- Konu Sahibi kelebekim35
-
Bayramda keyif alacağımı düşenerek gezdiğim gezmeler .. zaten zorla çıktım .. keyfimin morelimin olmadığı bir dönem benim için .. kendimi iyi hissetmiyorum bile .. buna rağmen bol bol bütün akrabalarımı gezdim gördüm ama tabiki nasılsın iyimisin den zor olan bir dönemden çıkacaktı beni üzecek bir şey taa ki hasas bir dönem olduğunu düşünecek olursak ..
Akrabanın 20 yaşındaki kızı bile nişanlandı hızlı bir şekilde... Konu buradan açıldı elbet .. Ben sorun etmezken bana sorun haline getiriyorlar gözümde büyüyor ... Ben henüz ünv bir sene önce bitirmiş sınavlara hazırlanan 26 yaşında kızım . Ama
TEK SEN KALDIN .. BİR TEK SEN KALDIN .. dedi bir akrabamız .. iyi niyete dedi biliyorum ama onca insanın içinde .. etkiliyor insanı .. Telaşa sokuyor . Tamam herkeste bir evlilik yarışı başladı hepsi aynı anda hamile bebekler olunca bana da böyle bir soru gelmesi kaçınılmaz..
Karşıma çıkıyor elbet birileri ama hayatımı devam etirebilecek uyum da bir insan çıkmadı napayım evlenmek mi zorundayım . Ama ahh yok mu bu çevre yok mu ..
Canım karamsarlığa kapılman için çok erken
Yaşın daha 26 , hiç bişey için geç değil
Ne yani illa erken mi evlenmek gerekiyormuş
Sen ideallerinin peşinde koşmuşsun,sonuçta ev kızı değilsin üni okumuşsun
Kimseyi takma böyle şeyler kader kısmet
Yarın ne olacağı hiç belli olmaz
Evlenip Allah korusun boşanmak da var
Kimseyi tanımadan,sırf evlenmek için,çevre baskısından dolayı da evlenme
Bak burda neler okuyoruz maazallah
canım sıkma canını boşver insanlar hep böyle ben 19umda evlendim ayy cok erken degilmi dediler evleneli 3 sene oldu ikinci bedbegim olcak şimdide aaaa 2inci içinde erken degilmi diyorlar böyelelr işte hep gevezelik hep..agızları torba deilki büzesin:)
abimde aynı dertten yakınıyor 86lı akrabaların hepsi evlendi kuzenler falan ondan küçükler..ne zaman bi topluluga girsek senne zaman evleniyorsun herkes evlendi yasın geciyor gibi laflar cocuk cekingen ne yapsın hayatta öle bulamaz :) oda sıkılıp duruyor herseyin vardır zamanı takma
Hakkımızda hayırlısı olsun .
iş sıkıntısı aşayım önce bir ünv okuduk ama biride çıkar der ben ünv okumadım ama işim var gayet iyi para kazanıyorum ya zaten üniversite çok para kazanmak için değil ki sevdiğin bir işi yapabilmek için .. para kazanmanın her türlü yolu var insanlar kendi pişmanlıklarını böyle avutarak geçiriyor sanırım .. neyse insanlar sürekli bir şey der dediğiniz gibi ..
herşeyin hayırlı bir vakti var . teşekkürler :)
ii bir işi geliri iyi olduktan sonra karsı tarafın eğitimi bence ikinci planda olabilir..önemli olan saygı sevggi dürüstlük iyi bir iş ve gelir....insanlara takılmamak lazım hakkınızda hayırlısı olsun....:)
bizdede ev iş maddiyat hepsi var ama gelin yok ....:)
yok yok canım yanlış anlaşıldı şimdi eğitim söz konusu değil ..başka bir akrabam dedi onu konu başka aslında o da okul okudum vakit kaybettim gibi düşünüyor hani daha işte yok ya ondan yani .. ben liseden sonra çalıştım işim gücüm paramda iyi dedi .. bu konuda başka konu zaten ..
Sizin içinde hayırlı olur umarım
23 yaşımdayım, üstelik erkek arkadaşımda var ancak evlenmek için gereken maddi şartları sağlamadan, kendime bir iş bulmadan byle bir düşüncem yok. Bunu bilen halam, ki öz halam, ben senin yaşındayken 3 yaşında çocugum vardı (ki cahil bir insan kesinlikle değildir) Sen daha evlenmedin bile dedi (güya iyi niyet) Halacım o kadar canının sıkılıyorsa bak senin kızın 21 yaşında daha ünv. yeni başladı onu evlendiriver dedim.
Vallahi usandım ben. Kardeşim benim annem bundan 23 sene nce 30 yaşında beni doğurmuş. Yıl olmuş 2013. Ben neden sanki arkamdan biri kovalıyor gibi evleneyim, yada evlenmek için biriyle evleneyim? Ne kadar luzümsuz ne kadar patavazsız insanlar bunlar. Kalkıp demezler çocuk okumuş kariyer sahibi olmak için uğraşıyor diye, evlenmedi derler.
Ben şahsi görüşüm olarak 28 29 dan önce evlenmeyi asla düşünmüyorum! Normal bir insan hayatının 70 sene oldugunu düşünürsem, 30 yaşında evlensem kalan 40 sene bana yetmeyecek mi arkadaş ya? Nedir bu acele? Benim yapmak istediğim şeyler var, özgür olmak istiyorum, bir ailenin sorumlulugunu almadan önce kendi sorumluluğumla başa çıkmak istiyorum. Dünyayı gezmek istiyorum. En az 1 2 sene maaşımı kendi dileklerim için harcamak istiyorum. Ha sana uymaz sen 18inde 3 yaşında çocuk sahibi olan insansındır, çalışmaya boş bakarsın seni de anlar saygı duyarım. E ama kardeşim sen neden bana saygı duymazsın?
Anlaşıldıgı üzere bu konuda çok doluyum, yarın yanına gidiyorum bir laf daha ederse evlilikle ilgili felaket çemkireceğim!
Ne kadar akilli bir kizsin tebrik ederim cidden
23 yaşımdayım, üstelik erkek arkadaşımda var ancak evlenmek için gereken maddi şartları sağlamadan, kendime bir iş bulmadan byle bir düşüncem yok. Bunu bilen halam, ki öz halam, ben senin yaşındayken 3 yaşında çocugum vardı (ki cahil bir insan kesinlikle değildir) Sen daha evlenmedin bile dedi (güya iyi niyet) Halacım o kadar canının sıkılıyorsa bak senin kızın 21 yaşında daha ünv. yeni başladı onu evlendiriver dedim.
Vallahi usandım ben. Kardeşim benim annem bundan 23 sene nce 30 yaşında beni doğurmuş. Yıl olmuş 2013. Ben neden sanki arkamdan biri kovalıyor gibi evleneyim, yada evlenmek için biriyle evleneyim? Ne kadar luzümsuz ne kadar patavazsız insanlar bunlar. Kalkıp demezler çocuk okumuş kariyer sahibi olmak için uğraşıyor diye, evlenmedi derler.
Ben şahsi görüşüm olarak 28 29 dan önce evlenmeyi asla düşünmüyorum! Normal bir insan hayatının 70 sene oldugunu düşünürsem, 30 yaşında evlensem kalan 40 sene bana yetmeyecek mi arkadaş ya? Nedir bu acele? Benim yapmak istediğim şeyler var, özgür olmak istiyorum, bir ailenin sorumlulugunu almadan önce kendi sorumluluğumla başa çıkmak istiyorum. Dünyayı gezmek istiyorum. En az 1 2 sene maaşımı kendi dileklerim için harcamak istiyorum. Ha sana uymaz sen 18inde 3 yaşında çocuk sahibi olan insansındır, çalışmaya boş bakarsın seni de anlar saygı duyarım. E ama kardeşim sen neden bana saygı duymazsın?
Anlaşıldıgı üzere bu konuda çok doluyum, yarın yanına gidiyorum bir laf daha ederse evlilikle ilgili felaket çemkireceğim!
19umda evlendim 3 ayda aşk evliligi yaptımacıkögretim fakultesini bitirim 1 kızım var 2 yasında evden muhasebe işleri yapıyorum.dikiş nakış eğitimi aldım .suanda 22 yasındayım 2inci bebegime hamileyim...eşimle aynı kazanıyoruz hemde bebek büyütüyorum...diledigimce harcıyorum deli gibi alışveriş yapıyorum geziyorum tüm işlerimide tek basıma hallediyorum kızımıda gen anne oldugum için kardesim zannediyorlar:)esim kazandıgımın 1 kuruşuna dahi dokunmuyor....ekstra hafta sonlarıda makyözlük kursuna gidiyorum.. . ve düzenli spor yapıyorum bu tempoya nasıl dayanıyorum bilmiyorum özgür bir anne ve eş oldum...insanların hayat tercihleri herzman farklıdır arada ask varsa bekarken yasıyacaklarınıın fazlasını evlendiginizdede yasayabilirisniz...ii bir eş mutlu bi evlilik olursa tabi...
erken evlilik herzamn evde boş tv izleyen geliri olmayan lise mezunu yemek yapmaktan temzilik yapmaktan baska bişeyden anlaayan hayatı kararmış bir cocuk sahibi olmuş tüm günü o şekilde gecen maddi geliri olmayan koca eline bakan demek deildir...dilerim bütün hanımlarımız bilinçlenir evde dahi olsa kendilerini geliştirmeyi toplumdaki insanların diline dolanmış evlensem ne olucak evde cahil biri olucam gelirim olmıycak düşüncesi ile yaklaşan insnların fikrini degiştirir...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?