Bayramda hangi aileye gitmek

Bayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok
Sizi ailesi ayırdığı için konu açmıstınjz daha nasıl oluyorda o aile ile görünüyorsun üstelik bide bayram gecireceksin

eşinizin ailesi ile aynı şehirde iseniz onlarda kalmaya zaten gerek yok, ilk gün gidersiniz el öpülür bayramlaşılır sonra sizin ailenizin yanına geçilir. oradan da eşinizde geleceğinden 2-3 günden fazla kalmamak şartı ile ayrılır.
ya da herkes bu bayramı kendi ailesi ile geçirsin.. bir bayramda ayrı kalın birşey olmaz.

Her seferinde ellerini öpüp yola çıkıp ailenize gidiyorsanız bir kez de bayramı eşinizin ailesiyle geçirmek zor gelmemeli. Eşinizin de bayramda ailesiyle olmaya ihtiyacı var.

Mantıklı. En azından bir daha ki sefere tekrar el öpüp ailenizin yanına gidersiniz..

Eşinin ailesiyle aynı şehirdeysen ilk günü orda gecirip ikinci günün sabahı gidin zaten sürekli berabersiniz eşlerin aileleri de zaten gelinim gelinim diye helak oluyor gelinim gelinim diye ölüyorlar ya 😏

Aynı şehirde yaşadığın aileyi her an görüyorsunuz. Onlarla bayramlaşıp senede muhtemelen bir kaç kere görme fırsatı bulduğunuz ailenize gitmek kadar doğal bir şey yok. Fakat bunu anlayacak insan lazım. Sizde de o yok maalesef.
Sizin için en uygun olan herkesin kendi ailesiyle bayramı geçirmesi gibi duruyor.

Biz de esimin ailesinin old. Ildeydik tasiniyoruz benim ailemin old ile. Simdiye kadar ya annemlere gittik ya tatile. Zaten burnumuzun dibindelerdi bir kere onlari gorup yola ciktik snrm
Ama damada tesekkur etti 2 3 kez yanımda teşekkür ederim kizimi götürmedin sen gurbetr geldin diye
O gun anladim herkesin kendi cani kiymetli
Bir de istedilerki herkes onlarda toplansin sonra kvsine gitsin cocuklari yok dedim esime madem kiz tarafi siz de kendi ailesinde ya benim aileme gidilir ya tatile
Herkes bi bencil olmasin sene de kac kere goruyorum zaten kv de soz de bayiliyor bana ama bosansak en mutlu o

Siz zaten gurbete gelin gitmişsiniz, her zaman görüşüyorsunuzdur. Bayram tatilleri eşinizle ailenizi ziyaret etmek için bir bahane oluyordur. Her bayram bile gitseniz haksız bulamam sizi. Ama makul olan, eğer mesafeler da uygunsa eşinizin ailesiyle bayramlaştıktan sonra direkt yola çıkmanız. Üç gün ne yapacaksınız eş ailesinin evinde?

Ne diye ailene gitmek istiyorsun ki? Eşinin dediğini yap, ailen niye bayram bitince geldiniz derse eşim, kv, kp böyle uygun gördüler dersin. Bence eşin yine iyiymiş hiç de gitmeyebilirdi.
İnsan ne diye ailesine gitmek ister ki di mi? Hiç. Konu sahibi muhtemelen topraktan bitmiştir ot gibi, toprağı da her zaman görüyor zaten.

Eşinizi haklı buldum.
Bir kere de onun gönlü olsun, zaten hep ilk sizin ailenize gidiyormuşsunuz. Büyütülecek bir şey yok ki. Benim ablamla eniştem taş kağıt makas yaparak buldular çözümü :confused:

İnsan ne diye ailesine gitmek ister ki di mi? Hiç. Konu sahibi muhtemelen topraktan bitmiştir ot gibi, toprağı da her zaman görüyor zaten.

Konu sahibinin ailesi "kocandır yapar, idare et, kocandan izin almadan hareket etme" diyen, kızlarını el oğluna kul etmeye çalışan insanlar. Laf söylerlerse "kocam böyle uygun gördü, ben de arzu ettiğiniz gibi emirlerinden çıkmadım" demesi lazım.

Bayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok

Zaten 365 gün onun ailesinin olduğu yerde yaşıyormuşsunuz. Bir de bayramı parselleyecekler.

“Ya geçen senelerde yaptığımız gibi devam edelim, veya tam tersi benim ailemin olduğu yere taşınalım, bayramın 1. günü benimkilerin ellerini öpüp, sonra sizinkilere geçelim, bayramda benimkilerle az vakit geçirelim. Benim için fark etmez, sen seç” deyin. Bakalım sizin şu an razı olduğunuz şeye o razı olur muymuş.

Son düzenleme:
Eşinizi haklı buldum.
Bir kere de onun gönlü olsun, zaten hep ilk sizin ailenize gidiyormuşsunuz. Büyütülecek bir şey yok ki. Benim ablamla eniştem taş kağıt makas yaparak buldular çözümü :confused:

Hayır, ilk eşinin ailesine gidip, bayramlaşıp, sonra kendi ailesine geçiyorlarmış. Sadece ailesiyle daha çok vakit geçiriyorlarmış. Ama eşinin ailesiyle de devamlı aynı şehirdeler. Tam tersi bir durumu (konu sahibinin ailesinin olduğu şehirde yaşamayı) kocası kabul eder miydi acaba.

Son düzenleme:
Konu sahibinin ailesi "kocandır yapar, idare et, kocandan izin almadan hareket etme" diyen, kızlarını el oğluna kul etmeye çalışan insanlar. Laf söylerlerse "kocam böyle uygun gördü, ben de arzu ettiğiniz gibi emirlerinden çıkmadım" demesi lazım.
Öyleyse müstahak.

Bak sen pasaya hem sürekli yılboyu kendi ailesindesiniz hemde taa bayramın 3.günü ne alaka zaten bayram 3 gün. 1.gün kayınvalidegile gidersnz hatta 1.gün aksamı yola cıkın

Yahu bu bayramların güzel şeyler olduğu yalanını kim atmış bayram yaklaşıyor ve bitiyor bakıyorum şu forumda bir tane güzel konu olmuyor hep sorun hep sorun.

Back
X