Bayramda hangi aileye gitmek

EvluBayan000

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2018
943
368
23
29
Bayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok

Seçenekleriniz arasında yapacağınız tek şey kavga çıkarmak bu durumda. Madem eşinizin ailesinin bulunduğu yerde yaşıyorsunuz ilk gün bayramlasip akşamına yola çıkmanız mantıklı olan zaten.3 gün aile ile ne bayramlaşması her zaman gördüğünüz insanlar neticede.esiniz büyük saçmalamış.

3 gün boyunca bir ailenin yanında geçirmek çok mu önemli yahu?

Görüyorsun, yemek yiyorsun, muhabbetini ediyorsun. Görmen gereken akraba falan varsa gün içinde uğra. Bitti gitti işte..
Verimli geçirilsin vakit darsa. Yayılmak şart mı?

Tatilin 2/3 ünü orada geçirmeye ne gerek var? Tatiliniz uzun olur o zaman sorun yok derdim de kısaymış zaten.

Bence boşuna gerginlik çıkarma....bayramin kaçıncı günü gittiğinin /gitmediginin ailenin umrunda olduğunu sanmıyorum.Esinle ve ailesi ile yaşadığın problemlerde araya aracı koyup tekrar seni göndermenin yolunu arayan ve seni suçlayan insanlar...neden bu kadar takıyorsun ki?

Off Ramazanda iftar muhabbeti bayramda ziyaret muhabbetleri yüzünden eşler hep sorun yaşıyor.
Bu sefer de eşinizin ailesiyle oluverin her zaman madem el öpüp çıkıyorsunuz.
Biraz kaynana evınde mısafır agırlayın.
aynen öyle valla,bizim her seferinde kaynsnsm surat yapar niye önce bizim tarafa gıdıldı dıye..neymiş önce erkek tarafına gıdılırmiş.bu kadar gelenege gorenege düşkün madem düğünde hiç goremedık bu gelenekleri bu da ayrı konu...eşimde önce senin tarafa gıdelim orası kalabalık cıksın aradan demesıne rağmen,işte sen ıstedın dıyor annesi oyle yapınca..

Bende kayınvalideme yakın oturuyorum .
Ama biz ramazan bayramında genellikle bayramdan önce yoka çıkarız annemin oraya gideriz çünkü İzmirde bahaneyle tatılde yaparız .
Kurbanda genellikle evimizde oluruz bahanesıyle ilk gün kayınvalidemde olurum .

Biz bayramları ayırdık anlıcağınız .. sizde böyle bişey yapabılırsınız

aynen öyle valla,bizim her seferinde kaynsnsm surat yapar niye önce bizim tarafa gıdıldı dıye..neymiş önce erkek tarafına gıdılırmiş.bu kadar gelenege gorenege düşkün madem düğünde hiç goremedık bu gelenekleri bu da ayrı konu...eşimde önce senin tarafa gıdelim orası kalabalık cıksın aradan demesıne rağmen,işte sen ıstedın dıyor annesi oyle yapınca..
Gelenek görenekler kendi çıkarlarına göre işliyor aynen.
Valla evlenmek değil de bu aile meseleleri beni aşırı korkutuyor.

Aferdesınız de bu bıldıgın sidik yarısı neden. Bız bayramdan sonra gıtcez ne olmus cok mu dındarsınız bayramlasamıyorım dıye uzuluyorsun. Bayramdan sonra gıtmek daha ıyı degıl mı kalabalıkta sohbet bıle edemıyorsun annem kızım bayramdan sınra gel oturamıyoruz dıyor. Tabıkı erkek aılesının baskısına karsıyım her ıkı aılede esıt olmalı. Ama gorumcem 13 yıllık evlıydı esı vefat ettı ıste tergaha fılan gıdıyor edı 13 yılda sadece bır kere aılesının yanına gondermıs gecen sene vefat ettı hak mı hukuk mu bu. Bence esınız sıze eslık edıp gıdıyorsa op basına koy

Bayram yaklaşıyor ben gurbete eşimin ailesinin yanına gelin geldim. Eşim bayramda bayramın ilk 3gunu ailemle gecirrz 3 günü akşam yola çıkar senin ailenin yanına gideriz dedi zaten toplam 2 gün benim ailemin yanına gideriz bende ilk gün akşam yola çıkalım 2 günü ailemin yanına gidelim dedim hepsi böyle olucak bayramı ailemimin yanında gecirmiycekmiyiz diyor. Normalde eşimin ailesinin elini öpüp ilk gün yola cikiyorduk eşimi bu konu da doldurdukları belli. Tek başıma basıp gidemem bunu söylemeyin ne dediysem de anlamıyor kavgami cikartiyim yoksa susup dediğini mi yapiyim. Bu arada 3 günü yola çıkarsak ailemin yanına gitmiycem bayram bitmiş oluyor gitmemin bı anlamı yok
Eğer her yıl el öpüp gidiyorsanız bu yıl da eşinizin istediği gibi oluversin. Bana dolduruşa gelmiş gibi gelmedi. Neticede üç gün kendi ailesiyle üç günü sizin ailenizle geçirecek ama kabul etmeyen taraf sizsiniz daha önce bayramın ilk günlerini siz ailenizle gecirmissiniz.
Açıkçası eşimle benim aramda hiç böyle mevzular geçmiyor. Her ikimiz de ailelerimizden farklı şehirlerde yaşıyoruz hatta genelde bayramlarda eşimin ailesi bize gelir biz de hep birlikte gezip eğleniriz ,benim aileme bayramdan önce gideriz bazen bayramdan sonra gideriz bazen de gidemiyoruz. Bu bayramda da nasipse bayramdan önce gidip malum haftasonuyla birleşik cumartesi gidip salı dönmeyi planlıyoruz. Ne eşim ne ben bayramda önce kimin ailesine gitsek falan diye hiç konuşmadık .

Back
X