- Konu Sahibi EvluBayan000
-
- #101
benim eşimde iftardada bayramdada önceliği kendi ailesine verir sonra benimkilere artı benim ailem daha yakın zoruma gitmiyor değil ama tartışma olmasın diye susuyorsunBayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok
Normalde de onun ailesini gördüğünüz için onlarla bayramlaşıp sonra ailenize geçebilirsiniz bence, üstelik hamilesiniz. Benimde esimin ailesi bize bir iki saat uzaklıkta ve benim ailem cok cok daha uzak bir sehirde. Biz gidemediğimiz icin benim ailem yanımıza gelecek , esim diyor onları da alıp annemlerle bayramlaşmaya gidelim. Ama yoldan gelen misaifiri alıp nasıl gideyim. Kac aydır görmüyorum ailemi, o kv mi en gec ayda bir görüyor. Obur bayram ailemi goremeyecegim mesela. Sizce esime ne demeliyim. Simdi okuyunca sizin yazdıklarınızı kendi derdim aklıma geldi.Ay hazır bu konu açılmışken kendi sorumu da ileteyim gerçi daha önce sormuştum ama. Eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz. En kötü iki haftada bir görüşüyoruz yani. Benim ailem 5 saat uzaklıkta. Benim ailemin olduğu şehirde de eşimin ailesinin yazlığı var. Şimdi bayram diye her sene yazlığa gidiyorlarmış önceden. Ben eşime dedim ben hamileyim ailenin yanında rahat edemem yatıp kalkamam,kv hep iş bekliyor, bir de ailemi çok özledim ben o yüzden annemlerde kalıyım sen annenlerle kal dedim. Tamam dedi. Evlerimiz arası 5 dk zaten. Eşim benim ailemin yanında rahat edemez diye ona teklif bile etmedim kalmasını. O da biliyor bu konuda asla ısrar etmeyeceğimi. Ama şimdi kv laf eder mi acaba diye tedirgin oldum. Ha umrumda değil sonuçta benim rahatım daha önemli ama ister istemez gerildimböyle olması mantıklı değil mi ya yani kv oğlunu hep görüyor ama ben yeri geliyor aylarca görmüyorum ailemi.
Ben sevmedim bu fikri, siz karı kocasınız arkadaş değil, ben annemde kalayım sen kendi annende kal olmamış. 9 gün tatil değil mi önce onun ailesinde sonra sizin ailenizde kalırsınız tabi birlikte, onlarda kalırken de kendi ailenize gidip gelirsiniz gezmeye gidersiniz, ki 4 gün kalacaksınız iş yaptırsa ne olur, ağır iş yapmazsınız.Ay hazır bu konu açılmışken kendi sorumu da ileteyim gerçi daha önce sormuştum ama. Eşimin ailesiyle aynı şehirdeyiz. En kötü iki haftada bir görüşüyoruz yani. Benim ailem 5 saat uzaklıkta. Benim ailemin olduğu şehirde de eşimin ailesinin yazlığı var. Şimdi bayram diye her sene yazlığa gidiyorlarmış önceden. Ben eşime dedim ben hamileyim ailenin yanında rahat edemem yatıp kalkamam,kv hep iş bekliyor, bir de ailemi çok özledim ben o yüzden annemlerde kalıyım sen annenlerle kal dedim. Tamam dedi. Evlerimiz arası 5 dk zaten. Eşim benim ailemin yanında rahat edemez diye ona teklif bile etmedim kalmasını. O da biliyor bu konuda asla ısrar etmeyeceğimi. Ama şimdi kv laf eder mi acaba diye tedirgin oldum. Ha umrumda değil sonuçta benim rahatım daha önemli ama ister istemez gerildimböyle olması mantıklı değil mi ya yani kv oğlunu hep görüyor ama ben yeri geliyor aylarca görmüyorum ailemi.
Aynı şehirdeyiz eşimin ailesiyle zaten. Tatilde de onların evinde niye kalayım ki? Asıl benim ailem uzakta yaşadığı için ben eşime ısrar edebilirdim illa annemlerde kalalım diye ama eşimin rahat etmeyeceğini biliyorum. Eh herkes kendi ailesinin yanında rahat ediyor. Kendimi strese sokmanın manası yok bence üç gün için. Ayrıca ben kimseye hizmet etmek için evlenmedim ki kendi evinde bile temizlik yapmazken gidip kvnin yazlığında neden temizlik yapayım hamile halimle?Ben sevmedim bu fikri, siz karı kocasınız arkadaş değil, ben annemde kalayım sen kendi annende kal olmamış. 9 gün tatil değil mi önce onun ailesinde sonra sizin ailenizde kalırsınız tabi birlikte, onlarda kalırken de kendi ailenize gidip gelirsiniz gezmeye gidersiniz, ki 4 gün kalacaksınız iş yaptırsa ne olur, ağır iş yapmazsınız.
Bence siz telefonla arayıp bayramlaşın kvnizle. Sonuçta misafir olarak geliyor aileniz. Eşiniz de istiyorsa gitsin ailesinin yanına. Ay gerçekten bu bayramlardan nefret ettim. Her şeyi dört dörtlük yapıyormuşuz gibi her bayram insanların gönlünü yapmaya çalışıyoruz çok gerek varmış gibi. En iyisi her bayram tatile gidip herkesi telefonla aramak.Normalde de onun ailesini gördüğünüz için onlarla bayramlaşıp sonra ailenize geçebilirsiniz bence, üstelik hamilesiniz. Benimde esimin ailesi bize bir iki saat uzaklıkta ve benim ailem cok cok daha uzak bir sehirde. Biz gidemediğimiz icin benim ailem yanımıza gelecek , esim diyor onları da alıp annemlerle bayramlaşmaya gidelim. Ama yoldan gelen misaifiri alıp nasıl gideyim. Kac aydır görmüyorum ailemi, o kv mi en gec ayda bir görüyor. Obur bayram ailemi goremeyecegim mesela. Sizce esime ne demeliyim. Simdi okuyunca sizin yazdıklarınızı kendi derdim aklıma geldi.
Aslında haklısınız zaten aynı şehirde yaşıyorsunuz tatilde de gidince onlarda kalmaya gerek yok. Ben ayrı kalmayın diye düşünmüştüm.Aynı şehirdeyiz eşimin ailesiyle zaten. Tatilde de onların evinde niye kalayım ki? Asıl benim ailem uzakta yaşadığı için ben eşime ısrar edebilirdim illa annemlerde kalalım diye ama eşimin rahat etmeyeceğini biliyorum. Eh herkes kendi ailesinin yanında rahat ediyor. Kendimi strese sokmanın manası yok bence üç gün için. Ayrıca ben kimseye hizmet etmek için evlenmedim ki kendi evinde bile temizlik yapmazken gidip kvnin yazlığında neden temizlik yapayım hamile halimle?
Aynen öyle bende telefonla arayıp bayramlaşmak istiyorum ama eşim gidelim diyor. Misafiri alıp gidemem diyorum evde dursunlar biz gider geliriz diyor ayıp olur diyorum anlamıyor. O tek gitse bu sefer ailem kendini kötü hissedecek , onlar geldi de ben eşimle gidemedim diye. Ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum, yeni evliyiz daha ilk bayramımız sayılır. Sürekli bayramlarda böyle tantana yasamak bana göre değil, en iyisi bayramlarda tatile gidip aileleri bayram dışında tek gidip görmek galiba.Bence siz telefonla arayıp bayramlaşın kvnizle. Sonuçta misafir olarak geliyor aileniz. Eşiniz de istiyorsa gitsin ailesinin yanına. Ay gerçekten bu bayramlardan nefret ettim. Her şeyi dört dörtlük yapıyormuşuz gibi her bayram insanların gönlünü yapmaya çalışıyoruz çok gerek varmış gibi. En iyisi her bayram tatile gidip herkesi telefonla aramak.
Biz de eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz evlerimiz 10 dk. Hatta eşim babasıyla çalışıyor. Eh doğal olarak sürekli bir aradayız. Benim memleketimde de yazlıkları var. Her bayram gidiyorlar. Ama ben bayramda bari ailemle doyasıya vakit geçirmek istiyorum. Eşim rahat edemez ailemin yanında. Ben de onun ailesinin yanında rahat edemem. E napalım böyle bir çözüm bulduk. Sonuçta evlendim diye kimsenin tapulu malı değilim istediğim yerde kalırım ki eşim de dert etmiyor.
Ay bizim de bu evlendikten sonra ilk bayramımız. Ama sizin durumunuzda ayıp cidden sizin ailenizi bırakıp gitmek. Aileniz ilinci gün falan mı gelse acaba ilk gün gider gelirsiniz eşinizin ailesine.Aynen öyle bende telefonla arayıp bayramlaşmak istiyorum ama eşim gidelim diyor. Misafiri alıp gidemem diyorum evde dursunlar biz gider geliriz diyor ayıp olur diyorum anlamıyor. O tek gitse bu sefer ailem kendini kötü hissedecek , onlar geldi de ben eşimle gidemedim diye. Ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum, yeni evliyiz daha ilk bayramımız sayılır. Sürekli bayramlarda böyle tantana yasamak bana göre değil, en iyisi bayramlarda tatile gidip aileleri bayram dışında tek gidip görmek galiba.
Gaz verme nomu herkesin şartları bir değil
Yok cok uzak olduğu icin arefe günü yada bir gün öncesinden gelecekler. Yakın mesafe olsa zaten hiç gelmezlerdi ben musait olunca giderdim ama malesef nerdeyse bin km yol var. Ne kadar erken gelseler o kadar çok görürüm kâr diye düşünüyorum. Bir daha öbür bayramda da göremem onları ama annesi burnumuzun dibinde. Erkekler cok anlayışsız. Bide onları alıp gidelim bile dedi , yoldan gelen insanı çanta gibi ordan oraya mı taşıyayım . Zor işler valla.Ay bizim de bu evlendikten sonra ilk bayramımız. Ama sizin durumunuzda ayıp cidden sizin ailenizi bırakıp gitmek. Aileniz ilinci gün falan mı gelse acaba ilk gün gider gelirsiniz eşinizin ailesine.
2. Gün ogleden sonra yola ciksanizBayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok
Günü birlik mi gidip geleceksiniz? Yani ona göre değişir. Zaten 1 saat yolmuş, birkaç saat kalsanız dönseniz olabilir. Gidip kalmalı ise ben de kabul etmezdim.Yok cok uzak olduğu icin arefe günü yada bir gün öncesinden gelecekler. Yakın mesafe olsa zaten hiç gelmezlerdi ben musait olunca giderdim ama malesef nerdeyse bin km yol var. Ne kadar erken gelseler o kadar çok görürüm kâr diye düşünüyorum. Bir daha öbür bayramda da göremem onları ama annesi burnumuzun dibinde. Erkekler cok anlayışsız. Bide onları alıp gidelim bile dedi , yoldan gelen insanı çanta gibi ordan oraya mı taşıyayım . Zor işler valla.
Gitmişken kalır döneriz sabah dedi ben karşı çıkınca olmazsa günübirlik gideriz dedi ama yol yine üç dört saati bulacak gidis gelis. Bir de gidince hemen salmaz annesi bir gün gecer yani öyle. Ailemle olan zamandan çalmış gibi hissediyorum. Daha bir iki hafta önce gördük annesini . Derdim bayram değil ailemi görebilmek aslında.Günü birlik mi gidip geleceksiniz? Yani ona göre değişir. Zaten 1 saat yolmuş, birkaç saat kalsanız dönseniz olabilir. Gidip kalmalı ise ben de kabul etmezdim.
Haklısınız bayramlaşmak için günü birlik bir iki saat durup dönseniz neyse ama kalmak ailenize karşı hoş olmaz bence de.Gitmişken kalır döneriz sabah dedi ben karşı çıkınca olmazsa günübirlik gideriz dedi ama yol yine üç dört saati bulacak gidis gelis. Bir de gidince hemen salmaz annesi bir gün gecer yani öyle. Ailemle olan zamandan çalmış gibi hissediyorum. Daha bir iki hafta önce gördük annesini . Derdim bayram değil ailemi görebilmek aslında.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?