• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramda aile ziyareti

evet aslında öyle olmalı.
ama eşim kendi başına ailesine gidince benim annemin hastalığını öne sürüyormuş.
zeytinagacinin annesi rahatsız o yüzden o ailesine gitti demiş geçen bayram.
ben de eşim çalışıyo gelemez demiştim :KK70: yani aslında sizin dediğinizin tam tersini yapıp birbirimizi öne sürmüşüz.

ya demek ki, siz de artık ne deseniz sorun olacak. ozaman yapcak bişey yok onlar söyleyecek siz sineye çekeceksiniz.

gerçi herhalde bu ailelerden karışmayan yok bu gibi durumlara. düşünüyorum da bizim bir problemimiz yok diyorum böyle konuları okuyunca ama biz hiç program dışına çıkmadık zaten. bir bayram gelmeyeceğiz desek herhalde aileden afaroz ediliriz :)

Her bayram illa geleceksiniz diyen 10 saat mesafede bir kv . Çocuk gibi küsüyor gitmezsek.. Bildiğin senaryo yazıyoruz bahaneler silsilesi..
Iyi bir marka Çanta aldım hanfendiye bayrama yollayacağım . Umarım affeder :KK43:

ya demek ki, siz de artık ne deseniz sorun olacak. ozaman yapcak bişey yok onlar söyleyecek siz sineye çekeceksiniz.

gerçi herhalde bu ailelerden karışmayan yok bu gibi durumlara. düşünüyorum da bizim bir problemimiz yok diyorum böyle konuları okuyunca ama biz hiç program dışına çıkmadık zaten. bir bayram gelmeyeceğiz desek herhalde aileden afaroz ediliriz :)

:) işte anlıyorum görmek istiyolar bayramı beraber geçirmek istiyolar
ben de elimden geleni yapıyorum.
bi bayramda kahvaltıyı ailemle yaptık sonra eşimin babasına gidiyoruz dedik diye hemen suratı düşüyor babamın.
eşim zaten ailesiyle soğuk çok nadir görüşüyolar, bayramda da görme diyemem ki yani.

bizim de gitmediğimiz bi bayram olmadı :D
ben 2 günlüğüne 1400 km gelmiştim ya kimse laf söylemesin diye.

Bayramları zaten sevmiyorum bir de bu mecburi haller iyice soğutuyor beni.
Canınız ne istiyorsa, eşinizle huzurunuzu ne kaçırmayacaksa onu yapın. Eşinizin huyunu bilmiyorum, mesela ailenizin istediği gibi yaparsanız bunu ileride kullanır mı? Koz olarak tutar mı kendi ailesine gidiş mevzularında?
Pembe yalanlar bu gibi durumlarda lazım, bileti aldık, başka bilet bulamadık vs gibi.

Biletleri aldik degistirmek istedim diger gunlere yer kalmamis diyin. Bayram oncesi bilte bulmak zor herkes biliyor zaten.

off senin ailenden daha beteri bende var.
her bayram her tatil bir problem, benim de içim daralıyor.
ben çözümü başka bir arkadaşın dediği gibi eşimi geri plana atıp kendimi öne sürmekle bulmuştum. temizlik yapacağım, dinleneceğim, benim de bir evim var tek tatilim var vs. diye geçiştiriyordum. yinede eşimi suçluyorlardı ama ne yapayım, bizim de bir hayatımız var ailemiz dışında.
benim ailemle 2 saatlik mesafe var aramızda, bir hafta sonu giderim, pazartesi annem arar bir daha ne zaman geleceksin diye, her hafta bekler oysaki haftada 1 gün iznim var. bende annemin gazına gelirim eşime baskı yaparım tekrar gideceğim diye falan filan en son bebeğim oldu 40ı çıkmadan annemin baskısıyla , kendi evime misafir geleceği halde(eşimin arkadaşı ve karısı), yılbaşını geçirmeye ailemin yanına gittim kış günü bebekle beraber. olay orda koptu, eşim annemi aramış, anne kızını arayıp baskı yapıyorsun gel diye, düzenimiz bozuluyor böyle yapma demiş, şimdi beni taciz edemiyorlar gel diye, ben zaten uygun zamanlarda gidiyorum.
ay çok dertliymişim, destan yazmışım zeytinağacı kusura bakma lütfen. sana örnek olması açısından yazdım, demem o ki ailene artık senin ayrı bir yaşantın olduğunu ve kararlarını eşinle ikinizin vereceğini tam anlamıyla hissettir ki benim durumuma düşme

nöbetim var falan diyebilirsiiz belki de

işimiz 8-5 olduğundan yemiyolar :D
keşke ailemle bu şekilde kıvırmadan konuşabilsem ya.
ben desem ki "salı günü geliyoruz" babam da dese ki "yaa bekliyoruz kızım, özledik".

Her bayram illa geleceksiniz diyen 10 saat mesafede bir kv . Çocuk gibi küsüyor gitmezsek.. Bildiğin senaryo yazıyoruz bahaneler silsilesi..
Iyi bir marka Çanta aldım hanfendiye bayrama yollayacağım . Umarım affeder :KK43:

pahalıya patlamış yalnız :D
sizi beklerken çanta keser mi sence :P

:) işte anlıyorum görmek istiyolar bayramı beraber geçirmek istiyolar
ben de elimden geleni yapıyorum.
bi bayramda kahvaltıyı ailemle yaptık sonra eşimin babasına gidiyoruz dedik diye hemen suratı düşüyor babamın.
eşim zaten ailesiyle soğuk çok nadir görüşüyolar, bayramda da görme diyemem ki yani.

bizim de gitmediğimiz bi bayram olmadı :KK70:
ben 2 günlüğüne 1400 km gelmiştim ya kimse laf söylemesin diye.

kaç yıllık evlisiniz,
biz 4 yılı devirdik ve artık bu işe sinirlenmeye başladık.
Bizimkiler 4 saatlik yoldalar gerçi çok uzak değiller, hani bayramda gittiğimin lafını yapmam.

Ama git gel yorgunluk, kimse önemsemiyor, gelcen tabi diyorlar.
akrabalar hiç bize gelmiyorsunuz diye her bayram laf çarpıyorlar. e be insafsızlar, siz 4 yılda benim kapımı bir kere açtınız mı, ben her bayram geliyorum da onu beğenmiyorsun.

ya da aileler, şu oldu bu oldu, hop atla gel. En sonunda bir gün eşim kendi annesine kızdı, ya kolay mı öyle hemen izin alalım, atlayalım gelelim, harcadığımız parayı zaten söylemeyiz de o kadar yorgunluk, planlarımı değiştirmek falan....

ama onlara hava hoş yani.

ay sizin probleminiz bu değil ama ben de bayram yaklaşınca gerilmeye başladım, kusura bakmayın.

Tatili 9 gün yaptılar benim başım ağrıdı yine. :KK70:

Bu bayramı benim tarafımla geçireceğiz (5 saatlik mesafe)
geçen bayram eşim kendi ailesine gitti. onlar da 2 saatlik mesafede (tatil kısa diye) ben de kendi tarafıma gittim.
şimdi tatil 9 gün oldu.

biz de arefeden 1 gün önce (salı) gidelim dedik. eşim bayramın 2. günü evimize dönecek ben de son güne kadar kalıcam.

benim taraftan yine memnuniyetsizlik çıktı. neden ilk günden gelmiyosun diye?

eşimi bırakıp gitmek istemiyorum.
kendimi çok yalnız hissediyorum onsuz gidince.

tatilin ilk 3 günü dinlenir evdeki işlerimizi hallederiz biraz nefes alırız dedik çünkü eşim son 2 haftadır tatilsiz çalıştı şehir dışına gitti geldi. aşırı yorgun, sabah zor kalkıyor işe giderken bile.

şimdi ailem daha erken çağırıyo desem eşim tavır yapıcak (hem salı günü gitmek ikimizin ortak kararı, biletleri bile aldım)
babam ise eşim yüzünden geç gidiyorum diye düşünüp eşime tavır alacak eminim ki.
belki erken gelirsiniz diyor

napiyim? nasıl iki tarafı da idare edeyim?

not: uzun zamandır görüşmüyor musunuz diye soranlar olabilir. ben ailemi ziyarete 2 haftada bir gidiyorum. haftasonları eşim evde yalnız kalıyor.

ailene söyle eşim hiç tatil yapmadı diye dürüstçe söyle anlayış gösterirler heralde

off senin ailenden daha beteri bende var.
her bayram her tatil bir problem, benim de içim daralıyor.
ben çözümü başka bir arkadaşın dediği gibi eşimi geri plana atıp kendimi öne sürmekle bulmuştum. temizlik yapacağım, dinleneceğim, benim de bir evim var tek tatilim var vs. diye geçiştiriyordum. yinede eşimi suçluyorlardı ama ne yapayım, bizim de bir hayatımız var ailemiz dışında.
benim ailemle 2 saatlik mesafe var aramızda, bir hafta sonu giderim, pazartesi annem arar bir daha ne zaman geleceksin diye, her hafta bekler oysaki haftada 1 gün iznim var. bende annemin gazına gelirim eşime baskı yaparım tekrar gideceğim diye falan filan en son bebeğim oldu 40ı çıkmadan annemin baskısıyla , kendi evime misafir geleceği halde(eşimin arkadaşı ve karısı), yılbaşını geçirmeye ailemin yanına gittim kış günü bebekle beraber. olay orda koptu, eşim annemi aramış, anne kızını arayıp baskı yapıyorsun gel diye, düzenimiz bozuluyor böyle yapma demiş, şimdi beni taciz edemiyorlar gel diye, ben zaten uygun zamanlarda gidiyorum.
ay çok dertliymişim, destan yazmışım zeytinağacı kusura bakma lütfen. sana örnek olması açısından yazdım, demem o ki ailene artık senin ayrı bir yaşantın olduğunu ve kararlarını eşinle ikinizin vereceğini tam anlamıyla hissettir ki benim durumuma düşme

ee biz aynıyız.
ben de evlendikten 15 gün sonra 1400 km yol geldim eşimi bırakıp
bayramda gelmicen mi dediler diye.
2 gece yattım o yorgunlukla geri gittim.

ben daha pazar günü yola çıkarken "haftaya kaçta geliyosun " diyor babam mesela.
4 sene olacak hala evlendiğim kabul görmedi :(

ayrı bi yaşantım olduğunu hissettiremiyorum ya aynı durumdayız.
eşim de annemin hastalığınu düşünerek gitme etme diyemiyor.
babam da "senin vicdanın bu kadar işte, evde boş duracağına burda dur, annen ölürse çok üzülürsün" diyor. psikolojik baskı altında bırakıyolar beni.

Bu bayramda eşinizle birlikte olsanız ve sürekli gördüğünüz ailelerden uzaklaşıp baş başa tatile gitseniz nasıl olur?

hahaah :) bu bir hayal sanırım :D
babam "bayramlar tatil zamanı değildir, güya bayram bayramda gelmeyen evlat mı olur" şeklinde elalemin çocuklarına verip veriştirdiği için hiç düşünemem bile :(

4 senelik evliyiz hiç tatil yapmadık diyebilirim :(

Bu bayramda eşinizle birlikte olsanız ve sürekli gördüğünüz ailelerden uzaklaşıp baş başa tatile gitseniz nasıl olur?
Bunı yapmak lazım.
Biz de iki aileye de uzağız. Git gel yorgunluk masraf. Herkes bir yorum yapar. Bir hafta durursun yolcı ederken ağlar kv bir teşekkür etmez. Kendi ailem de bizim için hiç keyfini bozmaz. Her bayram her akraba gezilir ona rağmen her gören hayırsız çıktın der.
Bu bayram sıra kendi ailemde bir ya da iki gece uğramayı düşünüyorum en fazla. Bıktım usandım.

Zeytincim babanın tavırlarını önemseme, eşinin de önemsemeyeceğini düşünüyorum çünkü babanın genel tavrı az çok belli.
Sizin durum ekstrem bir durum ve bazen keyfinizce karar alabilmelisiniz. Daha erken giderseniz her zaman öyle bir beklentiye girebilir baban, ya da her zaman öncelik onlarda olsun, en önemli onlar olsun isteyebilir. Elbette aile çok önemlidir ama size 1 güncük dinlenmeyi çok görmemeliler.

kaç yıllık evlisiniz,
biz 4 yılı devirdik ve artık bu işe sinirlenmeye başladık.
Bizimkiler 4 saatlik yoldalar gerçi çok uzak değiller, hani bayramda gittiğimin lafını yapmam.

Ama git gel yorgunluk, kimse önemsemiyor, gelcen tabi diyorlar.
akrabalar hiç bize gelmiyorsunuz diye her bayram laf çarpıyorlar. e be insafsızlar, siz 4 yılda benim kapımı bir kere açtınız mı, ben her bayram geliyorum da onu beğenmiyorsun.

ya da aileler, şu oldu bu oldu, hop atla gel. En sonunda bir gün eşim kendi annesine kızdı, ya kolay mı öyle hemen izin alalım, atlayalım gelelim, harcadığımız parayı zaten söylemeyiz de o kadar yorgunluk, planlarımı değiştirmek falan....

ama onlara hava hoş yani.

ay sizin probleminiz bu değil ama ben de bayram yaklaşınca gerilmeye başladım, kusura bakmayın.

ya benzer sorunlar aslında.
biz de 4 yıla giricez 1 ay sonra.
şu ana kadar yollara verdiğim parayı hesaplasam herhalde 1 araba parası etmiştir.

daha önce 5 vesait değiştirerek her haftasonu gidiyodum.
şimdi 2 haftada 1 gidiyorum 5 saatlik mesafeye.

eşim 3 haftada 1 e çıkar diyor ama kışa kadar böyle devam edecek galiba.
benim evime de kimseler gelmedi.
eşimin babası ve kardeşi de sitem etti gelmiyosun diye (1.5 ayda bir falan gidip geliyo halbuki babasına)
o da 1 pazar günüm var dinleneyim mi yol mu geleyim siz gelin beni görmeye dedi. tabi tık yok kimseden :)

Evliliğimde 5 Bayram geçirdim ilk 4ünü kayınvalidenin çantası olarak.
2 ailede yakınımızda ama anne tarafım tekirdağda olduğu için annemler bayramda orada oluyo.

Açıkçası bu 4 Bayram bana hiç Bayram gibi gelmedi 5. Bayram isyan bayrağını çektim Tekirdağ'a gittik ben gerçekten mutlu oldum.

Şimdi eşimin izni problem o gelemesede ben gitmek istiyorum.
Eşiniz hergün yanınızda zaten bayramıda ailenizle geçirin

ee biz aynıyız.
ben de evlendikten 15 gün sonra 1400 km yol geldim eşimi bırakıp
bayramda gelmicen mi dediler diye.
2 gece yattım o yorgunlukla geri gittim.

ben daha pazar günü yola çıkarken "haftaya kaçta geliyosun " diyor babam mesela.
4 sene olacak hala evlendiğim kabul görmedi :KK43:

ayrı bi yaşantım olduğunu hissettiremiyorum ya aynı durumdayız.
eşim de annemin hastalığınu düşünerek gitme etme diyemiyor.
babam da "senin vicdanın bu kadar işte, evde boş duracağına burda dur, annen ölürse çok üzülürsün" diyor. psikolojik baskı altında bırakıyolar beni.
geçmiş olsun annene, eşini de tebrik ederim , benim eşim sabredemedi, ama bizde hastalık gibi özel bir durum yok.
şu an eşim aileme çok uzaklaştı, eskiden kendisi gitmeye can atardı, bu baskılardan sonra iki üç ayda bir zor götürüyorum, birde eşim annemi aradığında annem olayı kavga boyutuna getirdi falan zor günler geçirdik
evlatlarının mutluluğu huzuru için her fedakarlığı yapan ailelere çok özeniyorum, bizim ailelerimizde fedakarlığı hep biz yapıyoruz maalesef
baban da kötü yerden vuruyor yalnız, allah yardımcın olsun. şimdi baban böyle söyleyince sen istediğin kadar benim de yaşantım var de yada düşün direk vicdanına dokunuyor, çaresiz kalıyorsun rest çekemiyorsun. ne yapılabilir bilemedim inan, başka kardeşin yok mu

Back
X