Bayramın zehir olması...

plstgc

Rabbim sana emanetiz..
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
275
65
123
şuan bunları ağlayarak yazıyorum .şimdi ki konu biraz basit gibi gelebilir ama doldum artık :14: eşim diyarbakırlı ben ise orta anadolu dan. bugün halasını ziyaret ettik malum bayram. sağolsun adetleri gereği güzel ağırladılar.açsanız yemek hazırlayım dedi. tamam dedik bizde ben işten yeni çıkmıştım eşim se geceye gidecekti.bana bayramın 3. günü veya bu hafta içinde geleceklerini söylediler. 3 aile.. ve pazar güün biz tatile çıkıyoruz.anlayacağınız tatil hazırlıkları yapıyoruz bir yandan vegıda alışverişi yapmadık gideceğiz bozulmasın diye.bayramın bugün birinci günü ve ben akşama kadar çalıştım.dün ise ev temizliği ile geçti günüm. yarın sabahtan kalkıp börek çörek dolma sarma vs vs hazırlayacağım.yani en az 5-6 çeşit olacak .bütün gün eşimin ve benim arkadaşlarım gelecek .onları ağırlayacağım. ertesi gün de büyük ihtimal eşimin halası gelecek tahminimce. ve kayınvalidemden eşime emrolundu.onlar size yemek verdiyse siz de onlara yemek vereceksiniz :47: yahu onların yemek adeti de bizimki gibi olsa keşke.bir de 3 aile.el insaf :43: koca bir tepsi pilav ,tirşik, salatalar,fırın yemeği ,et kavurma. yahu ben ne yapayım ne edeyim nasıl edeyim bir başıma.eşim desen bir yere kadar yardım eder. ama bana koyan eşim bana hep sen zaten bir sürü şey hazırlayacaksın yemek hazırlamayız kesinlikle diyerek bana güvence vermesi. şimdi ise bir telefonla etekleri tutuştu.yahu ben demiyorum ki ona basitten ağırlayalım gönderelim diye. 5-6 çeşit olacak .ama neymiş çayla ikram edecek olmamaız büyük ayıp olurmuş :47: .Allahım bu insanlarda hiç mi düşünce olmaz.ben çalışan bi insanım. onlarn tarafta çalışan bayan hiç yok sabahtan akşama evdeler döktürüyorlar masaya.ama ben çalışıyorum zaten 6 da evde oluyorum . e akşama gelecekler desem nsıl hazırlık yapacağım.yahu ben mi abartıyorum diyorum ama bu bir değil iki değil. beni çalışan olarak görmüyorlar.eşim zaten ana kuzusu. yeter ki ağzından bir kelime çıksın.seviyorum annemi ama eşimin bu huyu ve hala eşimin ailesinin evlendiğine alışamamaları artık bana patlıyor bir yerde.Daha bu yaşadıkalrım devede kulak :43: ne yapayım bana bir akıl verin.eşimle aram kötü oldu şimdi

ben senin yerinde olsam son anda ben tek başıma 3 aileyi doyuracak yemek yapamam ya sabaha kadar birlikte yapalım ya da dışarıdan (ev yemeği) söyleyelim derim..sizin aile yapınızı bilemem ama ya o yemekleri yapıcaksınız ya da yapmayıp eşinizle bi süre dargın kalıcaksınız..burda başka nasıl bir yardımımız olur bilemedim..

Aman güzelim dert ettiğin şeye bak
Bunda büyütülecek eşinle aranın kötü olmasına sebep olabilecek bir şey görmedim ben
O 5-6 Çeşit börek çörek yapacağına güzel bi yemek yap
Yemek yapmak şu saydığın şeylerden daha basit valla adı yemek olur en azından
Bide evine ilk defa geliyorlar galiba
Hiçte böyle gereksiz şeyler yüzünden sinirlenip moralinide bozma eşinle aranıda bozma
Onlar ne anlasın seni vay bu gelin çalışıyormuş vay bunlar tatile gidecekmiş
Hiç seni anlamalarını bekleme böyle bi beklenti içine girme
Ben derim güzel bi ana yemek yap yanınada pilavın çorban salatan ohh daha nee:)

misafirliğe gelecek 3 aile ve yapılacak çeşit çeşit yemek...bunu tek başına yapacak bir kadın..işiniz zor..bence...k.validenizden yardım isteyin,gelip yardım etse iyi olur.ya da eşiniz yardımcı olacak,öyle size sormadan kabul edip de kenara çekilmek olmaz.

benımde eşim iftar daveti verecegımız zamn butun ailesini bir arada çağırmıştı. toplam 22 tane yetişkin 4 tane cocuk ben çalışmadıgım halde o kadar zorlandımki. oruçluyken yemeklerın tadını tuzunu bılmezken o sıcakta . çorbadan tatlıya 6 çeşit yaptım ... ama yapmasındaan zıyade servıs etmesı benı cok yordu orucumu bıle saat 23:30 da ancak acabıldım ... o kadar ıyı anlayabılıyorum ki durumunu eşimin düşüncesizliği işte ... :26:

ben senin yerinde olsam son anda ben tek başıma 3 aileyi doyuracak yemek yapamam ya sabaha kadar birlikte yapalım ya da dışarıdan (ev yemeği) söyleyelim derim..sizin aile yapınızı bilemem ama ya o yemekleri yapıcaksınız ya da yapmayıp eşinizle bi süre dargın kalıcaksınız..burda başka nasıl bir yardımımız olur bilemedim..

Ben 7 aylık evliyim evime o kadar misafir gelip gitti ama 3 aile ilk defa geliyor. ve etten başka birşey yemezler.ağırlamak ta sorun değil aslında uykusuz kalırım yine yaparım bir şekilde ama eşimin bana güvence verip sonrada her zamanki giibi bir telefonla 180 derece dönmesi ve sanki daha önceki cümleleri hiç kurmamış gibi davranması.yoksa yemek dert değil. asıl moralimi bozan eşim ve eşimin tarafının anlayışsız olması biraz.Düşün canım artık Düğünde 1 hafta boyunca onların emrinden çıkmadım rsmen . kıyafetlerimi bile onlar belirledi o derece. o yüzden canım sıkılıyor.aramızda yüzlerce km varken dahi evimizde hala varlığı dolaşıyor emirleri ile.
Aman güzelim dert ettiğin şeye bak
Bunda büyütülecek eşinle aranın kötü olmasına sebep olabilecek bir şey görmedim ben
O 5-6 Çeşit börek çörek yapacağına güzel bi yemek yap
Yemek yapmak şu saydığın şeylerden daha basit valla adı yemek olur en azından
Bide evine ilk defa geliyorlar galiba
Hiçte böyle gereksiz şeyler yüzünden sinirlenip moralinide bozma eşinle aranıda bozma
Onlar ne anlasın seni vay bu gelin çalışıyormuş vay bunlar tatile gidecekmiş
Hiç seni anlamalarını bekleme böyle bi beklenti içine girme
Ben derim güzel bi ana yemek yap yanınada pilavın çorban salatan ohh daha nee:)
Canım iyi hoş diyorsun da 10 kişi ayrı ayrı gelecek arkadaş dostt. birbirinden bağımsız onlara ne ikram edeceğim? illaki yapılacak börek çörek ki.
garip kaçacak şimdi söylediğim ama kaynananı arayıp yardım istesene,madem eşine öyle demiş.

Keşke ama kendisi d zaten yapmıyor ki yemek hep kızları yapıor :47:

Kayınvalidenizi arayıp,
''Misafir umdugunu degil, buldugunu yer'' diyin!
Gerçi bu kafayla anlamaz ama en azından ne oldugunu düşünür belki!

Vallahi aynı durumda olsam,
kayınvalideme arar söylerdim.
Ha anlamadı mı bildiğimi okurdum.

Arkamdan da kim ne demiş ne etmiş umrumda olmazdı.
Beni ikramlarımla puanlandıracak insanlara bir eyvallahım bile olamaz!

O evin hanımı sizsiniz, misafire ne ikram edilecegine de siz karar verirsiniz.

Bu kadar basit!

Son düzenleme:
Kıyamam arkadaşım az önce başka bi topikte okumuştum sanırım bi yazını
hamilelikle ilgili :26: benim eşimin aileside çok anlayışsız tatlım hiç alışamadılar onlarda eşimin
evli olmasına, sen eşine söyle tatlı dille ben çalışıyorum ve çok yoruluyorum de tamam onlar evde oturuyolar
çok güzel şeyler hazırlamışlar Allah razı olsun ama bende çayın yanına bişeyler versem ayıp olmaz çünkü herkez
benim çalıştığımı biliyo dersin kocana da madem annen öyle diyo gelsin bana yardım etsin de madem çok biliyo adetleri
senin çalıştığın bi bayan olduğunun da bilincindedir :47: deli oluyorum böyle saçma sapan insanlara benimkilerde öyle arkadaşım
20 yaşında evlendim 1 sene oldu evleneli inan kendimi 40 yaşında hissediyorum :14: gelirler tortop hepsi yaptığımıa burun kıvırırlar
gıcık gıcık şeyler yani sıkma güzel canını inan değmez eşinle aranın bozuk olması hiç kimse için

eşine ben elimden geleni yapacağım zaten ama sen illa şuda olsun diyorsan yapabilirsin de bırak yapsın

misafirliğe gelecek 3 aile ve yapılacak çeşit çeşit yemek...bunu tek başına yapacak bir kadın..işiniz zor..bence...k.validenizden yardım isteyin,gelip yardım etse iyi olur.ya da eşiniz yardımcı olacak,öyle size sormadan kabul edip de kenara çekilmek olmaz.

Ki Ben homurdana homurdana da olsa yine daha da fazlasını yapmaya mahcup olmamaya çalışırım.öyle gördük öyle bildik. ama ben çalışıyormuşum , yoruluyormuşum (ki işim çok yorucu baş ağrısıyla eve geliyorum) anlayan hak veren yok.Kayınvalidem memleketinde.imkansız gelmesi. anlayacağın tek başımayım..

benımde eşim iftar daveti verecegımız zamn butun ailesini bir arada çağırmıştı. toplam 22 tane yetişkin 4 tane cocuk ben çalışmadıgım halde o kadar zorlandımki. oruçluyken yemeklerın tadını tuzunu bılmezken o sıcakta . çorbadan tatlıya 6 çeşit yaptım ... ama yapmasındaan zıyade servıs etmesı benı cok yordu orucumu bıle saat 23:30 da ancak acabıldım ... o kadar ıyı anlayabılıyorum ki durumunu eşimin düşüncesizliği işte ... :26:

Beni en iyi anlayanlardan birisin işte :43:

aaaaayyyy, okurken fenalık geldi.
nasıl yapacaksın bu kadar işi.
tek başına yetişemezsin. onlar da biliyordur.
bilmiyorlarsa da öğrensinler.
çayla ağırlamak neden yetmesin anlamıyorum.
yanına bişeyler yapacakmışsın zaten.
güleryüzle ağırlarsın. öpersin mıncıklarsın.
yemek koymadı derler en fazla. desinler artık. bişey olmaz.

sonuna kadar haklısın anlayışlı bir eşin olsa sabaha kadar yemek yapmakta koymaz..ama daha yeni evlisiniz..evlenirken de farkındaymışsındır sonuçta ailesinin lafını çok dinlediğinin..şimdi nabzına göre şerbet vermek gerekir..en azından misafirlerin gittikten sonra diyebilirsin hani "biraz daha düşünceli olmanı beklerdim çok yoruldum yorulmakta bişey değil çok kırıldım bana sormadan tamam demene"..gibi konuşup alttan alttan ayar verebilirsin yoksa kavga gürültüyle sen şöyle yaptın böyle yaptın diyerek çözülcek bir sorun değil bence..kolay gelsin bu arada..

cnmm bence sen nasıl uygun görüyorsan öyle yap ve eşin istesede yapma sende böyle demiştin hatırlatırım annen değil benim evin hanımı bana sorman lazım ve bnmle konuşman lazm bu işleri de yapma sen böyle o deyip sen yaptıkça biryere varamazsın çünkü senin ana kuzusu anca böyle yola gelir, çok isterse kendi yapsın.......:ssz:

bak benım akıl edıp de söyleyemedıklerımı sen soyle deki ona ; benım menum tatıl hazırlıgını da dusunebılısek en fazla kek börekle sınırlı olur . keske daha musaıt bır zamanda olsaydı daha datayl seyler ıkram etseydım ama ınan hem yorgun olacagım bılıyorsun bu yüzden o yorgunlukla yemek hazırlayıp mahcup olmak ıstemem ... belki işe yarar :34:

cnmm bence sen nasıl uygun görüyorsan öyle yap ve eşin istesede yapma sende böyle demiştin hatırlatırım annen değil benim evin hanımı bana sorman lazım ve bnmle konuşman lazm bu işleri de yapma sen böyle o deyip sen yaptıkça biryere varamazsın çünkü senin ana kuzusu anca böyle yola gelir, çok isterse kendi yapsın.......:ssz:

benimde aklımdan bunlar geçti..ama evli olmadığım için böyle diyemedim (bekara karı boşamak kolay hesabı)..sonuçta konu sahibi eşini daha iyi tanır..belkide böyle demesi çok ters teper..

MERVE02nin dedigi gibi 5-6cesit cayliktan daha kolay bu yemekler en azindan el oyalamiyor hepsi tencerede pisiyor,senede bir kere katlanacaksin soz konusu kaynana olunca hemen penceler cikiyor :-)) arkadaslara 5-6cesit hazirlayacagim diyorsun hic sikayet etmeden :))
birde bu yemek menusunu kim verdi bayramlarda adetmi bu yemekletmi yapilir esinin tarafinda? eger oyleyse k.v.den yardim iste
benim esimde dogulu gorumcem bize gelecegi zaman hemen 1tencete arap dolmasi yapar getirir yada bize gelince baska yoresel yemek yapar hatta gecen gun kizi iftara geldi bize gorumcemden bir cesit yemek istedim kiziyla yollamis
sende kv.den yardim iste isteyenin bir yuzu yardim etmeyenin iki yuzu kara :-)))))

o zaman yapılacak tek şey var..tek başıma ancak bunları hazırlayabildim deyip ne yapabilirseniz onu yapın..çalışan bir insansınız,10 çeşit döktürmenize gerek yok.hem ne demişler misafir umduğunu değil bulduğunu yer :)

eşinde yardım etsin, yemek yapmayı bilmesine gerek yok, etleri doğra de doğrasın, ne bileyim soğanları şöyle domatesleri böyle kes gibi
5,6 çeşit olmazda sadece geleneksel yemeklerinde iki üç çeşit yapıp bol bolda kusura bakmayın size layık değil, işten geç çıktım vs.. dedinmiydi tamamdır
kim ne desin sana o zaman, diyende art niyetlidir zaten görmüş olursun

Back
X