Bayram ziyaretleri...

kararsizkararli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2012
499
2
0
İstanbul
Kızlar, evlendiğinizde ilk bayram ziyaretleriniz nasıl oldu? Benim ailem eşimle oturduğumuz şehirde, eşimin ailesi başka şehirde..Akrabalarımız ise başka şehirde:) Bizde anlaşamıyoruz, sadece bakarız diyor, ayarlarız. İlk 2 gün eşimin ailesinde geçirecekmişizde, zaten bayram 3 gün...Siz nasıl orta yolu buldunuz? Eşim diyor ki, sen böyle şeyleri sorun ediyorsun, bunalıyorum. İyi de bu önemli bir durum...İlk bayram için onun dediğini yapsam mı? Yaparsam her bayram alışkanlık haline getirir mi? Dediğim gibi siz nasıl orta yolu buldunuz?

Kızlar, evlendiğinizde ilk bayram ziyaretleriniz nasıl oldu? Benim ailem eşimle oturduğumuz şehirde, eşimin ailesi başka şehirde..Akrabalarımız ise başka şehirde:) Bizde anlaşamıyoruz, sadece bakarız diyor, ayarlarız. İlk 2 gün eşimin ailesinde geçirecekmişizde, zaten bayram 3 gün...Siz nasıl orta yolu buldunuz? Eşim diyor ki, sen böyle şeyleri sorun ediyorsun, bunalıyorum. İyi de bu önemli bir durum...İlk bayram için onun dediğini yapsam mı? Yaparsam her bayram alışkanlık haline getirir mi? Dediğim gibi siz nasıl orta yolu buldunuz?

Ramazan Bayramında oraya gidin Kurban Bayramında memleketinizde kalın. Kurban bayramı 4 gün nasılsa :D

biz öyle yapıyoruz bi bayram oraya bi bayram öbür tarafa. ikisi de başka şehirlerde bizden.

ailenle aynı şehirde yaşıyorsunuz,eşin haklı bence:34:

İlk bayramımız olduğu için, erkek tarafının bütün akrabalarına gidilirmiş. Bende 1.gün orada kalalım, 2.gün benim annemlere gidelim dedim. Hiç kendi akrabalarımı bile katmadım. 3. günde biz vakit geçirelim. Bu bile tartışma nedeni oldu, sen kendini düşünüyorsun dedi. 3.gün birlikte geçiririz dediğim için...1 günde ailesinin akrabalarını bitiremezmişiz, herşeyi sıkıştırıyormuşum falan filan...Böyle basit konularda bile orta yolu bulamıyoruz. Yine inatçılık yapıyor..Bu arada biz henüz 2 aylık evliyiz...

şimdi bizde durum şöyle kayınvalidem alt katımda oturduğu için hiçç sorun olmuyo hatta kayınpederim 2 bayramda gidin desede ben razı olmuyorum bir bayram burda bir bayram benim memleketimde oluyoruz ama bu sene 2 bayramda benim memleketime gidicez :)
bana sorarsan eşinin teklifini değerlendir ilk bayram için kıyak olsun :1: ama şartınıda koy bayramı ikiye bölmektense 1 bayram burda bir bayram benim ailemle olalım de bunuda inada bindirmeden tatlı dille anlat :34:

ailenle aynı şehirde yaşıyorsunuz,eşin haklı bence:34:

Ailemi her zaman görürüm diye mi? Onların bulunduğu şehirde uzak değil ki, bizde onlara 2 haftada bir gidiyoruz ve çok yoruluyorum bu yüzden..Çok uzakta olsalar aylarca görmemiş olsa haklı olurda, bilmiyorum işte...Hep sıkıntılı oluyor karar aşamalarımız...

asıl ailenle aynı yerde yaşıyorsanız bayramın ilk günü kalmak mantıklı yahu.
diğer günlerde eşinin ailesine gidersiniz
ya da bi bayram orda bi bayram burda

İlk bayramımız olduğu için, erkek tarafının bütün akrabalarına gidilirmiş. Bende 1.gün orada kalalım, 2.gün benim annemlere gidelim dedim. Hiç kendi akrabalarımı bile katmadım. 3. günde biz vakit geçirelim. Bu bile tartışma nedeni oldu, sen kendini düşünüyorsun dedi. 3.gün birlikte geçiririz dediğim için...1 günde ailesinin akrabalarını bitiremezmişiz, herşeyi sıkıştırıyormuşum falan filan...Böyle basit konularda bile orta yolu bulamıyoruz. Yine inatçılık yapıyor..Bu arada biz henüz 2 aylık evliyiz...

hiç tartışmaya gerek yok 2. ayda başlamayın ufak hesaplara. ayrıca onun ailesine 1 gün ayırmak çok ayıp olur. ilk bayram erkek tarafına gidilir bide de. bilmiyorum nerelisin ama. diğer bayramda da senin ailenle birlikte akrabalarınızın olduğu şehre gidebilirsiniz.

aileler Ankarada biz Batmandayız, Ramazan Bayramında evimizde olucaz zaten bilette bulamayız bide eşime görev yazabilirler, Kurbandada iki tarafıda yalayıp yuttuktan sonra ben ailemle kalırım o ailesiyle kalır, aaaaa diyenler çıkabilir bizde durum bu, çok özledim annemi babamı evimi, burnumda tütüyolar

Ailemi her zaman görürüm diye mi? Onların bulunduğu şehirde uzak değil ki, bizde onlara 2 haftada bir gidiyoruz ve çok yoruluyorum bu yüzden..Çok uzakta olsalar aylarca görmemiş olsa haklı olurda, bilmiyorum işte...Hep sıkıntılı oluyor karar aşamalarımız...

erkekler ilk evlendiklerinde ( yani benim tanıdıklarım) hergün ararlar ailelerini, sık sık gitmek isterler. hanım köylü olmadığını, elin kızını alınca anasını babasını unutmadığını ispatlamak için. ama zamanla sen de inada bindirmezsen aramalar, gidip gelmeler seyrekleşir

bence o kadar büyütülecek bir konu değil canım ya. biz de yeni evliyiz ve ilk bayramımız. iki ailede farklı farklı şehirlerde. biz arefeden bir gün önce k.valime gideceğiz, 2.günü akşamı ya da 3 günü sabahı ailemin yanına gideceğiz. valla ben bu konuda önceliği eşimin ailesine veriyorum, o da bu jestime karşılık bizimkilerin yanında daha fazla kalalım diyor :)) hiç konuşulmadan, hesapsız kitapsız böyle bir anlaşma ortaya çıktı :)

bizdede iki ailede uzakta oldugu için 1 bayram onun ailesine giderdik diğer bayramda benim ailemin yanına giderdik ve hiç problem olmamıştır. sizde böyle bir uygulama yapabilirsiniz hem sen kırılmamış olursun hemde eşin üzülmemiş olur

Nasıl olsa yakınmış aranız ailesiyle,arefeden oraya gidebilirseniz 2.günün akşamı oradan çıkar 3.günü de kendi ailenle geçirmiş olursun.
ben eşimin ailesiyle aynı şehirdeyim,bütün sene onları görüyorum zaten.bu yüzden bayramlarımı memleketimde geçirmeyi tercih ediyorum.

Kızlar cevaplarınız için çok teşekkür ederim, ben arkadaşımla konuştum da, birinci ve ikinci gün bayramlaşma olur yoksa aileler bozuluyor demişti. Kendisi aynı sorunu yaşamış. Bu bayram için ona bırakıp, gelecek bayram daha makul bir yol izlemeye karar verdim. Alışma sürecinde galiba birbirimize birşeyleri kabul ettirmeye çalışıyoruz. Bir arkadaşım yazmış, erkekler hanım köylü olmadığını kanıtlamak için daha çok arar sorarlar diye...Doğru tespit valla...

Bayram sabahı erkenden çıksanız ilk önce ailene uğrasanız sonra eşinin ailesine gitsenizzz bence güzel olur arefe günü gidicekseniz bilmiyorum tabi

bizde aynı durumdayız 6 yıllık evliyiz hamilelik dönemim dışında her bayram eşimin ailesinin yanına gitik çocuk olmadan önce 1 gece kalıp ertesi gün geliyoduk çocuk olduktan sonra günübirlik gidiyoruz 2 saatlik measafe var benim ailemle sürekli görüşüyoruz zaten o yüzden bayramlardada sorun etmiyorum bence olması gerekende o sizin ailenizde başka şehirde olsaydı bi bayrma oraya bir bayram aileme giderdim

cnmm aileler uzakta olan arkadaşlarım bir bayram bir aile de bir bayram diğerinde kalıyor ama seninkiyle aynı şehirdeymişsiniz el öpmeden gidilmez kırılır büyükler :34::34:

el öptükten sonra gidin. bayram olmasa dahi bayramda burada olamayacağız diyerek gidin kurbanda gitmezsiniz :34:

Back
X