Bayramın zehir olması...

Ben 7 aylık evliyim evime o kadar misafir gelip gitti ama 3 aile ilk defa geliyor. ve etten başka birşey yemezler.ağırlamak ta sorun değil aslında uykusuz kalırım yine yaparım bir şekilde ama eşimin bana güvence verip sonrada her zamanki giibi bir telefonla 180 derece dönmesi ve sanki daha önceki cümleleri hiç kurmamış gibi davranması.yoksa yemek dert değil. asıl moralimi bozan eşim ve eşimin tarafının anlayışsız olması biraz.Düşün canım artık Düğünde 1 hafta boyunca onların emrinden çıkmadım rsmen . kıyafetlerimi bile onlar belirledi o derece. o yüzden canım sıkılıyor.aramızda yüzlerce km varken dahi evimizde hala varlığı dolaşıyor emirleri ile.

Ne bekliyordun ki canım erkekler böyle işte..
Hadi bakalım itiraz et yok ben yapmıyorum evime gelmesinler de
Senden kötüsü olmaz hem eşinin gözünden düşersin hemde ailesinin
Evilik demirden leblebi demişler çok doğru
Kolayına yürümüyor malesef fedakarlık gerekiyo
İyilik yap denize at balık bilmezse Halık bilir
Bir hafta onların emrinden çıkmamışsın onların istediği gibi giyinmişsin
Eminim unutulmuştur hepsi.

Kayınvalidenizi arayıp,
''Misafir umdugunu degil, buldugunu yer'' diyin!
Gerçi bu kafayla anlamaz ama en azından ne oldugunu düşünür belki!

Vallahi aynı durumda olsam,
kayınvalideme arar söylerdim.
Ha anlamadı mı bildiğimi okurdum.

Arkamdan da kim ne demiş ne etmiş umrumda olmazdı.
Beni ikramlarımla puanlandıracak insanlara bir eyvallahım bile olamaz!

O evin hanımı sizsiniz, misafire ne ikram edilecegine de siz karar verirsiniz.

Bu kadar basit!
Onların adeti geleneği göreneği böyle..kıyafete ,makyaja,tırnağa,kaşına gözüne,yaptığın yemeğine giydiğin ayakkabına göre puanlandırılıyorsun malesef .buna da adet diyorlar .

Kıyamam arkadaşım az önce başka bi topikte okumuştum sanırım bi yazını
hamilelikle ilgili :26: benim eşimin aileside çok anlayışsız tatlım hiç alışamadılar onlarda eşimin
evli olmasına, sen eşine söyle tatlı dille ben çalışıyorum ve çok yoruluyorum de tamam onlar evde oturuyolar
çok güzel şeyler hazırlamışlar Allah razı olsun ama bende çayın yanına bişeyler versem ayıp olmaz çünkü herkez
benim çalıştığımı biliyo dersin kocana da madem annen öyle diyo gelsin bana yardım etsin de madem çok biliyo adetleri
senin çalıştığın bi bayan olduğunun da bilincindedir :47: deli oluyorum böyle saçma sapan insanlara benimkilerde öyle arkadaşım
20 yaşında evlendim 1 sene oldu evleneli inan kendimi 40 yaşında hissediyorum :14: gelirler tortop hepsi yaptığımıa burun kıvırırlar
gıcık gıcık şeyler yani sıkma güzel canını inan değmez eşinle aranın bozuk olması hiç kimse için
evet gebelik düşünüyoruz inşallah ta bu ay oldu diye ümit ediyoruz ..ama yaşadığımız problemlere bk işte..ben eşime istediğim kadar anlatayım dil dökeyim o gün akşamında kayınvalidem arayacak ne yaptığımızı soracak ve doğal olarak öğrenecekler ve ağırlama bilmez ben olacağım.dile gelmeyecek ama alttan alttan söylenecek bunlar.. eşimizle aramızda hiç sorun yok ama aileler araya giriyor ve huzur kaçıyor ya işte buna deli oluyorum :43:

disarda yemek verseniz nasil olur :26:
olmaz canım keşke olsa ..

eşine ben elimden geleni yapacağım zaten ama sen illa şuda olsun diyorsan yapabilirsin de bırak yapsın
bu gidişle işin yolu o..
aaaaayyyy, okurken fenalık geldi.
nasıl yapacaksın bu kadar işi.
tek başına yetişemezsin. onlar da biliyordur.
bilmiyorlarsa da öğrensinler.
çayla ağırlamak neden yetmesin anlamıyorum.
yanına bişeyler yapacakmışsın zaten.
güleryüzle ağırlarsın. öpersin mıncıklarsın.
yemek koymadı derler en fazla. desinler artık. bişey olmaz.
zaten ben güleryüzümle sevdirdim insanları kendime.içim kan ağlasa da gülen tiplerdenim ben. ama yukarıda anlattığım gibi bu yeterli olmuyor ki.
sonuna kadar haklısın anlayışlı bir eşin olsa sabaha kadar yemek yapmakta koymaz..ama daha yeni evlisiniz..evlenirken de farkındaymışsındır sonuçta ailesinin lafını çok dinlediğinin..şimdi nabzına göre şerbet vermek gerekir..en azından misafirlerin gittikten sonra diyebilirsin hani "biraz daha düşünceli olmanı beklerdim çok yoruldum yorulmakta bişey değil çok kırıldım bana sormadan tamam demene"..gibi konuşup alttan alttan ayar verebilirsin yoksa kavga gürültüyle sen şöyle yaptın böyle yaptın diyerek çözülcek bir sorun değil bence..kolay gelsin bu arada..
Allah razı olsun. nasip bakalım nasıl halledeceğiz merak ediyorum
cnmm bence sen nasıl uygun görüyorsan öyle yap ve eşin istesede yapma sende böyle demiştin hatırlatırım annen değil benim evin hanımı bana sorman lazım ve bnmle konuşman lazm bu işleri de yapma sen böyle o deyip sen yaptıkça biryere varamazsın çünkü senin ana kuzusu anca böyle yola gelir, çok isterse kendi yapsın.......:ssz:
yahu canım zaten eğer yaparsam onların gözünde '' kafasına vur ekmeğini al'' cinsinde biri olacağım. o yüzden buna izin vermemem gerekiyor.
bak benım akıl edıp de söyleyemedıklerımı sen soyle deki ona ; benım menum tatıl hazırlıgını da dusunebılısek en fazla kek börekle sınırlı olur . keske daha musaıt bır zamanda olsaydı daha datayl seyler ıkram etseydım ama ınan hem yorgun olacagım bılıyorsun bu yüzden o yorgunlukla yemek hazırlayıp mahcup olmak ıstemem ... belki işe yarar :34:
inşallah bunları bir bir diyeceğim bakalım
benimde aklımdan bunlar geçti..ama evli olmadığım için böyle diyemedim (bekara karı boşamak kolay hesabı)..sonuçta konu sahibi eşini daha iyi tanır..belkide böyle demesi çok ters teper..

MERVE02nin dedigi gibi 5-6cesit cayliktan daha kolay bu yemekler en azindan el oyalamiyor hepsi tencerede pisiyor,senede bir kere katlanacaksin soz konusu kaynana olunca hemen penceler cikiyor :-)) arkadaslara 5-6cesit hazirlayacagim diyorsun hic sikayet etmeden :))
birde bu yemek menusunu kim verdi bayramlarda adetmi bu yemekletmi yapilir esinin tarafinda? eger oyleyse k.v.den yardim iste
benim esimde dogulu gorumcem bize gelecegi zaman hemen 1tencete arap dolmasi yapar getirir yada bize gelince baska yoresel yemek yapar hatta gecen gun kizi iftara geldi bize gorumcemden bir cesit yemek istedim kiziyla yollamis
sende kv.den yardim iste isteyenin bir yuzu yardim etmeyenin iki yuzu kara :-)))))
adet onlarda bu yemekler ve yapması nerden baksan 6-7 saatini alır. ben istanbulda yalnızım yardım isteyeceğim kimsem yok ki burda..:(
o zaman yapılacak tek şey var..tek başıma ancak bunları hazırlayabildim deyip ne yapabilirseniz onu yapın..çalışan bir insansınız,10 çeşit döktürmenize gerek yok.hem ne demişler misafir umduğunu değil bulduğunu yer :)
öyle görünüyor zaten bu saatten sonra kendi bildiğimi okuyacağım
eşinde yardım etsin, yemek yapmayı bilmesine gerek yok, etleri doğra de doğrasın, ne bileyim soğanları şöyle domatesleri böyle kes gibi
5,6 çeşit olmazda sadece geleneksel yemeklerinde iki üç çeşit yapıp bol bolda kusura bakmayın size layık değil, işten geç çıktım vs.. dedinmiydi tamamdır
kim ne desin sana o zaman, diyende art niyetlidir zaten görmüş olursun
Dananın kuyruğu kopacak o gün zaten. muhakkak ki burun kıvırmalar olacak zaten bari kendimi alıştırayım :43:

hepinize teşekkür ederim canlar :kkk:

Hiç umrunuzda olmasın bence.
Onlar sizi öyle ağırlamıştır, siz istediğiniz gibi ağırlarsınız.
Kayınvalidenizin keyfine göre misafir ağırlayacak değilsiniz ki.
İçinizden ne geçiyorsa, ne yapabiliyorsanız onu yapın.
Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün.
Bu insanlar hayatlarında yemek görmemiş, kıtlıktan çıkmış değil ya,
önemli olan bir arada olmak, kaynananıza birşey düşmüyor, nasıl ağırlamak isterseniz öyle ağırlarsınız.
Kimseye bir açıklama yapmak durumunda da değilsiniz.
Siz kendi istediğiniz gibi yapın hazırlığınızı, canınızı da sıkmayın, boşverin başkalarını.
Kayınvalideniz sonrasında konuşsun dursun kendi kendine.

Bu misafir ağırlama konusu sınır bozucu bosver kardesim kaç çeşit yaptıysa yaptı
Mideye eziyet
Az yap öz yap yeter
Misafir umduğunu diil bulduğunu
Cok çeşit yapmayı marifet sanıyorlar
Bi de çalışıyordum ancak bu kadar yapabildim malum is güç vs.. Dersin ;)
Güzel kayınvaliden dert ediyorsa cok önemliyse 10 çeşit yemek yapmak pasa pasa gelsin yardım etsin
Tel da ahkam kesmeyle olmaz bu isler
Uzakta oturuyor muhtemelen evdeki misafire ne yapılacağına karışma lüksü olmamalı

kayınvalidenin senin evindeki misafire ne ikram edeceğine karışması hiiiiiç hoş değil.buna hakkı yok.ben olsam bu duruma inat çay verirdim.senin çalıştığının farkına varsınlar yoksa daha çoook yorulursun bence.erkekler için kolay tabi onlar misafir ağırlamıyorki misafirle beraber oturup rahatça yiyorlar.bence eşinle güzel güzel konuşup anlaşıp misafirleri kendi kafana göre ağırla.

canim neden bu kadar kafaya taktin anlamiyorum
en basta esinin ailesini cok umursuyorsun puanlamadan bahsediyorsun sen evlenmissin bitmis gitmis daha seni kotu göruceklerini dusunme bile :) sonra da erkekler ailelerine karsi musait degiliz deme konusunda baya zayiflar hele ki dogulu olunca biliyorsundur saygidan kaynaklanan bir sey bu.. biliyorum yorulacaksin ama esini dusun lutfen onu zor durumda birakma biz kadinlar biraz daha anlayisli olmaliyiz bu konularda sakin uzulme ustesinden gelirsin ha bir de illaki tirsik yapmak zorunda degilsin salata börek yesil fasulye pilav yapabilirsin 3 aileyi doyurmak zor olabilir cevrende ev yemekleri yapan yer varsa yardim alabilirsin :)

kayınvalideniz uzaktaysa ozaman 2-3 çeşit yapıp diğerlerini hazır alın
yada yardım edebilicek birilerini çağırın
ve eşinizle bu konuyu konuşun

bence sen abartıp kendini fazla yıpratıyosun canım ya. diğer arkadaşların dediği gibi 5-6 çeşit börek çörek yapmak daha çok zaman alıyo. ocağın üstüne koy 3 tencere 3er soğan doğra içlerine salçaydı sebzeydi etti deyip attınmı içine oyna kaynasın dursunlar. he güveç tarzımı yapcan doğra sebzeleri koy etleri kapat ağzını yine koy ateşe. diğerleri pişerken bide tatlı yaptınmı oh :) gelceklerine yakın bide salata daha ne olsun :) yaptın mı yaptın gerisini boşver için rahat olsun. yakın olsan seve seve gelirdim severim yemek yapmasını yeterki ev işi demesinler banada :)))

Canim sen calisan kadinmssin

Niye yoruyorsun kendini. Ben cok sikstigimda hazir alirim

Hemde tepsiyle borek, kurabiye vs. Parana gecer soun

Msafirlerde buldugunu yesin

Hiç umrunuzda olmasın bence.
Onlar sizi öyle ağırlamıştır, siz istediğiniz gibi ağırlarsınız.
Kayınvalidenizin keyfine göre misafir ağırlayacak değilsiniz ki.
İçinizden ne geçiyorsa, ne yapabiliyorsanız onu yapın.
Kim ne derse desin, ne düşünürse düşünsün.
Bu insanlar hayatlarında yemek görmemiş, kıtlıktan çıkmış değil ya,
önemli olan bir arada olmak, kaynananıza birşey düşmüyor, nasıl ağırlamak isterseniz öyle ağırlarsınız.
Kimseye bir açıklama yapmak durumunda da değilsiniz.
Siz kendi istediğiniz gibi yapın hazırlığınızı, canınızı da sıkmayın, boşverin başkalarını.
Kayınvalideniz sonrasında konuşsun dursun kendi kendine.
Kendi bildiğimi okuyacağım zaten öyle olacak. Henüz alışamadılar benim farklı bölgeden gelin olmama , çalışan kadın olmama.Düşünün altınlarımızı bile bozdurmamıza izin vermedi.her bayramda seyranda ,memleketine gittiğimizde takmalıymışım adet böyle imiş.ve bu yüzden şu anda cebimize para kalmıyor bütün herşeyimizi kendimiz yaptığımız halde hala pay bilim evin içine de giriyorlar bir şekilde.

Bu misafir ağırlama konusu sınır bozucu bosver kardesim kaç çeşit yaptıysa yaptı
Mideye eziyet
Az yap öz yap yeter
Misafir umduğunu diil bulduğunu
Cok çeşit yapmayı marifet sanıyorlar
Bi de çalışıyordum ancak bu kadar yapabildim malum is güç vs.. Dersin ;)
Güzel kayınvaliden dert ediyorsa cok önemliyse 10 çeşit yemek yapmak pasa pasa gelsin yardım etsin
Tel da ahkam kesmeyle olmaz bu isler
Uzakta oturuyor muhtemelen evdeki misafire ne yapılacağına karışma lüksü olmamalı
aradım az önce konuştum eşimle. beşer...ister istemez bir nebze de olsa annesini savunma durumuna geçiyor..şimdi ben anlayıışsız konumuna düştüm ama umrum olmaz.

kayınvalidenin senin evindeki misafire ne ikram edeceğine karışması hiiiiiç hoş değil.buna hakkı yok.ben olsam bu duruma inat çay verirdim.senin çalıştığının farkına varsınlar yoksa daha çoook yorulursun bence.erkekler için kolay tabi onlar misafir ağırlamıyorki misafirle beraber oturup rahatça yiyorlar.bence eşinle güzel güzel konuşup anlaşıp misafirleri kendi kafana göre ağırla.
bi aile zaten 7 kişi diğerleri de en az o kadar var. yorulmak ne kelime.... açık büfe gibi hazırlayıp koycam masaya zaten.20 kişiyi anca öyle ağırlarım ki evim küçük zaten doğru düzgün oturacak yer bile yok.
çok iyi fikir bence :34::34:

canim neden bu kadar kafaya taktin anlamiyorum
en basta esinin ailesini cok umursuyorsun puanlamadan bahsediyorsun sen evlenmissin bitmis gitmis daha seni kotu göruceklerini dusunme bile :) sonra da erkekler ailelerine karsi musait degiliz deme konusunda baya zayiflar hele ki dogulu olunca biliyorsundur saygidan kaynaklanan bir sey bu.. biliyorum yorulacaksin ama esini dusun lutfen onu zor durumda birakma biz kadinlar biraz daha anlayisli olmaliyiz bu konularda sakin uzulme ustesinden gelirsin ha bir de illaki tirsik yapmak zorunda degilsin salata börek yesil fasulye pilav yapabilirsin 3 aileyi doyurmak zor olabilir cevrende ev yemekleri yapan yer varsa yardim alabilirsin :)
ya canım nasıl umursamam onların yaşam gaylesi aman el bizi konuşsun düğünümüz şöyle oldu ikramlarımız böyle oldu.GELİN KIZ EN PAHALI KUAFÖRE GİTTİ...
bugün işşte halasına gittik bütün diyarbakırın biz daha eve varmadan haberi olmuş. Bizde biliyoruz saygı sevgi hürmet hoşgörü.ama bunlarınki çok farklı hiçbir tabire girmez.inanki...tirşik yapılması zorunluymuş.öyle söylendi.bayram yemeğiymiş o. ki düğün borcu ödüyoruz hala biz .kısa vade de ve ayda nerden baksan 3,5 milyar gidiyor borca. bize kalıyor 1,5 e ona da kira vs. derken elde kaldı şimdi 150 lira. e tatilde ne harcıycaz.plaj havlusunun bile ucuzuna kaçtık en ucuzu nerdedir acaba dile dolandık günlerdir.düşün artık.ama kayınvalidem bir aradı. hemen eşim o eli sıkışık eşim, pazarda aman bu hafta da evde olanı yeriz canım tatilde aç kalcaz yoksa kalsın diyen eşim ( normalde asla cimri değildir bu ay aşırı sıkışık durumumuz) 50-60 liralık et, çerez alışverişi yapmak için can atar oldu..asıl derdimiz bu işte cancağız...
kayınvalideniz uzaktaysa ozaman 2-3 çeşit yapıp diğerlerini hazır alın
yada yardım edebilicek birilerini çağırın
ve eşinizle bu konuyu konuşun
konuştuk bakalım hayırlısı..
bence sen abartıp kendini fazla yıpratıyosun canım ya. diğer arkadaşların dediği gibi 5-6 çeşit börek çörek yapmak daha çok zaman alıyo. ocağın üstüne koy 3 tencere 3er soğan doğra içlerine salçaydı sebzeydi etti deyip attınmı içine oyna kaynasın dursunlar. he güveç tarzımı yapcan doğra sebzeleri koy etleri kapat ağzını yine koy ateşe. diğerleri pişerken bide tatlı yaptınmı oh :) gelceklerine yakın bide salata daha ne olsun :) yaptın mı yaptın gerisini boşver için rahat olsun. yakın olsan seve seve gelirdim severim yemek yapmasını yeterki ev işi demesinler banada :)))
CAnım benim allah razı olsun demen yeter..ama daha öncede dediğim gibi o börek çörek zaten yapılacak şeyler.onlardan başka gelecek misafirlerim de olacak.onları sadece kuru bi kolonya şeker tutup gönderemem ki. bi tatlı sarma börek olur en azından.
Canim sen calisan kadinmssin

Niye yoruyorsun kendini. Ben cok sikstigimda hazir alirim

Hemde tepsiyle borek, kurabiye vs. Parana gecer soun

Msafirlerde buldugunu yesin

:50:

puanlama dedin de sanki şef sensin yarışmasındasın töbe töbeee :)))) puanın az olunca almicakmı seni oğluna :)))) neleri var yaa :))

Bayramın 2. günü gelecek arkadaşlarınız içinde yorulacaksınız ama sorun eşinizin ailesine yapacağınız hizmet... Bence yapmış olduğunuz şey çifte standart... Elinizden geldiğince hazırlarsınız geldiklerinde de kusurumuz olduysa mazur görün dersiniz... Büyütülecek bir şey değil bence :34::34::34:

böyle şey büyütülünce tatsızlaşıyor bence.abartıp panikleyeceğinize misafir ağırlamanın keyfini yaşayın.ha 4 kişiye yemek yapmışsınız ha 10 kişiye,miktar çoğaltacaksınız sadece.onlarda da yiyip içmişiniz,onlar da sizden bekliyecek tabi üstelik gelinsiniz.çalışıyorum çalışıyorum ben herkes de yiyeyim kimse bana gelmesin.çalışıyorsanız siz de gitmeyin başkasına o zaman ne de olsa vaktniz yok ya hani.:19:üzüldüm bakış açınıza.misafir berekettir,evin zekatıdır.hem de bu bayram gününde.

elinden ne geliyorsa onu yap kim ne derse desin umursama misafir umduğunu değil bulduğunu yer.seni kayınvalidenin evine müdahalesi ve eşinin annesinin sözünden çıkmaması kızdırmış ama çoğu erkek de bu var canım idare edeceksin işte erkek milletinden fazla anlayış beklemeyeceksin:19:

afrikadaki açları düşünmeden direkt kendi ülkemdeki açların halini düşününce bir öğünde 6-7 çeşit yemek yemekte sakınca görmeyen insanları çok yadırgıyorum...

ve bu da beğenilmiyor üstüne üstlük bi ton daha yemek
Allah bizlere çok acıyor bir sürü nimet veriyor da o fakirlerin günahı nerede işte onu çözemiyorum...

yapma arkadaşım kayınvaliden senin komutanın mı senin evindeki yemeğe ne karışır misafir umduğunu değil bulduğunu yer ve lütfen 6 çeşit yemek yapma iki çeşit yap ver yiyen yesin yemeyen şükretsin kalksın gitsin...

müslümanlığımızı unutmayalım...israfın lüzumu yok.

1 tepsi karnı yarık yada güveç-1 büyük tencere etli patates yemeği sulu-1 büyük tencere çorba en çok hangisini güzel yapıyosan-geceden pasta yap koy dolaba sabah bir tepsi börek yada poğaça daha basit elmalı pasta zaten 20 dk yapımı yada gül tatlısıda öyle geceden yap sabah ısla bukadarmı zor size menü bile verdim benim bildiğim yemeğe gidildiğinde yemeğe alınır baştan savar gibi çayla iki bisküvi gönderilmez

Neden kendinizi üzüyorsunuz yeterince şey yapıp,gerekirse 'kusuruma bakmayın elimden gelen bu!'dersiniz olur biter.Ben evimde mutlu muyum ona bakarım kimsenin puanına takdirine(hele ki kıstas saydıklarınızsa) ihtiyacım yok.sizin de olmasın bakın hayat ne kadar rahat o zaman....

böyle şey büyütülünce tatsızlaşıyor bence.abartıp panikleyeceğinize misafir ağırlamanın keyfini yaşayın.ha 4 kişiye yemek yapmışsınız ha 10 kişiye,miktar çoğaltacaksınız sadece.onlarda da yiyip içmişiniz,onlar da sizden bekliyecek tabi üstelik gelinsiniz.çalışıyorum çalışıyorum ben herkes de yiyeyim kimse bana gelmesin.çalışıyorsanız siz de gitmeyin başkasına o zaman ne de olsa vaktniz yok ya hani.:19:üzüldüm bakış açınıza.misafir berekettir,evin zekatıdır.hem de bu bayram gününde.
Siz BEnim Önceki mesajlarımı okumadınız galiba.Ben misafir ağırlamaktan gayet hoşnutum ki misafirin bereket olduğunu da çok iyi bilirim .Çalışan olmama rağmen sık sık eşimin bekar arkadaşlarını çağırırız sevaptır,evinde sıcak aş pişmiyor diye..Şükür rabbime ailemden o terbiyeyi aldım.Mesajlarımı okusa idiniz neyden yakındığımı beni asıl kızdıran durumun ne olduğunu anlar boşuna o güzel parmacıklarınızı yormazdınız.. :34:

afrikadaki açları düşünmeden direkt kendi ülkemdeki açların halini düşününce bir öğünde 6-7 çeşit yemek yemekte sakınca görmeyen insanları çok yadırgıyorum...

ve bu da beğenilmiyor üstüne üstlük bi ton daha yemek
Allah bizlere çok acıyor bir sürü nimet veriyor da o fakirlerin günahı nerede işte onu çözemiyorum...

yapma arkadaşım kayınvaliden senin komutanın mı senin evindeki yemeğe ne karışır misafir umduğunu değil bulduğunu yer ve lütfen 6 çeşit yemek yapma iki çeşit yap ver yiyen yesin yemeyen şükretsin kalksın gitsin...

müslümanlığımızı unutmayalım...israfın lüzumu yok.
arkadaşım o kadar doğru söylüyorsun ki..bende bunu anlamayan sırf '' aman gelinimiz bize şunları şunları yaptı" deyip te kabaram kabaram dolanmak için bizleri böyle zan altına sokan insanları sevmiyorum..Ben tatlı dilimle doyururum onları zaten.ama gösteriş meraklısı olunca karşı taraf sırf eşine laf gelmesin diye yapma mecburiyetinde kalıyorsun.

1 tepsi karnı yarık yada güveç-1 büyük tencere etli patates yemeği sulu-1 büyük tencere çorba en çok hangisini güzel yapıyosan-geceden pasta yap koy dolaba sabah bir tepsi börek yada poğaça daha basit elmalı pasta zaten 20 dk yapımı yada gül tatlısıda öyle geceden yap sabah ısla bukadarmı zor size menü bile verdim benim bildiğim yemeğe gidildiğinde yemeğe alınır baştan savar gibi çayla iki bisküvi gönderilmez
Yalnız canım bende iki bistüvi ile göndermiyorum rica ediyorum dikkat edin yazdıklarınıza.karşı tarafın adeti odur benim ailemin adeti de budur. iki çay bisküvi diyerik 'hakaret' ettiğiniz menüyü sayayım ,
fellah köftesi
poğaça
3 çeşit börek
tatlı(2 çeşit biri hazır diğeri el yapımı)
yaprak sarma
kırmızı biber ve yeşil biber dolması
kömbe
sence ?iki çay bisküvi mi?

yazık günah ...Biliyorum ama dediğiniz gibi aile huzurumun da bozulmaması için yapmak zorundayım .

Back
X