram tatili için eşimden önce annemlerin evine gitsem mi ?

ben olsam gitmezdim çünkü eşim nereye ben oraya o nereye ben oraya biz öyle alıştırdık kendimizi ki alıştırmasakta ben asla onsuz bi yere gitmeyi tercih etmiyorum...:1:

kızlar aslında dert diil benimkisi danışmak istedim sizlere.3 aylık evliyim ve eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz.bayram tatili 9 gün malum.ama eşim arife günü nöbetçi.1.gün kurban kesip 2.gün ailemin yanına gidicez.öyle karar vermiştik.ama benim 9 gün tatil inecek 3 güne ve ailemi 3 gün görebilicem.annemle de özleştik iyice.gerçi aramız 2.5 saat her zman gidilebilien mesafe.acaba dedim ben cumadan gitsem eşim bayramın 2.günü arkamdan gelsemi ki??eşim destekledi o dedi hatta git biraz gez toz annenle sana da ona da iyi gelir diye.bilemedim ben??????bi yandan onu bırakmak istemiyorum.5 gün ayrı kalcaz.kıyamam yalnız kalcak sıkılır falan.bi yandan da bekarlık günlerim gibi yalnız gidip takılasım var.daha ilk kurbanımız etleri falan kayınvalidemle halletcekler koycaklar dolaba ayıp olur mu ki diyorum..ne biliiim işte sizce ne yapsam?????????????

ben olsam gitmezdim.sonuçta önce eşinin ailesi sonra kendi ailenle bayramlaşman daha mantıklı.

ki kaynanamlar dolaba et yerleştirirken ben bulunmayacağım...!ben kendime bunu yakıştırmam.

eşimden 5 gün uzak duracağım.ne için keyf için.benim eşimde der ailenin yanında kal.ama asla kalmam.çünkü artık benim yerim eşimin yanı.

geceleri onsuz uyuyamam.

sen nasıl eşini 5 gün yanlız bırakacaksın ???

vallhi aynı durum bizdede var merkezdeyiz ailem ise ilçelerde 2 saat mesafede eşimde cumartesi çalışıcak bidaha tatil ama bizde 1. gün kurbanı hlledince hemen gidicez kısmet olursa bende herzaman gidemiyorum bebeğimden dolayı ama eşimi bırakıp gitmem eşimde gitg der herzman sağolsun göndermek ister hatta ramazan olsa kurban telaşı olmasa muhtemelen pazar günü gitmek isterdi ama kurbanı halledip birlikte gitmeyi deneseniz ben daha 3 aylık evliyken ayrı gayrı yapmamanızı önerriim bizde öyledir eşim nere ben oraya nasıl başlarsa öyle gider benden sölemesi

Son düzenleme:
Gidin ne var ki ! Yabancı yere mi gidiyorsunuz ?! Annenize gideceksiniz,kayınvalidenizi hep görüyorsunuz zaten.Bayramlaşın ,sonra valizinizi alın Vınnn!...:90:

bence buyukleri geri plana atmamak lazim yine tatilini yap ama 1 3 7 16 saat :) onlarida gorup saymak ellerini opmek gerekir diye dusunuyorum

ben olsam gitmezdim
en başta eşimden ayrı o kadar süre geçirmemek,bayramın ilk günü ayrı olmamak için,sonra da kayınvalidemlere ayıp olmasın diye
kurban bayramında iş çok olur,"işleri bıraktı,annesine yardıma gitti" durumuna düşmeye gerek yok
annenlere de her zaman gidebileceğin mesafedeymişsin madem oraya 2.gün gidiver,annenler gelirler belki daha sonra

Son düzenleme:
bence güle güle gidin..
bırakın kayınvalidem ne der vs..ne derse desin..zaten ne kadar iyi olursanız olun yaranamazsınız.ve inanın anneniz-babanız kadar mutlu hissetmezler kendilerini bayramınızı onlarla geçirdiğiniz için...
hiç kimse insanın anne ve babasından daha değerli olmaz..Allah herkesin anne ve babasına uzun ömürler versin.ama anne ve babalarımız artık belli bir yaşa gelmiş insanlar.o yüzden ben olsam her bayramı her fırsatı değerlendirir annemle babamla birlikte olurum.neticede kayınvalide dediğiniz el..gün gelir öyle bir kazık atar ki pişman olursunuz onu düşünüp anne babanıza gitmediğinize...

Son düzenleme:
Bizde de böyle durumlar oluypr tatillerde ama ben gidiyorum eşimde gitmemi ister hep.Evli olmak sürekli birlikte olmak değil ki arada bir böyle şeyler iyi olur hem;)

eşinizle bayram geçirme ayrı kalma vs.. bunlar değil de mesele kurban kesiyorsunuz ve kurbanın başında bulunmuyorsunuz kayınvalideniz halletsin etleri dolaba koysun...bu bana hoş gelmedi açıkçası..mecbur değil ki kadın ;ha kadıncağız halinden memnun memnun koysa bile etleri yine gitmezdim kurban işini halleder bayramlaşır öyle çıkardım yola..

birincisi nasıl alıştırırsan öyle gider

ikincisi eşinin ailesiyle sürekli birliktesin zaten bayram aileni görmek için en büyük fırsatın

ben evlendiğimden beri her bayram kendi aileme gidiyorum çünkü ailem bana 7 saat uzaklıkta kayınvalidemle aynı şehirdeyiz hatta son 4 aydır aynı apartmandayız kimse kusura bakmasın ben önce ailemi görmek istiyorum ayrıca eşimi özlesem de bir süre ayrı kalmak bizede iyi geliyor eşim zaten işi olmayan bayramlar bana katılır

tabi benim kayınvalidem benim ailemden ayrı bayram geçirmeme değmeyecke bir insna o ayrı mesele eğer yok ben kıamam dersen geçen bayram ne yaptınız eğer geçen bayramın ilk günü kayınvalidenle geçtiyse bu bayram da kendi ailenle geçirebilirsin

evlilik o ne der bu ne der diye bakınca yürüyecek bir şey değil senin için eşinin ne dediğindne önemlisi olmasın benden naçizane tavsiye

bana,"nasıl alıştırırsan öyle gider" mantığı tuhaf geliyor
ne yapılacaksa gerçekten istendiği için ve karşılıklı alınan kararlarla yapılmalı
öyle içten pazarlıklarla değil

bana,"nasıl alıştırırsan öyle gider" mantığı tuhaf geliyor
ne yapılacaksa gerçekten istendiği için ve karşılıklı alınan kararlarla yapılmalı
öyle içten pazarlıklarla değil

o şu anlamda arkadaş ailesine uzak ama kayınvalidesiyle bir arada bir süre sonra her bayramda arkadaştan kendisiyle olmasını isterlerse arkadaşın içi acımayacak mı o zaman daha çok sorun olacak ben zaten eşime ben ailemi sadece bayramda görüyorum gitmek istiyorum diyince tabi ki gideceksin dedi biz bir daha bu konuyu konuşmadık bile arkadşaın eşi de git diyormuş yani karşılıklı karar var zaten benim alıştırmadan bahsettiğim arkadaşın eşinin ailesi yoksa evlilik zaten ortak karar alabilmektir inatlaşma ve iktidar değil

bu arada benim gelin gittiğim insanlar çok içten pazarlıklı ve çifte standartlı ben sadece tavrımı koyuyorum ve tecrübemi paylaşıyorum benim aileme gitme konusunda net olduğumu bildiği halde kayınvalidem kaç kere gitme demeye getirdi salağa yattım asıl yok eşim yalnız kalmasın yok arkamdan işten kaçtı derler yok elalem ne der felan gibi nedenlerle bu bayram da gitmeyeyim desem kendimi içten pazarlıklı hissedecektim benim tavrım açık ve nettir beni zarara uğratsa da uğratmasa da ben aileisnden ayrı insan olarak arkadaşla empati yapıyorum

Back
X