- 21 Ağustos 2011
- 275
- 65
- 123
şuan bunları ağlayarak yazıyorum .şimdi ki konu biraz basit gibi gelebilir ama doldum artık
eşim diyarbakırlı ben ise orta anadolu dan. bugün halasını ziyaret ettik malum bayram. sağolsun adetleri gereği güzel ağırladılar.açsanız yemek hazırlayım dedi. tamam dedik bizde ben işten yeni çıkmıştım eşim se geceye gidecekti.bana bayramın 3. günü veya bu hafta içinde geleceklerini söylediler. 3 aile.. ve pazar güün biz tatile çıkıyoruz.anlayacağınız tatil hazırlıkları yapıyoruz bir yandan vegıda alışverişi yapmadık gideceğiz bozulmasın diye.bayramın bugün birinci günü ve ben akşama kadar çalıştım.dün ise ev temizliği ile geçti günüm. yarın sabahtan kalkıp börek çörek dolma sarma vs vs hazırlayacağım.yani en az 5-6 çeşit olacak .bütün gün eşimin ve benim arkadaşlarım gelecek .onları ağırlayacağım. ertesi gün de büyük ihtimal eşimin halası gelecek tahminimce. ve kayınvalidemden eşime emrolundu.onlar size yemek verdiyse siz de onlara yemek vereceksiniz
yahu onların yemek adeti de bizimki gibi olsa keşke.bir de 3 aile.el insaf
koca bir tepsi pilav ,tirşik, salatalar,fırın yemeği ,et kavurma. yahu ben ne yapayım ne edeyim nasıl edeyim bir başıma.eşim desen bir yere kadar yardım eder. ama bana koyan eşim bana hep sen zaten bir sürü şey hazırlayacaksın yemek hazırlamayız kesinlikle diyerek bana güvence vermesi. şimdi ise bir telefonla etekleri tutuştu.yahu ben demiyorum ki ona basitten ağırlayalım gönderelim diye. 5-6 çeşit olacak .ama neymiş çayla ikram edecek olmamaız büyük ayıp olurmuş
.Allahım bu insanlarda hiç mi düşünce olmaz.ben çalışan bi insanım. onlarn tarafta çalışan bayan hiç yok sabahtan akşama evdeler döktürüyorlar masaya.ama ben çalışıyorum zaten 6 da evde oluyorum . e akşama gelecekler desem nsıl hazırlık yapacağım.yahu ben mi abartıyorum diyorum ama bu bir değil iki değil. beni çalışan olarak görmüyorlar.eşim zaten ana kuzusu. yeter ki ağzından bir kelime çıksın.seviyorum annemi ama eşimin bu huyu ve hala eşimin ailesinin evlendiğine alışamamaları artık bana patlıyor bir yerde.Daha bu yaşadıkalrım devede kulak
ne yapayım bana bir akıl verin.eşimle aram kötü oldu şimdi