aile ziyaretleri nasıl olmalı

evliliğin ilk dönemlerinde aile ziyaretleri konusu çok sık yaşanan bir anlaşmazlık, bu yüzden hissettiğin şeyler gayet normal. sen en baştan sınırlarını belirtmişsin ve bu da gayet haklı bir duruş, çünkü kendi özel hayatını da kurmak istiyorsun. eşinin ailesine düşkün olması da doğal ama bu senin her hafta gitmek zorunda olduğun anlamına gelmez. orta yolu bulmak için “bazen sen gidebilirsin, bazen birlikte gideriz” gibi bir denge önerebilirsin. ayrıca ona, bunun aileyle ilgili bir sorun değil sadece kendi enerjini dengelemek istediğini açık ve sakin bir şekilde anlatman önemli. böylece hem eşin ailesiyle bağlar kopmaz hem de sen kendi özel alanını korumuş olursun.

evliliğin ilk dönemlerinde aile ziyaretleri konusu çok sık yaşanan bir anlaşmazlık, bu yüzden hissettiğin şeyler gayet normal. sen en baştan sınırlarını belirtmişsin ve bu da gayet haklı bir duruş, çünkü kendi özel hayatını da kurmak istiyorsun. eşinin ailesine düşkün olması da doğal ama bu senin her hafta gitmek zorunda olduğun anlamına gelmez. orta yolu bulmak için “bazen sen gidebilirsin, bazen birlikte gideriz” gibi bir denge önerebilirsin. ayrıca ona, bunun aileyle ilgili bir sorun değil sadece kendi enerjini dengelemek istediğini açık ve sakin bir şekilde anlatman önemli. böylece hem eşin ailesiyle bağlar kopmaz hem de sen kendi özel alanını korumuş olursun.
sanırım istemiyorum ferken bi tık kırıcı oluyoruö yani yüz ifadem ve ses tonum ama inşallah dediğiniz gibi sakin bi şekilde anlatırım

Sürekli annesine giden gelen ben bu konuyu görünce üzüldüm açıkçası.Bebegimle beraber üç gün üstüste görmediğimiz olmaz annemi onun pek gelmesine fırsat olmaz biz hep gideriz bir şekilde canım anam onun evlerimiz 10 dakika nasipse 5 dakika olcak yakında bilemedim ben seviyorum bu hayatı sanırım 🫠😂
annemi çok özlüyorum ama artık büyüdüm ve ben tek takılmayı seviyorum.ve malesef 25 küsür sene çok kalabalık ailede büyüdüm biraz sakin bi hayat istiyorum açıkçası bizim evimizden misafir eksik olmazdı o yüzden şuan misafir çağırırken kendimi pek sıkmakta istemiyorum gibi bi de herkesin hayatı farklı yaşayış yetiştirme tarzı ferklı

problem eşim değilde her hafta kaynanam çagırıyo çaya yada kahveye bi gün gelin diye bunu halletmem lazım ama nasıl bilmiyorum kadın iyi biri ama ben her hafta görüşmek istemiyorum ki bunu kırmadan nasıl söylerim bilmiyorum
Siz de illa hafta sonları aileye vakit ayırmak zorunda değilsiniz, yani başka bir şehirde falan yaşamıyorsa aileler hafta içi akşam bir gün yemek çay niyetiyle de gidilebilir eşinize de benim de kendime göre düzenim var bizim düzenimiz var hafta sonu falan de

merhaba burda yeniyim hesabım yokken sadece cevap okurdum şimdi hesap açmak istedim,yeni evliyim üç aydır evliyiz iki tarafın ailesiyle de aynı şehirdeyiz.aile ziyaretleri konusunda en baştan iki aileye de her haftasonu gitmek istemiyordum 2-3 haftada bir hatta kendi ailem nispeten arabayla daha uzak diye ayda bir gidelim sıkıntı değil diyordum çünkü zaman çok hızlı geçiyo normalde de dışarda gezmeyi vs severdim ama her hafta aile ziyareti yapmak istemem başka sosyal aktiviteler yapmak istiyorum yani aslında çok insan görmekte istemiyorum annemi özlüyorum ama git gel yapınca yoruluyorum gibi gibi neyse eşimde her hafta bi gün ailesiyle görüşmemizi istiyor benim canım hiç istemiyorum onlarla aramızada bi problem yok fakat dediğim gibi kafamda belirlemiştim her hafta istemiyorum diye eşimede bunu evlenmeden önce bastıra bastıra söyledim.şimdi her hafta gitmek istemiyorum dediğimde kırılıyor ama ben kendi aileme de her hafta gitmek istemiyorum ki kendi hayatım var kendine yoğunlaşmak istiyorum diyorum bi sürü vakit var çay içmek çok uzun sürmez diyo :( sizce ne yapmalıyım nasıl orta yol bulmalıyım
Tavrınızdan vazgeçmeyin. Her hafta bu sefer giderek kendi ailenize haksızlık etmiş olursunuz.

Back
X