Kızlar ben manisalıyım esim de Diyarbakırlı. Erzurumda yaşıyoruz. Yeni evlendik ilk bayramımız. Aslında iki ay önce manisaya el öpmeye gittik annemlere. Bu yüzden bu bayram full Diyarbakırda kurbanda da full manisada olalım diye konustuk. Çünkü her iki tarafa da gidince tatil çok bölünüyor çok yorucu yolculuk. Şimdi annemle konustum çalışma yeri bayram tatilini birkac gün uzatmış ve anneannem de teyzelerimle falan birlikte bi piknik yerinde bi hayvan keser yer eğleniriz diye plan yapmış. Tüm sülale yiyip icip eglenecekler. Annem de ısrarla siz de gelin diyor. Ama ben iki gün için gitmek yorucu olur diye ve uçak biletleri acayip pahalı pek istemiyorum gitmek. Tam tersi yapsak yani ramazanda full manisa kurbanda full Diyarbakır yapsak bu sefer de ilk bayram oldugu için eşimin babası annesi abileri laf söylüyor evlendin bizi hemen unuttun diye. Ayrıca köyde yapacak işler varmış Babası oglum gel ramazan bayramindan sonra yapalım diyo. Yani ramazan tatilinde Diyarbakıra gitmezsek ailesi laf edecek. E benim annemler de bekliyo tek çocuğum çünkü. Her iki tarafa da gitsek bu sefer öbür bayram yine her iki tarafa da gitmek zorunda kalıyoruz. Öf ya çok sıkıldım bi fikri olan var mı bu konuda?