• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bayramdaki sorunlarım

göt kadar evin nüfusu 30 kişi neredeyse. düşündükçe daraldım. delirmekte haklısınız. ama bir sürü de çözüm sunulmuş. ev yaptırın, işçi tutun, gitmeyin? böyle bir düzen varsa, diğerleri memnunsa ve bi tek siz memnun değilseniz gitmeyeceksiniz o zaman. bahsettiğiniz
miras paylaşımı meselesinde “bana laf düşmez, büyükler öyle uygun görmüş” diyip kenara çekiliyorsanız, evin yıllardır süregelen bu düzenini değiştirmek de size düşmez. o yüzden gitmeyin işte. bebeğim var gelemem diyin. çok basit.

Yani kendi aileniz olsa dava açarsınız da ben kayınaileyle miras konularına asla karışmam yorum yapmam. Bana ne.
Ama ben ne fındık toplarım ne parasına karışırım ne giderim.
Yani cidden benden uzak Allah’a yakın kısmındayım ben.
Fındık benim diye gidip de orada kalmam yani
Eşlerimiz gittiğinde gitmek durumunda kalıyoruz

göt kadar evin nüfusu 30 kişi neredeyse. düşündükçe daraldım. delirmekte haklısınız. ama bir sürü de çözüm sunulmuş. ev yaptırın, işçi tutun, gitmeyin? böyle bir düzen varsa, diğerleri memnunsa ve bi tek siz memnun değilseniz gitmeyeceksiniz o zaman. bahsettiğiniz
miras paylaşımı meselesinde “bana laf düşmez, büyükler öyle uygun görmüş” diyip kenara çekiliyorsanız, evin yıllardır süregelen bu düzenini değiştirmek de size düşmez. o yüzden gitmeyin işte. bebeğim var gelemem diyin. çok basit.
Öyle desem dünyanın en kötü gelini ilan edilirim köy yerlerini bilmiyorsunuz

Yanlış Ben Görümce değilim benim erkek kardeşim yok
Olsaydım aynı anne babadan olan kardeşim sırf erkek diye ona hakkımı yedirmezdim
Hele ki kardeşimin karısı bu kadar haddini aşamazdı
Kızların hakkı var demeniz saçma değil adil bir tutum olurdu
Ve gelip fındığa yardım ediyorlar kendilerinin olmadığı halde buna bile razı değilsiniz
Ya bu nasıl köle psikolojisidir ya
Ay sormayın kızların hakkı demek saçma değil mi diyor, herşeye laf yetiştiren susmayan biri ama konu kızların hakkına gelince saçma olur yersen....ben geçen kp e dedim, yerleri anlatıyordu dedim halanin hakkı var mı burda ona göre bilelim verelim dedim, ne cekinecem böyle bir konuda ya da neden saçma olsun, o da hayır burda yok diğer bahçede var istediği zaman alır ordan dedi o bahçede benim hakkım yok dedi, işlerine geleni baya konuşuyorlar ama konu hakka gelince sacma

Boşuna demiyorlar demek ki “doğulunun deniz görmüşü” aynı kafa.. sonra da beklesin dursunlar oğlanlar bir baksınlar diye dönüp dolaşıp kız evlada kalırlar
Yok valla kız evlada da kalmıyorlar.
Benim eşimin babaannesi iki oğlana verdi tarlayı. Şimdi bir sene bir oğlunda bir sene bir oğlunda kalıyor.
Damat yanında rahat edemezmiş.
Ama gelinler tek kelimeyle ağzına ediyorlar. O kadar azarlıyorlar ki bizim içimiz şişiyor yani.
Yok cidden çok beter bir kültürleri var. Ben ondan senede on gün görsem doyuyorum. Bana bulaşmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar

Benim eşimin babaannesi iki oğlana verdi tarlayı. Şimdi bir sene bir oğlunda bir sene bir oğlunda kalıyor.
Ama gelinler tek kelimeyle ağzına ediyorlar. O kadar azarlıyorlar ki bizim içimiz şişiyor yani.
Yok cidden çok beter bir kültürleri var. Ben ondan senede on gün görsem doyuyorum. Bana bulaşmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar
Ay sormayın kızların hakkı demek saçma değil mi diyor, herşeye laf yetiştiren susmayan biri ama konu kızların hakkına gelince saçma olur yersen....ben geçen kp e dedim, yerleri anlatıyordu dedim halanin hakkı var mı burda ona göre bilelim verelim dedim, ne cekinecem böyle bir konuda ya da neden saçma olsun, o da hayır burda yok diğer bahçede var istediği zaman alır ordan dedi o bahçede benim hakkım yok dedi, işlerine geleni baya konuşuyorlar ama konu hakka gelince sacma
Bu düzen Karadeniz'de böyle değiştiremezsiniz ben tak başıma desem ne olur kayınpederim her fırsatta kızların hakkını söyler zaten ablamla bende karışmayız ister verirler ister vermezler isterse hep alsınlar yeterki her sene bu rezillik olmasın

Öyle desem dünyanın en kötü gelini ilan edilirim köy yerlerini bilmiyorsunuz
etsinler 😀
Eşiniz gerçekten arkanızda olsa bunu umursamazsınız.
Bakın biz bayramda gittik iki gün geldik. Fındığa herkesin gelini geliyor laf veriyorsunuz elaleme diye eşimi doldurmaya kalktı. Gelemem anne kusura bakma tüm sene çalışıyorum bir de tatilde amelelik yapamam işçi tut dedi geçti.
Annesi küstü bence bayramdan beri aramıyor eşim de aramıyor.
Eş mesafe koyarsa kötü gelin ilan edilmek konfordur 😁

etsinler 😀
Eşiniz gerçekten arkanızda olsa bunu umursamazsınız.
Bakın biz bayramda gittik iki gün geldik. Fındığa herkesin gelini geliyor laf veriyorsunuz elaleme diye eşimi doldurmaya kalktı. Gelemem anne kusura bakma tüm sene çalışıyorum bir de tatilde amelelik yapamam işçi tut dedi geçti.
Annesi küstü bence bayramdan beri aramıyor eşim de aramıyor.
Eş mesafe koyarsa kötü gelin ilan edilmek konfordur 😁
Çok yaşlılar merhamet ediyorum ben vicdanım el vermez

Bu düzen Karadeniz'de böyle değiştiremezsiniz ben tak başıma desem ne olur kayınpederim her fırsatta kızların hakkını söyler zaten ablamla bende karışmayız ister verirler ister vermezler isterse hep alsınlar yeterki her sene bu rezillik olmasın
Hadi yine iyisin o zaman bu sene fındık hiç yok orduda. Kimse gelip gitmez😁
Fırsat bu fırsat gerçek bir tatil yapıp denize gidebilirsin mesela.
Ben cidden Karadeniz kadınlarına üzülüyorum ya.
Tüm yaz eşek gibi çalışıyorlar. Fındık mevzusuna deniz yüzü görmüyorlar. Gidin biraz deniz tatili yapın bahaneyle

Hadi yine iyisin o zaman bu sene fındık hiç yok orduda. Kimse gelip gitmez😁
Fırsat bu fırsat gerçek bir tatil yapıp denize gidebilirsin mesela.
Ben cidden Karadeniz kadınlarına üzülüyorum ya.
Tüm yaz eşek gibi çalışıyorlar. Fındık mevzusuna deniz yüzü görmüyorlar. Gidin biraz deniz tatili yapın bahaneyle
Yine gideceğiz çünkü inşallah evimizi yapmak için başlayacağız bu kadar olaydan sonra şart olan buydu

Valla Karadenizliler aşırı rahat bu konuda. İç içeler. Ve normal görüyorlar. Kayınvalidem ben doğurduğum gün hastanede kayınpederle öööyle saatlerce oturdu. Ben emziremiyorum dedikçe baban o baban biz bir evde elti kayınbirader kaldık ettik derdi.
Fındık işi zaten baştan sona rezalet. Biz 7 senedir gitmiyoruz. Kayınvalidem herkesin gelini oğlu geliyor bir siz yoksunuz diyor kusura bakmasın bedava amelelik yapıp rezil olamam. Çekilecek dert değil o fındık işi zaten.
Abla seninkiler baya gorgusuzmus, benim eşim de Karadenizli yıllardır burdayım, hiç öyle mahrem saygisizlik görmedim gerçi eşimin ailesi çok saygılı, ne bileyim hastanede doğum yapacağım saatlerce oturacaklar, kp kapidan geçmiş olsun dedi, eşim bebeği götürdü gösterdi, sonrasında eve geldi görmeye ki azcik görüp gider, biz köye gidince evdeki wc yi bile kullanmaz rahat olalım diye, dışarıda da wc var evdeki erkekler genelde dışarıyı kullanır, kadınlar rahat etsin diye, öyle yobazlık görmedim ailede ama iş yaptrmamaya calisirlar, kp birşey istese benden istemez eşime söyler, köydeki evde herkesin odası vs vardır, köylerinde amcaları falan da böyle çok saygılilar ben şaşırmıştım hatta

Hak etmiş oh beter olsun.. evlat ayıran kaynanaya böyle gelin gerek..

Ablamında ev yapmasını isterdim ama durumları müsait değil o kadar eziilen ablam oluyor

Abla seninkiler baya gorgusuzmus, benim eşim de Karadenizli yıllardır burdayım, hiç öyle mahrem saygisizlik görmedim gerçi eşimin ailesi çok saygılı, ne bileyim hastanede doğum yapacağım saatlerce oturacaklar, kp kapidan geçmiş olsun dedi, eşim bebeği götürdü gösterdi, sonrasında eve geldi görmeye ki azcik görüp gider, biz köye gidince evdeki wc yi bile kullanmaz rahat olalım diye, dışarıda da wc var evdeki erkekler genelde dışarıyı kullanır, kadınlar rahat etsin diye, öyle yobazlık görmedim ailede ama iş yaptrmamaya calisirlar, kp birşey istese benden istemez eşime söyler, köydeki evde herkesin odası vs vardır, köylerinde amcaları falan da böyle çok saygılilar ben şaşırmıştım hatta
Keşke senin kadar şanslı olsaydım gerçekten çok isterdim.

Onlarda amelelik parası alıyorlar işte. Senin gibi gelin düşman başına valla. Ablana da acıma senin evde kalırlar. Ablan ya hani. 😂
Görümce görümceyse gelinde gelin olacak bu kural böyle herkese hak ettiğini vereceksin bana nasıl davranırlarsa öyle davranırım onlar masum değil olaylarımız çok önceden başladığı için bu zamana kadar geldi

Malı mülkü oğluna bırakıp kız evladı evlattan saymayanlar kız evlada evlat demesin hiç birşey de beklemesin
Ama benim gördüğüm düştüklerinde en çok hizmeti kız evlattan beklerler
konu sahibide bu durumdan zerre rahatsız değil hatta minnetsiz hiç hoş değil
Böyle olunca mağduriyetini göremiyorum ben

Back
X