Bayramda ziyaret etmek bu sene yokmuş...

üzerinden 7 ay bile geçse,ilk bayramı derler ya o yüzden tatildi,gezmeydi,eğlenceydi gidilmez.yakışık alan,ilk gün kayınvalideniz ve eşinizle beraber geleni gideni
karşılamaktır.zaten çoğu misafir ilk günü gelir.2.günde babanızın elini öpmeye gitmek istediğinizi söylersiniz.herkesi gezmeye gerek yok.
sizi anlamadığımı düşünmeyin sakın.sizde haklısınız.iki ay sonra,kurban bayramı sizde o zaman tatile çıkarsınız.

üzerinden 7 ay bile geçse,ilk bayramı derler ya o yüzden tatildi,gezmeydi,eğlenceydi gidilmez.yakışık alan,ilk gün kayınvalideniz ve eşinizle beraber geleni gideni
karşılamaktır.zaten çoğu misafir ilk günü gelir.2.günde babanızın elini öpmeye gitmek istediğinizi söylersiniz.herkesi gezmeye gerek yok.
sizi anlamadığımı düşünmeyin sakın.sizde haklısınız.iki ay sonra,kurban bayramı sizde o zaman tatile çıkarsınız.

Siz yoksa kaynanam mısınız? :)) Evet niyeti o ama ben kimseyi karşılamıyacagım şekersiz bayram olmaz ben kimsenin mal mal suratınada bakamam 2 gunude degil annesini görürüz mezarlıga gideriz ondan sonra anneme gideriz...

valla ipleri elinizden bırakmayın..biz eltilerimle her bayram kayınvalidemde toplanır kahvaltı yaparız..sonrasında onlar ailelerinin yanına giderlermiş..ilk bayramımızda yine herkes gitti..misafirlerin gelmesine de daha vardı..bizde annemleri bayramlayıp gelelim dedim eşime..aman bizimki bir açtı ağzını..ben gidersem hizmetini kim yapcakmış bilmem ne..eşimi çektim kenara..biz 4 eltiyiz alnımda salak mı yazıyor herkes annesini evinde ben neden burada kalmak zorundayım diye..çektim anneme gittim..misafirler gelene kadar da döndüm..sonraki bayramlarda da dedim..onlar giderse bende giderim..neden tek kalıyorum..eltilerime yaramadı şimdi her bayram kayın validemin misaifrleri ağırlanıyor sonra herkes ailesine gidiyor..
ama ilkinde sesimi çıkarmasaydım öyyle gidecekti..

valla ipleri elinizden bırakmayın..biz eltilerimle her bayram kayınvalidemde toplanır kahvaltı yaparız..sonrasında onlar ailelerinin yanına giderlermiş..ilk bayramımızda yine herkes gitti..misafirlerin gelmesine de daha vardı..bizde annemleri bayramlayıp gelelim dedim eşime..aman bizimki bir açtı ağzını..ben gidersem hizmetini kim yapcakmış bilmem ne..eşimi çektim kenara..biz 4 eltiyiz alnımda salak mı yazıyor herkes annesini evinde ben neden burada kalmak zorundayım diye..çektim anneme gittim..misafirler gelene kadar da döndüm..sonraki bayramlarda da dedim..onlar giderse bende giderim..neden tek kalıyorum..eltilerime yaramadı şimdi her bayram kayın validemin misaifrleri ağırlanıyor sonra herkes ailesine gidiyor..
ama ilkinde sesimi çıkarmasaydım öyyle gidecekti..

Ben kimseyi ağırlayamam ben evlendiğimden beri bana tek bir hayırlarını gormedım evıme bır toplu ıgnelerını bilmem bayram gelince polyana olamam herhalde... Gelsin kızları ağırlasın gelenleri... Hiç sevmiyorum gelin gitcek hizmet etcek falan bana bunlar geri kafalılık gibi geliyor... Artık bu ailenin kızısın lafına bile tahammulum yok ben kendı evımde mısafır gelınce bıle cıkardım evden kımseyı beklmeezdım gıtcem kaynanamdamı oturup beklıyecegım hemde bu yaptıklarına ragmen.. Kimseye iyilik yaramaz yapınca alışırlar o yüzden gerek yok...

kendi annelerini bu kadar düşünüp de evlendiği kişinin annesini hiçe sayan dengesizleri (çok özür dileyerek söylüyorum çok sinir oldum) anlayamıyorum...
senin annen burada üzülecek de o kızın annesi bayramda evladını görmek istemeyecek mi? hay allahım ya akıl fikir ver bu erkeklere...
çok şey demek istiyorum aslında çünkü bu konuda çok doluyum ama en iyisi bu mübarek günde susmak... rabbim sen onlara akıl fikir ver...

Valla benim babam vefat etmişti ve 10 gün sonra bayramdı,ben annemlerleydim hiç bir bayram ziyareti yapmadım,kayınvalideme bile gitmedim.Ama eşimi çocuklarla beraber gönderdim annesine.

bence en olması gereken de sizin yaptığınız,babası vefat eden bir insandan böyle bayram için süslenip püslenip kimsenin yanına gitmesi beklenmemeli,yas olan eve 7 ay da geçmiş olsa ilk bayramdır,bayram yapmak düşmez bizim geleneklerde de böyle.

bence en olması gereken de sizin yaptığınız,babası vefat eden bir insandan böyle bayram için süslenip püslenip kimsenin yanına gitmesi beklenmemeli,yas olan eve 7 ay da geçmiş olsa ilk bayramdır,bayram yapmak düşmez bizim geleneklerde de böyle.

Pardon ama düğüne gidiyoruz demedim farkındaysanız ... Bayram ne demek size göre ? Söylediğiniz kimin gelenekleri ? sizin gelenekleriniz bilmemde ben bayramda buyuklerın elı öpülmeye gidilir diye biliyorum....O büyüklerde birgün ölcek öyle değil mi? Söyledikleriniz kaynanama uyabılır duldur bıryere gıtmek ıstemez nihayetinde buyuktur ve kendı bekler...

Pardon ama düğüne gidiyoruz demedim farkındaysanız ... Bayram ne demek size göre ? Söylediğiniz kimin gelenekleri ? sizin gelenekleriniz bilmemde ben bayramda buyuklerın elı öpülmeye gidilir diye biliyorum....O büyüklerde birgün ölcek öyle değil mi? Söyledikleriniz kaynanama uyabılır duldur bıryere gıtmek ıstemez nihayetinde buyuktur ve kendı bekler...

dediniz ya ohh çatlasın ben süslenip püslenip gezicem diye...bayramlar normalde çok eğlenceli geçmesi herkesin birbirini ziyaret etmesi gereken günlerdir.ama babası vefat etmiş bir evde ilk bayramda ne gülme eğlenme olur,ne dışarı ziyaretleri olur...o ilk bayramda baba anılır,kabrine ziyarete gidilir ama eve ne tatlı alınır ne şeker...ev ziyareti yapılmaz. bizim küçüklükten beri göre göre öğrendiğimiz şeyler bunlar.kayınvalide falan değil damatlar da gelinler de gitmezler bir yere(gelin damatın anne babası hariç tabi)

dediniz ya ohh çatlasın ben süslenip püslenip gezicem diye...bayramlar normalde çok eğlenceli geçmesi herkesin birbirini ziyaret etmesi gereken günlerdir.ama babası vefat etmiş bir evde ilk bayramda ne gülme eğlenme olur,ne dışarı ziyaretleri olur...o ilk bayramda baba anılır,kabrine ziyarete gidilir ama eve ne tatlı alınır ne şeker...ev ziyareti yapılmaz. bizim küçüklükten beri göre göre öğrendiğimiz şeyler bunlar.kayınvalide falan değil damatlar da gelinler de gitmezler bir yere(gelin damatın anne babası hariç tabi)

Onları düşüncesi oyle oldugu ıcın gezecegım dedim... Evet bunuda yapacagım... Her ne kadar esımın babasıda olsa ates dustugu yerı yakar dıye dusunuyorum.. Onlara gore ben elın kızıyım ve acılarını anlamam benımde bır aılem var sızın soyledıklerınız bastan sona bencıllıkten ıbaret... Hayat sızın dusuncelerınızde ıbaret degıldır... Kaldıkı ben az once esımle konustum ve bana hak verdı tamam belkı herkesı zıyarete gıtmıyecegız ama buyuklere gıdılecek ve benı yanlız bırakmayacak... Rabbım butun gelınlerı sızın gıbı aılelerden korusun ınsallah benı korumadı ama esım en azından bencıl olmadı bunada sukurler olsun

Aradan 7 ay geçmiş, ilk bayram hiç kimseye gidilmez mantığını ben bir türlü anlayamadım.
Ben babamı ramazan içinde kaybettim, o halde bir yere gidecek bayram kutlayacak durumumuz yoktu elbette.
Ama aradan aylar geçmişse ,ilk bayramdır herkes evinde oturacak diye bir kaide nerede var.
En azından kayınvalide evinde oturur anladıkta, ayrı bir evi olan oğlu niye biryere gidemiyor onu anlamadım.
Gidilir babasının kabri ziyaret edilir, ama sonra bayram bu gidilmesi gereken yerler en azından kısıtlı da olsa gidilir.
Hiç biryere gidilmez diye birşey neden onu anlamadım. Ayrı bir ev ve yuva sahibi insanlar bunlar.
Kimsesiz mi almışlar gelinlerini.
Vefat eden baba baba da, eşini kaybeden kayınvalide anne de, yaşayanlar insan değil mi?
Gelinin annesi babası süs mü?

Onları düşüncesi oyle oldugu ıcın gezecegım dedim... Evet bunuda yapacagım... Her ne kadar esımın babasıda olsa ates dustugu yerı yakar dıye dusunuyorum.. Onlara gore ben elın kızıyım ve acılarını anlamam benımde bır aılem var sızın soyledıklerınız bastan sona bencıllıkten ıbaret... Hayat sızın dusuncelerınızde ıbaret degıldır... Kaldıkı ben az once esımle konustum ve bana hak verdı tamam belkı herkesı zıyarete gıtmıyecegız ama buyuklere gıdılecek ve benı yanlız bırakmayacak... Rabbım butun gelınlerı sızın gıbı aılelerden korusun ınsallah benı korumadı ama esım en azından bencıl olmadı bunada sukurler olsun

bu bencil bir düşünce değil,bizim geleneklerde böyle...acılarını zaten anlamıyorsunuzki.eşiniz "yılmış" bence arada kalmaktan.
Allah korusun benim k.pederim vefat etse bayram yapmayı düşünmezdim,asıl bencillik bence "inadına süslenip püslenip gezicem" demektir...neyse Rabbim umarım sizin gibi gelinleri de bizim gibi ailelerden uzak tutar.

Aradan 7 ay geçmiş, ilk bayram hiç kimseye gidilmez mantığını ben bir türlü anlayamadım.
Ben babamı ramazan içinde kaybettim, o halde bir yere gidecek bayram kutlayacak durumumuz yoktu elbette.
Ama aradan aylar geçmişse ,ilk bayramdır herkes evinde oturacak diye bir kaide nerede var.
En azından kayınvalide evinde oturur anladıkta, ayrı bir evi olan oğlu niye biryere gidemiyor onu anlamadım.
Gidilir babasının kabri ziyaret edilir, ama sonra bayram bu gidilmesi gereken yerler en azından kısıtlı da olsa gidilir.
Hiç biryere gidilmez diye birşey neden onu anlamadım. Ayrı bir ev ve yuva sahibi insanlar bunlar.
Vefat eden baba baba da, eşini kaybeden kayınvalide anne de, yaşayanlar insan değil mi?

Eğer eşinin ailesiyle yanyana ya da altlı-üstlü oturuyorsan ayrı evin olmuyor. Sen evim kapım ayrı desende onlar öyle görmüyor. İşte en bariz örneği buradaki gibi. Ayrı ev ayrı yuva sahibi olarak görülmüyor ki, kızları ele karışır gider evin oğlu gelin getirir o eve mensup edilir mantık bu...

Tekrar tekrar soyluyorum bu dusunceye sahıp olan ınsanlar eğitim düzeyi 0 olan ve geri kafalı insanlardır
Allahtan eşim öyle değil ve annesinin pençesinden kurtardım onu aile oldugumuzu kabul etmesi lazım kaynanamın kendi evini kendı yonetsın ama benım evımde ben ıstedıgım yere gıder ıstedıgımde kalırım buna karısmamamlı karıstırmamda :45:

ya arkadaslar,
dikkatli okursaniz arkadasimiz dügüne falan gitmiyo,
bayramdada gezmeye falanda gitmiyo,
büyüklerinin gönlü olsun diye ziyarete gidicek,
cokmu istemis esinden,
bayrami sen sakrak kutliycaklar diye birsey yok,
hem kayinvalidesi fitneci fesatci bi tipse,
buarkadasimiz mecbur degil gidipte orda bütün gün durmaya,
bassagligina gelseler neyse,
ben su zamanda suna inaniyorum,
kayinvalide iyise gelinde ona gore iyi davranir,
ama yok kotuysede onlemini almak gerekir cunku ozaman
evin icine bile karisir,
esler arasi kavga cogalir:-)

bu bencil bir düşünce değil,bizim geleneklerde böyle...acılarını zaten anlamıyorsunuzki.eşiniz "yılmış" bence arada kalmaktan.
Allah korusun benim k.pederim vefat etse bayram yapmayı düşünmezdim,asıl bencillik bence "inadına süslenip püslenip gezicem" demektir...neyse Rabbim umarım sizin gibi gelinleri de bizim gibi ailelerden uzak tutar.

Gelenek denılmez bence tamamen gerı kafalılıktır butun bu dusunceler.. Eğitim düzeyiniz ne bilmiyorum ama bayram ne biran once kavramanız lazım...

ya arkadaslar,
dikkatli okursaniz arkadasimiz dügüne falan gitmiyo,
bayramdada gezmeye falanda gitmiyo,
büyüklerinin gönlü olsun diye ziyarete gidicek,
cokmu istemis esinden,
bayrami sen sakrak kutliycaklar diye birsey yok,
hem kayinvalidesi fitneci fesatci bi tipse,
buarkadasimiz mecbur degil gidipte orda bütün gün durmaya,
bassagligina gelseler neyse,
ben su zamanda suna inaniyorum,
kayinvalide iyise gelinde ona gore iyi davranir,
ama yok kotuysede onlemini almak gerekir cunku ozaman
evin icine bile karisir,
esler arasi kavga cogalir:-)

Demek ki insandan insana değişiyor bayram anlayışı....
Bayramda biryere gitmek yok eve seker almak yok herkes etrafımda otursun dursun aglayalım ama kıyafettende gerı kalmayalım bumudur gelenk gorenek hayret bırseyyy :37:

Merhaba kızlar kayınpederim vefat edeli 7 ay falan oluyor Bu eşimin ilk babasız bayramı...
Şimdi kaynanam bu bayramdan evden cıkmıycakmış gelenler ona gelırmıs buraya kadar bırsey yok bende normal karsıladım ama... Oğlunada dun soylemıs sende bıryere gıtme dıye onceden eşimin öyle bir düşüncesi yoktu sadece annemlere gıtcez baska yere gıtmıycekmısız.. Şimdi biz yeni evliyiz ve bizi hersey bekler dıye dusnuyorum annanem falan ziyaret ben tek yapmakmı zorunda kalacagım... Hiç gitmesem yine olmaz napcagımı sasırdım benim gibi bu duruma dusen varmı acaba...:50:

valla annesi cahil diyelimde kusura bakma eşin ondanda cahilmiş. ee benim annem öldü napim evdemi bekliycem herkes bana gelecek die. ama inanırım bu devirde bile halen cahil kalanlara. allah yardımcın olsun cnm

Gelenek denılmez bence tamamen gerı kafalılıktır butun bu dusunceler.. Eğitim düzeyiniz ne bilmiyorum ama bayram ne biran once kavramanız lazım...

Altın almaya,kına gecesi yapmaya,nişan alışverişine gelenektir diyosunuz çünkü çıkarınız doğrultusunda.yas evinde ilk bayram olayı işinize gelmiyor gelenek değil gerikafalılık diyorsunuz.:9:lisans mezunuyum (açıköğretim değil):8:

bayramın ne olduğunu da gayet iyi biliyorum,merak etmeyin.asıl bence sizin eşinizle tartışmak yerine ona destek olmanız lazımdı,baba,baba... baba gözünüzde ne ifade ediyor,eşinizin babası vefat etmiş hala tartışma,surat asma,oyun peşindesiniz.
sizin eğitim düzeyinizi sorabilirmiym,kurnazlıkta master yapmışsınız ama gerçek eğitim düzeyinizi merak ettim?

valla annesi cahil diyelimde kusura bakma eşin ondanda cahilmiş. ee benim annem öldü napim evdemi bekliycem herkes bana gelecek die. ama inanırım bu devirde bile halen cahil kalanlara. allah yardımcın olsun cnm

Evet malesef cahil bir aileler ama eşim öyle değil annesinin doldurusuna geldi bi arkadasın dedıgı gıbı arada kaldı konustuk hallettık buyuklere zıyarete gıdılcek oda artık bızım 2 kısılık aıle oldugumu anladı... Babası oldugunde ben esıme hep destek oldun dugunden vazgectım hıcbıseyım olmadı kaynanam hıcbırseye karısmadı evden benı almadı evım duzuldu hıc gelmedı.. Bizdede adet vardır ölümde düğün birdir.. Birkez olur butun bunlar herkes olcek sonucta bende babamı kaybettım ama hıcbır zaman karsı tarafı dusunmemezlık yapmadım... Ates her zaman dustugu yere yakar karsı taraf benı anlaması ımkansız herkes canı ıcın yanar canı ıcın uzulur... Babam oldu dıye dunya benım etrafımda donmuyor oyle degılmı ben bu kavrayacak kadar yetıskın bır ınsanım.. Karsımdakıler oyle degıldı o yuzden tekrar tekrar soyelrım bencıl ınsan oldukları ıcın karsıdakı ınsanlara mudahele etmek ıstıyorlar.

gelenegimizde ölünun 40i cikana kadar yapilmaz edilmez,
sen tut aradan 7 ay gecsin buyuklerin elini opmeye gitme,
tamam bayramini bayram yap oyle gecir belki ilk bayram olmaz,
bunu kayinvalide uygulayabilir cunku geleni gideni ztn olucak,
ama bu kayinvalidenin dusunceside bir garip,
madem oglunun evine karisiyo gitmesinler diye
kendi neden bayramlik aliyo,
tövbe tövbe

Back
X