Mutfak Püf Noktaları bayrama misafirlerinize ne hazırlayacaksınız

cevza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2010
67
1
86
Ankara
kızlar bayrama misafirlerime ne hazırlayım diye kararsız kaldım,bizde genelde yaprak sarma, et,tatlı ve vişne kompostosu verilir ama herkesde aynı şeyler olunca insanlar bazen sıkılıyo...sizlerde fikir verin bana farklı ne yapsam:16:

bende baklava ve kuru dolma yapmayı düşünüyorum. sarmayı yapacak vaktim yok.
bizim burada kendi ailemiz olmadığı için arkadaşlarımız ayak üsütü geliyorlar sofra kurma adeti yok.

yok kendi memleket,imizde
çorba
et
pilav
nohut yada kuru
tatlı
olur dahada olurda aklıma gelmiyor.

Biz büyüklere gittiğimiz için ben hiç bir şey hazırlamam.Ama annemden bildiğim ,yapılabilecek ikramlar zeytinyağlı dolma,börek,yöresel haşhaşlı çöreğimiz,revani,ayva tatlısı,kabak tatlısı olabilir..:34:

Son düzenleme:
bizim evde olmazsa olmazlar şöyle;
zeytinyağlı yaprak sarması
su böreği
baklava
kurban olursa ek olarak et kavurma...

ben 5çayı gibi hazırlık yapcam üst katta kaynanamda kurufasulye etl pilav salata oluyo bide bol miktarda et yaprak sara su böregi tatlısı oluyo bıkıyoz tün gün aynı şeyleri yemekten bende aparetif tarzı hazırlıcam kek mercimekli köfte börek tatlı

bizimde olmazsa olmazımız su böreği ,yaprak sarması ve baklava
birde kavurma olursaaaa oooohhh missss:56:ha birde yayla çorbası

su böreği
etli yaprak sarma
kuru fasulye
pilav
çorba
baklava
kurban kesilmişsede et

yaprak sarma,zeytinyagli kuru patlican dolma,pasta yapcam,borek beceremem sanirsam ama hazir ufkadan olurmuu

sarma ve tatlı hep yapılıyor zaten.ben bu sene tuzlu kurabiye ve küçük poğaçalar hazırlamayı da düşünüyorum.çünkü çay içmek isteyen misafirlerde oluyor.onlara ikram edecem.kahve , tatlı derken mideler mahvoluyor.

yaa arkadaslar aranizda cok guzel kiymali sarma bilen varmi hic biyerde dogrudurust tarif bulamadim siz verseniz yarin aksama dogru bir tencere sarmak istiyorum ona gore tarifiniz varsa bekliyorumm ablalarimmm arkadaslarimm

yaa arkadaslar aranizda cok guzel kiymali sarma bilen varmi hic biyerde dogrudurust tarif bulamadim siz verseniz yarin aksama dogru bir tencere sarmak istiyorum ona gore tarifiniz varsa bekliyorumm ablalarimmm arkadaslarimm

slm canım ben yapıyorum tadı çok güzel oluyor,,,
kıyma
2-3 adet soğan
yarım subardağı pirinç
yarım su bardağı bulgur
yarım subardağı sıvıyağ
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
tuz
1 çaykaşığı salça isteğe göre koyabilirsin
tencereye dizdikten sonra 1 yemek kaşğı salçayı sulandırıp üzerine gezdir
birde sıcak su koy

sen duruma göre ne kadar yapacaksan göz kararı ayarlarsın,

Son düzenleme:
Biz esimle calisiyoruz Bayram üzeri ama adet yerini bulsun diye corba, dana kusbas kavurmasi ve pilav yaparim..!

Normal´de annem´den gördügüm ve olmazsa olmazlardan:

Etli yahni
Kara Lahana sarmasi
Et kavurmasi
Pilav
Ev yapimi su böregi
Ev yapimi baklava

Ahhhhhh ahhhh...Hüzün basti birden...Ne güzeldi o anne evindeki Bayramlar..!!! :16:

Maalesef araya is girince...Adetler´de güme gidiyor..!

slm canım ben yapıyorum tadı çok güzel oluyor,,,
kıyma
2-3 adet soğan
yarım subardağı pirinç
yarım su bardağı bulgur
yarım subardağı sıvıyağ
karabiber
kırmızıbiber
kimyon
tuz
1 çaykaşığı salça isteğe göre koyabilirsin
tencereye dizdikten sonra 1 yemek kaşğı salçayı sulandırıp üzerine gezdir
birde sıcak su koy

sen duruma göre ne kadar yapacaksan göz kararı ayarlarsın,

a.s canim ya benim babaannemde 2 tencere sarar aradim onu simdi kiyma pirinc salca baharat diyor z.yag biraz dedi sasirdim ben bugune kadar hep yanlis yaptim demek kiymali yapiyorum maydonoz pirinc sogan baharat nane falan salca zeytinyag azicik oda dediki kiymaya nane katilmaz neden katilmiyorki aslinda guzel kokusu var.uzum yapragi dedi ille belkide bakkalda yoktur burda baska bakkalda yokki

peki pirinc tosya olsa daha iyi dimi bulgurdsa ince bulgur galiba iyice ogrenim yanlis olmasin yaptigimda 2 katini yaparim bir tencere istiyorum cok sagol

Biz esimle calisiyoruz Bayram üzeri ama adet yerini bulsun diye corba, dana kusbas kavurmasi ve pilav yaparim..!

Normal´de annem´den gördügüm ve olmazsa olmazlardan:

Etli yahni
Kara Lahana sarmasi
Et kavurmasi
Pilav
Ev yapimi su böregi
Ev yapimi baklava

Ahhhhhh ahhhh...Hüzün basti birden...Ne güzeldi o anne evindeki Bayramlar..!!! :16:

Maalesef araya is girince...Adetler´de güme gidiyor..!

bayrama ikinci kez esimle gecirecegim calisiyor kimseye gidemicem malesef evdeyim
ama et kavurma tarifini alabilirim canimm:13: bayrama tarifleri sizlerden alcamm

a.s canim ya benim babaannemde 2 tencere sarar aradim onu simdi kiyma pirinc salca baharat diyor z.yag biraz dedi sasirdim ben bugune kadar hep yanlis yaptim demek kiymali yapiyorum maydonoz pirinc sogan baharat nane falan salca zeytinyag azicik oda dediki kiymaya nane katilmaz neden katilmiyorki aslinda guzel kokusu var.uzum yapragi dedi ille belkide bakkalda yoktur burda baska bakkalda yokki

peki pirinc tosya olsa daha iyi dimi bulgurdsa ince bulgur galiba iyice ogrenim yanlis olmasin yaptigimda 2 katini yaparim bir tencere istiyorum cok sagol

olur olur canım ,,,ince de olur kalın da karışınca et daha fazla olduğundan onlar pek gözükmüyo,nane yi zeytinyağlısında kullanıyorum,ette hiç kullanmadım bende,,,,
afiyet olsun canımişimdiden

olur olur canım ,,,ince de olur kalın da karışınca et daha fazla olduğundan onlar pek gözükmüyo,nane yi zeytinyağlısında kullanıyorum,ette hiç kullanmadım bende,,,,
afiyet olsun canımişimdiden

tmmm yarin ogelene hazirlairm ici senin dedigin gibi nane katmam peki yarin yapcam 1 gun tencerede durcak bise olurmu cok soru sordummmm :17:

tmmm yarin ogelene hazirlairm ici senin dedigin gibi nane katmam peki yarin yapcam 1 gun tencerede durcak bise olurmu cok soru sordummmm :17:

canım yarın sar sen,,,ocakta biraz pişsin,bide yiyeceğiniz gün biraz pişsin okadar,,,bira su kat,15 -20 dk pişsin,15-20 dk da yenileceği gün pişsin biz öyle yapıyozz

Back
X