Bayramda hangi aileye gitmek

benim eşimde iftardada bayramdada önceliği kendi ailesine verir sonra benimkilere artı benim ailem daha yakın zoruma gitmiyor değil ama tartışma olmasın diye susuyorsun

Kaynanam totomun dibinde oturuyor, zerre kadar hazetmememe ve sevmememe hatta sık görmeme rağmen önce bayram kahvaltısı yaparız orda, öğleden sonra benim aileme geçeriz, gece de evimize geliriz. Bazen 1.gün burda 2. Gün benim ailemde geçiriyoruz, yakınımda onlar varken önce 85 km öteye gitmek saçma geliyor bana.

Kalan günlerde de canımız ne istiyorsa onu yapıyoruz. Dibimdeki kadınla neden 3 gün kalayım saçmalığın daniskası.

Normalde de onun ailesini gördüğünüz için onlarla bayramlaşıp sonra ailenize geçebilirsiniz bence, üstelik hamilesiniz. Benimde esimin ailesi bize bir iki saat uzaklıkta ve benim ailem cok cok daha uzak bir sehirde. Biz gidemediğimiz icin benim ailem yanımıza gelecek , esim diyor onları da alıp annemlerle bayramlaşmaya gidelim. Ama yoldan gelen misaifiri alıp nasıl gideyim. Kac aydır görmüyorum ailemi, o kv mi en gec ayda bir görüyor. Obur bayram ailemi goremeyecegim mesela. Sizce esime ne demeliyim. Simdi okuyunca sizin yazdıklarınızı kendi derdim aklıma geldi.

Kadın zaten kv yakınında oturuyor ailesi uzakta. Ne sırası allah aşkına tabi ki bulduğu her fırsatta ailesine gidecek. Yılın butun günü kv ile birlikte müsade edilsin de bayramlarda tatillerde anasına gitsin.
Ben ailemle aynı şehirdeyim kv kp başka şehirde. Her bulduğumuz fırsatta tatilde bayrama bir sıkıntı yada mani yoksa eşimin memleketine gideriz hiç olmadı eşim gider. Ben her gün görüyorum anamı o da bayramda tatillerde görsün bir zahmet.

Eşiniz haklı hep onun ailesiyle kalıyor olsaydınız size hak verirdim ama evlendiğinizden beri her bayram onların elini öpmeye gidip yola çıkıyormuşsunuz bayramı ailenizle geçiriyormuşsunuz bu seferde o ailesiyle geçirmek istiyor her ne kadar siz hep orada olsanız da bu bayram eşinizde akrabaları falan var hiçbirimni görüp bayramlaşamıyor o zaman. Hemen doldurmuşlar diyorsunuz ki bu da bir kötü niyet evet ailesi bu sefer burada kalsanız demiş olabilir. Biraz bencillik yapıyorsunuz. Bende başka şehire gelin geldim bir bayram burada kaldık bir bayram memleketime gittik bunun böyle olmasını da ben istedim.

her bayram el öptükten sonra yola çıkıyormuşsunuz zaten. Bakın bayramda insan teyZe, dayı vs ziyaretinde bulunmak ister. Evlenince bu durum ortadan kalkmış. Ben hiç doğru bulmuyorum bunu bayramlaş hoop başka şehre. Bir bayram sizin ailenizle , bir bayram kocanızın ailesiyle geçirin en mantıklısı bu.

Ben sevmedim bu fikri, siz karı kocasınız arkadaş değil, ben annemde kalayım sen kendi annende kal olmamış. 9 gün tatil değil mi önce onun ailesinde sonra sizin ailenizde kalırsınız tabi birlikte, onlarda kalırken de kendi ailenize gidip gelirsiniz gezmeye gidersiniz, ki 4 gün kalacaksınız iş yaptırsa ne olur, ağır iş yapmazsınız.

Aynı şehirdeyiz eşimin ailesiyle zaten. Tatilde de onların evinde niye kalayım ki? Asıl benim ailem uzakta yaşadığı için ben eşime ısrar edebilirdim illa annemlerde kalalım diye ama eşimin rahat etmeyeceğini biliyorum. Eh herkes kendi ailesinin yanında rahat ediyor. Kendimi strese sokmanın manası yok bence üç gün için. Ayrıca ben kimseye hizmet etmek için evlenmedim ki kendi evinde bile temizlik yapmazken gidip kvnin yazlığında neden temizlik yapayım hamile halimle?

Bence siz telefonla arayıp bayramlaşın kvnizle. Sonuçta misafir olarak geliyor aileniz. Eşiniz de istiyorsa gitsin ailesinin yanına. Ay gerçekten bu bayramlardan nefret ettim. Her şeyi dört dörtlük yapıyormuşuz gibi her bayram insanların gönlünü yapmaya çalışıyoruz çok gerek varmış gibi. En iyisi her bayram tatile gidip herkesi telefonla aramak.

Biz de eşimin ailesiyle aynı şehirde yaşıyoruz evlerimiz 10 dk. Hatta eşim babasıyla çalışıyor. Eh doğal olarak sürekli bir aradayız. Benim memleketimde de yazlıkları var. Her bayram gidiyorlar. Ama ben bayramda bari ailemle doyasıya vakit geçirmek istiyorum. Eşim rahat edemez ailemin yanında. Ben de onun ailesinin yanında rahat edemem. E napalım böyle bir çözüm bulduk. Sonuçta evlendim diye kimsenin tapulu malı değilim istediğim yerde kalırım ki eşim de dert etmiyor.

Aslında haklısınız zaten aynı şehirde yaşıyorsunuz tatilde de gidince onlarda kalmaya gerek yok. Ben ayrı kalmayın diye düşünmüştüm.

Aynen öyle bende telefonla arayıp bayramlaşmak istiyorum ama eşim gidelim diyor. Misafiri alıp gidemem diyorum evde dursunlar biz gider geliriz diyor ayıp olur diyorum anlamıyor. O tek gitse bu sefer ailem kendini kötü hissedecek , onlar geldi de ben eşimle gidemedim diye. Ben mi çok ince düşünüyorum bilmiyorum, yeni evliyiz daha ilk bayramımız sayılır. Sürekli bayramlarda böyle tantana yasamak bana göre değil, en iyisi bayramlarda tatile gidip aileleri bayram dışında tek gidip görmek galiba.

Ay bizim de bu evlendikten sonra ilk bayramımız. Ama sizin durumunuzda ayıp cidden sizin ailenizi bırakıp gitmek. Aileniz ilinci gün falan mı gelse acaba ilk gün gider gelirsiniz eşinizin ailesine.

Gaz verme nomu herkesin şartları bir değil

Orası öyle tabi de haksızlıklara da boyun eğmeyelim.

3. gün gitmek ne demek bayramın sonu zaten.
Bu teklif benim için küfürdür.
İlk gün erkek ailesine de gidilir sorun değil.
Tüm gün birlikte geçirilip akşam yola çıkılır.
Nefret ediyorum erkek ailesinin bu bencilliğinden!

Ayy neyse çok sinir olduğum bir konu bu..

Ay bizim de bu evlendikten sonra ilk bayramımız. Ama sizin durumunuzda ayıp cidden sizin ailenizi bırakıp gitmek. Aileniz ilinci gün falan mı gelse acaba ilk gün gider gelirsiniz eşinizin ailesine.
Yok cok uzak olduğu icin arefe günü yada bir gün öncesinden gelecekler. Yakın mesafe olsa zaten hiç gelmezlerdi ben musait olunca giderdim ama malesef nerdeyse bin km yol var. Ne kadar erken gelseler o kadar çok görürüm kâr diye düşünüyorum. Bir daha öbür bayramda da göremem onları ama annesi burnumuzun dibinde. Erkekler cok anlayışsız. Bide onları alıp gidelim bile dedi , yoldan gelen insanı çanta gibi ordan oraya mı taşıyayım . Zor işler valla.

2. Gün ogleden sonra yola ciksaniz

biz kv ile aynı şehirde yaşıyoruz. esim herzaman görüyor ailesini ama benim ailem uzakta. bi bayram tatilim var onu da hiç kv kp ile geciremem. zaten konusmuyorum da onlarla. esime dedim ister kal ister gel ben gidiyorum. kismetse yarin bizimkilere gitmek için esim cocugum yola çıkıyoruz. yani bayramda benim ailemleyiz.

Günü birlik mi gidip geleceksiniz? Yani ona göre değişir. Zaten 1 saat yolmuş, birkaç saat kalsanız dönseniz olabilir. Gidip kalmalı ise ben de kabul etmezdim.

Günü birlik mi gidip geleceksiniz? Yani ona göre değişir. Zaten 1 saat yolmuş, birkaç saat kalsanız dönseniz olabilir. Gidip kalmalı ise ben de kabul etmezdim.
Gitmişken kalır döneriz sabah dedi ben karşı çıkınca olmazsa günübirlik gideriz dedi ama yol yine üç dört saati bulacak gidis gelis. Bir de gidince hemen salmaz annesi bir gün gecer yani öyle. Ailemle olan zamandan çalmış gibi hissediyorum. Daha bir iki hafta önce gördük annesini . Derdim bayram değil ailemi görebilmek aslında.

Haklısınız bayramlaşmak için günü birlik bir iki saat durup dönseniz neyse ama kalmak ailenize karşı hoş olmaz bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…