• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramdaki sorunlarım

Annelerinin evi gelirler. Önceliğiniz yok o konuda

İyi olur. Ama ora annelerinin evi . Görimceler de gelebilir gayet . Kimsenin bir öncekiği yok. En iyi çözüm ayrı ev. Ama mümkünse ayrı bir arsaya yapın. Annesinin evinin üzerine yaptırmak huzursuzluk olur sadece
Üzerine yaptırmak zorundayız çünkü ev yeri yok bana kalsa da uzağa yapmak isterim

Ablamla karakterim aynı değil benim kendimi ezdirme gibi niyetim yok o yüzden tedaviye ihtiyacım yok
Üzgünüm ama kendinizi kandırıyorsunuz.Arkanızda durmayan, evlat ayrımı yapan ve bu adaletsiz sistemde yetişmiş bu koca kişisi varken film daha yeni başlıyor dua edinde kızınız olmasın ,görümceye haksızlık olunca dokunmuyor ama evladınıza göz göre göre ayrım yapılıp erkek kuzenleri ve amcaları tarafından ezilip ,köle gibi kullanılınca kenarda çekirdek çitleyip izleyecek olan kocayla mutluluklar.

Annelerinin evi gelirler. Önceliğiniz yok o konuda

İyi olur. Ama ora annelerinin evi . Görimceler de gelebilir gayet . Kimsenin bir öncekiği yok. En iyi çözüm ayrı ev. Ama mümkünse ayrı bir arsaya yapın. Annesinin evinin üzerine yaptırmak huzursuzluk olur sadece
Öncelik değil tabiki annelerin evi ama fındık zamanının kargaşasında olmuyor bayramlarda gelinir tabiki yada nırmal günlerde gidilir

Üzgünüm ama kendinizi kandırıyorsunuz.Arkanızda durmayan, evlat ayrımı yapan ve bu adaletsiz sistemde yetişmiş bu koca kişisi varken film daha yeni başlıyor dua edinde kızınız olmasın ,görümceye haksızlık olunca dokunmuyor ama evladınıza göz göre göre ayrım yapılıp erkek kuzenleri ve amcaları tarafından ezilip ,köle gibi kullanılınca kenarda çekirdek çitleyip izleyecek olan kocayla mutluluklar.
Eşim arkamda her zaman sağolsun kimseyi kırmak istemez bende istemem

Eşim arkamda her zaman sağolsun kimseyi kırmak istemez bende istemem
Ayrımı yapan eşim değilki ailesi ben herzaman verilmesinden yanayım ama bizim Karadeniz tarafıının zihniyeti bu şekilde bunu değiştirmek güç

ben yanlış mı anladım yoksa siz gelip bir kuruş almadan fındık bahçesinde işçi niyetine çalışan görümcelerinizi mi istemiyorsunuz?

yani bir zahmet yediklerini, içtiklerini, arkalarını toplayın yahu. bahçede çalışmak ne kadar zor fikriniz var mı? parayı alirken güzel ama değil mi?

Ayrımı yapan eşim değilki ailesi ben herzaman verilmesinden yanayım ama bizim Karadeniz tarafıının zihniyeti bu şekilde bunu değiştirmek güç
Dilerim mutlu olursunuz ALLAH herkesin yuvasını daim etsin ama bir yerde hak yeniyor ve bunu bilerek susuyorsanız bu vebaldir.Zihniyet buysa bunu değiştirmek sizin elinizde babanızda tüm malını erkek kardeşlerinize verse nasıl hissedersiniz? Ayrıca kavga sırasında susmuş arkanızda durmamış, savunmamış .......

ablanız ve siz, iki elti olarak, kocalarınızı kız kardeşlerine de pay verilmesi konusunda ikna edemiyorsunuz yani? öyle mi? işinize böyle geldiği için değil de zihniyet böyle diye?

Dilerim mutlu olursunuz ALLAH herkesin yuvasını daim etsin ama bir yerde hak yeniyor ve bunu bilerek susuyorsanız bu vebaldir.Zihniyet buysa bunu değiştirmek sizin elinizde babanızda tüm malını erkek kardeşlerinize verse nasıl hissedersiniz? Ayrıca kavga sırasında susmuş arkanızda durmamış, savunmamış .......
Ben tek başıma bunu değiştiremem ki kaç yaşında insanlar eniştem çok zor bir insan asla Kale bile almaz kadınları asla hep hizmetçi olarak görür eşim annesi babası yanımızda olduğu için sustu eğer konuşsaydı kavga çıkıcaktı evet orda beni değil ailesini düşündü sonrasında abisiyle konuşup halletti

ablanız ve siz, iki elti olarak, kocalarınızı kız kardeşlerine de pay verilmesi konusunda ikna edemiyorsunuz yani? öyle mi? işinize böyle geldiği için değil de zihniyet böyle diye?
Ben nasıl ikna edebilirim kayınpederi mi pardonda adam 80 yaşında vermiyor kızlarda istemiyor bana kalsa hiç gitmem sorun benim için yer bölme sorunu değil isteseler verilir tabiki benim abim yok erkek kardeşimde yok olsa bile ailem babam asla ayrımcılkk yapmaz

Fındık tüm sene mi toplanıyor (bilmediğim için soruyorum)
Kv ile konuşun, fındık zamanı sadece iş yapanlar diğer zamanlarda da diğer kardeşler isteyen herkes gelsin.
Fındığın cinsine ve yetiştiği yerin yükseltisine göre değişiklik gösterebilir. ağustos ve eylül başı toplanıyor genelde.

Bayramdan beridir bunu mu düşünüyorsunuz?
Köylüyle evlenen/köylü olan köy şartlarına adapte olacak yapacak bir şey yok.
Görümceler mirastan hak istememişler,ana babalarından da mı vazgeçsinler? Bayram günü herkes çıkar gelir engel olamazsınız. Normal fındık zamanı hadi tamam kalabalık etmeyin gelmeyin denilebilir belki (hoş ben yine diyemem ana babasının evine gelirken gelinden izin mi alsınlar?) ama bayram zamanı fındığa denk geldiyse kusura bakmayın da yapacak bir şey yok onlar da gelir ana babasına

Valla Karadenizliler aşırı rahat bu konuda. İç içeler. Ve normal görüyorlar. Kayınvalidem ben doğurduğum gün hastanede kayınpederle öööyle saatlerce oturdu. Ben emziremiyorum dedikçe baban o baban biz bir evde elti kayınbirader kaldık ettik derdi.
Fındık işi zaten baştan sona rezalet. Biz 7 senedir gitmiyoruz. Kayınvalidem herkesin gelini oğlu geliyor bir siz yoksunuz diyor kusura bakmasın bedava amelelik yapıp rezil olamam. Çekilecek dert değil o fındık işi zaten.

Bayramdan beridir bunu mu düşünüyorsunuz?
Köylüyle evlenen/köylü olan köy şartlarına adapte olacak yapacak bir şey yok.
Görümceler mirastan hak istememişler,ana babalarından da mı vazgeçsinler? Bayram günü herkes çıkar gelir engel olamazsınız. Normal fındık zamanı hadi tamam kalabalık etmeyin gelmeyin denilebilir belki (hoş ben yine diyemem ana babasının evine gelirken gelinden izin mi alsınlar?) ama bayram zamanı fındığa denk geldiyse kusura bakmayın da yapacak bir şey yok onlar da gelir ana babasına
Ya iyii de konu sahibinin kendi de o köydenmiş 😀 annesinin evinde kalsın ben olsam öyle yapardım yani küçücük evde ne kalcam
Yani konu sahibi zaten o kültürden vs sanki İstanbul’da yetişmiş ilk defa köy görmüş gibi yazmış 😁

Ya iyii de konu sahibinin kendi de o köydenmiş 😀 annesinin evinde kalsın ben olsam öyle yapardım yani küçücük evde ne kalcam
Yani konu sahibi zaten o kültürden vs sanki İstanbul’da yetişmiş ilk defa köy görmüş gibi yazmış 😁
Orası zaten öyle. Annemin evi varken gidip de görümceyle kalmam yani,ne münasebet 😄

Valla Karadenizliler aşırı rahat bu konuda. İç içeler. Ve normal görüyorlar. Kayınvalidem ben doğurduğum gün hastanede kayınpederle öööyle saatlerce oturdu. Ben emziremiyorum dedikçe baban o baban biz bir evde elti kayınbirader kaldık ettik derdi.
Fındık işi zaten baştan sona rezalet. Biz 7 senedir gitmiyoruz. Kayınvalidem herkesin gelini oğlu geliyor bir siz yoksunuz diyor kusura bakmasın bedava amelelik yapıp rezil olamam. Çekilecek dert değil o fındık işi zaten.
Sonunda anlayan biri çıkmış insanlar yaşamadan yorum yapıyor çok güzel gerçekten teşekkür ederim yorumunuz için, 💯

Annemler aynı köyde değil yan köyde eşim gitmek istemediği için kaldık

Back
X