• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir işte çalışılarak sınavda derece yapılır mı

elfsu00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2025
33
5
1
24
Önemli bir kararın eşiğindeyim bir işte çalışıyor deneyim kazanıyordum alanımla ilgili. Aşırı yoğun haftalık 50 saatlik bir işti.
Ve ay sonu bittiğinde haftada 2 güne yani 20 saate düşecek diye ümit ediyordum ama şimdi de haftada 5 gün gitmem gerekiyormuş. Yine 20 saat, eğer bunların tamamı 2 günde toplansaydı yine kalan 5 günde evde sınava hazırlanırım diyordum ama günlere yaymışlar günde 4 saatten 5 gün gitmem gerekiyor. Gitmeden önce konu anlatımı için hazırlık yapmam gerek derken ben sınav için çalışamam diye düşünüyorum. Ordaki iş veren kişi de yaparsın ne var 4 saat duracaksın sadece diyor. Ailem de sınava hazırlanamazsın bu şekilde dediği için ne yapmam gerektiğini bilmiyorum eğer işten çıkarsam öyle bir yerdeyiz ki imkanlar çok kısıtlı olduğu için hiçbir kurum kalmıyor. Özel öğrenci de bulamıyorum
Öneri almak istediğim için yazdım.

iyi bir programla yapabileceginizi dusunuyorum. o 20 saati gozunuzde buyutmeyin, ana hedef sinav olsun ama malum sartlarda isinizi kaybetmek istememnizi de anliyorum. bence suan bu ikilemi yasamak yerine reel bir program hazirlayin ve buna uyun.

bence sınavda derece yapabilmek için çok düzenli çok sıkı çalışmak lazım. özellikle öğretmenlikse artık atamalar o kadar azaldı ki ilk 100 200de olmalısın çok atamalı 5 branş hariç. o yüzden ben olsam derece hedeflerken işte çalışmazdım. çünkü ciddi bi nete ulaşman gerekiyor. sadece kpss gkgy de 80-85 almak için bile baya güzel netler lazım.
ama yok ben yoğun tempoyu kaldırabilirim diyorsan dene bir süre. hem ailenle yaşıyormuşsun onlar da maddi manevi destek oluyorlarsa daha iyi olur. bir sene zaten sınav hazırlığında olacağın için ekstra harcamalar da olmaz diye düşünüyorum

dipnot: sadece ags gireceksen belki işle beraber yürütülebilir. alan sınavı da varsa yukarda yazdığım düşüncelerim geçerli

iyi bir programla yapabileceginizi dusunuyorum. o 20 saati gozunuzde buyutmeyin, ana hedef sinav olsun ama malum sartlarda isinizi kaybetmek istememnizi de anliyorum. bence suan bu ikilemi yasamak yerine reel bir program hazirlayin ve buna uyun.
Yani ders olan günlerde mesela akşam 5 te başlıyor ya. O vakit gelene kadar evet gün benim ama aklımda sürekli anlatacağım konunun baskısı hazırlığı derken o günler boşa gider tam odaklanamam diye korkuyorum. Belki 5 güne bölünmese daha rahat yapardım 2 günde biterdi 20 saat ve kalan 5 gün benim olurdu ama şimdiki durumda 5 gün toplam 20. Çok bölüneceğini düşündüğüm için sınava odaklanmam bozulur diye endişelendim. Siz sınava odaklanın ama o saatler de sürekli kafanızda olmasın mı diyorsunuz.

Bence çok ihtiyacın yoksa sadece sınava odaklanıp ders çalış. İşte olunca ister istemez zaman kaybı çok oluyor. Derse hazırlık, işten sonra belki arkadaşlarla bir etkinlik veya velilerle ilgili ekstra bir durum, konu hazırlığı, sınav-deneme okuma falan. Eve gelince ayrı bir yorgunluk, ders için motive olamama durumu oluyor. Benim tercihim bir sene dişimi sıkıp sadece sınava odaklanmak olurdu. Dediğim gibi bu seni maddi olarak çok zorlamayacaksa.

İhtiyacin yoksa sinava calis elbet rahatca.
Ôbür türlû sıkı bir planlamayla atlatirsin dîsînı sıkarak

Birkaç ay çalışıp durumu nasıl yönettiğinize bakın.
Baktınız odak çok dağılıyor çıkarsınız işten.

Birkaç ay çalışıp durumu nasıl yönettiğinize bakın.
Baktınız odak çok dağılıyor çıkarsınız işten.
Sınava 7 ay kaldı alan kısmında da çok eksiklerim var ve artık derece hedefliyorum işte çalışarak mümkün olur mu bilmiyorum. 2 aydır kurumda çalışıyorum zaten ama ücret olarak da yok pahasına. Bu şekilde özel sektörün çok yorucu olduğunu anladım. Şimdi de esneklik sağlamıyorlar elbette bir şey de diyemiyorum ama öyle bir yerdeyim ki yani yazın sınav bitiminde girip çalışacak bir kurum bir iş yok. Onun da endişesi var

5 günde 20 saat çok bi saat değil ki ne mezunusunuz
Ama bir aydır da haftada 50 saat çalışıyordum orda. Aylık 200 saati geçti yani, aldığım ücreti sorsanız 13 bin. Ve artık hiçbir şekilde enerjim kalmadı şimdi 20 saate düştü evet ama sınavda derece yapmayı hedefliyorum. Bir işte çalışarak zor mu olur ya da bahane mi buluyorum gerçekten bilmiyorum ama kendimi tanıdığım kadarıyla devam edersem konulara hazırlık derken o günler gidecek tamamıyla.

5 bin gibi komik bir teklif aldım açıkçası üzüldüm de Max 15 saate düştü de haftalık. Ama değmez yani bir ay o para için çabalamaya sınava zaman ayırırım daha iyi.

Back
X